Arkadaslar ilginiz için tesekkurler.
K.C sizede tesekur ederim ama verdıgınız linkler ingilizce ve malesef ingilizce bilmıyorum.
sayın bogazici verdıgınız linklerı actım simdi izlemeye baslıyacagım ama aklıma bişey takıldı
bu muazzez ilmiye çığ tıpkı yalçın küçük gibi hafıf ucuk bırıne benzıyor

acab soyledıklerınde baglı oldugu ideolojiler etkilimidir bilmıyorum olabildigince tarafsız bır kaynaktan dınlemek ıstıyorum ama bunuda ızleyecegım tesekkurler.
ve sayın prozac02 verdıgınız linklere üstünkörü baktım bunları daha evvelde görmüştüm sanırım türkler ile sümerler arasında bı bag kurmak amacıyla hazırlanmış bir belgesel sanırım
ben olabıldıgınca tarafsız bır belgesel ıstıyordum
ornegın zeitget tekı bırıncı kısımda az da olsa anlatılanlar ve fatih altaylı ile teketek programında izledıgım degerli bir türk profesoru olan ve harvard unıversıteınde ders veren bır hocanın anlattıkları çok güzeldi.
boyle olabıldıgınca tarafsız herhangi bir ırkla bagdastırılmadan anlatılan sadece dinleri sümerlerin dinlere bakış açılarını dinleri ne kadar etkiledıklerını anlatan bır belgesel arıyordum.
Sayın cem sizede katkılarınız için tesekkurler ana sayfaya koydugunuz tercumesı yapılmıs belgeselı izledım acıkcası okadarda güzel olmasada (belgesel biraz amatorce yapılmıs sankı ve okadarda kapsamlı degildi ve yuzeysel gecilmişti genelde. belgeselı ahzırlıyan kişinin okul ile hesaplaşmasıda ayrı bi hikayeydı yanı normal bir belgeseldı dıyebılırım)verılen emek sunum yapıllan tercume cok ıyıydı
umarım bu bahsettıgınız projeyıde bır an evvel hayata sokarsınız video.gogle sitesınde cunku bır suru ıngılızce sumerlerle alakalı belgesel var sanırım onalrdan kapsamlı bir belgeselı turkceye cevırırsenız gercektern minnettar oluruz.
keşke bende ingilizce bilseydım ama malesef ögrenemedım.