Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-05-2012, 12:00
eminmisin eminmisin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart İnsanlık tarihi Hz. Adem ile başlar... Sümerler ile değil!

İnsanlık tarihi Hz. Adem ile başlar... Sümerler ile değil! - Oktan Keleş

Konu murted tarafından (01-05-2012 Saat 18:10 ) değiştirilmiştir. Sebep: Link eklendi.
Alt 01-05-2012, 12:11
AhbAp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AhbAp AhbAp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kimse, insanlık tarihinin Sümerlerle başladığını iddia etmedi ki! İddia, yazılı tarihin sümerlerle başladığı şeklinde. İnsanlık tarihi ayrı bir şey. Yakın bir geçmişe kadar, ilk yazılı metinlerin Sümerler tarafından yazıldığı söyleniyordu. Bildiğim kadarıyla Sümer öncesi dönemden de, Sümerlilerinki gibi derli toplu olmasa da, bazı kayıtlara ulaşıldı. Ama bunlar SÜmerlilerinki gibi değil. Yazılı anlaşmalar, ders notları, ticari tarifeler gibi şeyler, yazılı olarak Sümerlilere ait. Sümerin önemi de budur!

Fakat elimizde tuttuğumuz somut ve yazılı kaynaklar var. Adem'den kalan böyle belgeler var mıymış? Masallardan başka, söylencelerden başka var mı bir şey elinizde?

İnsanlığın ve diğer şeylerin hikayesini sadece tarihle değil, biyoloji ile, arkeoloji ile biliyoruz. Daha neye karşı çıktığınızı bilmiyorsunuz.

When You Kill A Man, You're A Murderer
Kill Many And You're A Conqueror
Kill Them All And You're A God!

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 01-05-2012, 12:49
Üye

Başlığa göre mi yorum yazdınız? Soruyu siz veya arkadaşlarınız sordu diye de açmadım bu konuyu. Video yaklaşık 1 saat sürüyor. Sümerler konusunu iddia edenler olmuş ki, bu konuyu ele almış. Videoda sadece sümerler ele alınmıyor. Diğer konularda ilginizi çeker belki bir şeyler yakalarsınız diye verdim. İddia eden kimse olmadı ki gibi böyle basit yorumlar beklemiyordum. Zaten videoda da eleştiriler yapılıyor bol bol.
Alt 01-05-2012, 14:02
Kıdemli Üye

eminmisin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İddia eden kimse olmadı ki gibi böyle basit yorumlar beklemiyordum.
Açtığınız başlık nedir? "İnsanlık tarihi Hz. Adem ile başlar... Sümerler ile değil". Bu, "İnsanlık tarihi Sümerler ile başlar" gibi bir iddiaya verilebilecek bir yanıttır. Benim de yazdığım odur. Basitliği, kurduğunuz başlıkta ya da kuramadığınız mantıkta arayın madem.

Eklediğiniz videoya 4-5 dakika bakabildim. Gerisini merak ettirecek bir şeye rastlamadım. Belki siz, video içerisinden bazı noktaları buraya maddeleme inceliği gösterirsiniz de, Adem'den bu yana var olan ispatlı tarihe şahitlik ederiz böylece.

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 01-05-2012, 15:18
Üye

Başlık videonun başlığı. Videoyu video sitesine ekleyen ben değilim. Önceki mesajımda yazdığımı tekrar yazıyorum. "Sümerler konusunu iddia edenler olmuş ki, bu konuyu ele almış." Ayrıca videoya 5 dk falan bakabildiğinizi söylüyorsunuz. Gerisinde ilginizi çekebilecek veya çekemeyecek şeylere rastlamadığınızı nasıl söylüyorsunuz? 5 dakika içinde 50 dkdan nasıl haberiniz oldu? Videonun içinde anlatılanları madde madde yazmamı bekleme lütfen. Video içeriğini dinlemeden yazdıklarım üzerinden konuşacağını düşünüyorum. Çünkü 50 dk videoyu başlığı ile taşıdım. 11 dk geçmiş cevap atmışsın. Gerek yok yani. İzleyen izler. İzlemeyen izlemez. 5 dakika olsada baktığın için sağol.

Konu istatistik tarafından (01-05-2012 Saat 15:57 ) değiştirilmiştir.
Alt 01-05-2012, 17:52
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Ben bir dakika bile seyredemedim. ses yok .Konu basligina donecek olursak, AhbAp kardesimizin de belirttigi gibi, Insanlik Tarihi Sumerlerle baslar diyen birilerine hazirlanmis bir videoyu,, bizler boyle bir iddiada bulunmadigimiz halde, ustelik Adem ile Havva masalina dainancimiz yokken, neden seyretmemiz gerektigini aciklama zahmetinde bulunursan, belki merakimizi cezbedebilirsin.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 01-05-2012, 18:41
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

Özetlen, ilk insanlar çok medenilermiş. Bunların başındaki zat geometri bile bilirmiş. Sonra vahşileşmişler, sonra gene medenileşip bugünlere gelmişler. Biz de safmışız zaten.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 01-05-2012, 18:55
Sesli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sesli Sesli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Palavraya tarih diyemezsiniz!

Bu masala sadece ve sadece Musevi ve Hristiyanlarla, onlardan kopye çeken müslüman geçinenler inanır. Gidin bakalım Çinde veya Hindistanda ya da doğudaki diğer ülkelerde böyle bir tarihi masala inanan var mı?

Tarih gerçeklerin belgelerle saptanması demektir. Adem ise bir masal kahramını olmaktan gayrı bir gerçeklik taşımaz...

Farkındalık / Farkındalık / Farkındalık
Alt 01-05-2012, 19:02
Kıdemli Üye

murted´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Özetlen, ilk insanlar çok medenilermiş. Bunların başındaki zat geometri bile bilirmiş. Sonra vahşileşmişler, sonra gene medenileşip bugünlere gelmişler. Biz de safmışız zaten.
Bunu ben de merak eder dururum. Adem'in oğullarından ikisi, Habil ve Kabil, çiftçilik ve hayvancılık ile uğraşan gayretli iki kardeş. Fakat devam eden soylarına bunları aktaramamış olacaklar ki, torunlarının torunları neandertallere dönüşüp toplayıcılık ve izmaritçilik yapmaya başlamışlar. Allah'ın bir hikmeti, başka ne ola ki?

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 01-05-2012, 19:16
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Seyredilmesi arzu edilmis sanirim.

Ben de ustteki link acilmadi. Ancak you tube'dan ilgili kismi aratip izledim.

Soz konusu kisi, izledigim video'da, iman ve Kuran bakimindan bunun boyle olmayacagini soyluyor, ancak bilimsel bakimdan (sumeroloji vs.) boyle izah edildigini anlatiyor. Ilk put'a tapar kavimlerle benzerlik kuruldugunu ve dusunsel baglamda dezenfermasyon bir ortamin varoldugunu soyluyor.

Ardindan arkeoloji bilimini, topraktan cikan parcalara yazilan senaryo (!) olarak degerlendiriyor.

Elindeki fes'i boyle tutarsam sapka, boyle tutarsam tas olur seklinde arkeolojik gorus (!)bildiriyor.

Islam inancina ve imanina gore insanligin Adem'le basladigi kabul edilir olsa bile, soyledikleri tutarli degil.

Hele de pompei'de olenler vs. arkeolojik calismalar islam camiasi tarafindan, iste Allah'in sozune kanit vs. diye ortaya dokulurken hic tutarli degil ne yazik ki.. Bir de Gobeklitepe yorumu var ki, akillara ziyan!

Yani sen kalk catir catir arkeoloji biliminin unsurlarini kullan, sonra da senaryodur bunlar de...

Önerilen Siteler