Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-04-2008, 12:04
aykutbulent aykutbulent isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Hoş Bulduk Selamı

1990'da. Ben 92'de kayıt oldum.
Alt 02-04-2008, 12:12
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bulgaristan'ın şimdiki hali Sosyalist halinden daha mı iyi?
insanlar daha mı bir refah içinde, herkese iş, aş var mı?

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 02-04-2008, 12:21
Üye

Özgürlükler açısından daha iyi. Ancak eski rejimin eseri hala çok belirgin ve ondan tam anlamıyla kurtulmadan bir yerlere ulaşmak zor bir ihtimal. İş, aş meselesine gelince tam bir vehamet şu an. Fiyatlarımız Avrupa standartlarına eriştiriliyor, asgari ücret ise 200 ytl civarında. Sonra EU fonlarına devletin ödeme yapması gerekçesiyle birçok sosyal yardımı kıstılar... yani berbat, ne diyem *:?
Alt 02-04-2008, 12:27
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bulgaristan'ın sosyalist dönemlerinde suç oranı da çok çok düşüktü. Artık yüksek bir suç oranınız da var bildiğim kadarıyla.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 02-04-2008, 12:46
Üye

Şimdiye nazaran daha azdı. Ancak eskiden rejim herşeyi örtbas ediyordu. Nerdeyse hiç suç işlenmiyor izlenimi verilirdi. Haberlerde yalnız güzel şeyler duyulurdu. Hep öndeydik *
Yıkılıncaya kadar da bu görünümü vermeye çabaladılar. DS (bulgar KGB'si) ahtapod gibi her yerde olmasaydı daha ilk yıllarında yıkılırdı. Ama zarba ve zulümle yarım asır zor tutabildiler ayakta düzenlerini. Ne de olsa insanların uydurduğu bişey. Ve her ne kadar da filosof, zeki ve akıllı olmalarına rağmen Marks, Engels, Lenin ve ahpapları, bir ümmi Peygamberin yanına bile gelemezler, onun dünya tarihindeki başarılarını hayal etmeye bile cesaret edemezler.
Alt 02-04-2008, 12:54
Üye

Ha, bide eskiden herkes devleti soyuyodu. Ondan da açık açık suç işleme ihtiyacı duymazdı kimse
Alt 02-04-2008, 13:52
Titan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Titan Titan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hoşgeldin aykutbulent,

Bir önceki iletinde;
Aydınlık geleceğe dair boş vaadlerle kandırıp duruyorlardı bizi. Ve bu Aydınlık Gelecek adına bizleri dünyadan kopardılar, yabancı olan her şey yasaktı, 1 Mayıs gibi törenlerinde önderler çıkıp, bizi zorla götürdükleri yürüyüşlerde sahte gülücüklerle selamlıyorlardı ve "Yeryüzünde Cenneti Kuruyoruz" imajını veriyorlardı. Oysa gün günden daha da fazla bataklığın içine düşüyorduk. Bize verdikleri tek şey anlamsız, inkardan başka değeri olmayan *bir hayattı.demişsin, sadece sözcüklerin yerlerini değiştirdiğinde aynı vaatler *sana herhangi bir şey hatırlatıyor mu? Özellikle islam ülkelerinde, veya şöyle izah edeyim, gerek din olsun, gerekse ideoloji hakkını vererek uygulayan ülke var mı?

"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"

Ernesto Che Guevera
Alt 02-04-2008, 14:13
kuranyeter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kuranyeter kuranyeter isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

aykutbulent";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili thunderpoint,

Forumun bu bölümü anca tanışma amacıyla olduğu gözlemine varmıştım. Ondan dolayı laflarız tabirini kullandım. Burada da büyük bilimsel tartışmalar olduğunu bilseydim sesimi çıkarmazdım.
Aklımdayken merak edenlere söyleyeyim: Ben de müslümanlardanım.

Sevgiler...
selam aykut.

merak edenlere kimliğini açıklamışsın. bu kimliğin sahibi olmanı nasıl sağladın dahası nasıl müslüman oldun.

selam ile
Alt 02-04-2008, 14:37
Üye

Hoş bulduk Titan,
Değindiğn konu aslında çok geniş. Korkularını anlıyorum, ancak şunu belirtmek lazım ki, şu an İslami hiç bir ülke yok. Her ne kadar öyle imaja bürünmeye çalışılsa da, çarpıtılmış ve kılığından çıkmış bir İslamla karşı karşıya geliyoruz. Ve malesef öyle bir ortamda ben bile yaşamak istemem. (Mesela Afganistan).

Ancak dikkatini şu noktaya çekmek istiyorum. Bedevi araplar İslamı benimseyince büyük bir medeniyet kurdular. Neredeyse medeniyetleri durmak üzereydi. Onlardan sancağı alan göçebe olarak yaşayan Türkler bu medeniyeti daha da üst seviyeye çıkararak farklı bir İslam anlayışı ortaya çıktı. Şöyle ki, İslamı kabul eden her yeni toplum onu bir üst basmağa ulaştırmıştır. İslamın Evrenselliğinin hikmeti de buradadır. Ancak yobazlaşmış toplumlar onun ışığını göremez olmuştur artık. Ve şu an İslam yeniden onu bir sonraki basamağa ulaştıracak toplumu beklemede. Her ne kadar İslami düşüncenin Türkiyeden yükselmesini istesem de, itiraf etmeliyim ki ne Türkiyede, ne de araplarda bu güç kaynağı (resource) bulunmamakta. Müslümanlaşan Avrupadır. Son zamanlarda ortaya çıkan karikatür ve filmler de bu oluşumu durdurmanın aciz çırpınışlarıdır. Ve inaniyorum ki, bu süreç tamamlandıktan sonra ortaya hiç tahmin bile edemeyeceğimiz çok farklı ve anlayışlı bir İslam çıkacaktır. Nasıl olur dersen, şeriatı hikmetle ve anlayarak uygulamakla derim.

Selam ve Dua ile!
Alt 02-04-2008, 15:08
Üye

Selam Kuranyeter,

Ben tam ateist bir ailede yetiştim. Evdekilerden kimsenin dinle hiç alakası yoktu. Sabahtan akşama kadar herkes işindeydi. Rejimin bir başka özelliği de vardı: "Çocuklarınızı bize emanet edin, biz onları yetiştiririz" güvencesini veriyordu. Kurda kuzu emanet etmek gibi bişey. Zavallı bulgarlar da biz çocuklardan 500 senelik osmanlı esaretinin hıncını aldılar. Nasıl mı, baskıyla, ikinci sınıf insan muamelesiyle, çarpıtılmış tarihlerle kendimizi Türk olduğumuzdan utandırarak. Ve bir çok türk burada küçük yaşta okuldan nefret ediyordu. Ben bile onların doldurmaları sonucunda kendimi işe yaramaz ve çok aptal, kaliteli bir okula giremeyecek kadar başarısız biri olarak görüyordum. Zaten hayatıma anlam veren başka bişey yoktu, gençtim, kötü yollara düştüm. O sıralarda tam komunizm yıkılmıştı ve kargaşa büyüktü. Bizimkileri durumu farketti ama, geçti. Hiç bir okula giremezdim artık. Sonra öğrenmişler ki, yeni bir türk okulu açılmış ve bütün bağlantılarını kullanarak zar zor beni oraya soktular. Yeter ki orta tahsilli kalmayayım. Ve bu okul İHL idi. İlk başta bayağı garipsedim, her şey bildiklerime ters geliyordu. Anca zamanla her şeyi kafamda sorgulayarak benimsedim. Ve ruhum daha önce varlığından dahi haberi olmayan hazinelerin tadına vardı. Allahtan bu ilk temelleri atan hocalarımız çok temiz ve maneviyatı büyük insanlardı. Bana imanı bahşettiği için Allaha binlerce şükür olsun.

Keşke bu ateizmin ne büyük buhran ve çıkmaz olduğunu yaşayarak benim gibi bilebilseydiniz...

Önerilen Siteler