Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Etik, Estetik, Sanat, Politika, Bilim & Eğitim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-04-2008, 23:47
duyurucu1 duyurucu1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart 4-Kaz uçar da laz neden uçmaz?

*
4-KAZ UÇAR DA LAZ NEDEN UÇMAZ?
*
Kaz uçar.Çünkü kendisine uçmasını sağlayacak düzenekler vahyedilmiştir.Laz uçmaz çünkü kendisine vahyedilen kurallarda uçmasını sağlayacak oluşumlar yoktur.

Laz denizin dibinde yüzebilir mi?Yüzemez çünkü laz karada yaşamak üzere dizayn edilmiştir.Kendisine vahyedilen kurallar karada yaşaması içindir.Laz denize girerse sünnetullah gereği boğularak ölür.

Ama laz denizin dibinde denizaltı yapmış yüzüyor?Uçak yapmış uçuyor?Buna ne demeli?

Vahye aykırı mı davranıyor? Evet vahye aykırı davranıyor.Normalde laz hiç çalışmasa idi tembel tembel sabahtan akşama tesbih çekip hu! çekerek vakit geçire idi uçmaması gerekirdi.Ama laz kendisine Allahın verdiği aklı kullanmasını öğrenmiş ve beşerlikten insan olma aşamasına geçmiş.Allahın kurallarını tek tek keşfetmiş.Aerodinamik kurallarını öğrenmiş.Ataları olan Arşimede vahiy gelince bu vahiy sonucu yüzme yasalarını kuşaktan kuşağa aktarmış.Allahın sünnetullahı olan değişmeyen kuralları kullanarak yeryüzünü cennete çevirmeğe başlamış.

Laz Allahın kurallarını kendi yaşamını kolaylaştırmada kullanarak Allaha karşı mı geldi?

Hayır!Laz Allahın insanı yeryüzünde oluşturmasının amacına uygun davranmıştır.Allahın da amacı yeryüzünü insanlar eliyle cennete çevirmektir.Laz uçarak ve yüzerek bu amaca uygun davranmıştır.Ayağını suya sokmayan veya kanat takıp uçmayan veya uçmayı hayal dahi etmeyen,sabah akşam hu! çeken, kaderciliğe boyun eğenler ise Allahın yeryüzünde insanı oluşturma amacına ters davranmaktadırlar.

Bu nedenle işin doğrusu kaz uçarsa lazın hayda hayda uçabileceğidir
Alt 27-04-2008, 00:29
Üye

Standart Sonra söylemedi deme

Sevgili Özgür_beyin,

Doğru dürüst ,özgürce tartışmaların olduğu bir site bulsam dediğin doğru,Hedef kitlem uyuyanlar ama neylersin ki yok.Üstelik bu tür sitelerde site sakinleri yeni geleni hemen damgalıyorlar."Sen dinsizsin!""Sen komünistsin!""Sen kafirsin!"vs. Eee.Ne yapayım şimdi ben?Ne Aliye yaranıyorum ne Veliye?

Hadis dini sitelerinde bir süre dolaştım.Kimseyi dininden caydıramadım.Bu defa tepki dini sitesi olarak Turan Dursun sitesini seçtim.Belki bu sitedan kendime birkaç tane şöyle sağlam mürit bulurum da ben de kendime iyi bir tarikat kurarım.Olsun canım az olsunda benim tarikatım olsun.Hem belli olmaz bakarsın yeni bir din de kurarım.Valla laf aramızda geldin benim tarikatıma girdin girdin,girmedin ilk havari olma şansını kaybedersin.Sonra söylemedi deme.

Selam ve sevgiyle kal. :twisted: *
Alt 27-04-2008, 14:17
atheist87 atheist87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: 3-Noel Baba sizi akıl hastanesine çağırıyor

ozgur_beyin";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili duyurucu , bu tür *DUYURULARI *bu sitede değil islami sitelerde yapmalısın.
umarım seni duyuruculuk keserde ,birde mehdiliğini ilan etmezsin

zaten başımızda *felsefeğe kafayı takmış bir mehdimiz var
ama bu girişim çok tehlikeli değil mi üye olucaksın sonuçta üyelik onaylanması için e-mail adresini vericeksin siteye verdiğin e-mail adresinden IP No. ile deşifre edilip bulunması kaçınılmaz dindarların düzenine çomak sokmak o kadarda basit değil inanın ki *tarikat mensuplarına kanıtlayabiliriz dinlerin yalan olduğunu fakat onlar geçimlerini sağlayabilmek için dine muhtaç olduklarından atheist bile olsalar dine inanıyormuş gibi dindar görünmeye devam ederler kimse aç kalmak istemez sonuçta
Alt 27-04-2008, 15:29
Üye

Standart 5-Bir dosta mektup

5-ZOR DOSTUM ZOR

(bir dosta mektup)

Binlerce yıllık bir geleneksel düşünce.Binlerce yıldan beri insanlar bu düşünceye alet edilerek yönetilmiş.Binlerce yıldan beri bu düşüncenin haklılığı ve doğruluğu kuşaktan kuşağa aktarılmış.Ve Sevgili Dostum da bu düşünce içinde doğmuş,büyümüş ergenleşmiş ve yıllarca yaşamış.Belirlenmiş değer yargıları var.Kemikleşmiş ve değiştirilmek istenirse kırılabilen kesin doğruları var.

Dostum gibi düşünenlerin düşünce sistemi çok parçalı.Bu parçalar birbirine payanda oluyor.Birbirine yaslanarak sistem ayakta duruyor.Bu parçalardan her hangi birinin yanlışlığı ortaya çıkıp da parça yerinden oynatılınca sistem gürültüyle çöküyor.Çünkü sistem mutlak doğru ve inanç üzerine kurulu.Parçalardan birine karşı insanların içinde kuşku varsa savunmaları hazır;”İnanacaksın!Sorgulamayacaksın!” Oysa sorgulamadan,yaşamla test etmeden inanmak mümkün mü?

Oysa ben kimseye “inanacaksın!”demiyorum.”Hayır!İnanma!hatta düşünce sistemini önyargısız ölç biç!.Olaylara ve şeylere önyargısız yaklaş. Sorgula!Neden?Niçin?diye sor.Muhakeme yap.Doğrulara kendin ulaş.”

Ben insanlara zoru öneriyorum.Oysa Sevgili Dostumun düşüncesinde olanlar insanlara kolayı öneriyor.Yaşarken cenneti öneriyor.

Oh ne ala.Bazı değer yargılarını dokunulmaz olarak varsay.Bazı değer yargılarını annenin,babanın söyledikleri gibi aynen, tartışma yapmadan akıl süzgecinden geçirmeden doğru olarak varsay.Sen de çocuklarına aynen aktar.Onları “aman ha!Şunlara dokunmayın!Yoksa çarpılırsınız!”diye korkut.Senin gibi düşünen toplumun içinde huzurlu ve mutlu ol.

Bu insan olmanın gerekleri değildir.Bu sanki ademin cennetteki durumuna benziyor.Adem de cennette Sevgili Dostum gibiydi.Beslenme problemi yok.Barınma problemi yok.Cinsellik problemi yok.Havva yanındaydı.Ekmek elden su gölden yiyip içip ot gibi yaşıyordu. Kendisine bu cennet yaşamın sürmesi için “şu yasak ağaca dokunma” dediler.Neydi o yasak ağaç?.Bu günkü topluma uyarlarsak “değer yargıları.”Bu günde *denilen aynıdır.”Şu yasak ağaca dokunma!Bu ağacın dokunulmazlığı var!Bu değer yargılarının dokunulmazlığı var!”

Adem merak etti sorguladı.”Acaba dokunsam ne olur ?”dedi ve dokundu.Ben de merak ettim ve sorguladım.Binlerce yıllık geleneksel düşüncenin dokunulmazlarına dokundum.

Adem cennetten kovuldu.İnsan gibi zorluklarla yaşamaya başladı.Eski rüyalarından uyandı.Sanal yaşamına veda etti.Gözlerindeki perdeler kalktı.Kulaklarındaki ağırlıklar yok oldu.Ben de sanal cennetten kovuldum.Gözlerimdeki perdeler kalktı.Artık her şeyi daha iyi görüyorum.Ama artık sanal cennette değilim.Yaşamın içindeyim.Yaşamı elimle avucumla tutuyorum.Her şeyi sorguluyorum.En dokunulmazlara dahi dokunuyorum.

İbrahim de aynı şeyi yapmıştı.Muhammed de Musa da.İbrahim tapınma evindeki putları kırdıktan sonra baltayı en baba putun eline verince toplumuna gevrek gevrek gülerek “Putlarınızı ben kırmadım.Aha şu baba put kırdı.İsterseniz ona sorun “derken ne eylenmişti ama?. Şimdi ben de Sevgili Dostum gibi düşünenlerin algıladıkları düşünce sistemlerine dokunuyorum.Esasında ben dokunmuyorum.Bu sistemin Tanrısı bana bu işi yaptırıyor.Yada bu sistemin şeytanı yada meleği. Suçlu onlar.Ben masumum.

Zor dostum zor.Sanal cennetten çıkmak çok zor.Çarpılacağım korkusuyla dokunulmazlara dokunmak zor.Akıl ister.Merak ister.Özgür düşünmek ister.Aklın özgür olmasını gerektirir.Dolaysıyla Tanrının desteği ve yardımı gerekir.Sen aklını özgürleştirmezsen.önyargısız düşünmeyi alışanlık ve düşünme biçimi haline getirmezsen dokunulmazlara dokunamazsın.Tanrı da sana yardım etmez.

Önce Kur’an dokunulmazına dokun.Gerisi gelir.Gözlerini açta elindeki metni incele.Kim yazmış?Nerede basılmış?Kağıtları Nereden hangi ormandan gelmiş?Nasıl işlenmiş ve nasıl dokunulmaz hale getirilmiş.Kendini İbrahimin yerine koy.İbrahim tapınma evinde nasıl davrandı?İbrahim toplumu içinde yaşarken nasıl düşündü?Sen de onun gibi düşün!İbrahim dokunmaktan korkan bir insan değildi.Tam tersi meraklıydı.Her şeye dokunurdu.Toplumunun dokunmazlarına *dahi dokundu.

Tanrı umarım sana da İbrahimin dokunma merakını verir.Aksi halde cennetindeki rahat uykundan seni ben dahi uyandıramam.

Selam ve sevgiyle kal
* *
Alt 28-04-2008, 09:07
timsah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
timsah timsah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ama bu girişim çok tehlikeli değil mi üye olucaksın sonuçta üyelik onaylanması için e-mail adresini vericeksin siteye verdiğin e-mail adresinden IP No. ile deşifre edilip bulunması kaçınılmaz (atheist87)

Sevgili atheist87,

Türktelekom haricinde hiç kimse bir başkasının IP adresinden, adres tespiti yapamaz, ki böyle bir yöntem mevcut değil. Adres tespiti için mahkeme kararı olmadan, hiç kimse sizin adresinizi tespit edemez. Bilginize arz ederim.

Saygılar

Barışı zayıflar savunur, güçlüler için barış masaldır.

http://www.skyradio.nl/player.php
Alt 28-04-2008, 16:41
gozeneli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gozeneli gozeneli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Türktelekomun sahibi kim? 8O
Alt 28-04-2008, 17:11
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Isa'nin dogum tarihinin 25 Aralik olarak secilmesinin daha uzun bir tarihi var. *Anadolu tapimlarindaki Kibele'nin kocasi Attis ile Iran tapimi Mithra'nin dogum tarihleri de 25 Aralik'ti.

Hiristiyanligin Kokeni

sevgili duyurucu,

Turan Dursun sitesini "tepki dini sitesi" olarak tanimliyorsunuz ama, yukarda yaptiginiz aciklamalardan cikardigim ne yazik ki sizin yazinizin "tepki dini" ozelligi tasidigi oldu.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 28-04-2008, 17:40
Onur Üyesi

Standart Re: 1-Bu yazıyı cebrail yazdırdı!

Cebrail, Gabriel, Gibril yada Eski Ahit'teki haliyle Gavriʼel. Bu bir mesajci melek olarak kabul ediliyor. Eski Ahit'te ilk olarak Daniel kitabinda adi geciyor. O zamana kadar Tanri peygamberler yada diger insanlarla direk olarak konusur, ilk olarak Daniel kitabinda bir araci devreye girmeye baslar. Ilginc olan sey Cebrail'in sanat ve edebiyat dunyasinda cokca disi olarak tanimlanmasidir.

http://www.angelfocus.com/archangels.htm#Gabriel

Daniel kitabindaki oyku ilginctir:

Ben Daniel, gördüğüm görümün ne anlama geldiğini çözmeye çalışırken, insana benzer biri karşımda durdu. Bir insan sesinin Ulay Kanalı`ndan, “Ey Cebrail, görümün ne anlama geldiğini şuna açıkla” diye seslendiğini duydum. Cebrail durduğum yere yaklaşınca korkudan yere yığıldım. Bana, “Ey insanoğlu!” dedi, “Bu görümün sonla ilgili olduğunu anla.”

O benimle konuşurken, yüzükoyun yere uzanmış, derin bir uykuya dalmışım. Dokunup beni ayağa kaldırdı. Bana, “Daha sonra Tanrı`nın öfkesi sona erdiğinde neler olacağını sana söyleyeceğim” dedi, “Çünkü görüm sonun belirlenen zamanıyla ilgilidir.

Burdaki anlatim Muhammed'in Cebrail ile karsilasmasinda buyuk bir korkuya kapilmasi ve sonra melek tarafindan uc defa sikilarak kendine getirilmesine benzer. Aslinda hadislerde gecen bircok oyku tevrat, talmud, inciller ve benzer kaynaklarin versiyon degisiklerine ugramis halleri gibi duruyor.

Cebrail'in insanin hayal dunyasi yada akli ile ilgili birsey oldugu yorumu oldukca liberal bir yorum. Bana iyi bir degerlendirme gibi geliyor. Ancak bunun otesinde anlamlar yuklemek, yani olumlu/olumsuz akli yetenekler iddiasinda bulunmak pek nesnel gorunmuyor. Herkesin Cebrail'i kendine demek daha iyi gibi.

Mısırlı bir gösterici
Alt 28-04-2008, 19:40
Onur Üyesi

Standart Re: 2-Cuma namazı nedir?Ne değildir?

Cuma ile ilgili daha once boyle bir yorum okumamistim. Cuma'nin toplanti anlamina geldigini kabul edelim, tamam, burda bir sorun gorunmuyor, ama bu toplantilarda ibadet yapilmadigi sadece bir tur forum yapilmis oldugu dusuncesi bana yeterince destekli gelmedi. Cunku bircok dinde oldugu gibi Islamiyette de ibadet ile tartisma, karar mekanizmasi icice gecmis durumda. Bu toplantilarin ibadetin ardindan yapiliyor olmasi ihtimali yok mu? Bana oyle olmasi daha makul geliyor. Insanlar ibadetten sonra orda kalmayip, hemen dagilip gidiyor ve ticaret, eglence, oyuna falan daliyorlardi belki de. Bundan dolayi da vaazlar namazdan onceye alinmis olabilir.

Benim Cezayirli bir arkadasim var. Namaz icin "salat" diyor. Arapcada salat, namaz anlamina geliyor. Simdi hadisleri reddedenler yeni bir iddia ortaya attilar. Buna gore Kuran'da salat sozcugu namaz anlamina gelmez, Tanriya, imana, dine bagliligini ayakta tutmak, diri tutmak gibi bir anlam tasir diyorlar. Ayni zamanda ruku ve secde sozcuklerine de farkli anlamlar yukluyorlar. Yuklemeler genellikle soyutlamalar biciminde oluyor.

Bence bu sekilde somutluktan soyut kavramlara yonelmenin iyi yanlari da var kotu yanlari da. Iyi yanlari sudur ki: Bircok cagdisi, saldirgan ve bugunku evrensel ahlak degerlerine aykiri olan yanlar bu soyutlama (aslinda buna olumsuz bir yorumla muglaklastirma da denebilir) ile torpulenebilir. Kotu olan kismi ise sudur: Bu soyutlamalar sayesinde binlerce yeni yorum yapma hakkini yaratirsiniz. Herkesin yeni bastan yorumlar yapma sansi olur. Kuran zaten netliklerden oldukca uzak, muglak bir kitap. Yeni yeni yorumlarla bu isin nereye gidecegi belli olmaz. Bu durumda yeni yorumlari gelistirenlerin bakis acisi onem tasimaya baslar.

Mısırlı bir gösterici
Alt 30-04-2008, 07:55
Üye

Standart Muhammedin dini-hadis dini-tepki dini

Sevgili Sargon,

Bu gün Müslüman dinine sahip olduklarını iddia eden bir grup insan var.Bunların temel dayanakları Kur’an ve hadisler.Hadisler o kadar çok sayıda ve kaynakları belirsiz ki bunları Muhammedin dininin * temel dayanağı olarak kabul etmek mümkün değil.Bu nedenle ben bu insanların dinine hadislere dayandıkları için “Hadis dini” diyorum

Turan Dursun ise hadis dinini eleştirmekte.Bu dinin akla mantığa aykırı olduğunu ispatlamaya çalışmaktadır.Bunun içinde hadis dini mensuplarının usullerini uygulamakta.O da çok sayıda hadis ile kendi antitezini-tepkisini ispatlamaya çalışmakta.Turan Dursun’un ileri sürdüğü özgün bir düşüncesi yok.Yeni bir dini yok.Turan Dursun’un dini hadis dinine endeksli.hadis dininin bir an için ortadan kalktığını varsayalım.Ona tepki olarak var olan Turan Dursun dinide ortadan kalkar.Bu nedenle Turan Dursun’un dinine de *ben “Tepki dini” diyorum

Ben ise “Hadis dininin ne yanında ne de karşısındayım.Muhammedin dinini anlamaya çalışıyorum.Zaman zaman Muhammedin dini ile hadis dinini karşılaştırıyor ve hadis dininin Muhammedin dini ile çelişen yerlerini açıklamaya çalışıyorum.Ve hemen belirteyim ki Muhammedin dini ile hadis dininin benzeşen hiç bir yanı yok.Muhammedin dini başka bir din hadis dini ise başka bir din.

Turan Dursun ve onun dinindekiler ise, hadis dinine saldırıp onu yerden yere vururken esasında Muhammedin dinine saldırdıklarını zannediyorlar,Hadis dinindekiler ne diyor:”Biz Muhammedin dinindeniz”Turan Dursun Dinindekiler ne diyor:”hadis dinindekiler Muhammedin dininde” bu konuda hadis dini mensupları ile tepki dini mensupları aynı noktada buluşuyorlar.Ben ve benim gibi düşünenler ne diyor:Muhammedin dini ölümünü müteakip çok kısa zamanda hadis dinine dönüştürülmüştür.

Bu nedenle, arpalarla,buğdayları ve nohutları karıştırmayalım.

Selam ve sevgiyle kal
* *

Önerilen Siteler