Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-03-2008, 14:09
vgm.1 vgm.1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Yeni bir din bilim. Bilimden özgürlük grubu.

"Bilimin biricik olduğunu kim iddia etti ? *Sanatı, edebiyatı, hayallerimizi kısaca insanı insan yapan tüm kültürel birikimimizi çöpe atmadık henüz. İddiamız hiç bir dogmanın felsefi spekülasyonun insan yaşamını dönüştüren kolaylaştıran "bilgi" içermediğidir. " frodo

*Ben bunu iddia ediyorum, bilimsel faaliyetlerin olmadığı bir yerde sanattan ve edebiyattan söz edemezsiniz. Kastım seviyesidir. Bilimdeki gelişim sanattaki gelişimin lokomotifidir. Bilim insanı özgürleştirir ve sanat özgürlüğün ürünüdür. Ha keza edebiyat bunu da aslında sanat içinde telakki ediyorum. Bilimin geliştiği toplumlar teknolojide de ilerlerler. Çok okurlar, böylesi toplumlarda edebiyat ürünlerinin artmasıda doğaldır.

*Bilim gerçektende biricik yoldur. Öbürleri ile etkileşim içerisindedirler, fakat bilimdeki gelişmeler ve buluşlar diğer tüm faaliyetleri doğrudan etkisi altına alır. Bilimdeki bir buluş, keşif tüm evreni etkiler felsenin bütün argümanlarını yerin dibine batırır. Çünkü doğanın mekanizmasının çözümü ve anlaşılmasıdır bilim. Siz, doğaya uygun olarak teorilerinizi değiştirirsiniz, doğanın yasalarını değil.

Selamalar.
Alt 12-03-2008, 16:10
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger peker;

Bilimden ve doganin kurallarindan bahsetmissin.Doganin kurallarinin ne oldugunu,doga kendisimi soyluyor,yoksa-herseyde oldugu gibi- nsanoglunun bir ifadesi ve spekulasyonumu?

Insanoglunun yaptigi tek sey-herkonuda oldugu gibi-burada da ayrilmislik felsefesi ve sorun yaratmak-sorun yaratmakta ustune yok- parca olarak bir butunu ve diger parcalari kendi dusunce yapisiyla degerlendirmesi,sabitlemesi ne yazik ki henuz bir alternatifi yok.(Ya da oyle gozukuyor).

O yuzden sen sen ol,insanoglunun bu ayrilmislik temelli akil yapisina fazla guvenme,maazallah yari yolda kalabilirsin.

CUNKU AKIL BIRLESTIRME-BUTUNLEMEYE DEGIL;AYIRMAYA,AYRIMCILIGA YARAR.

Satgilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 12-03-2008, 16:51
imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imhotep imhotep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

O kadar pasa bir de gol görmek isterdik sevgili Şopen. Ama atamazsınız. Zaten benden de size gol çıkmaz. Pek bir beklenti içine girmeyin. Çünkü fikirsel tartışmaları sizin gibi anında tepki verilecek top oyunlarıyla değil derinlemesine düşünülen satranç gibi bir oyunla benzerlik kurarım illa ki kuracaksam. O yüzden dikkat edin de "sataşmalarla" tuzaklara düşüp de mat olmayın sevgili Şopen.

Açıkçası size çok yazıyorsunuz diye mesaj atanları anlamakta güçlük çekiyorum. Pratik yapmak gibi anlamsız bir bakış açısını geçin (zira ateistin bir konuda bilgili olması için bir mümine ihtiyacı yoktur), siteye ilk kez uğrayan müminlerin, bir müminin ne kadar farklı soru sorabileceğini, ne kadar farklı açılardan eleştirebileceğini görüp aldığı cevaplarla daha ilk iletisini atmadan yeteri kadar non-teist bilgi birikimine sahip olmasını sağlarsınız. Bu bakımdan da dediğiniz gibi, bahsettiğiniz açıdan olmasa da siteye katkınız mevcut.

O yüzden ne kadar yazabiliyorsanız yazın. Bizler sizi fikirlerinizi saygı-sevgi çerçevesinde belirttiğiniz için sizin o mümin forumlarınızda olduğu gibi 10 mesajınız dahi dolmadan siteden uzaklaştırmayız. Uzaklaştırmamışız da.

Çünkü biz sizin için kısıtlı anlamlar içerse de bilime ve de kendimize güveniriz.

Saygılar.
Alt 12-03-2008, 17:06
Üye

"Bilimden ve doganin kurallarindan bahsetmissin.Doganin kurallarinin ne oldugunu,doga kendisimi soyluyor,yoksa-herseyde oldugu gibi- nsanoglunun bir ifadesi ve spekulasyonumu? " evrensel-insan

Sayın evrensel-insan;

Bilim, zaten doğanın işleyişini onun söyleyediği gibi anlamaktır. Kendisi söylüyor.

Diğer yazdıklarınızın tek kelimesini anlamadım.

Selamlar.
Alt 12-03-2008, 17:11
metalheart
Üye Değil

frekans karışıklığı war gibime geliyor...
Alt 12-03-2008, 17:16
Üye

Ben 200MHz den yayın yapıyorum.
Alt 12-03-2008, 17:25
imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imhotep imhotep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ben şahsen gelen yayına göre frekans değiştiriyorum...
Alt 12-03-2008, 17:35
metalheart
Üye Değil

houston merkeze danışmakta fayda war...

gelen data error veriyor....
Alt 12-03-2008, 17:35
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger peker;

INSANOGLU,KENDI ICIN ORTAYA ATTIGI DILDE BILE KENDI CINSIYLE GECINEMIYOR,DOGANIN DILINDEN NASIL ANLAYACAK?

Ancak,afetler geldigi zaman dogaya teslim oluyor, onu suclayip hapse de atamiyor.Ayrica doganin dilinden anlasa hem onu,hemde dunyayi kendi ayrilmislik cikari icin mahfetmezdi.

Dediklerimi anlamamissin,ben doga dili konusamiyorum ya ondan olsa gerek,kusura bakma.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 12-03-2008, 18:35
Üye

"Ancak,afetler geldigi zaman dogaya teslim oluyor, onu suclayip hapse de atamiyor.Ayrica doganin dilinden anlasa hem onu,hemde dunyayi kendi ayrilmislik cikari icin mahfetmezdi. " e-i

Sayın evrensel-insan;

Ne alaka. Benim şu ana kadar dediklerimle ne tür bir bağlantısı var.

İnsanoğlu varolduğundan beri doğayla savaşır, bu savaş onu ilerletip geliştirmiştir. Ne yapsın doğal afetlere uyum mu sağlasın sevgili arkadaşım gerçekten ne diyorsun.

Kışın filler güneye göç ederler. Biber daha daha acıdır. Domates kırmızıdır.

Selamlar.

Önerilen Siteler