Alvin´isimli üyeden Alıntı
Sen materyalist- ne demekse- sanki biz maddi evreni reddediyoruz, tanrilarin, ufurukculerin pesinden kosuyoruz- olabilirsin. Ve beni parcalari birbirinden iliskisiz sekilde aldigimi iddia edebilirsin. Sen bana dair herseyi iddia edebilirsin. Bu benimle ilgili bir durum degil.
Sana yukarida anlattiklarimdan cikan sey su: bu parcalar birbiri ile iliskili. Hersey birbiri ile iliskili. Olayi cok yonlu ele almaliyiz deyince beni idealistlikle sucluyorsun. Sana yuz tane ornek verdim, anektot aktardim. Kalktin iki mesaj once denklem kurdun.
Neydi, bir politikaci vardi. Ismini unuttum. Evet, Perincek. Kusura bakma ama perincek de her onune geleni ajan bilmem ne diye sucluyor ya, sen de kafanda bir idealist canavarla dolasiyorsun ve herkesi idealistlikle itham ediyorsun.
Bu ithamlar bizim iletisimimizi kisisellestirir. Olmamasi lazim. Itirazin varsa, bilgiye yonelik yap. Destegin varsa da soyle, beraber dayanisma kuralim.
|
Ben yine öyle bir şey söylemedim
İlla %100 idealist olunmuyor zaten, 100 idealist tanıma bakıp, 80 kabulle gelebilirsin, sık,sık yaptığın gibi, önce soyutlama nedir, kavramların objektif bağıntısını kurmayı öğren, o zaman hangi yaklaşım, tanım, çıkarım topal veya idealisttir çözümleme şansın olacak.
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu