Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-03-2008, 01:17
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Re: Son 10 Mesaj Bölümünün kaldırılması hakkında

Sevgili dilaver, hicbir zaman o gozle bakmadim, o gozle gormedim seni. Akili herseyden ustun tutan olarak tanidim, boluculukten cok yapiciliga ugrastin benim gordugum kadariyla. Sen gelmeden de buna benzer suclamalar *vardi, bu sefer de malum sahislar tarafindan, dincilerle ortaklikla suclaniyordu sitemiz. Ben derim ki sitemize verdigin emek kucumsenemecek derecede buyuktur. Bugunku faaliyetlerimizin cogunu senin girisimlerine borcluyuz. Iyi ki varsin.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 19-03-2008, 01:23
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Değerli yönetim üyeleri,

Bırakın da dışardan size kızalım, yargılayalım, suçlayalım.
Bu kadarcık ayrıcalığımız olsun.
Biz bu tarafta dururken sizin birbirinizi suçlamanızı ayıplamasak! da bizim işimizi yeterince yapamadığımızı göstermekte. *:wink: *

Konuyu nereden nereye getirdik.
Tüm itirazımı geri çekme hakkımı kullanmak istiyorum...
Alt 19-03-2008, 01:27
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

*Madem ki böyle niteleniyorum ve hakkımda itham var, arkadaşlardan benim site yönetim kurulunda yer almamamı isteyenler açıkça yazsınlar, ya bu başlıga ya da öneriler başlıgına. Elbette birligini bozdugum bir yerde durmak ve ısrarcı olmak istemem. Kimseye kırılmam ve kimseye küsmem, küsüp de siteden ayrılmam. Burası bizim yerimiz.

* * Bugün 18 Mart, 25 Mart saat 24 te talepler dogrultusunda ben de yönetimde kalıp kalmayacagımın kararını verecegim. Daha dogrusu siz ne derseniz asla darılmadan uyacagım. Madem ki bölücüyüm, bölücü bir insanı yönetimden uzaklaştırın, ya da ibra edin ve bir daha asla suçlama yapmayın. Bir insanın onuru ile ve kişiligi ile oynamak kimsenin hakkı ve harcı degildir.

* * 25 Marta kadar da sessiz kalacagım
Hiçbir yönetim Kurulu üyesi üyelerin isteğiyle, oyuyla seçilmiyor.
Ya da üyelerin isteği, oyu ile yönetimden alınmıyor.
Senin bu talebin de tüzüğe aykırı ve duygusal.
Bir sorun varsa yönetim forumunda tartışır karara varırsınız.

Ben ise sade bir üyeyim.
Kararımda özgürüm.
Geçmişte kaybettiğim onlarca nitelikli arkadaşa yenilerinin eklenmesini istemiyorum.
Benim ayrılmamla da birçok arkadaşın "Pante'yi de kaybettik" diye üzüleceğinin farkındayım.

Benim tavrımın sebepleri bunlar ve sen bu tavrımı yadırgıyorsun.
Ama benzerini kendin yapıyorsun. "İstenmiyorsam giderim" diyerek.
Ama senin ön sayfaya politikanın konmamasından dolayı kaybettiğin nitelikli arkadaşların yok.
Böyle bir sebebin yok.
Tamamen siyasi.

Kimse seni bölücü-hain vs. ile suçlamıyor.
Böyle bir imaj doğuyor ve bu bizi rahatsız ediyor.
Bu imajın göstergesi ayrılan arkadaşlar ve ayrılma sebepleridir.

Birileri zayıf bölgeyi iyi biliyor ve oraya çalışıyor.
Bunların farkında olmak zor değil.
Alt 19-03-2008, 01:30
Safirat Safirat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Berbat olmuş. Sitenin yüzü gitmiş sadece gövdesi kalmış gibi bir durum.
Bölücü propaganda hastalığı ne hale getirdi TD sitesini.
İnsan üzülüyor. Zamanında yapılmayan müdahaleler ve bölücülerin siteyi yönetiyor olması nedeniyle hem bu site hem de Turan Dursun'un manevi şahsiyeti zarar görmüştür, itibarını kaybetmiştir.

Ben sadece Pkk propagandalarına karşı burada olacağım. Meydanı teröristlere gerilla diyenlere bırakacak değiliz. Her platform da karşı duruşumuz olacaktır haliyle.

Ama dini, felsefi, edebi, kültürel yazılar asla yazmam bu sitede.

Bu site kendine çeki düzen vermedikçe bu böyle olacaktır.

Bebek katillerine övgüler düzenler bize İNSANLIK adına hiç bir şey öğretemezler.
Alt 19-03-2008, 02:53
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Bu tartışma Kürt Sorunu ile başladı ancak sorunu sadece Kürt Sorunu olarak görmek doğru değil. Ben aslında forumun vitrinini kaldırıp daha farklı bir sistem getirilmesini birkaç aydır önermeyi düşünüyordum. Tesadüfen Yönetim Grubunun bir tartışmasında bu konu gündeme gelince düşündüğüm şeyi yazdım, YK da gündemine almış. Olayın mhmmd'nin şikayeti ile ilgili olup olmadığını bilmiyorum. Zaten epey bir süredir Cafe ve Güncel Politika forumları son mesajlar arasında çıkmıyordu. İş öyle bir hal aldı ki, bu bölümlerin son mesajlarda görülmediğini farkeden bazı üyeler diğer bölümlerde politik tartışmalar yapmaya başladılar. Yani biz ne yaparsak yapalım vitrin meraklılarının önünü kesemiyorduk.

Kürt Sorununun bu kadar öne çıkmasını istemiyorduk ama diğer başka politik konular da engellenmiş oldu ve birçok önemli konuda nerdeyse başlık bile açılmamaya başladı. Hatta yeni başlıklar açmayı seven arkadaşlarımız iyice son 10 mesaj bölümünü işgal edip, tartışmaları sadece istedikleri alanlara sınırlamış oldular. Asıl amaç olan konuları değişik boyutlarıyla tartışma çabası yerine, adeta bir kendini gösterme çabası fazlaca öne çıktı. Bu vitrin aşkını nasıl durdurup da sağlıklı ve zengin tartışmalar oluşmasını sağlarız kısmı sanırım YK'nın üzerinde durduğu kısım oldu.

Bunlara ek olarak, ben sitenin gelişmesiyle ilgili başka düşüncelerimi de Yönetime sundum. Genel Yönetim Forumun'da yazdığım kısmı buraya almayı da yararlı görüyorum:

"Bence bu yöntemi bir süre deneyip, iyileştirmeler üzerinde düşünmekte fayda var. Sanırım arkadaşlar bütün yazılanları takip etmek istiyorlar. Ancak büyüyen bir forum sitesinde bütün bölümleri takip etmek çok zor, nerdeyse imkansız olur. O yüzden forum yöneticilerinin de belli bölümlere dağıtılması gerekir. Şimdiye kadar bir forum yöneticisi bütün bölümlerden sorumlu oluyordu ve bu yüzden de kendi bölümlerini geliştirmeye çalışmıyordu. Herkes herşeyle uğraşıyordu. Halbuki bir forum yöneticisi felsefe-psikoloji bölümündeki tartışmaları güçlendirmeye uğraşsa, bir diğeri güncel politikaları vb., site çok daha güçlü bir çekim merkezi olabilir. Şu ana kadarki haliyle belli bir sınırın ötesine geçme şansı yoktu. Bence şimdi her bir bölümün okuyucusunu, takipçisini ve yöneticilerini oluşturmak ve güçlendirmek için bir fırsat oluşmuş oldu.

Son birkaç ay içinde bir çok gelişme oldu ve bunları iyi işleyebildiğimizi sanmıyorum. Bunun nedeni de kendimize oluşturduğumuz çember gibi geliyor bana. Gerçi bir tür aile gibi olduk, herkes birbirini tanıyor ve nerdeyse birbirinin bütün yazdıklarını okuyor, ama büyümek istiyorsak bu şekilde çok sayıda çember oluşturmamız gerek. Mesela ben edebiyata düşkün bir arkadaşımdan sanat-edebiyat bölümüne yazılar yazmasını istedim. Eğer bir süre çaba harcarsa sanat-edebiyat bölümüne forum yöneticisi yapılmasını önereceğim. Böyle devam edersek, aynı konuları tekrar tekrar tartışarak kurduğumuz çemberi aşamayız. Bence bu değişikliğe bir şans verelim. Görsel düzenleme bu işin ilk adımıydı, devamını da görev paylaşımları ve alt forum alanlarını güçlendirerek yapabiliriz.

Bir ilk öneri olarak aklıma gelen şey yönetimin her yerden duyurularını üyelere ulaştırabilmesinin olanağının yaratılması. Şu anda andak duyurular forumuna girilerek bu öğrenilebiliyor. Eğer son iki duyuru her bir alt forum açıldığında yukarda çıkarsa üyelere daha kolay ulaşmış oluruz. Özellikle yeni üyelerin burdaki sistemi kısa zamanda anlayabilmeleri için bunun iyi olacağını düşünüyorum."

Son olarak Pante'nin getirdiği eleştiriye de değinmekte yarar var. Bölücülüğe çanak tutan, ayrılıkçılığın propagandasının yapıldığı düşünülen bir sitede yazmam diyor. Bence eleştirinin özü bu değildir. Pante arkadaşımız eleştirisini açık olarak yapmıyor, bu sözlerle asıl eleştirisinin üstünü örtüyor. Böylece karşı eleştirileri göğüsleyebilme olanağı yaratıyor kendisine. Zaten "ayrılıkçılığın propagandasının yapıldığı düşünülen" sözü de bize birşey anlatmaz, bir değerlendirme bile içermez, bir rivayete dayanarak tutum almak gibi saçma bir durum ortaya çıkartır. Böyle "düşünüldüğünü" zaten Pante uzun zamandır söylüyordu, biz de biliyorduk. Asıl olarak söylemeye çalıştığı şey YK üyelerinin bölücü olduğudur. Burda hedef bir kişi de değildir. En azından Cem, ben, Dilaver ce Sparta için böyle bir değerlendirmesi olduğunu düşünüyorum. Ama şimdilik böyle söylememeyi tercih ediyor. Çünkü bu YK üyeleri birçok yazılarında Kürt Sorununa nasıl baktıklarını yazmışlardır ve Pante'nin bölücü değerlendirmesine uyar bu değerlendirmeler. Yani konu Kürt sorununu tartışmak, bölücülük yapmak yada buna izin verilmesinden öte YK üyelerinin kabul edilmemesi sorunudur. Bu daha önce de söylenmiş ve hatta Pante tarafından YK ile DK'nın tasfiye edilmesi, yerine bir geçici ihtilal yönetimi istenmişti . Her fırsatta YK'nın tartışma konusu yapılmasının nedeni de siteye Pante ile aynı anlayışta bir yönetim oluşturulması isteğidir. Bu sefer de Pante bu vesileyi kullanmış oluyor.

Şimdiye kadar "çekerim, giderim" diyenlere üzüldük, ama onların tehditleri üzerinden de bir politika değişikliğine gidilmedi. Eğer Güncel Politika forumunun son mesajlarda çıkarılmaması böyle tehditler yüzünden yapıldı diye düşünülüyorsa yanlış düşünülüyor. O tartışmaları hatırlıyorum, ben de bu değişikliğe o zaman oy verenlerden biriydim. Sorun vitrin meraklılarının bu konulara gelindiğinde en saldırgan üslupları kullanması ve düzeyi sürekli aşağı çekmeye çalışmaları idi. Bunun nedeni de artık açıktır. Sitenin yöneticileri hakkındaki olumsuz düşünceden dolayı saldırgan bir üslupla yöneticiler ve site yıpratılmaya çalışılıyor. Başka birçok sitede bu konular daha rahat tartışılırken burda tartışılamamasının ve çirkin bir dille karşı karşıya kalmamızın nedenini daha önce Frodo sormuştu. Bu sorunun cevabı burda saklıdır. Bu tarz siteye bazı üyeler tarafından zorla empoze edilmeye çalışılıyor, YK da bu üslubun önüne yeterince net bir şekilde çıkamadı bugüne kadar. Bazı üyeleri kaybetmek istememe kaygısının etkili olduğunu düşünüyorum. Ne yazık ki bu kötü tarzın ve üslubun gelişmesinde en etken olan kişilerden birisi Pante arkadaşımız olmuştur. Başka konularda gayet düzeyli ve esnek bir dil kullanırken konu bu tartışmalara geldiğinde dilini değiştirip saldırganlaşmış, tehdit, aşağılama, hakaret gibi hiçbir zaman kullanmadığı şeyleri Kürt Sorununda kullanmıştır.

Kısaca iki şeyi birbirinden ayırmakta fayda vardır. Yönetimdeki bileşim değişmediği sürece bu sorun sürecektir. İsterseniz son mesajları kaldıralım, isterseniz başka değişiklik yapalım. YK'nin bu üslup konusunda net olmasında ve düzey düşürme çabasına karşı hiçbir taviz vermemesi gerektiğine inanıyorum. Tehditler için de aynı şey geçerlidir. Kaybettiklerimize elbette üzülürüz. Her kaybedileni yerine koymak mümkündür, ancak ilkelerimizi kaybedersek yeniden kazanma şansımız olmaz.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 19-03-2008, 03:35
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Ben pek bir kurt propagandasi goremedim.

Yalniz yeni yazilari takibedebilme acisindan forumdaki tum ana basliklarina yazilan en son yazilar ayri olarak gozukse;yeni yazilari takibedebilmek acisindan kolaylik olur.

Obur turlu hangi basliga yeni yazi gelmis takibi zor oldugu gibi,windows live hotmailden gelen yeni mesaj tiklaninca yazi cikmiyor.

Birde yazarin kendi yazisi yeni yazi olarak geliyor.Konu tamamen takibedebilme meselesi,ama gerekce Kurt konusuysa-ki ben boyle bir algi almadim-bu etik degildir.

Yalniz herhangibir nedenden-siteye hakaret veya politik propaganda haric-bir yazi yasaklaniyorsa bu hem demokratik degildir,hem de hakka tecavuzdur.Herkes dusuncesini rahatca yaziya dokebilmelidir-hakaret ve propaganda haric-

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 19-03-2008, 03:39
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Öncelikle bu fikri ortaya atan dilaver değil. Farklı bir biçimde de olsa orijinal fikir sargon'a ait. Destekleyen ve uygulamanın yapılmasını YK'da sağlayan da benim. Ama görüyorum ki meramımı iyi anlatamamışım.

Kürt meselesi sitenin ana çizgisini örtmeye başlayınca bundan rahatsız olup güncel politika forumunun geri plana atılmasını desteklediğim gibi bu yöntemle Kürt Sorununun tartışılmasına önayak olmak gibi bir derdim de hiç olmadı. Bu sorun, bir kaç kez dile getirdiğim gibi aynı zamanda Türk sorunudur. Yani ezen-ezilen sorunudur. Meseleye böyle bakan birisi olarak da bu coğrafya insanının etnisite temelinde ayrılmasını, bölünmesini isteyenlerle arama kalın çizgiler koyarım.

Peki neydi mesele ? Her şeyin tartışılabildiği bir platform olabilir miyiz meselesiydi. Bizleri bir araya getiren birlikte hareket ettiren non-teist duruşumuz. Bu temelde bunun üzerinde sağlamca durarak,dünyaya bakış farklarımızı uygarca edeplice tartışabilir miyiz sorusuna bir cevap arayışı idi.

Son 10 başlık vitrin olduğundan burada sürdürülecek tartışmalar belli bir yerden sonra tribüne oynamaya dönüşüyor. Hele milliyetçi duyguların arttığı dönemlerde bu vitrin aykırılıkların, edepsizliklerin, fütursuzca savurulmuş hakaretlerin sergi alanı oluyor. İlginçtir bu vitrinde ağzını açıp sağduyusunu kapatan tipler geri plana itilen güncel politika forumlarında acaip efendi olmayı becerebilmektedir. Konu aynı tartışan tipler aynı ama düzey değişik...

Diğer taraftan güncel politikaya ne girekmektedir sorusu var ? Sadece Kürtlerle ilgili olan konular mı ? Böyle olamayacağına göre aklınıza gelen her şey politikaya girdiği için bir anda sitemiz son dönemin en aktüel konusunda, Akp'nin kapatılma girişimi karşısında bile ses vermeyen bir görüntüye büründü. Dahası felsefe, multimedya forumları bile güncel politik konularla dolmaya başladı. Mhmmd'in etmeyin ağalar başlığı güncel politik olduğu için yeraltında, Thunder'in farklı bir amaçla açtığı multimedya başlığında güncel politika gırla..

Son 10 başlığın kaldırılması düşüncesi böyle bir artalanın sonucudur. Ana fikir basit. Tüm konular tartışılsın hepsine ana sayfadan erişim sağlansın ama vitrine belli konuların çıkması engellensin. Siteyi inceleyen bir misafir yeterince ayrıntılanmış forumlarda dilediği konuya rahatça ulaşabilsin. Üstelik bu hiç bir yerde uygulanmayan bir icat filan da değil. Bilinen bir çok forumun ana formatı bu şekilde. İşte yazıyaz forumları, işte ate forum v.b v.b. Foruma girdiğiniz anda ana forum bölümleri karşılıyor sizi ve her forumda son mesaj.

Peki bizde niye bu kadar sorun oluyor ?

Cevabı sevgili pante vermiş "Birileri zayıf bölgeyi iyi biliyor ve oraya çalışıyor.
Bunların farkında olmak zor değil."

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 19-03-2008, 03:39
vgm.1 vgm.1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben, çok işin ustası olanın, bir işin çırağı olamayacağına inananlardanım. Kürt meselesi sitenin önceliği olmamalıdır. Konularda seçici olmakta yarar vardır, zarar yoktur. Din, tanrı, bilim bunlar kürt meselesinden daha hafif değildir ki ve bunda sınır yok ki bir sürü tartışılması gereken konular var , erezyon, çevre, kadın hakları, vs. vs. bunlara da değinelim ama tanrı, din, bilimle ilişkilendirerek.

Yoksa o konular içinde bir sürü site var orada da tartışılabilir. Yani kürt meselesini siteye taşımak bir boşluğu doldurmayacak, aksine ortamı gerecek. Kötü limonun çekirdeği çok olur, biz bu işi düzgün yapalım yeter diyorum.

*Bende küsme gücenme yoktur, ama bazen kendim raydan çıkıyorum karşı tarafı gücendirebiliyorum. Çünkü bazı meseleler polemiğe çok açık. Birde kürt meselesini tartışabileceğiniz *insanlarında konuya vakıf olmaları gerekir, iy kötü dinden herkes anlıyor birşeyler yazıyor çiziyor.

Çok da sevdiğim biri bana mhp limisin diye soruyor hadi buyrun, söylediklerimden öyle anlamış, yani ona kızmıyorum aslında bu konuda ben dahi yanlış anlaşılabiliyorsam konu hakkaten çok zor. Ne bileyim arkadaşlar bence gereği yok. Zaten ondan sonrada o konuda yazmadım. Öyle hatırlıyorum.

Bence td sitesi bu 3 konuda uzmanlaşmalı. Bilim tarafımız biraz zayıf belki onu güçlendirecek bir yol düşünülmeli. Bir şey aklıma geldiğinden söylemiyorum. Söz temsili.

* *Selamlar.
Alt 19-03-2008, 10:51
Üye Değil

kaldırılıp kaldırılmaması çok önemli değil. son yazılanlar bölümü de yeterli olabilir.
Alt 19-03-2008, 12:22
vgm.1 vgm.1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Son 20 başlık olsun.

Selamlar.

Önerilen Siteler