yaralii´isimli üyeden Alıntı
her şeyi bilen yaradan allah degilmidir
|
Bilmiyorum. O olduğuna nasıl emin olabiliriz ki?
soruyorum eger allah ise sorunun cevanını ego olarak tanımlayamazsınız. 
|
neden? Kendini göstermek, beğendirmek, herkesin kendisini tanımasını istemek psikolojisini hangi kelimeyle açıklayabiliriz başka?
|
aksine allah her insana bir akıl vermiştir
|
Öyle bir akıl ki, milyarlarca insan kendisine verilen o akılla Allah'a ulaşamıyor.
|
bakara 28 süresini okuyunuz cevap zaten orada.
|
Bakara 28. Siz cansız (henüz yok) iken sizi dirilten (dünyaya getiren) Allah'ı nasıl inkar ediyorsunuz? Sonra sizleri öldürecek, sonra yine diriltecektir. En sonunda ona döndürüleceksiniz.
İşte bundan emin olamıyoruz zaten! Bizi yoktan var edenin Allah olduğunu nerden bilebiliriz? Allah'tan önce bu işi yaptığını söyleyen başka Tanrılar vardı. bir sürü bir sürü... O Tanrıların bu diriltme ve yaratma işini yaptığına inanan insanlar da vardı. bir sürü bir sürü... Öldükten sonra dirilen birini de görmedi henüz şu dünya ki bu sözün gerçekliğine de inancı olsun.
Kısaca, bu kadar delilsiz bir mevzuda nasıl emin olabiliriz ki bizi Allah'ın yarattığına. Bana annemle babammış gibi geliyor.
Aynı iddiada olan Tanrılar arasından hangisinin gerçeği söylediğini ölünce değil de ölmeden öğrenmek isterdim açıkçası.