Deist_tr´isimli üyeden Alıntı
Ken Robinson: How schools kill creativity (Okullar yaratıcılığı nasıl öldürüyor) konferansı.
TED konferansları içinde tüm zamanların en iyi 20 konuşmasından biri olarak seçilmiş bu konferansta Ken Robinson'un harika üslubu ile çok önemli toplumsal bir mesele olan eğitim sistemi hakkındaki görüşleri yer alıyor.
Robinson'a göre, teknolojinin/endüstrinin gelişmek zorunda olduğu yıllarda biçimlenmiş olan eğitim sistemi, endüstrinin ihtiyaçlarına göre eleman yetiştiriyor. Bu sebeple dersler arasında "endüstriye yararlılık" hiyerarşi oluşturulmuş, endüstriyel yararlılığı olmayan dersler, özellikle sanat dersleri ihmal ediliyor. Bu sistemin hala devam ettiriliyor oluşu toplumda işsizliğin, tatminsizliğin, mutsuzluğun artmasına sebep oluyor. Oysa ki kişi, ilgisinin/yeteneğinin/sevgisinin olduğu alanlarda daha yaratıcı ve üretken oluyor. Mevcut sistemde kişi, para kazanabileceği ama istemediği bir mesleği seçmek zorunda bırakılıyor.
(Türkçe altyazı var.)
http://www.ted.com/talks/ken_robinso...ill_creativity
|
Elimde esrar varken cok guldurdu bu yazi.
Egitim ne ki zaten?
Kim ne biliyo kime ne ogretiyor?
|
Bildiğim tek şey hiçbirşey bilmediğimdir.
|
Biz de bunun Gnosis'i var iste.
Elimizde esrarla Yunan Ronansinin nasil yapildigini konusuyoruz.
Diger herkes televizyonda unluler nasil giyinmis ne yapmis bunu dusunuyorlar.
Aklinizi sikiyorum diyorum sadece.
Televizyon en boktan uyusturuculardandir.
Tornadan cikma tek tip insanlar yetistirilmek isteniyor hep.
Eger televizyonun zihinde ve bilincte biraktigi etkiyi bir uyusturucu biraksaydi herkes sokaklara dokulurdu.
Televizyon zihin ve bilincte buyuk etki birakir.
Ben hic izlemedim mesela direk ateri oynadim, sonra bilgisayar.

Insanlar politikacilarin bizi kurtaricagina inaniyor!!!!
Boyle bir sey hic olmadi biliyor musunuz??????
Niye boyle dusunuyorsun demiyo hic kimse, ben diyorum.
Aklini s****yim politikacilarin bizim yararina calisacagina inaniyorsan! Salaksin sadece hepsi bu.
Ingilizcesi olan insanlar su belgesele bir goz atabilir.
http://www.solarmovie.is/link/play/3501854/