Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 21-09-2005, 21:01
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Said-i Nursi Cifir ve Ebced hesapları

'Üstat' Saidi Nursi; Risalelere başlarken Şakirtlere şunu yazdırır: ''Cifir ve Ebced hesapları, rakkamlar, harfler ve sayılar kullanılarak Gaip'ten ve
gelecekten haber vermek idiiasında olan BOŞ bir bilgidir. Bu Cifir işi me
raklı, zevkli bir iş olduğu için insanı gerçek görevinden uzaklaştırır, boş ye
re meşgul eder. Bir kere bu ''La yelemül'gaybe illallah'' yani: Gaybı Allaht an başkası bilemez ayetine karşı EDEB DIŞI bir davranıştır. Cifir gibi güç
lü temellere dayanmayan gizli bilimler, kötü maksatlar için kullanılmaya çok daha müsaittirler''( Said- Nursi; Lem'alar sayfa 39 Sinan matbaası İst.
1958). İlk zamanlar Said-i Nursinin görüşü gerçekten buydu. Fakat kendis
ini ve Risaleleri kutsallaştırmak için Risale-i Nur'un neredeyse her bölümü nde Cifir yoluyla Kuran ve Resul-ü Ekreme göndermeler yapmaktadır.. Başlarda mahkum ettiği yöntemi, sonraları temel İspat Enstumanı olarak kullanmıştır. Sikke-i tasdiki gaybiden Lemalara, Sönmeze dek her yer Cifir ve Ebced kaynamaktadır.dının arkasına RADIYALLAHÜANH yazdıran(Ehlib eyt; Ashab-ı Kiram ve Asr-ı Saadet döneminde hayatlarında cennetl e müjdelenmiş on kişi için KULLANILIR); Risale-i Nur'un Kurandan SÜZÜL MÜŞ,üstü örtülü daha muteber olduğunu ima ediyor, kendisinin GELECEĞİ NİN DE 14 ASIR ÖNCE KURANLA MÜjdelenmiş olduğunu VE başta Nur sur esi olmak üzere bunu KURANA, Abdülkadir geylani ve Gazaliy e dayandır ma CÜRETİNİ gösteren said-i nursiyi nasıl yüceltebiliyorlar. Şakirtleriyle konuştum, yıllarca feyz alanlarla da konuştum. Beyin yıkamanın ölçüsüzlü ğü ile şok oldum. Cifir'i Risalelerin hemen her kitabında uygulayan aynı said-i nursi ilk başlarda Allah korkusu ile: 'La yelemül'gaybe illallah' yani; gaybı Allahtan başkası bilemez derken sonra noldu da Cifir ve Ebced naml ı gayya kuyusuna düşmekten uzak duramadı? Ben cevabını sormuyorum. Sorunun sorulmasını istiyorum. (Yazının Temel Dayanağı: İlk Basımı 1971
yılında yapılan sevgili Turan Dursun'un 'Müslümanlık ve Nurculuk' Altınok
Matbaası Ankara/İkinci basım 1996 Kaynak Yay.'dır)

Önerilen Siteler