Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Tarih

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-05-2008, 09:10
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger okinono;

Bu gidisle sen beni hem bilincimden hemde felsefemden edeceksin.Neyse burasi isin sakasiydi.

Benim bireysel bilincim ve insanliga yonelik felsefem o kadar guclu ki, boyle bir sorun yok.

Şöyle demişsiniz; "Kraliyet ise halkin kalici guveni, koruyucusudur."-okinono

Bu kalicilik tarihsel ve tarihin getirdigi gibi yasamsal gelismenin temelidir.

Yani halk, politik polemik yada sinifsal catismadan ziyade, butunlugun, birligin ve beraberligin korunmasindan yanadir.

Bilir ki, kendi cikari icin sectigi hukumetler ve devletler, sadece halkin onlari secenine hizmet eder.Ama yine bilirlerki bu sistemin bir de aile buyugu, yani kraliyeti vardir.

Sectikleri hukumet ve devlet, kendileri secmemis olsa bile, onlarin aleyhine birsey yapamaz.Yani toplumu kutuplastiramaz, bolemez.Cunku kralice ve onun kraliyeti-gostermelik de olsa-devletler ve hukumetler ustudur.Boyle bir bolunme veya kutuplasmaya izin vermez, veremez-yapisi ve icerigi geregi-

Ustelik kraliyet halkiyla iciccedir.Alicenap ve alcakgonulludur.Burnu buyuk degildir, halkini kucumsemez.Ustelik halkin icinden cesitli konularda isim yapanlari da odullendirir.

Yine bilirlerki, ulkede ne olursa olsun, kraliyet gelenegi ve katkisi kalicilasmistir.Kimsenin bu yapiya zarar vermeye gucu yetmez.

YANI KRALIYET VE YAPISI GUVENILEN, ARANAN; ULKENIN VE TOPLUMUN KALICI KORUYUCUSUDUR. Ulke toplumu buna inanmistir ve bu inanc degismez.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 11-05-2008, 10:41
okinono
Üye Değil

Bu gidisle sen beni hem bilincimden hemde felsefemden edeceksin.Neyse burasi isin sakasiydi.-Evrensel insan

....

Sevgili Evrensel insan

Her şakada bir ciddiyet vardır. Ki ben bunu yazılarımda çokça kullanırım. Umarım , yakın zamanda bu dilek gibi temenninizi gerçekleştirir ve hepimizi çok mutlu edersiniz.

......

Krallık konusuna gelince; kralın adaletini kabul ederek tanrıyı ret etmek nasıl oluyor onu da anlamış değilim ?

Aman yazı üslubunu bozmayın çok çok iyi gidiyor.
Selamlar.
Alt 11-05-2008, 12:24
Kıdemli Üye

Saygideger okinono;

Bulmusunuz size insan olmanin bedava yolunu gosteren birini, onun bile kiymetini bileceginiz yerde, beni de kendiniz gibi yapmayi mutluluk addediyorsunuz.

Neyse ben senelerdir bunun mucadelesini verdigim icin, bu tip yanasimlara alisigim. Sitenin eski yerindeki sohbet odasi sohbetlerinde de bunu yasadim.Bu konuda tecrubeliyim, senin anlayacagin, o yuzden maalesef dileklerin gerceklesmeyecek.

Ayrica sen, gerceklesmedigi icin-belki sen degil de ya bir sonraki nesil, ya da... neyse-sevineceksin.

Soruna gelince cevabi cok basit.Kralin adaleti dunyevi yani sekuler.

Tanri konusu ise bireysel.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 11-05-2008, 21:19
okinono
Üye Değil

Bulmusunuz size insan olmanin bedava yolunu gosteren birini, onun bile kiymetini bileceginiz yerde, beni de kendiniz gibi yapmayi mutluluk addediyorsunuz.-Evrensel
.....

Londra Üniversitesi Psikiyatri Enstitüsü, Travma Bölüm Başkanı Dr. Metin Başoğluymuş.

Metin hoca, "Kendini alim sanan cahiller" deki travmatik nedenler konusunda Doçentlk tezini verecekmiş" Yardımcı olmak evrenselik gereğidir di mi yaaa..

Biryerlerde aklınızda kalsın. Sevgi kardeşlik ve yardımlaşma evrensellğin temeli nasılsa.
...........

Tanrı konusuna bireyseldir dediğinize göre; aslında size Uranus'ten falan klinik bulmak lazım. Kesmez öyle Mars, Venüs ne de olsa komşuları dünya

Şimdiden Allah şifalar versin; acele etmeyin lütfen, bizim vaktimiz var bekleriz.Siz uzun uzun dinlenin rahatlayın; beş on sene sonra dinç birşekilde yine görüşürüz burada.

Dilaver banada bir red bull acillll; dayanılacak gibi değil birader bu karınağrısı.
Gizli Troya mı acaba :eek:

Selamlar
Alt 12-05-2008, 00:24
metalheart
Üye Değil

oki,

hoca tarihi değiştiricek 51. nutku yazıyor..
el ve ayakları denk almanın zamanıdır..

red bull yerine sıvı nitrojen öneririm.aydo'dan temin edebilirsin..
Alt 12-05-2008, 01:18
Kıdemli Üye

Standart Benzetmekten vazgecin

Saygideger arkadaslar;

Benim yazdigim bir cumleyi alip, ona benzer bir cumle bulup; beni birileriyle ozdeslestirmekten vazgecin.Benim adim gizli degil; ben Kadir Uzun'um, e mail adresimde var.

Tanri konusuna gelince; evet tanri konusu tamamen bireyseldir ve bireyi ilgilendirir.

Bir birey kendi oz iradesiyle tanrinin varligini vara tasirsa; tanri onun icin vardir.Tanrinin varligini yoka tasirsa tanri onun icin yoktur.Yine tanriya inanci inanmaya tasirsa, inanir.Tanriya inanci inanmamaya tasirsa inanmaz.

Bireyler arasi tanrinin varligi ve tanriya inanc konusu bir kisir dongu, bir ikna etme-olma mucadelesidir.Ne bu mucadelenin galibi, ne de maglubu olmaz.Ustelik bu kisir dongu, bireye ne bir bilinc, ne bir yenilik ne de bir acilim verir.Olsa olsa ikna olup var ucundan yoga-veya tersi; inanma ucundan inanmamaya-veya tersi pendulum misali-yer degistirir.Ne tanrinin varligi, ne de tanriya inanc ikileminden kurtulamaz.

Eger birey tanrinin varligi ve tanriya inanc ikilemlerinde disari cikmak istiyorsa,alisilagelmis dusunce tarzini degistirmek durumundadir.Ben evrensel'in kosesinde.Dusuncenin hem manevra hemde dusunme sinirini detayli belirtmistim.

Bura da ustelik dunyanin gerceklesmis milli-dini kokensel cesitliligi temelinde ve evrensel bakabilmek icin, bireyler biribirini ikna olma-etme savasi yerine, biribirini algilamali ve biribirinin milli-dini kokensel degerlerine saygiyla yanasmalidir.

Bu konuda kisir dongu mucadelesi verecegine-baska birinin degerlerine mudahele etmeden-ya inanan ve var taraftariysa onu, ya da inanmayan yok taraftariysa onu, kendi oz dusunsel ve davranissal mucadelesiyle percinlestirmeli, kutup degistirmeli ya da benim gibi- neyin ne oldugunu ortaya koyarak ve bu ortaya konanin da evrensel sorun oldugunu gostererek-arinmali ve sorunun cozumunu kendine iletebilmelidir.

BILINC, ANCAK BILINCLI BIR DUSUNCENIN DUSUNMESINI SORGULAMASI VE NEDENLEMESIYLE ELDE EDILIR.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 12-05-2008, 01:29
okinono
Üye Değil

Benim teşhisim disleksi.

Yok mu artıran
Alt 12-05-2008, 01:57
Kıdemli Üye

Standart Iyi teshisler

Saygideger arkadaslar;

Benim dusuncelerim ve fiziksel kimligim temelinde, bir tahmin yarismasinin icine sokulmus bulunuyorum.Herkese o akil fikir versin ve herkese kolay gelsin.

Saygideger okinono;

Disleksi, bir ozurluluktur.Genellikle de algilamada ki zorluktur.Bu temelde bakildiginda, genelde algilanamayan ben oldugumdan, benim degil;sizlerin boyle bir ozurlulugu olmasi daha makbuldur.Cunku ne yazilarimi okurken ne de onlara cevap verirken, bir algilama noksanligi hissediyorum.

Sizi imtihana soksam ve imtihan cok secenekli olsa;sizin de seceneklerden birini veya bir kacini secmenizi istesem.Eminim boyle bir sorunla karsilasirim.

Cunku secenekleri secmeden once, neyin secenegini sececeginizin algilanmasi gerekir.Tartisilmasi degil.

Belki tesadufen dogru secenegi tutturdugunuz da olabilir, ama bu sizin bunu bilincli yaptiginizi gostermez.

Ustelik, disleksianiz varsa,sizin yaniniza bir de yardimci vermem gerekir ki sizin adiniza soruyu ve secime giren cevaplari yavas yavas, sindire sindire okusun diye.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 12-05-2008, 05:42
okinono
Üye Değil

Pardon yanlış olmuş haklısınız.

Geveze Disleksi olmalıymış
Alt 12-05-2008, 06:19
Kıdemli Üye

Standart Boyle kalsin

Saygideger okinono;

Simdi birseyler daha yazarsam, gene fikrin degisebilir.Sen en iyisi bu tesbitte kal.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Önerilen Siteler