Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Önerdiğimiz Başlıklar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 31-05-2008, 10:09
Aydınus
Üye Değil

hiramusta´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Aydınus demiş ki:Yahu , şunu iyi bilin ki , İslam denilen olgunun içinden hadisleri çıkardığınız zaman geriye birşey kalmaz .
Elcevap:O senin kuruntun canım.İslam'ın içerisinde sanat vardır,edebiyat vardır,matematik vardır,tarih vardır,astronomi,fizik,kimya,biyoloji,jeoloji,vs vardır ama kesinlikle o hadis denilen paçavralar yoktur.Sizin o hadis dediğiniz şeyler,özellikle emevi saltanatının İslam'ı deformize edip İslam öncesi inançları İslami kılıflarla dayatma çabalarından başka birşey değildir.Bunu dıştan müslüman,içten müşrik ve yahudi inkarcılar elbirliği içerisinde gerçekleştirdiler.Bunu yaparkende Peygamberi çeşitli iğrenç iftiralarla karalamayı da ihmal etmediler.Ama bizim salak müslümanlarda bunu görecek göz nerde?

Sonra demişki:Hadislerin uyduruk olduğunu ve sadece Kur'an'ı baz aldığını söyleyen , ki böylelikle tamamen şark kurnazı bir mantalite ile hareket edenlere sormak isterim :
Sor bakalım.
- Orucun nasıl tutulacağı , ne zaman başlayıp ne zaman biteceği ve orucu bozan şeyler ; namazın kaç vakit olup hangi zamanlar diliminde kılınacağı ve nasıl kılınacağı ve buna benzer diğer temel ibadetler ; gusül abdestinin nasıl alınacağı ve hangi hallerde yapılacağı ; kısaca 64 farzda kendisini bulan dinin diğer tüm gereklerinin ne şekilde ve nasıl yapılacağını hadislerden öğrenmiyor da Kur'an'dan mı öğreniyorsunuz ?

Evet Kur'andan öğreniyoruz.

Hiramusta !

Aslında size uzun bir yorum yazmıştım , ama sonra sildirdim ve göndermekten vazgeçtim .

Kuran'da , sizin saydığınız POZİTİF bilimlerin var olması iddianız eminim ki sadece beni değil , diğer site sakinlerini de epey güldürmüştür .

( Kaldı ki , hadisleri yahudilerin uydurduğu iddianız ise , neredeyse istisnasız her müslümanda bulunan tipik antisemitizmin açık bir göstergesidir , bu sebeple kaale almaya değmez . )

Tamamen sizin bu komik iddianızdan yola çıkarak bir de tutup benim de bu konuda onlarca cümle eşliğinde şahsınıza yönelik olarak ironi yapmak , sonraları belki vicdanımı çok yaralayacaktı .

Benim sorum gayet açıktı oysa , o sebeple de tekrarlamak istemiyorum .

Soruma yönelik olarak , sanki insanla dalga geçer gibi , sadece ve sadece bir cümle ile ''Evet, hepsi Kuran'da yazıyor'' demeniz , tek kelimeyle başta ben Aydınus olmak üzere sitenin diğer tüm sakinlerini de din konusunda oldukça bilgisiz , birşey okumamış , araştırmamış cahil ateistler olarak görmenizden kaynaklanıyor düşüncesindeyim .

Dalga dedim de ...

Eğer ki sonradan vicdanımın kanamayacağından emin olsa idim , az önce emek sarfederek size yönelik yazmış olduğum o , uzun ve dahi o korkunç ironik yazıyı okumanız için size derhal gönderir , insanları aptal yerine koymanın ne demek olduğunu da zat-ı alilerinize bir güzel öğretmiş olurdum .

Ama dedim ya ; değmez .

Önerilen Siteler