07-03-2008, 02:49
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: Cinler, Metafizik ve "Tabu Can Çekişiyor"
"sevgili peker haklısın cinde , düşünmekte gerçektir çünkü düşünce gerçektir ve cinde DÜŞÜNMEKTEN ibarettir *
etki olmadan tepki olmaz *bunun aksi henüz ispat edilemedi sen bilimin dışında düşünüyorsun ortada buluşalım
saygılar" sanalism
Kendin istedin. Her gelen bana bi sarar.
* * Bilimde de çoğu teori kanıtlanmadan önce tamamen bireyseldir ve kanıtlanma süreci de oldukça uzun ve sıkıntılıdır. Çoğu bilim insanının teorileri de ölümlerinden sonra kanıtlanır.bÖyle senin sandığın gibi hemen kabul görmezler, hatta çoğu bilim dışı olmakla suçlanır. Bilimdeki gelişmeler, buluşlar devrimlerle olur, o güne kadar kanıksanmış, alışılmış olan reddedilir ve yerine yenisi konur.
Burada teknoloji ile bilimi birbirine karıştırmayalım.
* *Burada da schopenin görmüş olduklarına ben ihtimal veriyorum. Bunlar cindir, peridir bilemem.
Fakat schopen bunları gerçek sanıyor veye gerçekte olabilir. Ben yaşantım boyunca matematik ve fiziğin uygulamaları ile uğraştım ve tecrübelerim kayıtsız, şartsız kabulun olamayacağı gibi, kayıtsız şartsız reddin de olamayacağını gösterdi. Bu nedenle gelişmelere kolay uyum sağladım ve görüşlerimin fikirlerimin değişebilir olduğunu kabul ederek ön yargılardan sıyrıldım, elbette mümkün olduğu kadar, yani gücümün yettiği kadar. Bu tavır her konuda şartlanmışlığı, inancı ve önyargıları azaltır. Doğayı fikirlerinize göre değil, fikirlerinizi doğaya göre düzeltirsiniz.
* Ben çoğu insanın paranormal aktivite denilen olaylarla karşılaştığını biliyorum, çoğu insanın bu konularda en az bir hikayesi vardır. Frodo'nun chatde anlattığı gibi yanlış kavramalarda olabilir ki, gerçekliğini sonradan öğreniyor ama o olay uzunca bir süre onu etkisi altına alabiliyor. Birçok yanlış inançlara kapılmasına neden de olabilirdi. Bu onu ruh hastası da yapmaz, yalancı da yapmaz. Eğer ki olayın gerçek nedenini bulamamış olsaydı belki de bugün o olayı anlatıyor olurdu.
*Ha keza benim başımdan da benzeri üç olay geçti ve açıklayamadım bu beni dine, tanrıya veya cinlere götürmedi.
"Maruzların tepkisinde farklılık var mıdır? Hayır, birebir aynı yolu tercih etmişler. Yani yataktan kalkıp cinlere “kışt” diyen olmamış." *Thunderpoint
*Bir gün yatarken birdenbire gözlerimi açtım sandalyenin üzerinde bacak bacak üstüne atmış Leprechaun benzeri bir şey bana bakıyordu o zamanlar da bu gün olduğu gibi dinsizdim ayet el kürsiyi falanda hiç öğrenmedim, yaklaşık 30-40 saniye bakıştık, ben yataktan fırladım ve ışığı yaktım fakat lamba patladı, baktım hala oradaydı üstüne gitmedim görmekte istiyordum korkmadığımda söylenemez merakta var ve antredeki ışıkta patlamasınmı, neyseki mutfağı yaktım. Neyse annemi kaldırdım ona anlattım hadi git yat g....n açıkta kalmış dedi, yattım. Hayatımda hiç bir şeyden korkmayan bir annemi bilirim. Bu beni dine, tanrıya sevketmedi, gördüklerim ve yaşadıklarım benim için gerçek.
*Neyse bir hikaye daha anlatayım, gene yatıyorum üzerimde bir ağırlık, tam göğsümde, yüzümde ıslaklık ama gözümü açamıyorum cam kenarındayım herhalde camı açık unuttum yağmur yağıyor *diyede aklımdan geçiriyorum, bir yandanda ıslaklık kulaklarıma doğru ilerliyor, hırlama sesleri duymaya da başladım, karabasan bu diyede düşünüyorum, neden sonra ellerimle yorganı kaldırmaya çalışıyorum, ittiriyorum na mümkün, üstümdeki şey büsbütün yerleşiyor, güç bela gözüm açtım, bizim köpek göğsüme uzanmış patilerinide omuzuma koymuş, *badana fırçası gibi diliyle yüzümü yalıyor.
* Dünyada 1,500,000,000 müslüman var deniyorsa bunun %90'ı böyle birşeyler yaşamıştır ve dine sarılmıştır.
* Gelelim öbür başlığıma korku dinin kaynağıdır.
Selamlar.
|

07-03-2008, 11:02
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Peker";p="´isimli üyeden Alıntı
Bir gün yatarken birdenbire gözlerimi açtım sandalyenin üzerinde bacak bacak üstüne atmış Leprechaun benzeri bir şey bana bakıyordu üstüne gitmedim
|
Dua et o senin üstüne gelmemiş; edepli bir cin anlaşılan..
Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
|

07-03-2008, 12:16
|
|
|
Peker";p="´isimli üyeden Alıntı
Kendin istedin. Her gelen bana bi sarar.
|
Bu da demektir ki,iyi yapraksın *
|

07-03-2008, 16:58
|
 |
Üye
|
|
|
|
peker,
forumlarındaki yazılarında kendini tanıttığın üzere "olasılıkçı" gibi yazıyorsun, Tanrı fikrine tam katılmasanda açık kapı bıraktığın için takdir ediyorum ,ama çet odasında seni diğer olasılıksızcı ateistlerle fikir işbirliği yaparken görüyorum. Yoksa yanılıyor muyum?
selamlar
|

07-03-2008, 18:04
|
|
Üye
|
|
|
|
schopenhauer";p="´isimli üyeden Alıntı
peker,
forumlarındaki yazılarında kendini tanıttığın üzere "olasılıkçı" gibi yazıyorsun, Tanrı fikrine tam katılmasanda açık kapı bıraktığın için takdir ediyorum ,ama çet odasında seni diğer olasılıksızcı ateistlerle fikir işbirliği yaparken görüyorum. Yoksa yanılıyor muyum?
|
Olasılıksızcı dincilerlemi işbirliği yapayım. Ki aksine onların da olasılıklar üzerinden hareket ettiklerini biliyorum, geçmişte benzeri çok tartışmalarımız oldu ve olaylara katı determinist mantıkla yaklaştıklarını da görmedim.
Kendin hakkında ne diyorsun peki, Tanrı bir olasılıkmıdır, yoksa kesin olarak saptadın mı?
Selamlar.
|

07-03-2008, 22:50
|
 |
Üye
|
|
|
|
Peker demişki: Olasılıksızcı dincilerlemi işbirliği yapayım. Ki aksine onların da olasılıklar üzerinden hareket ettiklerini biliyorum, geçmişte benzeri çok tartışmalarımız oldu ve olaylara katı determinist mantıkla yaklaştıklarını da görmedim.
Benim cevabım: bir olasılıkçı her iki tarafa da eşit olmalıdır. oysa sen ortada değilsin ve olasılık teorini ateizm lehine kullanmışsın. Oysa yukarıdaki cümleyi kuran birinin (dincilerle mi işbirliği yapayım?) dine olan olasılıkçı tutumu ne derece güvenilirdir? sen olasılığı atezim lehine "oldurmuşsun/öldürmüşsün" bile... *
selamlar
|

07-03-2008, 23:51
|
|
Üye
|
|
|
|
Tarafszım demedim ki, olasılıkta olabilirlik yüzdeleri vardır, en yüksek yüzdeden yana olmanın da bir yanlışı yoktur, senin hesabına göre yazı tura atmalıyım. Olasılık sonuçları 50-50 değilki. 75-25.
Kaldıki %25 li ihtimal dahi sonucu etkilemektedir. Bunu tanrı vardır olasılıklarında çok açık yazdım.
Buda bana hiçbirşeyden emin olamamamın verdiği rahatsızlık. Başlık Tanrı vardır demek tanrıya eş koşmaktır. Bakarsan düşüncelerim orada yazılı
Selamlar.
|

10-03-2008, 03:37
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger arkadaslar;
Benim felsefi dusunumde "tabulu rasa"gorusu hakimdir.Yani hic bir bebek beyninde bazi seylerle dogmaz,herseyi ama herseyi yasamdan ogrenir.Kendisine ogretilenlerle buyuyen bebek,genclik cagina gelince ve kendi kisiligi on plana cikinca:Ya ogretilenleri,oldugu gibi kabul eder,ya da "kafasina yatmayanlara"karsi cikar.
Gelismis bireyler ise kendisine mal edilenlerle buyudugunun bilincinde olarak,herseyi nedenler-sorgular.Ortaya atilan her fikir,tarihte yasanan her olay yasamin yonunu cizen butun temeller bir insan uretimi olduguna gore;ve tarihte isim yapmis -ki kim olursa olsun-benimle ayni fiziksel yapiyi paylastigina gore bence herkesin herkesi nedenleme-sorgulama hakki vardir.
Amerikan idealizminin gudumu altinda yasayan ulkelerde ustelik gercekler carptirilirken ve "dis"kaynaklar tarafindan yonlendirilirken,21. yuzyilda birilerinin cikip su sahis tartisilmaz,su konu tartisilmaz,bu boyle olamaz v.s gibi yapilan yasaklamalar ve tabular,zaten amerikan idealizminin istedigi bir yontem,guc yontemidir.
90 kusur yilda bozulup dagilan SSCB olmak istemiyorsak,Ataturk dahil her konuyu nedenleyip sorgulamaliyiz.
Benim icin gelecek onemlidir.Eger herhangi bir ismi veya konuyu tabulastirirsam o zaman gecmisteki hatalarin tam bilincine varamam ve istenen temiz,seffaf,herseyini bilen,tarihinin dogrulari-yanlislariyla yuzlesmis ve kendini aklamis bir turkiye'yi en azindan dusuncemde kuramam.
Ben gelecegin Turkiye'sinde "acaba"olmasini istemiyorum.Hem kendimizi,hem toplumumuzu,hem ulkemizi,hem tarihimizi iyi bilmek benim bir aydin birey olarak hakkim ve bu hakkimi sonuna kadar her yerde herseyi arastirarak,nedenleyip sorguluyarak kullanacagim.
Benim icin dusuncemde hic bir tabum yoktur ve biliyorum ki bana kabul ettirilmeye calisan tabulari yiktikca bireylesiyor,bilgileniyor ve bilincleniyorum.
BIR BEYINDE TABULAR YIKILMAZSA O BEYIN BIR CARKI NOKSAN CALISIR VE SAGLIKLI KARAR ALAMAZ HEM KENDI HEM SOSYAL YASAMI TEMELINDE.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

29-03-2013, 10:57
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Guncelleme.
|

30-03-2013, 22:16
|
 |
Üye
|
|
|
|
|
Bunun en yakın şahidi benim. Bir hafta boyunca uykumda cinlerin tasallutuna mazur kalmıştım. Hatta bir keresinde siyah çirkin yüzünü gözlerimle gördüm. Üzerimde bir abanma hissiyle kendilerini gösteren bu varlık ya da varlıklar, hareket etmemi, bağırmamı, kısacası bütün bedensel aktivitelerimi sınırlandırıyordu. Ben dua etmeye niyetlendikçe hırlamaya benzer bir ses çıkarak öfkelendiğini belli ediyordu. Ben Ayet-el Kürsi’yi okuyacak kadar kendime geldiğimde üzerimdeki abanmanın geçtiğini hissediyor, şuurum yerine geliyordu.
|
sn Averroes yaşıdıklarınızı birçok kişi yaşıyor kimi buna karabasan kimide uyku felci der .
Ben kendimde çok yaşadım özellikle 15 ila 21 yaş arasında halada bazen uykumda yaşıyorum bu durumu can sıkıcı bişey ama alışılıyor.
Uyku anında tecrübe kazanınca karabasan,uyku felci vs.. ne ise artık tekrar yaşayacağını hissedip anlıyorsun önce bir ses duyuyorsun veya birşeyin sizi elleyip üstünüze baskı yaptığını hissediyorsunuz sonrada nefesiniz kesiliyor, yardım isteyeceksiniz ama olmuyor birtürlü sesiniz çıkmıyor, hareket etmek için cok zorlarsanız sanki 240 volt elektiriği vermişler gibi oluyorsunuz bu durumdan kısa sürede kurtulmanın tek yolu sakin olmak ben dua ederek sakinleşiyorum güven geliyor bu arada hareket etmeyede çalışmalısınız sonrasında geçiyor.Budurum bir rüya gibi değil gerçek bir şekilde yaşayıp hissediyorsunuz!
sn Averroes budurumu cinle izah etmek zor uyku anında olan birşey bence bizi şizofrenlerden ayıran en önemli şey hayelle gerçeği ayırt edebilmemiz bir dönem piskolojik sorunu olan birkaç insanla çok zaman geçirdim baktığın zaman normal biri ama hayelle gerçeği ayıramıyorlar.
Forumda bir kişi halk arasında karabasan denen şeye sadece uyku felci halisilasyon demiş bukadar basit değil bu olay neden herkeste olmuyor? bu kadar basitse uyku sorunu yaşıyon sitresli olan birçok kişi var bu konu hakkında yeterince araştırma yok malesef ben internette çok araştırdım yaşayan biri olarak söylüyorum stresle alakası yok ,neden bunlar olsa herkeste olur piskolojik nörolojik bir durum olabilir .
Cinde olabilir yaşanan şeyler birinin bunları yaptığını hissediyorsunuz bazen ekmek kırıntısı felan yatığım yerde olursa yine oluyor 20 liyaşlarda 50 den fazla yaşamışımdır bu durumu birkeresinde dayanamadım bunu yapan herneyse dümdüz küfrettim eden senmisin benim cin hiçte kibar değil ettiğime edeceğime bin pişman etti kıvrandırdı en uzun deneyimim ogün oldu bu yaşanan şeyleri cinde yapmış olabilir uyku felcide olabilir ben ortadayım araştırılması gerekli !
Konu bozok6666 tarafından (30-03-2013 Saat 22:31 ) değiştirilmiştir.
|