03-04-2008, 17:13
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: Turban AKP'nin "basini yiyecekmi"
Saygideger gozeneli;
Peki butun bunlar neden oldu?
Sorun kimde,turbani ortaya atanlardami,onu gundeme tasiyanlardami,Turban yuzunden kutuplasanlardami?
Nasil oluyorda bir turban Turkiye'yi bu kadar mesgul edebiliyor?Turban bir suru psikolojisinin ve korku felsefesinin bir urunu olarak kullanilabiliyor ve bu kullanimda basarili olabiliyor?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

03-04-2008, 17:52
|
|
Üye
|
|
|
|
türban konusunda medya neden bu kadar ısrarcı oldu anlamış değilim.ısrarcı derken gündemde baya bekletti türbanı.tartışma programlarını her açtığımda türban konusu.simdi medya bir seyi ya yükseltmek için yada indirmek için gündemde bekletir olayı. acaba medya türbanın bu kadar gündemde bekletmesinin nedeni akp ye zarar mı yarar mı vermekti?
saygılar
HiÇ BiRŞeY HaKKıNDa HeRŞeY
|

03-04-2008, 18:40
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger rebera_roni;
Konu AKP'ye zarar veya faydadan ziyade,hem o gunun guncel sorununa hemde genelde olan sorunlara "nefes aldirmak"onlari guncellikten dusurmek,hem de toplumun kutuplasmis yapisina bir kutuplasma daha katmak,ulke icindeki-olmayan-istikrari daha cok bozup,laiklik ve 1923 un getirdiklerine karsi da bir adim daha atmis olmak,suru psikolojisini ve korku felsefesini yaymak.
AKP acisindan da tabanina verdigi sozu tutmak icin atilmis bir adim.
Yani konu TC'ne,topluma ve birlik,butunluk ve beraberlik temelindeki uniter yapiya,1923 kazanimlarina,ulusal ve milliyetci anlayisa karsi yanasim.
Zarar ve yarar konusu goreceli ve degiskendir.Hangi gozlukle bakildigina baglidir.1923 lerin getirdikleri gozluguylemi,1923 lerin goturdukleri gozluguylemi?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

03-04-2008, 21:28
|
|
Üye
|
|
|
|
evrensel-insan,
''sorunlara "nefes aldirmak"onlari guncellikten dusurmek...'' cümlenden diğer konulardan uzaklaştırmak için yapıldığı anlamı çıkarabilirmiyiz?
|

03-04-2008, 21:40
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger rebera_roni;
Yorum ve spekulasyon yapmak yerine,algilamak icin yazinin yazarina soru sorma inceligin beni fazlasiyla memnun etti,tesekkur ederim.
Evet,bende bunu demek istemistim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|

03-04-2008, 22:20
|
|
Üye
|
|
|
|
bende cevapların için teşekkür ediyorum.
|

04-04-2008, 23:56
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sayın Evrensel İnsan,
Bence türban yada baş örtüsü kadına karşı kullanılan baskılardan biri.
Kadına Kuranda yazıyor diye başı örtürülüyor sonra yavaş yavaş özgürlükleri elinden alınıyor.
Çalışamazsın, şuraya gidemezsin sonra bak Hz Tayyip buyurdu bana üç çocuk vereceksin......
İslam dinine sogumamın nedenlerinden biride kadın erkek eşitligin olmaması.
Dini özgürlük isteyip başını örtmek isteyen bayanlar acaba Türkiye'nin bir İran bir Sudi Arabistan mı olmasını istiyor.
Baş örtüsü şeriatın başı
Yılanı başından ezmek lazım
|

05-04-2008, 00:35
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger gozeneli;
Turkiye korku felsefesi ve suru psikolojisinin temelinde bir baski iliskisi uzerinde sosyal yapisini olusturmustur.
Tabi bu sosyal baski genellikle kadinlarin ustundeki yakin erkek baskisidir.-baba,abi,amca,koca,mahallenin buyukleri v.s.
O yuzden ben kadinlarin kendi ozgur iradeleriyle baslarini orttuklerini sanmiyorum.Yalniz burada onemli bir nokta var.
Kadinlar,kizlar sosyal ozgurluklerini saglamak ve toplum icine katilabilmek icin -erkeklerin bu ozgurlugu tanimalari temelinde-baslarini ortuyorlar.
Tabi bu arada,amerikan idealizmi gudumlu,iktidarin ve Fettullah Gulenin erkeklere yaptigi baskiyi-kadinlar ve kizlar uzerinde-unutmamak gerekir.
Ben Turkiye'de yasayan ve iyi kotu Ataturk Turkiye'sinde buyumus bir bayanin-elde ettigi "ozgurlukler" temelinde daha geri bir ozgurluk yasamina-seriat duzenine-donmek isteyeceklerini sanmiyorum.
Aslina bakarsan ben,Turkiye'de bir seriat tehlikesi gormuyorum.Bu tehlikeyi gormememin ana nedeni,amerikan idealizminin koyu islama sicak bakmamasi-Iran gibi-
Tehlike ilimli islam ve Turkiye'nin federe devletlere bolunmesi.Bu konuda benim "hatice teyze"yazimi okumani oneririm.
Bu arada bu korku felsefesi,laik-basi acik-kadin kesiminide etkiliyor.Onlarda bulunduklari sartlar temelinde basortu-turban-takiyor olabilirler.En azindan korktuklari durumlarda ve bolgelerde.
Ayrica turban bugun toplumu kutuplastirmanin bas simgelerinden biri olmus durumunda.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|

05-04-2008, 17:27
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
|

05-04-2008, 19:34
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger K.C.
Verdigin linki izledim eline saglik.Sence bu"referandum"neyin nesi-ki kurtulamiyor?
Amerikan idealizminin verecegi emirler temelinde- duruma gore- degisken ve goreceli bir uygulama olmasin?
Ne dersin?
Saygilarimla;
evrensel-insan
|