Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-04-2008, 03:04
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: ÖLÜRSEM Kabrime Gelme İstemeeeeeemm.. :)

Sayin Harun Kahya,

oncelikle kendimi cok "onemsedigim" sonucuna nasil vardiginizi anlayamadim. Yaklasiminizi kinamis olmak kendime onem atfettigim anlamina gelmez. Kinamak herkesin hakki. Siz de bahsettiginiz bayani "benim oyum cobanin oyuyla esit olmamali" dedigi icin kiniyorsunuz. Ben bundan dolayi sizin kendinize onem atfettiginiz gibi bir iddiada bulunmadim. Ayrica Disiplin Kurulu uyesi olmamla kinamamin elbette bir iliskisi yok. Ben sizi bireysel olarak kinadigimi belirttim. Bunun acik olmasi gerekir. Eger sozleriniz bu bayani kinama noktasinda kalsaydi size cevap vermezdim, hatta kinamaniza katildigimi soylerdim. Ama siz burda kalmamis, bu bayanin "ahlak"ini gundeme getirmissiniz.

Paparazzileri izlemedigim icin bu bayanin iliskilerini falan bilmem. Beni de ilgilendirmiyor. Kac ayda bir sevgili degistirdigini de bilmem. Bu onun kendi tercihidir, yada sevgililerinin tercihidir. Eger ortada zor kullanma, mecbur birakma, suistimal gibi seyler varsa bu da hukukun ilgi alanidir. Peygamberle karsilastirmaniz ise buyuk bir talihsizlik. Bir kere Peygamber dediginiz kisi, Islam tarihi tarafindan en guzel ahlakli, en temiz, cennetlik, en hayirli isleri yapan kisi olarak aniliyor. Hic bir kotu huyu bulunmuyor. Abdest suyu bile etrafindakiler tarafindan kutsal sayilip iciliyor. Ustelik daha da vahim olani yaptigi herseyin butun muslumanlar tarafindan ornek alinarak tekrarlanmasi bir din kurali haline getiriliyor, sunnet denen birsey cikariliyor ortaya. Boyle bir kisinin cocuk yasta birisini nikahlamasi, savasta kocasini oldurdugu kadini ayni gun yatagina almasi gibi seyler "ahlak"a degil "vicdan"a sigmaz. Bu konularda bir "ahlak" tartismasi degil, bir "vicdan" tartismasi yapilabilir ancak. Yine de kendi adima Muhammed'in karilari, cariyeleri vb. konularinda fazlaca birsey yazmis degilim. Bu davranis tarzinin peygamberin yasadigi donemde son derece yaygin oldugunu, 50 yasindaki kocamis adamlarin 15-16 yasindaki cocuklarini birbirlerine nihaklayip adeta degis-tokus ettiklerini (Muhammed, Omer ve Osman'in kizlarini birbirleriyle evlendirmeleri olayi) biliyoruz. O yuzden bu konulari Muhammed'in ozel bir "ahlaksizligi" olarak yorumlamadim. Donemin "evlilik", "cemiyet", "aile" ve "ahlak" anlayisinin bir urunudur. Turan Dursun da konuya bu acidan yaklasmamistir. Muslumanlarin dunyanin en ahlakli, en temiz, en vicdanli kisi olarak kutsadiklari kisinin neler yapmis oldugunu ortaya koymustur. Ortada bir peygamberden beklenmeyecek bir suru davranis vardir. Bu konuyu muslumanlar anlamiyorlar. Turan Dursun'un amaci Muhammed'in ahlaksiz oldugunu falan ispat etmek degil, asil olarak bu konudaki Islam'in tutarsizligini sergilemektir.

Bir de, siradan insani koruyorsunuz da niye peygamberi korumuyorsunuz seklinde serzenisiniz var. Burda yaniliyorsunuz. Eger Muhammed'in de siradan bir insan oldugunu, onun da herkes gibi insani tutkulari oldugunu, donem donem bu tutkulara yenik dusebildigini soylemis olsaydiniz, yada Islam dunyasi boyle yaklasmis olsaydi, belki bu tartismalar hic yapilmazdi. Ama agzindan cikan her sozun kutsal oldugu iddia edilen bir kisinin davranislari pekala masaya yatirilir, bu kutsallik iddiasinin kendisi herkese bu hakki vermeye yeterlidir. Hele de gercekte buyuk ihtimalle *efsanevi bir kisilik olan Muhammed'in her davranisini muslumanlarin tekrarlamasi seklinde bir dinsel inanc orgusu olusturulmus, bir ortacag ahlaki evrensel ve binyillar boyu kabul edilmesi zorunlu hale getirilmisse, sirf bu yuzden 9 yasindaki kiz cocuklari yetiskin kabul ediliyorsa, bu inancin masadan kalkmasi hicbir zaman mumkun olmaz.

Son olarak, ayni sizin gibi, sizi kinamis olmam ve elestirmem daha once yazdiklarinizi da begenmemis oldugum anlamina gelmez. Burdaki elestirim sadece yukardaki sozlerinize iliskindir, onun disinda sizin kisiliginiz ve daha once yazmis olduklarinizla hicbir ilgisi yoktur.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/

Önerilen Siteler