uydurtu´isimli üyeden Alıntı
Bunun gibi en Şaman olan Şaman olurdu...
|
İçlerinde en Şaman olanı nasıl Şaman olur._?
Anneannemin yaşadığı köyde/mahalle de (5-10 evlik bir köy toplumu ve mahallesinden sözediyorum.) inekler hastalandığında okunmak üzere ekmek anneanneme getirilirdi. Buradaki refleksle aynı...
Temiz, doğal kalpli insan, hiç bir insan için kötülük düşünmeyen doğal olarak kötücüllük ya da bu yanda-yönde karmaşa barındırmayan -doğal yürekli- insan... Nazar okunmaya da ona gelirdi insanlar... Plasebo bile olsa en plaseboik olanı Anneannemdi sanıyorum ki ya da Plasebo olarakta seçilen oydu... Bu nispeten bir uygar yaşam ya da uygar yaşam kenarı değil de doğa toplumu olaydı sanırım hastalarının anneannemden iyileştirmesini ve bu gibi zor durumlarda da bir şeyler yapmasını isteyebilirlerdi, bekleyebilirlerdi ve sanırım bu da bir duygusal baskı oluşturabilirdi ve o da sanırım belki bunun doğal baskısıyla ve toplum itmesiyle bir şeyler üretecekti ve elinden geleni yapacaktı çünkü sanırım yardım etmek ve iyileştirmek ve elinden geleni yapmakta kendini bu yolda feda etmekte hatta gerekirse hayatını adamakta ya da diğer yaşamından vazgeçmekte pek sorun olmaz ve ve ona doğal gelecektir. Bu kişinin ve durumun biçimi gibi... Duygusal bir yardım bile bazen yetiyor çünkü-görmezden gelmeme bile.. Bence, sonra sonra o biçimler bozuluyor nesilden nesile aktarılırken...
Şaman-lık buradan gelişiyor-Şamanlık budur, Bence ileri ve başka yere-yöne gitmeyelim, çekmeyelim..