BenDeniz´isimli üyeden Alıntı
Ancak,''Tutarlı ateist'' olarak yaşamım boyunca sadece 1 kişiye rastladım.Sitedeki paylaşımlarıda gözlemlediğimde;tanrıtanımaz olduğunu söyleyenlerin,aslında Tanrıyı 'yok' kabul edemediklerini temaşa ettim.
Tanrı'nın adaleti,sefkati,cezası,mükafatı üzerinde sürekli anlatımlarını gözlemledim.Sadece Tanrının eleştirildiğini gördüm.Oysa olmayan birşey(Eğer gerçekten olmadığına kalbi mutmain ise,Tutarlı ateist ise) eleştirilmez.'Var' olanda;hata,noksan,yanlış olabilir.'Yok' olanda bunlar zaten olamayacaktır.
|
Sevgili bendeniz;
Dindarların çağlardır dile getirdiği, tanrının varlığına ontolojik(varlıkbilimsel) kanıt diye birşey duydunuz mu hiç? Şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca, ontolojik bir yaklaşımla ilerlediğinizi görüyorum.Yani, tanrı yoksa hakkında konuşulamaz, konuşulmasına da gerek olmaz diyorsunuz öyle mi?
Bizler, örneğin, sevgili aydoe nin "tanrı ne yapıyor?" adlı başlığında tartışırken, tanrının varlığını kabul etmiş oluyoruz size göre öyle mi?
Hayır, siz yanlış yaklaşıyorsunuz konuya.Tüm bunları konuşmamızın, tanrıyla ilgili varsayımları, yeryüzündeki haksızlıkları, çarpıklıkları konuşurken tanrıya atıfta bulunmamızın sebebi; sizin sandığınız gibi içimizde bir yerlerde farkında olmadan tanrı inancına sahip olmamız değil, bizlere her platformda tanrının kesinlikle var olduğunu ispatlamaya çalışan inananlara, kendi bakış açılarıyla yaklaşarak onlara birşeyler anlatma çabamızdır.
Bundan iki bin yıl önce de insanlar zeustan, apollon dan, poseidon dan yardım istemişlerdi.Hadi bakalım, ben şimdi eleştiriyorum onları.Nerede zeus, nerede hera, poseidon?
Niye engel olamıyorlar tüm zulümlere? Onlar değil miydi, tıpkı semavi olarak kabul edilen dinlerin tanrısı gibi insanı çamurdan yarattım diye ortaya atılan? Niye hala bekliyorlar, neyi bekliyorlar ki bunlar?
Şimdi, ben zeus a inanıyorum size göre öyle mi? Çünkü tutarlı ateist olsam, kimseyi eleştirmez, kuzu kuzu otururdum yerimde, ne etliye ne sütlüye karışırdım değil mi? Peki o zaman kim anlatacaktı insanlara, canı gönülden kabul ettikleri şeylerin aslında kendi yaratıları olduğunu?Adem in, nuh un kuran daki ifadeler çerçevesinde var olamayacağını? ve daha nicesini...
Son olarak, bu sitede panteist ve panenteist arkadaşlar da olduğunu, onların da kendilerine göre bir tanrı anlayışı olduğunu ve yazılarında kendi kabullerindeki tanrı unsurunu sıklıkla kullanabildiklerini hatırlatmak isterim size.Bence çıkarımlarınızı yaparken, bu hususları da göz önünde bulundurmayı unutmayın.
sevgiler