Evrimle İlgili Sorularım
Bilgi paylasımında bulunan arkadaslara şimdiden tesekkür ederim.
1 Afrikanın ne özelliği varda ilk primatlar orada ortaya cıktı ?
2 Afrika haricinde baska kıtalardada "öncesiz" primatlar ortaya çıkmışmıdır? varsa ve mümkünse türlerinin isimleriyle beraber.
3 Evrim haritasında görmüştüm , evrimin yolculuğu , etiyopya civarından kuzey arab yarımadasına oradan güney asyaya oradanda ikiye ayrılıp avrupa ve kuzey amerikaya diye . burada sormak istiyorum ,
etiyopya civarından kuzeye değilde batıya hatta güneye doğru giderek ortaya cıkan türler varmı ? varsa ve günümüzdede hala yasıyorlarsa , ulus isimleri nelerdir ?
4 2 .ci sorumu dahada genişleterek , egerki primatlar ortaya cıkmışsa , sonraki zamanda bunlar bizler gibi akıllı bilinçli varlıklar haline geldilermi ? geldilerse ve hala günümüzdede yasıyorlarsa ulus isimleriyle beraber
5 Bir keresinde homo sapiensle ilgili , ne zaman ve nerde cıktığına dair cok az sey biliniyor diye okumuştum , eger bu doğruysa , nasıl oluyoda taaa 100 - 200 - 300 milyon önceki primatlar hakkında daha
fazla bilgi varda sapiensle ilgili yok ?
6 Zeki bilincli canlılar olabilmemiz milyonlarca yıl sürdü , bu süreç neden yüzbinlerce hatta onbilerce yıl içinde olmadı ? eger olabilme imkanı olsaydı ne gibi koşullar gerekliydi ?
ve son sorum (biraz bilimkurgu gibi olacak)
7 Primattan önce sürüngendik , primata dönüşmeden sürüngen halimizi koruyarak , yine bu denli zeki canlılar olabilirmiydik ? mesela pullu derilerimiz , yılan gözleri gibi gözlerimiz , bu tür seyler ,hatta
dahada zeki ?
|