Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-03-2008, 21:45
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: Sitemizin Gelişimi İçin Öneriler

sevgili oki

* sitemizin tüzügünün ilgili maddesini yukarıya astım. burada degişikliklerin nasıl yapılacagı belirtiliyor ki bu oldukça yeni bir maddedir. Duyurular başlıgına başlık açamayacagınızı da biliyorum ama zaten sizinki bir öneri. Bu önerinin de yeri bu başlık olmalıydı. benim niyetim sadece tüzügün ilgili maddesini hatırlatmak ve önerilerin bu başlık altında olması gerektigini göstermekti.

* *Gerçi bu başlık öneri başlıgı ama başka bir başlıkta da ismini zikrettiginiz ve o başlıkta benim söylemek istediklerini söyleyen sargona atfen ismi geçen mhmdd arkadaşımızın da görüşlerini dinlemek aydınlatıcı olabilirdi.

* * saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 14-03-2008, 22:11
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Sohbet odasında spontane bir fikir gibi algıladığım okinonun önerisi hedef büyütmüş bir şekilde tekrar karşımıza çıktı.

Sevgili oki öncelikle bizler salt forumdan oluşmuyoruz. Bizim faaliyet alanımız biraz daha geniş. Bizler non-teist düşüncedeki insanların örgütlenebilmesi, sesini duyurabilmesi ve dinsel baskıdan biraz kurtularak nefes alması için sanalda başlayan bir yola düştük. Düşlerimizin en başında bir gün bir Sivil Toplum Kuruluşu olmak var.

Bizim var oluş gerekçemiz dinlerden özgür olabilmek. Forumlar sesimizi duyurabilmenin bir aracı olarak var. Forumlarımızda her düşüncenin saygı çerçevesinde ve eşit olarak sergilenmesi için tarafsızca bir yaklaşım içerisindeyiz.

Forumlar eğer her düşüncenin her görüşün seviyeli biçimde tartışıldığı bir platform değilse bir üye olarak itiraz etme, eleştirme veya protesto etme hakkına sahipsin. Ama anlaman gereken şu; bizim var oluş gerekçemiz senin de içerisinde bulunduğun monoteist anlayışa karşı özgür insan iradesinin gerçekleşmesi.

Doğal olarak böyle bir örgütlenme çabası, örgütlenme yapısının içerisinde monoteist düşüncelerin varlığını yadsır. Önerin camiye ateist imam gelsin demekle eş anlamlı ve bu nedenle de tuhaf. Ancak forumlarımızda ileri sürdüğümüz savların, teorik çerçevenin eleştirilmesi, karşı çıkılması ve dahası çürütülmesi için inanan arkadaşlarımızla eşit söz hakkına riayet ederiz. Bu anlamda da demokrasiyi, eşitlikçi davranışı destekler ve sürdürme gayreti içerisinde oluruz.

Unutulmasın sitemizin ismi "Turan Dursun ". Ve bu isim şu yada bu biçimde senin deyiminle tektanrıcı birileri tarafından sırtından kurşunlanarak öldürülen birisine ait. Ve hala destek masasında hergün okunamayacak kadar çirkin küfür ve tehditler alıyoruz. Bütün bu anlattıklarımdan site daimi üyemiz olan inançlı arkadaşlarımızı elbette tenzih ederiz. Senin ya da mhmmd arkadaşın veya ismimlerini sayamayacağım diğer katılımcıların en az bizim kadar rahatsız olduğunuza inanıyorum. Ama bizim var oluş gerekçemiz başından belirttiğimiz gibi "Dinlerden Özgür" olabilmektir. Meseleye bu açıdan baktığında önerinin yanlışlığını göreceğine inanıyorum.

Selamlar.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 14-03-2008, 22:40
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Sevgili Okinono,

Eğer bu site bir ülkenin yönetimini gerçekleştiriyor olsaydı elbetteki söylediklerinde tamamen haklı olurdun. Örneğin bir ülkenin anayasasına bu ülkenin yöneticileri şu felsefeyi benimsemiş, şu politik anlayıştaki, şu sülaleden gelmiş kişilerden oluşur diye birşey yazılması kadar saçma birşey olamazdı. Gerçi bunlara benzer bazı ifadeler bizim gibi bazı ülkelerin anayasalarında var ne yazık ki, ama biz madem genel doğrulardan bahsediyoruz, bu konu tartışmamızın dışındadır.

Biz bir ülke yönetmiyoruz, belli bir hedef doğrultusunda hareket eden bir tür baskı örgütü gibi çalışıyoruz. Şu anda sadece sanal bir alandayız. Ama eğer daha demokratik bir atmosfer sağlanabilmiş olsaydı bir kitle örgütü olabilirdik. Tabii bu çokça baskıya göğüs gererek gerçekleşebilecek ve pek de kolay olmayan bir şey. Yine de böyle bir temel hedefimiz var.

Baskı örgütleri, kitle örgütleri belirli kesimleri ifade eden örgütlerdir. Biz de toplam bir bütünün içinde bir kesimin sesini duyurmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla böyle bir organizmanın üyelerinin ve yöneticilerinin bu kesimleri ifade etmesi gayet doğaldır. Diyelim ki feminist bir dernek kuruyorsunuz ve belli amaçlar oluşturmuşsunuz. Bu bir parti değildir, bir meslek örgütü değildir, bir baskı grubudur. Dolayısıyla da tüzüğünün başına toplumun erkek egemen bir yapısı olduğunu ve erkek-kadın eşitliğini sağlamak gibi bir anlayışı olan kişilerin üyeliklerinin kabul edileceğini yazmasından doğal birşey yoktur.

Bizim burda bir farkımız var tabii. Sadece bir tartışma forumu olsak, herhangi bir başka amacımız olmamış olsa, hiçbir kıstasımız olmazdı. Ancak Turan Dursun'un adına kurulmuş ve dinsel tabulara karşı düşünsel düzeyde mücadele etmek gibi bir amacı olan bir siteyiz, ayrıca sadece sitemiz sadece forum bölümünden de oluşmuyor. Epey bir içerik taşıyan başka sayfalarımız da var. Forum tartışmacılarından çok daha fazla sayıda insan sitenin bu bölümlerini okuyor hergün ve yönetimle yazışmalar yapıyor. Yani yönetim sadece tartışmalardaki düzeyi sağlama ile uğraşmıyor. Bu yüzden yöneticilerin dinlerden bağımsız olması sitenin toplam içeriği açısından anlamlı bir tercihtir. Bunun demokrasi yada adalet ile çelişen hiçbir yanı yok.

Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu dışında çeşitli çalışma gruplarımız da var. Çeviri grubu, Bülten için Yazı Kurulu, *ana sayfaya haber girişleri, evrim teorisi ve teknik çalışmalar için proje grupları vb. Bütün bu çalışmalar tüzükte belirtilen amaçlar çerçevesinde yapılan işler. YK üyeleri bu çalışmaların hepsinden sorumlular. Ancak Forum Yöneticiliği daha farklı birşey. Sadece forumları kontrol etmekle sorumlu bir alan, yani bütün çalışmayı yönlendirmekten daha farklı bir görev. Forum Yöneticisi olmak için aradığımız kıstaslar Yönetim ve Disiplin Kurulu üyeliklerinden daha farklı. YK ve DK için bir dine bağlı olmamayı arıyoruz. Ancak Forum Yöneticileri için bu şart değil. Forum Yöneticisinin bir dine bağlı olması mümkün, ancak tüzükte belirtilen genel amaçlar ile uyumlu bir çalışma içinde olabilmesine bakıyoruz. Nitekim bir dine mensup olmasına karşın Psikokemoterapi arkadaşımız bir dönem Forum Yöneticiliği yapmıştı.

Demokrasi'nin en büyük dayanaklarından biri ortak özelliklere sahip belli kesimlerin örgütlenmiş olabilmesidir. Dolayısıyla belli ortak özelliklere sahip kişilerin örgütlenmesi ve seslerini duyurması, anlayışlarını seslendirmeleri demokrasiyi yok etmez, tersine güçlendirir. Bizim yapmaya çalıştığımız şey de bu.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 14-03-2008, 23:23
Kıdemli Üye

okinono

* * neden rahatsızsın ve nelerden muzdaripsin. Aslında bunları dile getirsen daha kolay tartışacagız. Yönetimin dinlere ait üyelerine yönelik bir baskısına mı şahit oldun. Herhangi bir dini bütün üyemiz haksızlıga mı ugradı. Bence somutlaştırmakta fayda var. bir de dini bütün insanların yönettigi sitelerden örneklerle de zenginleştirebilirsen daha ikna edici olabilir hem de teminat yerine geçer.

* *saygılarımla

Nazım Hikmet

Alt 14-03-2008, 23:47
okinono
Üye Değil

Sevgili arkadaşlar,

Her üçünüzünde yazılarını büyük bir dikkat ile okudum. Çizilen genel çerçevenin ve başlangıç amaçlarının halisene olduğuna kanaatim tamdır.

Yazmış olduğum öneri ve şerhlerinde de görüleceği üzere ben kuralın yani tüzüğün çerçevesinden çıkmamaya gayret ederek, hakkım olduğunu düşündüğüm bir birimde temsiliyeti düşünceleirm doğrultusunda savunmaya çalışıyorum.

Bu aşamada ik yön önermek zorundayım.
Birincisi, Tüzüğün şerhlerde belirtilen açıklamalar ışığında birbiri ile çelişir görünmeyecek sarihlikte yeniden ele alınması

İkincisi, Tüzüğün bu halinin mükemmel olduğunun savunulması.

Genel çerçeveler dahilinde sitenin işleyişi ve amacı konusunda pratikte yapılan davranış ve tutumların taktire şayan olduğunu da sezarın hakkı sezara diyerek vermek bizlerin görevidir.

Dilaveri'in ve Frodo'nun belirttiği gibi gerçekten de spontone bir fikrin geçebileceği gedik ararken, tüzüğü eleştirel bir göz ile okuduğumda sonunda bu öneri ortaya çıktı. Dile getirilen spontene amaç, başlangıç için doğru iken yazının tamamı için geçersiz bir tespit olur bana göre.

Sevgili Sargon'un biz ülke yönetmiyoruz cümlesine katılmakla birlikte, ülkeyi yönetecek biriliği kendi içimizde tesis edemediğimiz için yönetemiyoruz cümlesinide eklemek istiyorum.

Sanılanın aksine, İnancın gerçeklerin ortaya çıkartılması ve bunun halkın tabanına yayılması için çok önemli bir argüman olacağını düşünüyorum.

Sonuç olarak yıkılması gereken insanın kuşattığı inanç veya inançsızlık değil, korku ile bezenmiş kan emici tabular olmalıdır. Sitemizin bu tabuların kırılmasında dinsize olduğa kadar put kırıcı gerçek dindara da ihtiyacı vardır.

Nezdimde çok saygın bir kişiliği olan büyüğüm Psikonun yöneticiliği zamanında olan münferit bazı durumların tamamını kişisel bağlamdan ziyade, sitenin o dönemki gençlik heyecanı ile birlikte değerlendirmek gerektiği kanaatindeyim.
Bugün ise özellikle yeni yönetim kurulunun son olaylardan sonra göstermiş olduğu performansın neticesi olarak, seviyesi sitenin artık olgunluk yaşına bastığının bir delilidir. Yeni katılan arkadaşlarımızın genelinin katılımcı ve prensiplere uyucu tutumu bir çok başka forumlarda parmakla gösterilecek kadar dikkatle ve hayranlıkla izlenmektedir.

Sevgili Frodo'nun şu cümlesi ise gerçekten manidar. "Önerin camiye ateist imam gelsin demekle eş anlamlı ve bu nedenle de tuhaf."

Oysa hiçte tuhaf değil. Hatta Yeni imamların yüzdesel dilimlere geçecek kadar bir çoğunluğunun ateist olduğuna dair istatistikler diyanet çevrelerinde bilinen bir şeydir.

Dikkata değer bulup çok kıymetli görüşlerinizi paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim.

Çeşnibaşlarının kaçınılmaz sonu olarak, bu başlık benim başımı yiyecek öyle görünüyor.

........

Değilmidir ki özgürlükler için kıyama kalkanların cesetlerinin üstüne kurulur köle pazarı.
Değilmidir ki alan razı gibi görünürken, köle *bakar bön bön; umursuz olur gözlerin kapısı
Değilmidir ki,cesetlerin içinde yürekler atarken onlar için
Değilmidir ki bu cansız bedenlerdeki canlar, o HALK *için. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Mekan/08

Saygılarımla
Alt 14-03-2008, 23:55
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Konu kelime oyunu değilmiş.
Ve de bir hayli de ciddiymiş.

Bu konuda Sn. frodo ve Sn. sargon un fikirlerini geçerli ve de doğru görüyoruz.
Alt 15-03-2008, 00:15
okinono
Üye Değil

okinono

* *neden rahatsızsın ve nelerden muzdaripsin. Aslında bunları dile getirsen daha kolay tartışacagız. Yönetimin dinlere ait üyelerine yönelik bir baskısına mı şahit oldun. Herhangi bir dini bütün üyemiz haksızlıga mı ugradı. Bence somutlaştırmakta fayda var. bir de dini bütün insanların yönettigi sitelerden örneklerle de zenginleştirebilirsen daha ikna edici olabilir hem de teminat yerine geçer.

* saygılarımla
...........
Bir hakimin anıları adlı kitapta şu hikaye vardır.

Birgün bir adam iki büklüm Artvin adliyesinin koridorlarına gelir ve direkt olarak yeni gelen genç hakimin kapısını çalar. İçeri girdiğinde hakime yıllardan beridir hakkını aradığını ve davalı bir arazisinin olduğunu anlatır. Hakim oracıkta hemen dosyaya bir göz atar ve hiç keşif yapılmadığını görür. Bu nedenle de dava uzadıkça uzamıştır.

Hemen bir celp ile keşfe gider. Hakim şehirden köye doğru ihityar ile yol alır. Köyün adı Bak'tır. O zamanki cemseler köyün altına kadar ancak gelebilmektedir. Ondan sonrası yayan dikine bir yokuş olarak üç kilometre devam eder. Adam yolda hep hakkını alamdığını genç hakime anlatır durur. Hakim bir yandan yorlumuş ve bir yandan da buralardaki arazilerin değerini öğrenmeye çalışmak için sorar.

Buralarda arazi fiyatları nedir amca der. *İhtiyar buralar çok verimlidir kıymetlidir ama yukarı doğru çıktıkça pek bi kıymeti kalmaz arazinin der. Hakim muhtardan öğrenirim hele bir köye gidelim diye düşünür.

Yorucu bir yolculuktan sonra, köye varırlar. İhtiyar hemen iki eşek alır köyden ve yolun başında nefeslenen hakime yuları uzatır. Bin hakim bey.

Hakim şaşırır, daha mı gideceğiz!!!
İhtiyar, evet benim sözünü ettiğim arazi şu ilerideki kayalığın arasında kalan 100 m2 yer der. Hakim bunu duyunca artık sabrını tüketir.

BEY AMCA DESEYDİN BEN VERSEYDİM ARAZİNİN PARASINI, BURALARA KADAR BU ARAZİ İÇİN GELMEYE DEĞER Mİ?

İhtiyar ise şöyle der. Oğul ben parasında pulunda değilim. Ben Hak peşindeyim. Bugün hakkımı gasp ettirmeye alışırsam, yarın nasıl kalırım hayatta.

İşte bu ihtiyar, babamın amcasıdır.

Selamlar
Alt 15-03-2008, 00:41
Kıdemli Üye

sevgili oki

* sen hak peşinde degilsin. buna amiyane tabirle dagdan gelip bagdakini kovmak denir. *

* *nitekim adayın da su koyverdi. *:cry: ancak tartışman gereken şu idi ve senden evvel yönetim forumlarında tartışıldı ve hatta gerçekleştirilmesi zamana bırakıldı. Bu da tüm belli bir emek sarf etmiş üyelerin demokratik meclisi düşüncesi idi. bu mecliste inananlar da inanmayanlar *da belli bir katılımı ve kabulü saglamış herkesin yer alması idi. Bir nevi yönetimi denetleyebilen bir meclis idi.

* * Bu meclis şu an Gy forumunun işlevini yüklenecek idi. umarım bunu gerçekleştirebiliriz.
sargon ve frodo belirtmişler benim de detaya girmemin anlamı yok. Ama şuna emin ol ki ileriki yıllarda bu site en demokratik yerlerden *biri olacak. Böyle bir hedefimiz var. Ama bunu saglayana kadar ve de dinsizlerin türkiyede temsilini saglayana kadar şu anki işlevi terk etmeyi gündemimize bile almayız. En azından şu anki YK üyeleri nefes alıp verirken bu mümkün degil.

* * *Bırakın yahu biz dinsizlerin de kendimizi ifade edebilecegimiz bir platformumuz olsun. *

* * *gerçi sen bu siteye çok önem atfediyorsun ve bu öneme binaen de bu önerileri dile getirdigini biliyorum ama Türkiye toplumu sadece senin gibi okilerden oluşmuyor. * Bunu dikkate alırsan bizi daha iyi anlayabilecegini umut ediyorum.

* * *Son paragrafın ise hiç uymamış. (bir öönceki iletinin )

* * *saygılarımla

Nazım Hikmet

Alt 15-03-2008, 04:01
vgm.1 vgm.1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Oki aykırı adamsın vesselam.
*
*Selamlar.
Alt 16-03-2008, 01:26
okinono
Üye Değil

Bana ait olmadığım yerden hak ettiğim mirasımı verin yeter.
Sizin olsun geride kalan her şey.

Mademki nefes alıyorum, mademki bir emek var kattığım benim de
Ve mademki insanım, insanlığımın hakkı, eşitlik ve adalet;
Ve mademki tanrı yok nezdinizde;
Göstermelisiniz adaletin beşerdeki keskin haytını öyleyse.

Hepimiz dağdayız dostum,
Bağ, bahçe putların elinde.
İneceksek dağların yemiş kokularını götürmek için şehirlere,
Tutmalısın elimi ve uzatmalısın sarkan tek sicimi yere
Kaldırmalısın ayağa bizleri ki,
Kalkabilesin sen de.

Boş umutların, buhar olmuş sözlerin kaynağı olacak kadar kalmadı vakit ne sizin ne de bizim
Ha kırk olmuş ha elli değişmez, sürülen belli, zaman bize elim;
Ya adam gibi yapılacak devrim işleri;
Ya da adam gibi ölünecek!
Ürkecek ihtilalin apoletli hiçleri.

İnanmak işte bunun için lazım,
Kolayına vazgeçilmiyor candan;
Her baharı karşılarken bu halk, korkak gözlerle camdan;
Boğuluyor açan çiçekler
Postalların altındaki kandan.

Adayım yok; aday da değilim.
Adayımız biz, adayız da hepimiz.
Sosyal İstanbul değil hedefimiz,
Sosyal-ist dünyadır en büyük hayalimiz.

Varsın Tanrı var olsun,
Varsın olsun mutlak;
Varsın kölesi olayım özgürlüğümün;
Varsın ki varım; demenin anlamını nakşettikten sonra ruhuma,
Varsın yok desinler, ne fark eder ha ne fark eder.

Ertesi yok artık çözülmeli bu iş.
Sosyalist nutukları atarken dayanılmamalı kilise kokan tüzüklere, kanunlara.
Dayanılmaması gerektiği gibi, Tanrı vardır diye yazanların, imzaladıkları benimsemiş lafına.

Aykırı adamların işidir siper olmak Şekerim,
Aykırı ve cesurdur benim hep, cedlerim...
Bir cesaret bin korkak besler bilmezmisin
Cesur aptallar olmasa, korkakları bu zulümler ezerde geçer. Bilirim...

Son sözün der ki Oki
Geldi ayrılık vakti giderde geçer
Ardından niceler gülerde geçer
Ektiğin tohumlar boyları geçer
Hakçı Halkçı Devrimci Sosyalistler biçer.
...
Ağlama umudum buda gelir bu da geçer. **Daimi**
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Mekan/08

Bulunduğum zaman dilimi içerisinde göstermiş olduğunuz sıcaklığı, yalnızlığımın ürperti veren soğukluğunda hep hatırlayacağım.

Benimsemiş kelimesinin değişmemesi ve değişmesinin teklif edilebilmesi için yeterli kamuoyunun sağlanamaması sebebi ile ve bir inanır olarak benimsemediğim inanç tercihlerini benimsemiş gibi irademle kabul ettiğimi beyan eden üyelik imzamın, özgür ve adil olması için yaşamımı ortaya koyduğum kalemim ve şahsiyetimi sınırlayacağı düşüncesi ile siteden kendi hür iradem ile ayrılıyorum. Bu vesile ile üyelik kaydımın acilen silinmesini talep ediyorum.

Hepinizin değerli fikirlerine çok teşekkür ederim. Bilerek kırdığım kişiler haklarını helal etsinler, etmeseler de olur. Bilmeden üzdüğüm var ise işte asıl bunlar haklarını helal etsinler. Benden yana beni kırana da sevene de hakkım varsa da, helal hoş olsun.

Eğer benimsemiş kelimesi ola ki bir gün hani şeş kaza değişir ise nasılsa çoğunuz yerimi yurdumu biliyorsunuz. Haber verirsiniz. Bende dört gözle bekleyeceğim. (Çok beklerisin Oki, Yaylan da ense traşını görelim.-Dilaver)

Haklısın Dilaver bende seninle aynı fikirdeyim

..................

İşte böyle arkadaşlar.
İlkeli olmayı öğreten kıitaplara şimdi ben kızmalı mıyım, yoksa övmeli miyim?
İlk kez bu kadar şaşkın kaldım.

Madem andık Âşık Daimi'yi onunla bitirelim sözümüzü.
.....
Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahim,
Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama.
Göklere Erişti Figânım Ahım,

Bir Gülün Çevresi Dikendir Hardır,
Bülbül Har Elinde Ah İle Zardır.
Ne Olsa Da Kışın Sonu Bahardır,

Daimi'yem Her Can Ermez Bu Sırra,
Gerçek Aşık Olan Erer O Nûra.
Yusuf Sabır İle Vardı Mısır’a,

* * * * * * * * * * * * * * Aşık Daimi(İsmail Aydın) Toprağı bol olsun.

........
Hakkınızı helal ediniz.
Allah yar ve yardımcınız olsun.

Eyvallah.

Önerilen Siteler