25-09-2007, 00:45
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Turan Dursun Sitesi Aylık Bülteni - Eylül 1. Sayı
Degerli Site Üyeleri
* * * Eylül ayından itibaren TD sitesi yönetimi , Turan Dursun'un ölüm yıldönümünde yayınlanmak üzere bir aylık bülten çıkarma kararı almıştı. Bu kararı uygulamaya konmuştur. Üyelerimizi bir kısmına dagıtım aksaklıgı yüzünden ulaşamayan bülteni aşşagıdaki linke tıklayarak okuyabilirsiniz.
http://www.turandursun.com/bulten/bulten.html
* * * *Ekim sayısı ile birlikte bu aksaklıgın da giderilecegini umuyoruz. Bülten *faalyetini site içi ve dışı olarak tasarlamıştık. Site dışına daha sistemli bir gönderim yapabildik ama üyeler arasındaki dagıtım aksadı, hatta bu faaliyet sitemizin yarım gün kilitli kalmasına neden oldu. *
* * * * Bülten faaliyeti esas olarak Dinlerden Özgürlük Grubu üyeleri tarafından yürütülmekte ve Yazı Kurulu tarafından merkezileştirilmektedir. Yapıcı olmak kaydıyla olumlu olumsuz tüm eleştirileriniz bu başlık altında dile getirmeniz, bize bundan sonra tutacagımız yol açısından tayin edici katkı saglayacaktır.
* * * * *Bültenimizin ilk sayısıbir manifesto niteligindedir ve pek çogunuz için yeni bir olmayabilir. Gene de degerlendirmeleriniz ve önerileriniz bizim için faydalı olacaktır. *
* * * * saygılarımla
|

25-09-2007, 14:14
|
|
|
Re: Turan Dursun Sitesi Aylık Bülteni - Eylül 1. Sayı
İlk sayı bültenini okudum. Hedef kitlenin ne olduğunu bilemediğim için yorum yapamayacağım. Ama beni hedeflemediği kesin Sevgili dilaver.
Ben isterim ki daha kırmızı bir ton olsun. Yanlar çok boş , apartmanda oturan *öğrenci evi gibi. eşya çok az . Daha karışık ve tıklayacakları yerin bol olduğu bir bülten olmalıydı bence. Merakı tetikleyen bir sunuş ile.
Bu hali ile öğrenci not giriş ekranı gib duryor.
Ekim sayısında daha iyi olacağı ümidini ise yürekten taşıyorum
Bu halini hiç beğenmedim.
Bu kadar eksiyi malesef tek manifesto kelimesi ile kapatmak mümkün değildir.
Her ne olursa olsun yapılan çabanın bütün eksileri artıya çevirdiğini de sezarın hakkı sezara diyerek vermek gerekir.
Bol şanslar.
|

26-09-2007, 02:09
|
|
|
ya bu Bülten hakkindaki cidden Hayal kirikligna ugradim desem
Bültende emegi gecenlerin emeklerini kücümsemis mi olurum ?
Ben kendi adima bunu bir "deneme" olarak kabul edip, bundan sonraki
Bülteni ayaklari daha iyi yere basan bir Bülten beklentilerim ile calismalarin devamini diliyorum....
Eger Bülten'de emegi gecen Forumdaslari alinmayacak olurlarsa,
nelerin benim gözümde nahos oldugunu aciktan veya sorumlulara özel mesaj yolu ile severek aciklarim....
ama dedgigim gibi ben aslinda bu güzel isi yapmak isteyenlerin sevkini kirmak istemiyorum....
|

26-09-2007, 03:07
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
invita
* *düşündüklerini açıklamanda hiç bir sakınca yok, kimsenin de şevki kırılmaz merak etme. Aksi taraftan bakan bir kişi olarak sence ne gibi eksiklikler var, ne bekliyordun, ne buldun. Elbette görüşlerin senin dünyaya bakışını da içerecektir, elbette bültene emek sarfedenlerin de olumlu olumsuz degerlendirmeleri olacaktır; ama düşüncelerini serbestçe ve açıkça dile getirirsen bu başlıktaki amaç hasıl olur.
* *Site içinde çoluk çocugun oyun oynamasına tahammül ediyoruz *  , senin düşüncelerine mi içerleyecegiz.
* * saygılarımla
|

26-09-2007, 05:20
|
|
|
Degerli Forumdaslar
Degerli Bülten Editörleri,
öncelikle aslinda fikir olarak güzel olan calismayi baslattiginz icin sizleri tebrik ederim, yani herseye ragmen kendi deger yargilarinizi cok insan tarafindan okunmasini saglamak istemenizin fiiliyata dökmek istemeniz biraz "düse kalka" olacagi benziyor olsa bile ilerki bültenlerde daha basarili olacagindan ümidimi kesmek istemiyorum...
Evet giris metinde de denildigi gibi bu ilk e-Bülten bir manifesto olmali idi, ve tanitildigi kadar ile bir manifestoymus, öncelikle benim beklentilerim ile baslayacak olursam , ben forumun bir üyesi olarak, forum adina eger bir bülten cikiyorsa forum icindeki tartismalarin "link"inden ziyade, bahsi gecen konularda forumun kendi görüsünü ( yönetim kurulu taraifindan temsil edilen görüsünü ) sentez olarak sunmasi ve bahsi gecen konulari isteyenlerin forum icinde takip edilmesinin daha dogru olacagini düsünyorum.
yani ?
yani su, eger Hükümsüz Ayetler ile ilgili bir baslik varsa bültende bu baslik forum icindeki tartislan konunun yorumsal özeti olmali idi, yoksa konunun tartisildigi link vermek degil, bu sadece belki kaynak olarak verilmeli....ve tartismaya / *konuyu devam yorumlamak icin bir davet olarak da algilanbilinir.
Kaldiki bahsi gecen konu bile "muglaktir" yani burada bir üyenin kendi yorumunu Din'in Merkezine koymak ve sanki böyle bir olgu varmis gibi sunmak istemek ise, ya dikkatsizligin bir sonucudur veya art niyetli bir calismadir ki, böyle olduguna inanmak istemiyorum.
Hükümsüz Ayetlerin konumu ile alakali karsi görüslerin var oldugu bir ortamda, sanki böyle bir olgu gercekmis gibi sunulmak istenemesi BENCE yanlistir.
Diger Konular ise, sadece forumlar icindeki iletilere link vemektir ki , burada da bülteni cikartanlarin bu acilmis konulara dayanrak bir sentez sunmlari daha dogru olacaktir....
ve bence Hükümsüz Ayetlerden cok Müslümanlarin Peygamberin yasayip yasamadigi sorgulandigi konunun hic bahsedilmemesi bir kayip olarak degerlendiriyorum.
Nedeni ise, bir ayetin Hükümlü veya Hükümsüz sayilmasi sadece o dine tabi olanlari ilgilendirdigi icin onlarin verecegi bir karardir, ama Müslümanlarin Peygamberinin yasayip yasamadigi sorgulanmasi ise cidden "evresenl" bir sorgulamadir ki , sizlerin misyonuna daha uygun olabilecegini düsünmüstüm.
Yani ben bir "gazete" bir "dergi" iceriginde tarzinda bir calisma beklerken, forumlarda tartisilan konulara link verilmesi ne bileyim biraz hayal kirikligina ugratti...
Birde ilk bülten olmasi nedeni ile, Sitenin tanitimi ve site islevindeki özgürlükce fikirlerin ifade edilebilme olanagina da vurgu yapilabilinirdi.
Tanitim yazisinda zaten deniliyor....eskiden Komunistler Ateist'di gibi bir tanimlama var, iste bu bazen bir elestiri olarak kulllanilabiliniyor, halbuki görülen o ki , ateistlerinde cesitli siyasi deger yargilarinin oldugunu daha iyi vurgu yapinabilinirdi....
Din elestirmenligi yapan ateistlerin bir sitesi olmasin yaninda, evrim ile alakakli toplumdaki ön yargilari veya bilgisizligi karsi bir "mum" da site sakinleri tarafindan kurulan evrim.org kisaca tanitilabilinirdi.
Birde su varki tüm ateistce aciklamalarda, Diyanetin konumu veya Alevilik konusuna söyle bir dokunulur, ve benim kisisel olarak görüsüm ben buradaki sorunulari cözecek, cözmek istemek bir samimiyeti görmüyorum.....
Bugün Diyanet kalkamli diyenlerin , Diyanetin olmadigi su an ki toplumun yapisinda , ortaligi , camileri birer birer yobaz gürühün ele gecircegini görmek istememesinin ne gibi bir mantikli aciklamasi olabilir....
Evet Diyanet gibi bir kurum sorgulanmali , reform edilmeli, tüm monoteist din mensuplari toplum icindeki konumlari itibari ile ortantilari itibari ile temsil edilmeli, ve zaman icinde bir birini kabul etme, kültürü gelistikten sonra, demokrasi , tartisma kültürü yerlestikten sonra, zaten Diyanetin'de hem konumu farkli olacaktir hemde zaman icinde gerek kalmayacaktir cünkü insanlar uyguar bir sekilde farkli deger yargilari ile yasamak zorunda olduklarini anlayacaklardir.....
Ateistlerin Alevileri onlar adina "islam disi ilan etmesi" , benim hem kurumsal olarak tanidigim hemide kisisel tanidigim Aleviler icin bir saygisizliktir, ateistler (müslüman) alevilerin neyini savunmakta ? toplumsal konumlarini mi ? yoksa dini görüslerini ve yorumlarini mi ?
onlarin toplumsal konumlarini savnurken , kendi kisiliklerinin bir parcasi kabul ettikleri dini görüslerinin görmek istemenin ne gibi bir aciklamasi olabilir.
yani bir ateistin bir tanri inanci olan alevinin neyini hangi nedenle savunur ?
ben burada sahsen, "siteme" karsi kim muhalif ise onlar ile körü körüne beraber olmak istemek gibi bir hava estirilmek istenmekte olarak algiliyorum , umarim bu konuda yaniliyorumdur....
Bugün anadoluda yasanan feodal bir alevi kültürünün ateistler tarafindan görülmek istenmemesi veya yer yer savunmasi neye hizmet ?
"o senin bahsettigin Aleviler sünnilesmis Aleviler" cevaben bir yorum ise, sanki kendilerini Sünni olarak tanimlayanlari asaglamak istemek degilde ne ?
Yanir yillarca ermenileri , ermeni olduklari icin asaglayan bir topluma karsi ateistlerin son derece demokratik bir karsi durus sergilemelerini
burada da ateistlerden beklmek yanils bir beklentimidir ?
simdi bu bülten BENCE *nasil daha iyi ve icerkli olur ?
evet bülten belki sayfa sayfa basliklara ayirlmali....
Ateistlerin Toplumsal sorunlara *olan duruslari ile *bir Sentez icerkli yorumlar / haberler
Ateistlerin Din'lere , Din'lerin kendi deger yargilari ile sorgulanmasi
Ateistlerin Kültür alanindaki faaliyetleri , yorumlari , düsünceleri
Ateistlerin tarih icindeki ünlü ateistlerin, felsefecilerin *tanitildigi bir baslik
Ateistlerin Tercüme Grubundaki calismlarindan calismlarin yayinlanmasi
Ateistlerin ille de ateistce olmayan felsfelerin tanitildigi bir yazi dizisi
Ve bu bültenin teknik olarak yollanabilecek her yere yollabilinmesi, diger sitelerde yayinlanmasi vs vs
Evet arkadaslar,
niyetim kimsenin bu yöndeki emegini göz ardi etmek degil, ama belki kendi beklentilerim beni asil üzendir bilemiyorum....
Forum icinde cidden güzel konularindan sentez yapilanbilecekken
Forum icindeki konulara link vermek ile yetinmek bence en basitinden size yakismiyor.
Ama önemli olanda bu isin süreklilgii ve bizde bir gelenege göre "yeni dogan cocuk henüz kirk'ini cikmadi" ve dogum sonrasi bu tür aksakliklar olabilecegidir, önemli olan aksakliktan sonra tekrar güclü konuma gelebilmek.....
basarilar dilerim...
|

26-09-2007, 05:40
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sevgili invi
* * görüşlerin için teşekkürler, takdir edersin ki bu başlıgı tartışmak için açmadım. Olumlu , olumsuz eleştirileri almak için açtım.
* * *Yanlız bir konuya deginmek istiyorum, aydınlatıcı, açıklayıcı olması açısından. Cem bir kaç gün daha aramızda olmayacak, yoksa işin teknik kısmı hakkında o daha ayrıntılı bilgi verebilirdi.
* * * Herşeyden evvel yukarıya astıgım yazı taslaktı, benim elime ulaştıgı kadarıyla söyleyebilirim ki, linkler zaten teknik sebepler yüzünden bültende yer almadı.
* * * *Diger bir husus da çıkardıgımız bir bültendir, e-dergi, ya da merkezi yayın organı degil.
* * * *Eleştirilerin içn teşekkür ediyorum, bu arada okinono ya da teşekkür ediyorum.
* * * *saygılarımla
|

26-09-2007, 05:53
|
|
|
Diger bir husus da çıkardıgımız bir bültendir, e-dergi, ya da merkezi yayın organı degil.
@dilaver
Evet arkadaslar,
niyetim kimsenin bu yöndeki emegini göz ardi etmek degil, ama belki kendi beklentilerim beni asil üzendir bilemiyorum....[/u]@InVitatio 04:17 am
|

26-09-2007, 16:24
|
|
|
"Hedefimiz TD Sitesi"nin bir "aydınlanma okulu" olarak işlevini sürdürmesidir. Herkesin evrensel ahlak ve değer yargıları ölçüsünde, kendisine ait düşünceleri serbestçe dile getirebileceği ve savunabileceği bir site� Amaç insanları dinler ve inançlardan soğutmak değil aksine bu etkenlerin toplumlara zorla bastırılmasının ve siyasileştirilmesinin önüne geçmektir."
Sitemizin kimler tarafından kurulduğunu yadsımamakla birlikte "Tabulara karşı" olma konumunun salt "Din" ile sınırlı kalmaması ve yukarıdaki paragrafta,sitemizin *"Aydınlanma okulu" olarak işlevini bir S.T.K ya dönüştürmesi umudunu taşıyan,inançlı bir katılımcı olarak,"Amaç insanları dinler ve inançlardan soğutmak değil aksine bu etkenlerin toplumlara zorla bastırılmasının ve siyasileştirilmesinin önüne geçmektir." in bir yaşam gerçeği olabilmesi adına elimden gelen katkıyı sağlayacağımı söyleyebilirim.
Sevgilerimle.
|

21-03-2008, 01:02
|
 |
Üye
|
|
|
|
Bizim Turan Dursun gibi çok aydınlara ihtiyacımız var.
|