Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-03-2008, 19:48
imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imhotep imhotep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Yeni bir din bilim. Bilimden özgürlük grubu.

Bilimin herhangi bir şeyi reddedemeyeceği dayatılmaya çalışılıyor. Bu yanlıştır. İleride bir gün kanıtlanabilir belki diyerek bilimin veto hakkı elinden alınamaz. Bu ihtimal her zaman için vardır, kabul. Ancak bilim ispatladığı zaman gerçek olduğu kabul edilir. Yoksa binbir illet fikir bilimin süzgeç mekanizmasından geçmeden gerçek vurgusu yiyebilir.

Sayın Schopen'e daha önce bir şey söylemiştim. Belki bilim şu anda gerçekliğin milyonda birini bile sunamadı, ama elimizdeki tek bilgi de odur demiştim. Bunun üzerine bir şey daha söylemek farz oldu; Bir şeyin var olduğu ispatlanana kadar yok sayılır. Bunu bilmeyen keskin zekalı müminler daima Tanrı'nın yokluğunu ispatlatmaya çalışıp kendilerini tatmin ederler. Dikkat çekmek istedim...

Saygılar
Alt 11-03-2008, 20:15
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

“Schopenhauer” Peki ben bu filozof gibi ateist miyim? Hayır. Doğu Mistikçisi miyim? Yine Hayır. Onda beni en çok etkileyen benimde yakın inceleme sahamda olan “acı” kavramı ''

Sen mistikçi ve mazoşistsin.
Bu benim Schopenhauer teşhisim.
İnsan kendini algılamakta zorlanabilir.
Dışardan bakan biri daha doğru teşhis koyabilir.

Zaten bu siteyede acı çekmeye geldin.(mazoşist)
Cinlerini saçmaya geldin.(mistik)

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 11-03-2008, 21:13
Averroes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Averroes Averroes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili Aydoe,

İnandığımı söylüyorum, tıpkı senin gibi... Düşündüğümü söylemezsem çatlarım, tıpkı senin gibi...
Ama senin gibi bir bilim adamı beni deneylediğim ve gözlemlediğim bir şeye inanmakla suçluyor ve bunu skolastik bir düşünce artığı formunda karikatürize ederek gözden düşürmeye çalışıyor.
Aynı Aydoe, her postunun sonuna (mealen) şu ifadeyi ekliyor,

''..asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,
*aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur...''
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Mustafa *Kemal

Ve değişmeyecek hükümler getiren Kur'anı aklın gelişimini inkar etmekle eşdeğer olacağını söyleyen işbu aynı Aydoe, anayasanın 4. maddesinde herhangi bir akla aykırılık görmüyor. Tebrikler aydoe, Kur'anı eleştiridiğin yerden yakaladım seni! Senin değişime açıklık kampanyan anayasanın 4. maddesine kadarmış. Kur'an olunca, bu çağda olur mu öyle şey, ama iş politik hissiyat olunca boşver değişimi! Öyle mi?

Çok kötü yakalndın çok
Alt 11-03-2008, 21:36
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sen öyle zannet sevgili Şopen
Sonuna kadar değişimi savunurum ,anayasada ,babayasada değişebilir
ama ben değişimin *hep ileri doğru olmasını isterim,geriye değişimi gördün 4 ayak sendromu
hiç hoş değil,ben kanatlanıp uçmak isterim.
Buda bilimle ve akılla mümkündür.
Anayasayı değiştirelim ama biz değiştirelim,Abd,Ab bize anayasa yapamaz ops:

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 11-03-2008, 21:54
imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imhotep imhotep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Aydoe güzel bir noktaya değinmiş. Değişimin ilericiliği...

Dincilerin aynı sakat mantığı demokrasi kavramı üzerinde de kullanması şaşırtıcı olmasa gerek. Demokrasi halkın dediği ise, halk isterse şeriat elbet gelir değil mi ? Zaten bu laiklik ne menemen miydi neydi. Onun gibi bi şey. Ye gitsin yani...
Alt 11-03-2008, 22:53
Averroes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Averroes Averroes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ya imhotep nerde kaldın ya, ben de acaba niye bu tartışmalar bu kadar kısır geçiyor diye düşünmüştüm meğer bizim imhotep yokmuş. hoşgeldin. biliyormusun sen tam kafa dengi bir fikir düşmanımsın. ama biliyor musun imhotep, yazdığın her post önüme derinlemesine yuvarlanan gollük pas gibi, al da at dercesine atıyorsun paslarını. ama bi tahmin et ne oldu? aynı gün içinde bilmem kaç kişiden fena halde zılgıt yedim. meğer çok yazıyormuşum, her şeye atlıyormuşum. ya imhotep beni anlarsan bir tek sen anlarsın, bunlar benden ne istiyor? şimdi farzet ben çıktım diyelim siz ateist arkadaşlar kimle fikir mücadelesine girişeceksiniz. oysa ben size fikir pratiği de yaptırıyorum. şimdi senin bu son post varya, tam plaselik. ama dur sen onlara benzemessin, sen ağzına kadar dolusundur şimdi. yeni bir savaşa daha hazır değilim. bugün bilmem kaç saat oldu şu klavyenin başında. ama söz geri döndüğümde ilk sana sataşacağım

Selamlar
Alt 12-03-2008, 00:39
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger schopenhauer;

Bilmiyorum ama bir yazida senle beni ayni kefeye koymuslar.Ben kendi adima cevabimi verdim.Sen de herhalde sana uygun cevabi verirsin.

Saygideger arkadaslar;

Degisim konusuna gelince;degisimin tek bir yonu ve yontemi vardir,o da insana yonelen ve insanlik yontemi.

Bunun disindaki hangi yontem ve yonelim olursa olsun;sonucta bir tarafi memnun edecek,bir tarafi karsisina alacaktir.Ne zamana kadar?Karsisina aldigi taraf orgutlenip iktidari ele gecirene kadar.Sonra ne olacak bu sefer iktidar savasi tekrar baslayacak veee bu kisir dongu surup gidecektir.

Bu konudaki"biz ve oteki vatandaslari,kisir dongu"yazimi okumak isteyenler,okuyup dediklerimi daha iyi algiliyabilirler.

Yaza yaza tusumun esnekligi bitti(asli-soyleye soyleye dilimde tuy bitti) ama bir daha yaziyorum.

Nihilizm le birlikte bireyci akilcilik iflas etmistir.Bireyci akilcilikla ne uretirsen uret,guce dayanacaktir ve bir kesimi memnun etsen bile obur kesimi edemeyeceksin ve firsat verirsen o kendi bireyci akilciligiyla *seni alt edip kendi kesiminin gucunu getirecektir.Bu savas eger iflas etmis bireyci akilciliktan arinmadikca surup gidecektir ve her donemde de insan ve insanliktan birseyler alip goturecektir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 12-03-2008, 01:05
vgm.1 vgm.1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Kant her ne kadar akılcılıktan ve empirizmden ödün vermese de günümüz materyalist bilimcilerin yaptığı gibi kapıyı sertçe kapamamıştır da. Kant bir deryadır ve titizlikle incelenmelidir. Kant kesinlikle bir Comte, Engels ya da Marks çapında bir pozitivist değildir. " schopen

Kant bırakın kapıyı kapatmayı betondan duvar örmüştür.
Daha fazlasıdır.

Selamlar.
Alt 12-03-2008, 01:28
vgm.1 vgm.1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Tanrıyı kaybettik bulursak hemen Chen'e yollayalımda çoğaltsın,hiç olmazsa elimizde yedek bulunur.
Her isteyene bir Tanrı kampanyası bile düzenliyebiliriz." aydoe

Çok pragmatiksiniz.
Alt 12-03-2008, 01:29
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Epistemology,bilimin siniri demektir.Yani bugunun bilimi bugunun sartlarinda gecerlidir,taki yarin birisi biryerde onu curutene veya aksini ispat edene kadar.

Eger bilim dusuncenin bireyci akilciligiyla sinirlanmis ve sadece o temelde uretilmisse;eyvah,cunku bireyci akilciligin iflasiyla birlikte o da iflas etmis demektir.

Zaten son zamanlarda teknigin gelismesi,belki pozitif bilimi ayakta tutuyor ama,sosyal bilimlerde zaten bireyci akilcilik uretimi bitti.Tek ilerleme ya yeni degerler (post-human,tabulu-rasa v.s.) ya yeni yonelimler(different universe of discourse veya yeni gorsel dil calismalari v.s.

Not:Tam tercumesi zor olur ama post:sonraki,otesi v.s. human:insan ve different universe of discourse:alisilagelmisten farkli bir yol izleme anlami olarak ifade edilebilir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Önerilen Siteler