Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-03-2013, 00:40
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Turan Dursun Sitesi Üyeleri ve Tebliğ Elemanlarına

Değerli üyelere ve siteye yalnızca tebliğ amaçlı gelen veya bir zaman sonra somut verilerle konuşamayınca olayı tebliğ işine döken arkadaşlara seslenmek istiyorum:

Turan Dursun sitesine geldiğinden ateist veya agnostik iken zamanla değişerek belirli bir dini kabul eden insan sayısı sıfırdır (0).

Şimdi isimlerini açıklayıp açıklamamakta da tereddüt ettiğim bir kaç arkadaşım sitemize geldiklerinde safkan dindar idiler. Ve bugün bariz ve açık açık ateist ve agnostik olarak hayatlarına devam etmekteler. Yani tebliğci arkadaşların tebliğlerinin hedefi vurma olasılığı sıfırdır (0).

Bunu burada aktarmaktaki amacım tebliğci arkadaşların zamanımızı boşa harcamalarına bir nebze olsun engel olmak istemek. Gelin objektif veriler ışığında düşünelim, tartışalım ancak bizden sürekli bir din ve tanrı inancını benimsememizi istemenizden cidden sıkıntı duymaktayız.

Kendim için net bir şeyden bahsedeyim ben de sizin gibi dindar bir insandım. İnanıyorum ki buradaki üyelerin %100'ü bir zamanlar bir şekilde din ve tanrı inancı ile yaşadılar. Yani biz sizin tebliğ ettiğiniz şeyelere zaten yabancı değiliz.

Tebliğci arkadaşların kendi karanlıklarının olanca zifiriliğini görmeden devamlı surette "karanlık mağaraya ışık olmaya geldik" tavrı sıkıntı vericidir.

Saygıyla.
Alt 05-03-2013, 00:50
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Faideli bir aciklama olmus, shibumi.
Alt 05-03-2013, 01:06
Kozmik Perspektif Kozmik Perspektif isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Elinize sağlık, gerekli bir uyarıydı.

Ben de buraya bir başka başlıkta yazdığım mesajımı tekrarlamak istiyorum:

Tebliğci arkadaşlar!

İnternetten/İslamî sitelerden bulduğunuz argümanların pek çoğu bu forum da dahil olmak üzere çeşitli ateist platformlarda defalarca tartışıldı. Sizin gibi tanrının misyonerliğine ve "kurtarıcılığa" hevesli sayısız insan geldi geçti bu forumlardan. Lütfen meselelere bodoslama dalmadan önce forumları tarayın, tartışmaları inceleyin, bilgi edinin! Sonra aklınıza takılan/tartışmak istediğiniz bir şey varsa, yeni bir bakış açısı getirmek istediğiniz bir konu varsa açarsınız.

Bu forumdaki pek çok dinsizin de bir zamanlar sizin gibi sıkı bir dindar olduğunu ve İslam'ı en az sizin kadar iyi bildiğini aklınızdan çıkarmayın!

İslam'ı savunabilirsiniz, dininizin avukatlığı yapabilirsiniz. Ancak tebliğ yazılarıyla forumu kirletmeniz anlamsız.

Bu hususlar dikkate alınırsa daha seviyeli bir tartışma/fikir teatisi yapmış oluruz.

İyi forumlar.

İslam'a dönmüş eski bir ateist

Konu Subat tarafından (05-03-2013 Saat 10:27 ) değiştirilmiştir. Sebep: istek üzerine düzenlendi.
Alt 05-03-2013, 11:15
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Cosmic Perspective´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Tebliğci arkadaşlar!

Bu forumdaki pek çok dinsizin de bir zamanlar sizin gibi sıkı bir dindar olduğunu ve İslam'ı en az sizin kadar iyi bildiğini aklınızdan çıkarmayın!

Bu hususlar dikkate alınırsa daha seviyeli bir tartışma/fikir teatisi yapmış oluruz.

İyi forumlar.
Cok iyi ozetlemissiniz.

En tipik hata, alti cizili cumlede yazdiginizin unutulmasidir.
Alt 05-03-2013, 10:44
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Çıkmayan candan ümit kesilmezmiş...
Alt 08-04-2016, 06:16
derdimend - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
derdimend derdimend isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Öncelikle Merhabalar...
errata nick li arkadaşım kendisince bir tavsiye ve uyarı niteliğinde güzel bir açıklamada bulunmuş...Buraya üye olup olmamayı çok düşündüm 3-4 saattir konularınıza paylaşımlarınıza bakıp ve kimseyle de polemiğe girmeyeceğinize inanaraktan üye olmaya karar verdim.
İsmim Erdem. Ankaradayım ve Müzisyenim.Ateist bir babanın İnançlı oğluyum.Amacım ne size islamı anlatmak,kabullendirmek ortam karıştırmak provakatörlük yapmak.Sadece burda tartışarak yani karşılıklı olarak fikirlerimizi sunarak birbirimizi anlayabilmek belkibirşeyler paylaşabilmektir.Dediğim gibi kimseyi kandırmak,kalbini kırmak ,fesat karıştırmak falan değil amacım.Ben sizlere nasıl hitap edip,davranırsam sizden de aynı şekilde olgunluk bekler ve isterim.Bu böyle olacaksa güzel bir şekilde konuşup istişare edebiliriz diye düşünüyorum.Yok ama ben inancımdan ötürü burada töhmet altında kalacak aşağılanacaksam yolun başından döneyim.Herkes nasılsa inanacağına inanmış,kabullenmiş kimseyi görüşünden caydıracak yolunu değiştirecek durumda değiliz ne de bu bizim haddimize değildir.Selam ve saygılarımı sunarım.Gönül hoşnutluğu ile karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde görüşmek dileğiyle...
Alt 08-04-2016, 06:17
derdimend - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
derdimend derdimend isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Herkese Merhaba...

Öncelikle Merhabalar...
errata nick li arkadaşım kendisince bir tavsiye ve uyarı niteliğinde güzel bir açıklamada bulunmuş...Buraya üye olup olmamayı çok düşündüm 3-4 saattir konularınıza paylaşımlarınıza bakıp ve kimseyle de polemiğe girmeyeceğinize inanaraktan üye olmaya karar verdim.
İsmim Erdem. Ankaradayım ve Müzisyenim.Ateist bir babanın İnançlı oğluyum.Amacım ne size islamı anlatmak,kabullendirmek ortam karıştırmak provakatörlük yapmak.Sadece burda tartışarak yani karşılıklı olarak fikirlerimizi sunarak birbirimizi anlayabilmek belkibirşeyler paylaşabilmektir.Dediğim gibi kimseyi kandırmak,kalbini kırmak ,fesat karıştırmak falan değil amacım.Ben sizlere nasıl hitap edip,davranırsam sizden de aynı şekilde olgunluk bekler ve isterim.Bu böyle olacaksa güzel bir şekilde konuşup istişare edebiliriz diye düşünüyorum.Yok ama ben inancımdan ötürü burada töhmet altında kalacak aşağılanacaksam yolun başından döneyim.Herkes nasılsa inanacağına inanmış,kabullenmiş kimseyi görüşünden caydıracak yolunu değiştirecek durumda değiliz ne de bu bizim haddimize değildir.Selam ve saygılarımı sunarım.Gönül hoşnutluğu ile karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde görüşmek dileğiyle...
Alt 08-04-2016, 08:29
Dialectics - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dialectics Dialectics isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

derdimend´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle Merhabalar...
errata nick li arkadaşım kendisince bir tavsiye ve uyarı niteliğinde güzel bir açıklamada bulunmuş...
"Kendisince" den ziyade gözlemlediği bir istatistiği paylaşmış. Ki bu istatistiğin hatalı olduğuna dair bugüne kadar ben de hiç bir duruma denk gelmedim. Bilâkis errata'nın tam da söylediği gibi dinini sorgulayan ve hatta komple vazgeçen örnekler gördüm.

"İman" denilen varsayımlar kabulünden kurtulmak neye benzer biliyor musunuz: hani bir çocuğa yıllarca "seni leylekler getirdi" dersiniz. Çocuk da buna saf bir şekilde inanır. Ancak büyüdükçe, çevresini, etrafını gözlemledikçe, "leylek getirdi hikayesi"nin nedensellikle örtüşmediğini farkeder, bu hikayeden kuşku duymaya başlar ve günün birinde gözlemlediği evrenle çok daha örtüşen bir açıklamaya denk gelir ve "leylekler getirdi" söyleminin bir masal olduğunu anlar ya...

Sizce o çocuk o saatten sonra bir daha o masala inanır mı?

İşte, dinlerden özgürleşmek de böyle bir şeydir. Güzel bir söz vardır: "Geri dönmek isteyenin ötesine geçmemesi gereken bölgesine ayak bastım ben hayatın" diye.. Biz dinlerden özgürleşenler, o sınırın ötesine adım atmışızdır. Ancak siz imanlı arkadaşlar henüz o sınırın berisinde olduğunuzdan "sınırın ötesinde olmanın" ne demek olduğunu idrak edemiyor ve bizleri geri çağırıyorsunuz. Halbuki bizim bulunduğumuz yerden kendinize bakma imkânınız olsa, nasıl bir nafile çaba içerisinde olduğunuzu çok daha net görürdünüz... Errata da bunu ifade etmiş zaten...

Bizler dünyanın şarkı söyleyip dans eden çöpleriyiz.
Alt 08-04-2016, 09:27
RollingStones - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
RollingStones RollingStones isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dialectics´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Biz dinlerden özgürleşenler, o sınırın ötesine adım atmışızdır. Ancak siz imanlı arkadaşlar henüz o sınırın berisinde olduğunuzdan "sınırın ötesinde olmanın" ne demek olduğunu idrak edemiyor ve bizleri geri çağırıyorsunuz. Halbuki bizim bulunduğumuz yerden kendinize bakma imkânınız olsa, nasıl bir nafile çaba içerisinde olduğunuzu çok daha net görürdünüz...
Hatalı teşhis.

Annelerinden inanır doğar, sorgular ve ateist olur diye bir prensip mi var.

inanır olarak yetişen, ateist olan ve sonrasında yeniden inanır olan
ateist olarak yetişen ve sonrasında inanır olan,
müslüman olarak yetişen ve sonrasında hristiyan olan,

türlü türlü geçişler var.

Ben ömrümün yarısını sizin tabirinizle özgürce geçirdim, din, allah gibi kavramlar yoktu hayatımda. Buyurun size "sınırın ötesinde olmak" işte.

Bu sınırın ötesindeki hayatınız, benim sınırın ötesinde olduğum zamandan ne kadar farklı bilmek isterdim.

"Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap. Çünkü güzel şeyler; Onları hiç beklemediğin anda gerçekleşir." Gabriel Garcia Marquez
Alt 08-04-2016, 10:05
Dialectics - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dialectics Dialectics isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

RollingStones´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben ömrümün yarısını sizin tabirinizle özgürce geçirdim, din, allah gibi kavramlar yoktu hayatımda. Buyurun size "sınırın ötesinde olmak" işte.

Bu sınırın ötesindeki hayatınız, benim sınırın ötesinde olduğum zamandan ne kadar farklı bilmek isterdim.

Kastettiğim kategori bu seninki değildi.
Tekrar edeyim yazdığımı:

"İman" denilen varsayımlar kabulünden kurtulmak neye benzer biliyor musunuz: hani bir çocuğa yıllarca "seni leylekler getirdi" dersiniz. Çocuk da buna saf bir şekilde inanır. Ancak büyüdükçe, çevresini, etrafını gözlemledikçe, "leylek getirdi hikayesi"nin nedensellikle örtüşmediğini farkeder, bu hikayeden kuşku duymaya başlar ve günün birinde gözlemlediği evrenle çok daha örtüşen bir açıklamaya denk gelir ve "leylekler getirdi" söyleminin bir masal olduğunu anlar ya...

Sizce o çocuk o saatten sonra bir daha o masala inanır mı?
İdrak ederek gerçekleşen bir uyanıştan bahsediyorum. Böyle bir uyanışı gerçekleştirebilmek için de en başta din ile uyutulmuş olman lâzım.

Senin durumunsa farklı. Bir psikolojik ihtiyacın yıllar sonra doldurulma çabası gibi sendeki..

Bizler dünyanın şarkı söyleyip dans eden çöpleriyiz.

Önerilen Siteler

Etiket
ateist, dindar, müslüman, tebliğci, turandursun