Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-03-2008, 19:45
aspendos
Üye Değil

Standart Re: Tanrı mı, Muhammed mi ?

lionking";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayin aspendos...
hz.muhammed gibi ,zeki *kararli ve cesur bir insanin okuma ve yazma bilmediyi bana hicde inandirici gelmiyor.onbes yil gibi uzun bir zaman uzak diyarlarda ticaret yap ama ne yabanci dil bil nede okuma yazma. okuma yazma ögrenmek o kadar zor bir is deyil onun gibi zeki bir insan icin bir günlük is.sence yabanci dil biliyormuydu?
koskoca kainat onun icin yaratiliyor ama o basit *olan okuma ve yazmayi bile bilmiyor,,hayret
birincisi güzel kardeşim kulakdan dolma veriler ile yürümez islam dini .

kainatın hz muhammed için yaratıldığını bana gösteren bir ayet gösterir misin ?

koyunlara bakan çobanlık yapan hz muhammedin nerede okuma yazma öğrendiğini bir gösterebilsen ...

işte bizler mucize dediğimiz zaman sizler alaya alırsınız .

hz muhammedin hıra dağında gelen ilk ayetleri hepimiz biliyoruz iqra ile başlayan .

oku yaradan adıyla oku orada hz muhammed ise ben okuma yazma bilmem diyor ve gerisini biliyoruz .

işte okuma yazma bilmeyen bir insan öyle ayetler sunuyor ki insanlara insanlar 1400 sene geçmesine rağmen halen milyarlarca insanın ona inandığını görüyoruz .

neyse .

yukarıda ki arkadaş da kuranı kerimi hz muhammed kendi keyfine göre yorumluyor diye cümleler ile karşımıza geliyor . oda atlatır bunları .

madem hz muhammed peygamber ve son peygamber ona zorluk olmıyacak bırakında ona has özellikleri olsun .

nasıl ki cumhurbaşkanının yetkisi senden benden fazla ise onunda diğer insanlardan farkı olsun .
Alt 19-03-2008, 20:10
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Okuma yazma bilip bilmemesi ne *derece muhim olabilir?
Ortalama insanlarin hicbiri de bilmiyordu eskuden, hala da okuma yazama orani cok dusuk ulkeler var(bilhassa slam ulkeleri). Zaten vahiyler baskalarina ezberletilmis, konusma bilmiyor deseniz ben de evet bu bir mucizedir diyebilirdim. Incil dediginiz kitap ilk defa isa'dan 400 yil sonra yoparlanmis. Ama her eve birer tane basilmis degil ki okumus olsun herkes. iste hikayeleri kulaktan kulaga anlatilarak duyulmus. Muhammed;in okuma bilmemesi, duymuyor anlamina gelmez. sasilacak birsey yok ortada, ama su muritler yok mu seyhleri ucuran....

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 19-03-2008, 20:31
aspendos
Üye Değil

kuranı kerim ile incil arasında büyük fark var . incilin sözleri indiğinde insanlar tarafından biryerlere yazılıp ezberlenmemişdir .

ve bugün de bildiğimiz gibi 3 ayrı tincil mevcut . ve buda insanlar arasında kendi çıkarları doğrultusunda değiştirilmişdir .

oysaki kuranı kerim ilk indirilen ayetler ile başlayıp insanlara 22 sene 8 ay zarfı içinde yavaş yavaş inmiş ve ezberletilmişdir .

bu da kuranı keimin bugüne kadar binlerce hafızlar tarafından ezbere bilinip tek harfinin bile değişmediği mucizesini gösteriyor .

ama bu yetkiyi hz muhammede allah vermişdir . kimse hz muhammed ile allahı aynı kefeye koyma gafletinde de bulunmasın .

ama hz muhammedin en büyük ve en son peygamber olmasının bir başka hikmeti ise la ilahe illallah muhammedin rasullullah dadır .

burada allah kendi ismi yanında hz muhammedi de zikrediyor .

neyse bunları ateizmin kabul etmesini zaten beklemiyoruz .

sevgi ile kalın
Alt 19-03-2008, 21:19
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Demek kainati 6 gunde yaratan 22.5 sene ugrasmis, hemde geri donup onceki ayetlerini de feshederek. Haklisin kardesim bu mantigin mantiksizligini bile bile inaniyorsan ortada bir mucize var.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 20-03-2008, 00:19
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Algilayamadigim sey de bahsetmis oldugun tanri tum guzelliklere sahip,bu acaba benim arzu ettigim olmasi gereken insanmi-dusunce ve davranista-cunku insan da tektir ve insanlik soyutuna sahiptir.tanrinin da tanrilik vasiflari tum dunya da yasayanlar icin ayni mi.Tanrilik insanin dusunce ve davranista erismek istedigi bir mertebe olabilir mi?yoksa ortaya atilanlar temelinde tanrilik erisilmez bir olgu mu?
Tüm dinlerde Tanrı ilk varlıktır. Zaten varolandır.
Çünkü yokluktan, hiçlikten birşey çıkmaz.
Varlık varlıktan doğar.

Buna kral-tanrı inancı öne sürülerek bir itiraz olabilir belki ama burada bir yanılgı var, şöyle ki;
Kral-tanrının da bir tanrısı ya da tanrıları var. Kral-Tanrı, Tanrının dünyadaki vekili, temsilcisi.
Yoksa hiçbir kral tanrı "Sizi ben yarattım" diye bir söylemde bulunmamış herhalde.

Benim bahsetmiş olduğum Tanrı'nın özellikleri değildir onlar ki güzel olsun.
Sadece Allah'la kıyaslayarak yapmadıklarını yazdım, yaptıklarını değil.
Çünkü yaptıkları ile ilgili bir bilgimiz yok. Varlığıyla da ilgili.

Toplumlar inandıkları Tanrıyı dağarcukları ölçüsünde algılar ve biçimlendirirler.
Mümkün olduğunca da mükemmelleştirirler.
Kendi karakteristik yapılarına yaklaştırırlar.
Kendileri kıskançsa Tanrıları da kıskançtır.
Kendileri öfkeliyse Tanrıları da öfkelidir.
Kendileri düşmanları hakkında acımasız düşünüyorsa Tanrıları da acımasızdır, intikamı korkunçtur.
Ama kendilerinin affedilmesi için aynı zamanda Tanrı merhametlidir.
Öyle ki cinsel zaafları karşısında dahi Tanrı anlayışlıdır ve hoşgörür.
Hatta yardımcı bile olur. Yeter ki kuluna bir *sıkıntı olmasın diye.

Tasavvufta Tanrı insanoğlunun erişebileceği kamil insan özelliğidir.
Mevlana " Sen hala Tanrı olamadın mı?" diye sorar.
Ama Birçok dinde erişilmez özelliktir.
Alt 20-03-2008, 13:40
lionking - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
lionking lionking isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

saygideyer aspendos...
kainat onun icin yaratilmadiysa,,,neden müslümanlar hep kainat onun yüzü suyu hürmetine yaratilmisdir *derler?bunu söyleyen siradan insanlar deyil,,hocalar proflar,,yalanmi söylüyor bu insanlar?saygiyla selamliyorum

Kötüler Tanri,yi kullanir, *Tanri ise iyileri kullanir.
*Giordano Bruno
Alt 20-03-2008, 17:48
LifeOwneR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
LifeOwneR LifeOwneR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspendos";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

güzel dostum ,

hz muhammede yapılan küfürler hakaretler kul hakkına girer allaha hakaret küfür kul hakkına girmez allah kul değildir .

aradaki farkı anlaman için ateist olmaman gerekir veya dahada bilgi sahibi olman gerekir bu yüzden ateist sin .

başka biri der ki : hz allah peygambere salavat getiriyor !!

salavat getirmek dua etmek değildir salavat getirmek anmak dır .

dua insanlara ve meleklere hasdır . salavat bütün kainatta yaşayan canlılara aittir ...
sayın aspendos ;

yazdıklarımdan hakaret ifadelerini nasıl çıkarabildiniz hayret doğrusu. Esas sizin aradaki farkı anlamanız için taktığınız iman gözlüğünü bir kaç dakikalığına çıkarıp olaya bakmayı denemek. Tabi düşüncelerinize gün ışığı girmesini istemiyorsanız bu şekilde bakmaya devam edersiniz, saygı duyarım. Fakat yanlış ithamlarda bulunarak cevap yazmanız hoş değil doğrusu. Bir ikincisi salavat getirmenin anlamını ben uydurmadım islami bir forumdan araştırdım ve aynen yazdım. google'a salavat nedir diye yazarsanız aynı sonuçları ve aynı anlamları binlerce sayfada bulabilirsiniz.

Son olarak ateist olduğumu bilmiyordum, bilgilendirdiğiniz için tşkrlr! Dini konularda görüş açımı seçemedim. Şimdilik üçüncü bir pencereden kafama göre seyr ediyorum ve şimdilik bundan dolayı huzur doluyum. yine Eski hayatım yine eski ben değişen bir şey yok! Bilgi dağarcığım dışında tabi.

Saygılar...

Bu maskenin altında bir fikir var! ve fikirler kurşun geçirmez! "V"
Alt 20-03-2008, 23:05
aspendos
Üye Değil

vartor";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Demek kainati 6 gunde yaratan 22.5 sene ugrasmis, hemde geri donup onceki ayetlerini de feshederek. Haklisin kardesim bu mantigin mantiksizligini bile bile inaniyorsan ortada bir mucize var.

güzel kardeşim 6 günde kainatı yaratan cenabı allah kuranı kerimi 1 günde yaratmaya kadir değilmidir ?

elbette yaratır ama herşeyde bir düzen ve hesap vardır ona göre yaratılmışdır . bazen neden nasıl niçin niye diye sorulara cevap bulmamız insan aklı ile mümkin olmuyor bulamadığımız cevaplara da mantıksız gibi görünür oysa kafamız belli bir seviyeye kadar işler .

neyse seni yokdan yaratan bu muhteşem insan olgusunu canlılığı sana bahseden bir güce saygı göstermen şükretmen gerekirken isyanlara yöneliyorsun .

...
Alt 20-03-2008, 23:13
aspendos
Üye Değil

LifeOwneR";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
aspendos";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

güzel dostum ,

hz muhammede yapılan küfürler hakaretler kul hakkına girer allaha hakaret küfür kul hakkına girmez allah kul değildir .

aradaki farkı anlaman için ateist olmaman gerekir veya dahada bilgi sahibi olman gerekir bu yüzden ateist sin .

dua insanlara ve meleklere hasdır . salavat bütün kainatta yaşayan canlılara aittir ...
sayın aspendos ;

yazdıklarımdan hakaret ifadelerini nasıl çıkarabildiniz hayret doğrusu. Esas sizin aradaki farkı anlamanız için taktığınız iman gözlüğünü bir kaç dakikalığına çıkarıp olaya bakmayı denemek. Tabi düşüncelerinize gün ışığı girmesini istemiyorsanız bu şekilde bakmaya devam edersiniz, saygı duyarım. Fakat yanlış ithamlarda bulunarak cevap yazmanız hoş değil doğrusu. Bir ikincisi salavat getirmenin anlamını ben uydurmadım islami bir forumdan araştırdım ve aynen yazdım. google'a salavat nedir diye yazarsanız aynı sonuçları ve aynı anlamları binlerce sayfada bulabilirsiniz.

Son olarak ateist olduğumu bilmiyordum, bilgilendirdiğiniz için tşkrlr! Dini konularda görüş açımı seçemedim. Şimdilik üçüncü bir pencereden kafama göre seyr ediyorum ve şimdilik bundan dolayı huzur doluyum. yine Eski hayatım yine eski ben değişen bir şey yok! Bilgi dağarcığım dışında tabi.

Saygılar...

öncelikle güzel dostum ne tesadüfdür ki ... ben gözlükcüyüm .

bende iman gözlüğü değil imansızlar için gözlük mevcut ki gerçekleri göresiniz diye ve bu gözlükleri senin çıkarman veya değiştirmen gerekiyor ki benim yazımı okuduğunu sanıp benim senin hakkında söylemediğim sözleri söylemiş olduğumu yazmışssın !!!

[b]yazdıklarımdan hakaret ifadelerini nasıl çıkarabildiniz hayret doğrusu [b]

ben senin öyle hakaretli ifade ile yazdığını söylediğim cümlemi bana bir gösterirmisin ?

ben okudum ama demekki bende yeni gözlük almam gerekicek herhalde ben bulamadım ...

bende yanılmış olabilirim eğer ki ben yanılmış isem senin hakaretli sözler söylediğini yazmış isem bana gösterki bende bir okuyayım tekrar ...

saygı ile kal .
Alt 21-03-2008, 15:53
LifeOwneR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
LifeOwneR LifeOwneR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

güzel dostum ,

bir öte tarafdan hz muhammed zeburu incili tevratı karıştırarak kuranı kerimi oluşturmadı . okuma yazma bilmeyen bir insan nasıl diğer kitapları araştırıp kitap yazar ?

böyle bilinçsizce safsata ile müslümanların karşısına çıkan ateizm gerçekleri saptırarak bugünki ateizmin temel prensiplerini oluşturdular .

hz muhammede bazıları derki şeyinin keyfine göre ayetler indiriyor .

sen şeyine göre kuranı kerimi yorumlarsan böyle şeyinle gülerler sana !!!

--------------------------------------------------------------------------------

aspendos abicim;
benim konu başlığı yaptığım yazımı alıntı yaparak altına yukarıda "açıkça" belirttiğim sözleri yazmışssınız. Sizin yazınızdan koyu yazdırdıklarım benim yorumuma cevap niteliğinde yazdığınızı düşünüyorum. *"hz muhammede yapılan küfürler hakaretler kul hakkına girer allaha hakaret küfür kul hakkına girmez allah kul değildir . " Bu açıklamayı kime yaptınız anlamadım. Belki açıklarsınız. Ben bu mesajınızı Yazdığım mesaja verdiğinizi düşünüyorum.
yeterince net olmuşumdur umarım. Zira aynı şeyi sizede tavsiye ederim yazdıklarınız hep ortada kalıyor net olunuz lütfen.

saygılarımla
sevgi ile kalın

Bu maskenin altında bir fikir var! ve fikirler kurşun geçirmez! "V"

Önerilen Siteler