Ben de ustteki link acilmadi. Ancak you tube'dan ilgili kismi aratip izledim.
Soz konusu kisi, izledigim video'da, iman ve Kuran bakimindan bunun boyle olmayacagini soyluyor, ancak bilimsel bakimdan (sumeroloji vs.) boyle izah edildigini anlatiyor. Ilk put'a tapar kavimlerle benzerlik kuruldugunu ve dusunsel baglamda dezenfermasyon bir ortamin varoldugunu soyluyor.
Elindeki fes'i boyle tutarsam sapka, boyle tutarsam tas olur seklinde arkeolojik gorus (!)bildiriyor.
Islam inancina ve imanina gore insanligin Adem'le basladigi kabul edilir olsa bile, soyledikleri tutarli degil.
Hele de pompei'de olenler vs. arkeolojik calismalar islam camiasi tarafindan, iste Allah'in sozune kanit vs. diye ortaya dokulurken hic tutarli degil ne yazik ki.. Bir de Gobeklitepe yorumu var ki, akillara ziyan!
Yani sen kalk catir catir arkeoloji biliminin unsurlarini kullan, sonra da senaryodur bunlar de...
Konuyu ele alacak bilimsel ekibin ilk 5 dakikadaki görüntülerini görünce, gerisini sallamıştım ama helal olsun diyorum Neva, sabrından ötürü! Sürpriz yumurta yumurtlayacağı belliydi ekibin!
When You Kill A Man, You're A Murderer
Kill Many And You're A Conqueror
Kill Them All And You're A God!