Allah herşeyi yapabiliyor mu ?
A’RAF 143. Musa tayin ettiğimiz vakitte (Tûr’a) gelip de Rabbi onunla konuşunca "Rabbim! Bana (kendini) göster; seni göreyim!" dedi. (Rabbi): "Sen beni asla göremezsin. Fakat şu dağa bak, eğer o yerinde durabilirse sen de beni göreceksin!" buyurdu. Rabbi o dağa tecelli edince onu paramparça etti, Musa da baygın düştü. Ayılınca dedi ki: Seni noksan sıfatlardan tenzih ederim, sana tevbe ettim. Ben inananların ilkiyim.
Yukarıda Musa allah ile konuşuyor ama allah ile konuştuğu halde hala inanmıyor ve birde görmek istiyorum diyor.
Allah "beni görmeye dayanamazsın" diyor sebep olarakta buna dayanamayacağını çünkü dağların bile onu görünce parçalandığını söylüyor.
Bu allahın herşeye gücü yettiğini düşünecek olursak bu ayetten ne anlıyoruz?
1: Musa bir peygamber Allah ile konuştuğu halde(ayetin sonundan anladığımıza göre) inanmak için birde görmek istiyor, ama bizlerden bırakın allahı peygamberi bile görmeden inanmamız isteniyor.
2: Allah onun kendisini asla göremeyeceğini çünki görürse dağ gibi patlayacağını söylüyor. Bu allahın herşeye gücü yetmiyormu, hem kendisini gösterip hemde musaya birşeyin olmamasını sağlayamazmı?
Koskoca allah bir şeyin olamaması için "şundan dolayı bu olamaz" diyebilirmi, yoksa bunlar masalmı?
|