05-07-2009, 12:03
|
|
Üye
|
|
|
|
celiskili hadisler
Aiseden
Hadis : Resulullah (sav) bir gece yanımdan çıkıp gitmişti. (Benim nöbetimde) hanımlarından birinin yanına gitmiş olabilir diye içime kıskançlık düştü. Geri gelince halimi anladı ve: "Kıskandın mı yoksa?" dedi. Ben de: "Evet! Benim gibi biri senin gibi birini kıskanmaz da ne yapar?" dedim. Aleyhissalatu vesselam: "Sana yine şeytanın gelmiş olmalı" dedi. Ben: "Benimle şeytan mı var?" dedim. "Şeytanı olmayan kimse yoktur" dedi. "Seninle de var mı?" dedim. "Evet, ancak ona karşı Allah bana yardımcı oldu da müslüman oldu" buyurdu.
Kutubusitte HadisNo : 4309
--------------------------------------------------------------------
Enfal.de
Garanik Olayi
Islâm düsmanlarinin sinsi birtakim faaliyetlerle müslümanlarin akîdelerini bozmak, inançlarini sarsmak, Islâm esaslari üzerinde birtakim süphe ve tereddütler meydana getirmek niyetiyle uydurduklari rivâyetlerden birisi olan Garânîk kissasi, Ilk dönem Islâm alimlerinden birçogunun izledigi "kendilerine ulasan tüm rivâyetleri tenkid süzgecinden geçirmeksizin oldugu gibi aktarma ve meselenin tenkidini ilinî yeterlilige sahip okuyucuya birakma metodu sebebiyle, aslinda uydurma olmasina ragmen bazi Islâm tarihi ve tefsir kaynaklarinda yeralir. Sözde Garânîk olayi ile ilgili çesitli kaynaklarin anlatim tarzlari ve yazarlarin yorumlarinda bazi farkliliklar olmakla birlikte ana hatlariyla,bu uydurma olay söyle olmus: ...Mekke'de müslümanlarin eziyet ve iskencelere ugradiklari, bu sebeple bir kisim müslümanin Habesistan'a göç ettigi bir dönemde Hz. Peygamber, Mekke müsrikleri ile uzlasmanin yollarini ariyor, devamli anlasma çareleri düsünüyormus. Zihni bu düsünce ile hep mesgul iken bir gün Kâbe yaninda Necm suresini okuyormus. "Gördünüz mü o Lât ve Uzza yi ve üçüncü(leri olan) öteki (put) Menât'i?" seklindeki 19 ve 20. ayetlerini okuduktan hemen sonra Seytan, Hz. Peygamber'e musallat olmus ve seytanin etkisiyle Hz. Peygamber, farkinda olmaksizin "Bunlar yüce kugu kuslari (veya turnalar)dir ve sefâatleri umulur" cümlelerini vahyin devami gibi söyleyip Necm suresini okumaya devam etmis. Surenin sonuna gelince secde ayeti oldugu için Hz. Peygamber ve orada bulunan müslümanlar secdeye kapanmislar. Müsrikler de Hz. Peygamber'in okudugu bu cümleler sebebiyle son derece sevinerek; "Artik Muhammed ilâhlarimizin sefâatini kabul ettigine göre aramizda önemli bir ayrilik kalmadi" deyip hepsi secdeye kapanmislar. Son derece yasli bir veya birkaç müsrik, yere egilip secde etmek zor geldigi için yerden bir avuç toprak alarak alinlarina degdirmis ve böylece ilâhlarina tâzimde bulunmuslar. Bu olay dolayisiyla müsrikler kIsa bir süre müslümanlari kendi hâline birakmislar. Bu haber Habesistan'daki müslümanlara "tüm Mekkelilerin Islâm'a girdigi" seklinde ulasmis ve Habes muhâcirleri orayi terkedip Mekke'ye yönelmisler. Ancak bu olayin ardindan Cebrâil (a.s.) gelerek hatasi dolayisiyla Hz. Peygamber'i ikaz etmis, bu arada nâzil olan Hacc sûresinin "...Senden önce gönderdigimiz hiçbir resul ve nebî yoktur ki birseyi arzuladigi zaman seytan onun arzusuna (vesvese) atmamis olsun. Allah, kendi ayetlerini saglamlastirir...'' meâlindeki 52. ayeti ile önceki cümle neshedIlmis. Hz. Peygamber, olanlardan üzüntü ve nedâmet içinde, yeni inen ayetleri ilân edince Mekkelilerin eziyetleri yeniden baslamis..."
yukarda muhammedin seytani müslüman oluyor birde kalbinin yikandiginida unutmayalim,baska bir olayda seytan rahatca muhammedin sözlerine müdahale edebiliyor..tam bir seytan anliyacaginiz ;-)
Ahlak,Insanin Tabiata karsi ukalaligidir.Nietzsche
|

05-07-2009, 12:32
|
 |
Üye
|
|
|
|
inanalarda inanmayanlarda bir hadis sünnet tutturmuş gidiyorlar. Hz. Ömer neden tüm vilayetlerinde bu şekilde yazılmış evrak ve dökümanları toplatarak yakmıştır. Hz.Muhammet neden hiçbir şeyin yazılmamasını emretmiştir? ilk hadis sünnet osman zamanı yazılmıştır yani kaos döneminde. Peygamberin kabul etmediği bir şey nasıl oluyorda dinin temel direkleri arasına giriyor bunu düşünmek gerek.
|

05-07-2009, 12:41
|
|
Üye
|
|
|
|
muhammedin hicbir sey yazilmamasini emrettiginide nerden cikartiyorsun?..Kirtas olayini incele istersen..hadis yazanlar bu islere ömrünü vermis insanlar senin gibi basit argumanlar kurmayip ugrasip didinmisler..bari o insanlarin iyiniyetlerini burda karsi arguman getiremedigin icin yadirgama..burda celiskili olarak masaya yatirilan hadislerin dogru olup olmadigini ben ispatlamak zorunda degilim ;-)..
|

05-07-2009, 12:52
|
 |
Üye
|
|
|
|
:)
Nebenbuhler´isimli üyeden Alıntı
muhammedin hicbir sey yazilmamasini emrettiginide nerden cikartiyorsun?..Kirtas olayini incele istersen..hadis yazanlar bu islere ömrünü vermis insanlar senin gibi basit argumanlar kurmayip ugrasip didinmisler..bari o insanlarin iyiniyetlerini burda karsi arguman getiremedigin icin yadirgama..burda celiskili olarak masaya yatirilan hadislerin dogru olup olmadigini ben ispatlamak zorunda degilim ;-)..
|
Ömerin yazılanları yaktırdığı ve ne peygamber döneminde nede ömare kadar bunların kabul edilmediği ve yok edilmek istendiği biline biline nasıl oluyorda ben bir yerlerden çıkartıyorum?? hadis yazanlar belki iyi niyetle bunu yapmış olabilirler ama müslümanların maafına sebebiyet verdikleride kesin.. Örnek isterseniz islam alemine ve yaşadıkları rezilliklere bakın göreceksiniz. terör gerilik vb. Bu gün biz o durumda değilsek bu layiklik sayesindedir eğerr olmasaydı mutlaka talibanımız olurdu. bu kadar baskıya rağmen hala yüzleri anarşist kıllarla kaplı bir yığın insana kulluk eden insan mevcut. iş gereği olsa onada tamam diyeceğim ama inanç gereği ve sömürülmeye devam ediyorlar...
|

05-07-2009, 13:11
|
|
Üye
|
|
|
|
sana biryerlerden bir sey cikartiyorsun diyen yok ..kemiklerin derilerin tahtalara yazilan ayetlerden haberin olmasi gerekti diye düsünmüstüm..
|

05-07-2009, 13:19
|
 |
Üye
|
|
|
|
sana biryerlerden bir sey cikartiyorsun diyen yok ..kemiklerin derilerin tahtalara yazilan ayetlerden haberin olmasi gerekti diye düsünmüstüm..
|
Kuranla hadisleri karıştırmışsınız. yasaklama neden lerinden biriside o kurana yabancı metin girmemesi için.
|

05-07-2009, 13:32
|
|
Üye
|
|
|
|
demek istedigim kuraninda sonradan toparlanip derlendigidir toplanan yazitlarin ve ezberinde olanlarin beyanlarina dayanilarak osman zamaninda yazilmistir..burda bir bilgi kirliligi yok hadislerde var..iyi güzel diyecek bir sey yok,önemli olan insanin neyi dogru görmeyi istemesidir..
|

05-07-2009, 13:38
|
 |
Üye
|
|
|
|
düzelteyim
demek istedigim kuraninda sonradan toparlanip derlendigidir toplanan yazitlarin ve ezberinde olanlarin beyanlarina dayanilarak osman zamaninda yazilmistir..burda bir bilgi kirliligi yok hadislerde var..iyi güzel diyecek bir sey yok,önemli olan insanin neyi dogru görmeyi istemesidir..
|
kuran ebubekir zamanı toplatılıp kitap haline getirilmiştir. osman suret çıkartmıştır...
|

05-07-2009, 13:50
|
|
Üye
|
|
|
|
ben osman olarak biliyordum ama sagol,demek ömer müsamaha göstermis oluyor;-)..
|

05-07-2009, 14:07
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Evet kur' an Ebubekir zamanında toplatılıp kitap haline getirilmiş ve Osman zamanındada çoğaltılmış,ama neden peygamber bu işlemi kendi ölmeden önce başlatmamış acaba?
Hadi ilk zamanlar fırsat bulamadı yada gizli gizli toplanıp yazdırdığı için ,bu iş o derece kolay olmazdı filan denebilir ,ama müslümanlık yayılıp kuvvet bulunca bu işlere başlıyabilirdi!yada yirmi üç yılda inen bu ayetler, bu yirmi üç yılın son dönemlerinde toplanmaya başlayabilirdi,ama olmamış,neden acaba?
Hadislerde bile sonradan ,pek çok uydurma hadisler eklenebilir diye onların kaydedilmesini istemeyip''Bir tek kuran size yeter''demişse ,o kurana neden yeterince özen göstermedi acaba?,ki (iddia edildiğine göre!), diğer kutsal kitapların başına gelen ''değiştirilme,insan sözü karışma vb.''gibi şeylerin kuranında başına gelebileceğinden korkmadı mı?(Allahın korumasında denmesin lütfen!zaten diğer kitaplarda güya onun korumasındaymış,ama sonuç ortada,müslümanlara göre diğer kitaplar değiştirilmiş,bozulmuş diye belirtilir ve bunada inanılır!üstelik Allahın korumasına rağmen!)
insan düşüncelerinin ürünüdür!
|