uydurtu´isimli üyeden Alıntı
Çocukları oyun oynarken izledim izliyorum. Süper kahramanlardan ve bunun gibi şeylerden sözediyorlar.
Örneğin evcilik oyunu kurmak gibi doğal bir oyun organize ediyorlar. Hırsız, polis, süperkahraman gibi roller var. Özel güçler oluşturuluyor sonra.. Oldukça sannalşmış bir yeni nesil ellerinde tabletler iki boyutlu sanal dünya , iki boyutlu oyunkar var.
Birinin diğerini ya da bir durumu durdurma yeteneği oluyor sonra öbürü başka bir yetenek icad ediyor, sonra bunları dengelemeye, uyuşturmaya çalışıyorlar
Şimdi ki çocuklar nerdeyse çizgi filmlerden, ses, konuşma, kişilik biçimi ve psişe hatta algı emiyor diyebilirim.
Hemen hızlıca yenmek, kazanmak ve yarışmak gibi şeylerden sözediyoruz
Mesela evcilik oyununun organize edilmesi dediğimde gizli cinsel çekim ve arayışın sanırım katkısı olabilir... Diğer oyunlarda da...
Bence konu merak değil de ya da ona benzer ama o kuyuya bir taş atılmış ilgili akıllıları çıkarmaya çalışıyor. Belki de kuyu da taş yok ya da doğa basit. Anlamamışsam anlamamışımdır. Bir gizem ve derinlik görmüyorsam görmüyorumdur. Analiz ederim...
Anlamadığımız şeyleri sanırım başka kılıklara sokuyoruz ya da mış gibi yapıyoruz... Hayalcilik vb. katkılar...
Sanırım gizemci (ya da arayışçı) dediğimiz bir karakter var ve Şaman denilen taşın altına da bu anlamda bir bakıyor ve uzunca bakıyor burdan ne çıkacak diye. Bilmiyorum ordan hayatın anlamı felan çıkıyor mu?
Bence bu taşların altında fazla uzun oyalanmamalı. Bakıp geçmeli ve taşı kaldırmadan da pek uydurmamalı ya da diğerlerinin uydurduğu öyküleri şöyle bir dinlemeli ama taşın altına -bir gün kendi- bakma durumunu gözardı etmemeli...
Yine söylüyorum Şaman denilen de askerlik, mühendislik, doktorluk, avukatlık gibi bir doğal işbölümü/işbirliği ve bunun sonucu gelişen bir meslek fikri görüyorum. Bu fikri ve düşünceyi böyle yapılandırıyorum. İlkel çağlara ya da doğal kabilelere özgü bir gereksinim ve sonuç...
|
Diablo 3'te şaman yere sopa vurup kurbağa ordusunu savaşa gönderiyordu. Tavsiye ederim Diablo 3'ü.

genelde kafayı yemiş olarak tasvir ediyorlar şamanları.