25-02-2008, 22:47
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: Kendi Kürdünü İnkar, Komşunun Kürdüne Savaş..
Bazı arkadaşlara bir kaç gündür sormama rağmen henüz net bir cevap alabilmiş değilim.
Bilindik söylevler dışında arkadaş niyetimiz bu diyen bir arkadaş çıkmadı. Kürt meselesi konusunda bir arkadaş çıkıp bizi laf kalabalığına boğmadan maddeler halinde şunları istiyoruz diyebilirmi ? konuyu şu şekilde ele alırsa sevinirim daha anlaşılır olur ...bir türk vatandaşı şuna sahip ama kürt vatandaşı sahip değil...
Dört nala gelip uzak Asyadan Akdenize bir kisrak basi gibi uzanan Bu memleket bizim.
|

25-02-2008, 22:54
|
|
Üye
|
|
|
|
Bu arada Peker kardeş türban demişken bir alıntı ile ilave yapayım.
Bölgenin hassasiyetleri
Kürt siyasetçilerinin bir kısmı bu yeni yapılanma sonrasında devletin bir karar vermesi gerektiğini savunmaya başladı. Onlara göre radikal Kürt İslami hareketlerinin güçlenmesi devletin de işine gelmezdi. DEP eski milletvekili Hatip Dicle, Neşe Düzel’le yaptığı röportajda bunu dile getirenlerdendi: ‘Kürtler çok dindar bir halktır, bizim tabanımız da çok dindardır. PKK imha edilirse, o taban radikal İslami örgütlere kaymaya çok müsaittir. Kürt halkının talepleri karşılanmadığı zaman doğacak olan şey, çok tehlikeli bir radikal İslami Kürt hareketidir.’ Dicle’nin bir yıl önce dile getirdiği bu tespitlerini bugün DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan dile getiriyor. Vakit Gazetesi’ne konuşan Kaplan, laiklik konusunda TSK ile aynı çizgide olduklarını söyleyerek, ortamın dincilere bırakılmamasını istiyor. ‘...Orada AKP dini eğilimleri ağır basan bir yönetim tarzını egemen kılmak ister. Biz olmasak, meydan dincilere kalır. Bu kesinlikle böyle. Diyarbakır’da şeriatçılar nasıl miting yaptılar!.. Bu, yapılmak istenenin nüvesidir. Laikliği kim koruyacak...’ Kaplan, başörtüsünün serbest bırakılmasına da karşı olduğunu söyleyerek ‘AKP türban istismarı yapmaktadır. Dini radikal örgütlenmelere alan açılmamalıdır’. Kaplan aslında bu söylemiyle bölge halkıyla aralarını açan derinliği de tarif ediyor ve 22 Temmuz seçimlerinde AK Parti’nin bölgede bu kadar güçlenmesinin temel nedenini görmezden geliyordu. Oysa bölgede eski siyasi anlayış yerini farklı ve bir o kadar da renkli bir alana bırakmıştı. Bunu sağlayan da bölgede susan silahlardı. http://www.stargazete.com/index.asp?haberID=37748
DTP milletvekilleri bu şekilde düşünürken ne olduda değiştiler türban için evet oyu verdiler.
Dört nala gelip uzak Asyadan Akdenize bir kisrak basi gibi uzanan Bu memleket bizim.
|

25-02-2008, 22:55
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bakın gercekisim, uzaktan vatan sevmek başkasının çocuğunu sevmeye benzer! gece ateşlenmez, acıkmaz, ağlamaz hatta altını ıslatmaz... iki agucuk gerisin geri annesinin kucağına verirsiniz. Bu nedenle tartışmak evet ama kırıcı olmanın kimseye faydası olamaz.
Neden forum'un görünmeyen yerine alınmasını talep ediyorsunuz. İnsanoğlunun *yaralarıda vardır. *cins kediler yaralarını gizlermiş. Gizlersek sorunumuz çozülecek mi? *Cevap yazmak gibi bir zorunluluk neden hissediyorsunuz ki?
|

25-02-2008, 22:59
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Türban soruma cevap gelmedi, dağarcıklı arkadaşım.
* geçmiş turban konulu tartışma forumlarına bir göz atılırsa benim duruşum net olarak görülebilir. Ama kısaca üniveristelerde turban diye bir sorun üniveriste özerkligi temelinde çözülebilir ancak. Bunun dışındaki tüm çözümler kayıkçı kavgasıdır ve gerilim arttırmanın biz ve öteki ayrımının bir tezahüründen başka bir şey olamaz. Demokrasi sorunu ise önce üniveristede demokrasi sonra gerisi.
* *Ama bu konunun yeri burası degildir. Üniverisitelerde turban ise 82 de ortaya çıkmıştır. Gerekirse ilgili başlıklarda gene tartışabiliriz.
* *saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|

25-02-2008, 23:04
|
|
Üyelikten Ayrılanlar
|
|
|
|
pervane";p="´isimli üyeden Alıntı
Bakın gercekisim, uzaktan vatan sevmek başkasının çocuğunu sevmeye benzer! gece ateşlenmez, acıkmaz, ağlamaz hatta altını ıslatmaz... iki agucuk gerisin geri annesinin kucağına verirsiniz. Bu nedenle tartışmak evet ama kırıcı olmanın kimseye faydası olamaz.
Neden forum'un görünmeyen yerine alınmasını talep ediyorsunuz. İnsanoğlunun *yaralarıda vardır. *cins kediler yaralarını gizlermiş. Gizlersek sorunumuz çozülecek mi? *Cevap yazmak gibi bir zorunluluk neden hissediyorsunuz ki?
|
"Uzaktan vatan sevmek" tabirini benim için kullanamazsınız! benim için vatan sevmenin uzağı yakını yok!
Yazdıklarımda sizin kırılmanızı gerektiren nedir?
Neden forumun görünmeyen yerinde olmasını istediğimi önceki iki mesajımı dikkatli okusaydınız görürdünüz.
Sizin de yaranız var mı,varsa ne olduğunu açıkça yazın o halde, yaranız yoksa zaten gocunmanız gerekmez..Evet görünüşe göre yaranız var,,peki nedir bunlar? açıklayın lütfen.."gizlersek sorunumuz çözülecek mi?" diyorsunuz ama sorununuzu açıklamıyorsunuz..
Ben bir haksızlık olduğunu düşünüyorum o yüzden yazıyorum,gerekçeleriyle beraber.Peki siz neden cevap yazmak gereği duyuyorsunuz?neden böyle bir konu açma gereği duyuyorsunuz?
|

25-02-2008, 23:04
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Pervane gelir gelmez ayağının tozuyla astığın yazıya bak
Peker ha gayret az daha *karakol baskınından döndün anlayacaktım
|

25-02-2008, 23:12
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sizin de yaranız var mı,varsa ne olduğunu açıkça yazın o halde, yaranız yoksa zaten gocunmanız gerekmez..Evet görünüşe göre yaranız var,,peki nedir bunlar? açıklayın lütfen.."gizlersek sorunumuz çözülecek mi?" diyorsunuz ama sorununuzu açıklamıyorsunuz.. gercekisim
Evet gercekisim benim yaram var. Bu Ülkede bu kadar ana ağlarken nasıl yaralanmaz insan yüregi.
anaların gözyaşını nereye kadar saklayabiliriz. Amacın toprak talebi olduğunu ima etmeye mi çalışıyorsunuz. Bu acıya bir çıkış yolu aramak size inandırıcı neden gelmiyor...
|

25-02-2008, 23:15
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
arkadaşlar bu kadar polemik yeter. Konu ortada, buyrun konu dahilinde birbirimiz kırmadan ve olayları suçlama, kişiselleştirme boyuta indirgemeden devam edelim.
* * saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|

25-02-2008, 23:22
|
 |
Üye
|
|
|
|
kendi kürdünüde komşuya postala kurtul bu yükten
Putların,Kabenin istediği: Kölelik
Çanların,ezanların dilediği:Kölelik
Mihraptı,kiliseydi,tesbihti, salipti:
Nedir hepsinin özlediği: Kölelik
hayyam
http://agnostik.forumup.com/
|

25-02-2008, 23:24
|
|
Üyelikten Ayrılanlar
|
|
|
|
pervane";p="´isimli üyeden Alıntı
Sizin de yaranız var mı,varsa ne olduğunu açıkça yazın o halde, yaranız yoksa zaten gocunmanız gerekmez..Evet görünüşe göre yaranız var,,peki nedir bunlar? açıklayın lütfen.."gizlersek sorunumuz çözülecek mi?" diyorsunuz ama sorununuzu açıklamıyorsunuz.. gercekisim
Evet gercekisim benim yaram var. Bu Ülkede bu kadar ana ağlarken nasıl yaralanmaz insan yüregi.
anaların gözyaşını nereye kadar saklayabiliriz. Amacın toprak talebi olduğunu ima etmeye mi çalışıyorsunuz. Bu acıya bir çıkış yolu aramak size inandırıcı neden gelmiyor...
|
Bakın ağlayan analardan bahsediyorsunuz ama hangisi? Çocuğu vatanını beklerken hainler tarafından kahpece *şehit edilmiş kişilerin anası mı yoksa sadece kahpeliği yapan hainlerin anası mı? şayet sadece hainlerin anasından bahsediyorsanız o anaların üzülmeleri beni de üzer elbette ama hainlik yapanlar için zerre kadar üzülmem! Keşke böyle şeyler hiç olmasaydı da kimse ölmeseydi,kimse şehit düşmeseydi ama birilerinin kaşıntısı olduğu su götürmez bir gerçek..
"Amacın toprak talebi olduğunu ima etmeye mi çalışıyorsunuz. Bu acıya bir çıkış yolu aramak size inandırıcı neden gelmiyor"
Toprak taleb eden kalleş zihniyette olanlarla benim tartışacak birşeyim yoktur! siz böyle birşey söylemiş olsaydınız şu anda sizinle tartışıyor olmazdık zaten.Umarım böyle bir düşüncede değilsinizdir.Bu acıya bir çıkış yolu arıyorsanız bu hümanist yaklaşımınız güzel ancak bu arada haklıyı,haksızı ayırd etmelisiniz,kürt ırkçılığı yaparak bu niyetinizin gerçekliğine inandıramazsınız,samimi olamazsınız.
|