hadisleri allah'ın sözü kabul ediyorlar. eski bir müslüman olarak şoke oldum. bildiğimiz islamın yerinde yeller esiyor. kur-an'ı islamı anlamakta yetersiz bir kitap olarak görüp, hadisler ve sünnetten yeni bir din inşa etmişler ve onu pazarlıyorlar.
muhammed nerdeyse tanrılaştırılmış. muhammed'e "kâinatın efendisi" yakıştırması , ezana "ezan-ı muhammedi" denmesi, "şefaat ya resulullah" ile ondan günahlarının bağışlanmasını dilemek olağan hale gelmiş durumda.
allah'ın muhammed'le sürekli olarak temas halinde olduğunu, muhammed'in her sözünün ve davranışının arkasında allah olduğunu savunuyorlar.
aşağıdaki ayetler ise, allah'ın muhammed'e bildirdiği fakat kur-an'da geçmeyen görüşmelerin izlerini taşıyor.
"Andolsun ki Allah, Peygamberine hak olarak gösterdiği rü'yayı tasdik etti. İnşallah (hepiniz) emin ve korkusuz başınızı tıraş etmiş, kısaltmış olarak Mescid-i Haram'a gireceksiniz. Fakat Allah, sizin bilemediğiniz şeyleri bildi de, Mekke fethinden önce size yakın bir fethi mukadder kıldı." (Fetih: 27)
"Peygamber zevcelerinden birine bir sözü sır olarak söylediğinde o zevce de diğerine bunu haber verdi. Ve Allah da bunu Peygamber'e bildirdi. Peygamber onun bir kısmını bildirmeyip bir kısmını haber verdiğinde zevcesi, 'Bunu sana kim haber verdi' dedi. Peygamber de: Her şeyi bilen ve her şeyden haberdâr olan (Allah) bana bildirdi' dedi." (Tahrim: 3)
"Allah iki taifeden birinin sizin olacağını va'd eylediği vakit siz, kuvvetsiz ve silahsız olan taifenin sizin olmasını arzu ediyordunuz. Halbuki, Allah, emirleri ile hakkın açığa çıkmasını ve kâfirlerin köklerini kesmeyi murad eder." (Enfal: 7)
"Hani, siz Rabbinizden imdat istediğinizde, 'size peyderpey bir melekle yardım edeceğim' diye icabet buyurdu." (Enfâl: 9)
bir de en büyük dayanakları Hâşr suresi 7. ayet.
bu ayet'ten "peygamber size ne verdiyse onu alın, neyi yasakladıysa ondan vazgeçin" cümlesini alıp "hadislere inanmak kur-an'ın emridir" diyorlar.
aşağıdaki linkte 1:15 -1:30 arası yeterli.
----------------------
Hâşr Suresi 7. ayet, hadis savunucularının Kur-an'dan gösterdikleri en büyük kozdur. bu ayeti hafızalarımıza kazıyalım ve nasıl çarpıtıldığına bakalım.
HÂŞR suresi 7. ayet
Allah’ın, (fethedilen) memleketlerin ahalisinden savaşılmaksızın peygamberine kazandırdığı mallar; Allah’a, peygambere, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolda kalmışlara aittir. O mallar, içinizden yalnız zenginler arasında dolaşan bir servet (ve güç) hâline gelmesin diye (Allah böyle hükmetmiştir). Peygamber size ne verdiyse onu alın, neyi de size yasak ettiyse ondan vazgeçin. Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz, Allah’ın azabı çetindir.
bu ayet, savaşılmaksızın elde edilip peygamberde toplanan malların nasıl dağıtılacağını tarif eder. amaç: halk arasında zenginlerin oluşmasını engellemek. dağıtım işini hz. peygamber yapacaktır. bu dağıtıma razı olmayanlar problem çıkarmasınlar diye "peygamber size ne verdiyse onu alın" denmiştir. bazı malların, bazı ellere geçmesine de yasak konmuştur.
bu ayetten "hadislere uyun, onları rehber alın" anlamını çıkarmak takiye yapmaktır (din uğruna yalan söylemektir).
yorumlarınızı bekliyorum.
dinlerin kitaplarını; okuyup anlayana dinsiz, okuyup anlamayana dindar, okumadığı halde inanana yobaz denir.
Konu YasasinBilim tarafından (22-06-2012 Saat 02:10 ) değiştirilmiştir.