kemal´isimli üyeden Alıntı
Simdi sormak isterdim birilerine,kardesligin slogan olduguna inananlara yada askeri operasyonlara devam edilmesi gerektigini inanalara yada daha otesini dusunenlere... Mesela hic ailelerinde ya da cevrelerin de pkk yla catismalar da hayatini kaybendenler olmusmu diye? Ya da oglunu kaybeden bir annenin,ogluna yaktigi agitlari dinlemislermi,ya da olum haberini duyar duymaz evladi nin o an da (akli dengesi) ni kaybedip kahkalar attan bir anne gormuslermi,mesela karadenizde bir annenin UY DURSUNUM olmemistir diye kendini karadenizin hircin dalgalarina atanini,kendini balkondan atan abiler,kardeslerden haberleri varmiydi?PEKI ya BABALAR !oglunu kaybeden babalara hic taziye ziyzretinde bulunmuslarmi,ya da konusurken o baba nin gozlerinin icine bakmislarmi? Peki GAZI leri olmusmu bu arkadaslarin,ayni mahaledeki cocukluk arkadasinin iki ayagini kaybedip geri geldigini,yilarca kendi apartman merdivenlerini kosar adim cikan ama ayaklari olmadigi icin kimseyede yuk olmamak icin hafta da bir kez sokaga cikmak isteyen GAZI arkadaslari oldumu hic? yada nisanlisinin ayak lari ya da kolarinin olmadigini goren bir kizin feryadina taniklik etmislermi?Ve sirf o gencin gazi oldugun dan dolayi kizin baska biriysiyle istemeden de olsa evlenmesine taniklik etmislermi? Ve kendini, eski nisanlisinin dugun gecesin de asanlari duymuslarmi?
CAMI onun de CAKMAK GAZI VE TESPIH satanlardan GAZILERDEN bir sey almislarmi? PEKI askerden sonra VIETNEM SENDROMU yasayanlarla kahve de oturup cay icmislermi? VE hala soskata yururken ARKASINA bakmaktan yorulan insanlara taniklik etmislermi (ki askerligini yillarca once bitirmis biri bu) ve bu topraklarda yasanan daha nice acilar,ben bunun sadece taniklik ettigim kadariyla anlatmaya calistim. benim bilmedigim daha niceleri... BU anlatilanlar sadece madalyonun on tarafiydi,peki karsi taraf daki INFAAL ve TRAMVA duygusu ne olacak,yani madolyonun oteki tarafi yani kurt ler acisindan yonu...Savastan yana fikir one surenlere hala askeri operasyonlarla sonuc alanibilecegine inanlara bunlari sormak isterdim. VE ulke olarak keybettiklerimiz ne olacak peki? EGER BU YAZDIKLARIM DUYGUSALLIKSA VE SLOGANSA diyecek bir kelimem yok benim artik.. (BIR SAIRIN DEDIGI GIBI yuregime kalbimden baska muska takmadan yazdim.......
SAYGILARIMLA.....
|
Evet,kemal arkadas,oncelikle seni duyarliligindan dolayi tebrik ve taktir ediyorum. Bu surecte yasadigimiz ulkede en cok ihtiyacimiz olan seyin duyarlilik oldugunu dusunuyorum zira duyarliligimizi(uzulerek soyluyorum) yitiriyoruz.Zaten bir ulke insaninin duyarliligi yitirildigi an sorunlarin dag gibi buyudugunu goruruz,cozum icinse hibirsey yapilmalmadigina sahit oluruz.Arkadasimiz gokheyn 'peki bu sorun nasil cozulur 'diye sormus...Gercekten sorunu cozmek isteyen cozer,ama cozmek'istemek' lazim.Sorunun cozumu mutlaka ve mutlaka diyalogdan gecmeli.Diyaloga yanasmayan bazi cevreler var,'kurt bulanik havayi sever' misali surekli siddet dayatilmakta,var olan sorunlar sanki sadece bir teror sorunuymus gibi duyarsizlastirilan insanlara oyle lanse edilmektedir.. ve bu kaostan nemalanan yine o cevreler durumdan gayet menundur. Oncelikle duyarsizligimizin bedelini odedigimizi bilmeliyiz! Bu bedel enflasyon veya diger tum sosyal haklar olarak bize yasidigini idrak edip ona gore bir durus sergilememiz gerektigini dusunuyorum.Ulkede var olan bu aci olaylari "teror" olaylari diye kabullenmek sorunu cozmez aksine buyutur.Yukarida Kemal arkadasin anlattigi kisileri bizlerde goruyoruz veya tv lerden izliyoruz ama ne kadar duyarli olabiliyoruz sorunlara karsi onu bir daha dusunmemiz gerektigine inaniyorum.Saygilar..