Soröğren,
Tabii ya, senin bitmez tükenmez risale-i nur alıntılarından ben de bıkmıştım. Site izin verse tüm kitabı copy paste yaparsın sen.
Sevgili soröğren;
"bir de hidayet herkes icin olmaz" demişin. Bak güzelim calvin veya calvinizm diye birşey duydun mu? Duymadıysan şimdi duydun. Ben gıcık olurum böyle adamlara. Neden biliyor musun bak anlatayım.
"hidayet herkes icin olmaz" diyen adamlara derim ki; Eğer hidayet herkes için olmazsa, sen insanlarda hidayet olup olmayacağı bilgisi hidayetine sahip olduğunu nereden biliyorsun? Ya sende de bu bilgiyi dahi bilebilecek kadar hidayet yoksa?
Özetle "hidayet herkes için olmaz" diyen kişi, aslında kendini bu "herkes" lafından ayrı tutup özel, seçilmiş insan olduğunu söylüyordur. (Küfretmicem)
risale-i nur ayri bir mucizedir.sizlere hem anlatamam hem anlamazsiniz.o neyi ariyorsan odur.zira kur'andandir ve kur'anin talebesidir
Sevgili soröğren,
sallamışın ama ne sallama... En has mürit bile Şeyhini senin gibi pohpohlayamaz. Ne mucizesi oğlum. Açıkladık ya neden mucize olamaz:
Mucize, allahın ilmi haricindeki şey demektir ki -senin deyiminle- allahın ilmi allahın kudretinin sonucudur. Risale-i Nur, allahın kudretinin dışında belki de üstündedir diyorsun.
Sen ne dediğini bilmiyorsun. Zaten yukarıdaki yazın da aslında kendini bilmeme manzumesi.
risale-i nur bence bilimin en sonunda varabilecegi noktalari izah ediyor. kendisi bilim kitabi degil amma bilgileri hakikattaki nihai dogru bilgi oldugu icin akl-i selim bilimin varacagi yer onun dedikleridir
Salla salla salla
gül memeler çağlasın...
Demeyecektim ama artık farz oldu. Yalnız, yazılarımı en içten en samimi itiraflarım olarak ele almanı rica ediyorum:
Soröğren, bu ne yalakalık, bu ne yalamalık. Senin yaladığın kel kafadan orman gibi saç çıkar.
Risale-i Nur, nasıl bilimin en sonunda varabileceği noktaları izah ediyor? Bunu yapabilmesi demek, allahın ebediyete kadar önümüze çıkaracağı bilgiye vakıf olması demektir ki bu da yazarı bilgi açısından allah ile eş duruma getirir.
Vaş Vaş Vaş. Oğlum sen ne diyorsun farkında mısın?!
Reuters dinlemek için ayda 2900 dolar??? Ne iş? Nereden çıktı bu laf? Neyi ne için ve kaç paraya dinlediğiniz beni neden ilgilendirsin? Ne demek istedin?
"Reuters'ten haber dinlemek için ayda 2900 dolar ödedik" derken "bu para bir insan için çok fazla anla ki ben bir işlerin içindeyim, ruhumu sattım ve bu pislikten çıkamıyorum" mu demek istiyorsun?