Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-06-2008, 03:06
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

AKHENATON´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sana 2 tane makale vereyimde oku beni yorma , belki bizde bir gün düşüncelerimizi oluştururken bu çocuksuluktan kurtuluruz.tek ümidim bu.
Sayın akhenaton, çocuksuluktan kurtulmak gibi bir niyetim hiç bir zaman olmadı. Bizlerin kanıksadığı günlük olaylara bende çocuklar gibi, ilk kez görüyormuşcasına şaşırmak isterim. Bu başlıktaki diğer konularda sizinle, uslubunuzdan rahatsız olduğum için tartışmayacağım.

Esen kalın.
Alt 05-06-2008, 04:25
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Akhenaton, herseyden once forumlarda tartismalar sirasinda muhatabina dikkatli sekilde hitap etmelisin. Tartismada uslup ve hakaret forumlarin saglikli surebilmesi icin zorunludur. Bunlari ihlal etmeyi surdurmemeni diliyorum. Muhataplarini hakaret ve saldirganlikla kacirtmaya calisan bir forum uyesine forumumuzda yer yoktur.

Kyoto Protokolu ile ilgili actigin baslik ve sonra vermis oldugun iletiler tartismayi gelistirmek acisindan oldukca uygundu. Konu hakkinda ilginc kaynaklar bulmussun, ama tartismayi bilmedigin icin butun bir tartismayi berbat etmissin. Bunu duzeltip katkida bulunursan bizim icin de kendin icin de zenginlestirici olur.

Konuyla daha once ilgilenmemistim. Aslinda oldukca ilgi cekici bir konuymus. Yine de sinirli okuyabildim. Birinci alinti, yani Marksist Tutum adli sitedeki alintiyi begenmedim. Yazar objektif davranmamis. Zaten kullandigi ifadelerle de adeta bir mumin gibi hareket etmis. Kyoto Protokolu ile ilgili elestirileri ise ayni Harun Yahya'nin evrim elestirilerine benziyor. Oldukca anlamsiz carpitmalar oldugu icin yazidaki icerigin tumu de heba olmus.

Ilgilenecekler icin protokolu vereyim:
http://www.kuresel.org/kyoto-protokolu-turkce.html

Yazar 2. maddedeki agac dikme, ormanlari buyutme kismina takmis. Protokolun fosil yakitlari kullanmayi azaltmak yerine, orman dikerek karbon emisyonunu dusurmeyi hedefledigini iddia edecek kadar ucmus. Halbuki bahsettigi kisimda 8 tane daha alt baslik var. Bir dizi onlem sayiliyor orda.

Protokolde Pazar ekonomisine yeni gecen ulkelere bazi esneklikler saglanmis. Bu belki elestirilebilecek bir nokta iken, yazar burdan da anlamsiz sonuclar cikartmis. Hatta Rusya'nin 1990'da bugunkunden daha ileri bir sanayisi oldugunu ileri suruyor ki, bu hepten garip bir iddia. Gelir dagiliminin daha iyi oldugu acik da, uretimin daha fazla oldugu tamamen sacma.

Gelismis ulkelerin kirlilik yaratan teknolojilerini azgelismis ulkelere gondererek bu kirlilikten kurtulmalarini da Protokole bagliyor ki, bu hepten anlamsiz bir iddia. Kirlilikten degil, ucuz isgucunden yararlanabilmek icin zaten bu surec yasaniyor. Yazar kafayi Protokol'e takmis ya, herseyin sorumlusu olarak onu gostermesi gerekiyor. Arka arkaya mantiksiz argumanlar getirdigi icin de yazisi kolayca cop tenekesini boyluyor.

Marksistler eskiden boyle iman dolu yazilar yazmazlardi, daha objektif degerlendirmeler yaparlardi.

Ikinci yazi ise Protokol ile ilgili degil, daha cok Kuresel Isinma'nin hangi ulkelere nasil etkileri olacagi ile ilgileniyor. Bence ilginc saptamalarla dolu bir yazi. Asil olarak bu sorunun dunyanin onumuzdeki yuzyila nasil etkilerinin olacagini tartismak gerekiyor.

Son olarak konunun butun onemine ragmen, basligin neden hainlikle iliskilendirilmis oldugunu anlayamayan kisilerden birisi idim. Ama sanirim simdi biraz daha tahmin edebiliyorum. Bunun nedeni tartisma kulturumuz ile ilgili. Siddeti ve saldirganligi gecer akce olarak gorup tartisma kulturunu yok etmeye calisan bir yerlesik ve egemen kultur ile karsi karsiyayiz. Bu kulturde karsi oldugu her sey hain ve alcak, benimsedigi her sey ise kahramandir. Boyle olmasaydi be bu topicin basliginda hainlik edebiyati olurdu, ne de Marksist Tutum yazarimiz bu kadar kendinden gecerdi.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 05-06-2008, 05:04
AKHENATON
Üye Değil

milomanara´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın akhenaton, çocuksuluktan kurtulmak gibi bir niyetim hiç bir zaman olmadı. Bizlerin kanıksadığı günlük olaylara bende çocuklar gibi, ilk kez görüyormuşcasına şaşırmak isterim. Bu başlıktaki diğer konularda sizinle, uslubunuzdan rahatsız olduğum için tartışmayacağım.

Esen kalın.

tamam misketlerini geri veriyorum.
Alt 05-06-2008, 05:16
AKHENATON
Üye Değil

sargon ;

öncelikle uskuba uslubla cevap veririm ve bunu bir adım öne taşırım.bunada hakkım olmalı diye düşünüyorum.yazılarım açık ve nettir , takiyeye asla yer vermem.

gelelim konuya ;

yazılarda bir çok bilim adamının ısınmayla ilgili düşünceleri varken sizin cımbızlama tekniği ile bir kaç cümle üzerinde yorum yapmanıza tam anlam veremedim.Size göre bu protokol tam olarak izalanmalımı.bu protokolün imzalanması küresel ısınma veyahut soğutmanın önüne geçebilecekmi yoksa sadece emperyalizm içinmi kullanılacak.

bu protolün imzalanmasımı amaç yoksa , kutuplardaki manyetik baskı sonucunda meydana gelen küresel ısınma ve soğumaya karşı gelişmiş ülkelerin kendileri için almış olduğu bir önlemmidir.Ortodoksin bilim pek fazla gündeme getirmesede Dünyanın olagan üstü dönemleri her zaman olmuştur ki ; bunlar din kitaplarına bile yansımıştır. (Tufan ; sakın tufanı din kitapları şeklinde yazdığımı düşünmeyin, 4.arkeoloji konferansında kanıtları ve etkileri nettir.)

konu nedenmi hainlikle açıldı ; emperyalizme hizmet ettiğini düşündüğüm için.şiddet ve saldırganlık hayatın doğasında vardır.güçlü olan ayakta kalmayacakmıydı, yoksa dinemi yöneldiniz.
Alt 05-06-2008, 05:21
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

güçlü olan ayakta kalmayacakmıydı Akhenaton

Tartışma konusunun dışında ama şerh koymak istedim. Güçlü olan degil dogaya ayak uydurabilen ayakta kalır. Dinozorlar ve Mamutlar da çok güçlü idi, ama dogaya yaşam şartlarına ayak uyduramadılar. İnsan ise biraz daha farklı.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 05-06-2008, 06:10
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

öncelikle uskuba uslubla cevap veririm ve bunu bir adım öne taşırım.bunada hakkım olmalı diye düşünüyorum.yazılarım açık ve nettir , takiyeye asla yer vermem.
Bu tutum kesinlikle kabul etmedigimiz bir tutumdur. Karsindaki kisi saldirgan davranmis, hakarette bulunmus ise yapman gereken moderatorlere haber vermektir. Ayrica simdiye kadar aldiginiz uyarilardan ortaya cikan tablo bu saldirganligi baslatan kisinin genellikle senin oldugun seklinde.

Konuyla ilgili olarak ise,

Marksist Tutum adli sitedeki yaziyi elestirdim. Aradan cimbizla cekmedim. Yazinin ilk bolumu olan "Petrol Tekellerinin Gölgesinde: Kyoto Protokolü" kismindaki uc ana argumani elestirdim, ki bu uc arguman da bolumun butun iddialarini olusturuyordu. Bolumun basliginda ve son kisminda ise Protokolun petrol tekelleri tarafindan zorlandigi iddia ediliyor. Bunu desteklemek icin ise tam tersine yazarin iddiasini curuten bir tablo verilmis. Buna gore petrol sirketleri buyuk cogunlukla Cumhuriyetcileri desteklemisler. Ama ABD'nin Cumhuriyetci hukumeti Protokolu imzalamamakta direnen tek ulke. Hatta yazida petrol tekellerinin tuttugu bilim adamlariyla bu konuyu gundemden uzaklastirmak icin ne kadar caba gostermis oldugu anlatiliyor. Yazar surekli kendini tekzip ediyor.

Goruldugu gibi Marksist Tutum'da yayinlanan Ozan Demirci'nin yazisi bastan asagi tutarsizliklarla dolu. Ayrica bircok bilim adaminin aciklamasi yok. Sanirim ikinci yaziyi kastediyorsun. Bu yaziyi elestirmedim zaten. Tersine ilginc buldugumu soyledim. Tartisilmaya deger ciddi argumanlar var.

Akhenaton, sanirim muhataplarinin yazdiklarini da dikkatle okumuyorsun.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 05-06-2008, 07:26
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Kyoto protokolü küresel ısınmanın önüne geçebilir mi ? Buna verilecek cevap kesinlikle hayırdır. Ama unutulmaması gereken şey bir şeyler yapmanın, çözüm aramanın başlanması gerektiğidir.

Doğaya fosil yakıtlar yolu ile fazladan saldığımız karbondioksit ve benzeri gazlar iklimimizde onulmaz yaralar açıyor. Daha önce ozon tabakası problemi ciddiye alındığı için oldukça sıkı önlemler ve antlaşmalarla bu konuda iyimser olmamız için yeterli düzelmeler sağladı. Sera etkisi yapan gazlar konusunda ise insanlığın işi biraz daha zor. Nedeni son derece açık. Neredeyse uygarlığımız fosil yakıtlarla elde edilen enerjiye bağımlı.

Alternatif enerji kaynaklarının yaratılması özellikle petrol kartellerinin güçlü direnişini kırabilecek bir destek olmadığı için bugünden yarına ortada görünmüyor. Karbon salınımının belli bir düzeyde tutulabilmesi için BM tarafından uygulamaya konulmaya çalışılan Kyoto Protokolünün en büyük muhalifi sera etkisi yapan gazların en büyük üreticisi olan ABD.
Atmosfere salınan karbondioksitin %25'i ABD kaynaklı. Onu Rusya ve kömüre dayalı enerji yatırımları ile Çin izlemekte.

Bugün karbon salınımını doğanın absorbe edebileceği sınırlara getirsek bile olumlu sonuçları ancak yüzyıl içerisinde görebilecek olmamız işin ne denli vahim olduğunu anlatıyor. Artık önümüzdeki dönem içerisinde küresel ısınmanın ik ve en kötü şekilde bulunduğumuz coğrafyayı vuracağını söylemek kehanet değil.

Akheneton'un ikinci alıntısında bu oldukça açık biçimde anlatılmış. ( dinsel göndermeler ironik olsa da). Bu nedenle hükümetin Kyoto Protokolüne imza atması neden Hainlikte son nokta olsun ? Hala anlamış değilim.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 01-11-2008, 13:45
AKHENATON
Üye Değil

AKHENATON bir kez daha haklı çıktı.
Her zaman olduğu gibi.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/102...d=229&sz=23143

Önerilen Siteler