Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kadın & İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-06-2008, 16:11
Subat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Subat Subat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bence çok uğraşmamak lazım bendeniz ile..
Bugün Politika forumunda dil ile ilgili yazmış olduğu konuda da aynı tutumu sergilediğini okudum. Ayrıca uzun zamandır kendisinin bu "U" dönüşünü yani takkiyeciliğini gülerek izliyorum.

Dil konusunda yazdığı yazıdaki farsça ve arapça kelimelere takılmamamız gerektiğini, çünkü bunların türkçe kelimeler olduklarını, ama aynı zaman da ingilizce veya başka dillerden türkçeye geçen kelimelere karşı olunması gerektiğini ( bu yönde imayı- saedleştirilmiş türkçeyi ) yazdığı yazıyı okudum.

Kısacası diyeceği şu ki, BenDeniz önce kendi kendini anlamalı ki sonra bizler BenDeniz'i anlayabilelim.

VGM'nin dediği gibi, keşke kendinizi küçültmeseydiniz BenDeniz...
Sanırım yatsı oldu mum söndü..
Alt 21-06-2008, 16:23
Lestat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lestat Lestat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

BenDeniz yazılara bir suçlu gibi cevap vermiş saldırarak.Saldırarak konun atışmaya dönüşeceğini düşünmüş büyük ihtimal.Fakat bendeniz sitede tanrıtanımazım dediği zaman bile gerçek islam bu değildir naraları attı.Aklınca bize gerçek islamın "güzelliğini" gösterip bizi doğru yola sokacaktı.Bukadar saldırgan ve kaba konuşmasının nedeni acaba foyasının ortaya çıkmasımı.

Gerçeğin ne kadarına dayanabilirsin?
Alt 21-06-2008, 17:13
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Çoğumuz kimi zaman yanlış düşüncelerin esiri olabiliriz ve buna hayatımızı adayacak kadar da ileri gidebiliriz. Tek doğru ve erdem olan yanlışı görüp, o yanlışta ısrar etmemektir.

Bendeniz'in durumu yukarıdaki de değil ne yazık ki, buraya zekasını ispatlamaya geldi, kızmasıda kibrinden, nasıl olur da bir, iki zavallı imansız foyasını hemen anlar.

Taliban olsun, samimi olsun.

Selamlar.
Alt 21-06-2008, 18:02
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Bireyin kah zorunlu-dunya sartlarinin bastirmasiyla-kah gonullu ortaya cikmak istedigi; ve degerlerin enikonu sorgulandigi dunyamizda; bence en onemli deger, biz insanoglu acisindan, saygi olmalidir.

Bu gun Turkiye'de isim yapmis kisilere bile baktigimizda; herhangi bir kisiye"bu sahis bucudur" diyebilmek bile, bizleri yanilgiya goturur.

Tum ideolojilerin, inanclarin ve deger yargilarinin biribirinin icine isleyip, kordugum oldugu 21.yuzyilda, her hangi bir kisiye, birtek pencereden bakmak veya o pencereyi ona vakfedip, o pencerinin disina cikti diye yargilamak ve suclamak bence bugunun sartlarinda, en buyuk saygisizliktir.

Bu gun kisilerin kafasi oyle karisiktirki; bu karisiklikta berrakligi bulmak, bir erdemdir.

Ayni zaman da ise bulamayanlari suclamak ise, bugunun dunyasina ayak uyduramamaktir.

Bir kisi pek ala allahi savunup, kendisini komunist kabul edebilir. Veya marxist oldugunu one surerek, fasizme hizmet edebilir. Demokratik oldugunu iddia edip, diktatorluk uygulayabilir.

Gunumuzun dunyasinda, kisiler, hem kendilerini bulmaya calismakta; hem degerlerini koruma mucadelesi vermekte, hem otoriteye boyun egmekte, hem kendi kisisel cikariyla, ulkesinin, toplumunun cikari arasinda bir kopru kurmaya calismakta,hem sekter, hem sevecen,hem icine kapanik, hemde kendini kanitlama mucadelesi vermektedir.

Sunu sakin unutmamak gerekir. Degil evrensel temelde, toplumsal temelde bile, dunya tarihinde hic olmadigi kadar, kisiler verilenleri sorgulamakta ve bir cikis yolu aramaktadir.

Bence "en cahilin, en bilmezin" en rahat ettigi dunyamizda; birseyler bilmek ve bunlari one surmek veya kisilige maletmek, en zor ve guc bir istemdir.

Insanoglunun, simdiye kadar icine dusmedigi boyle bir haleti ruhiye de ve kesmekes, kaos, v.s. ortaminda, bence yapilmamasi gereken tek sey-ki hala bir insan vicdani, hosgorusu, anlayisi, ortakta birlesme amaci, otekilemek yerine bizlemek arzusu v.s.tasiniyorsa- kisisel atisma, satasma, suclama, distalama v.s. gibi kisiligi rencide edici ve kisiyi direk kirici dusunce ve davranislardan kacinmaktir. Inanin, bunun ne yapana ne de uzerine yapilana zarardan baska bir getirisi yoktur.

Bir ornek verirsek; cocuk bardagi dusurup kirmistir. Ya kendine gore bunu savunacaktir, ya da onun ezikligi icindedir. Ama her durumda da, rahat degildir. O zaman ne yapmak gerekir, onun durumunu algilayarak, onu rahatlatmak gerekir. Cunku ne onu cezalandirmak, ne onu suclamak veya azarlamak, onun kisiligini daha cok renjide edecegi gibi; bunu yapan anne babayi da sonucta rahatsiz edecektir.

Butun bu aciklamalardan sonra, tek bir sey oneriyorum.O da saygi. Hic kimse nasil kendisine saygisizlik yapmazsa, baskasina da yapma hakki yoktur.

Tabi benim butun bu yazdiklarim, insan olma yolunda ilerleyenler icin gecerlidir.

Egoist, sadece kendini dusunen, baskalarini tahakkum altina almak isteyen, baskici,"benden sonrasi tufan"diyenler ve insan olma amaci gutmuyenler, kendi hatalarini gormek ve aynaya bakmak yerine, hep baskalarini sucluyarak, kendisini "temize cikardigini" zannedenler, kisileri "adam yerine" koymayip, onlari hep kandirabilecegini, onlari kullanarak, kisisel egolarini tatmin ettigini zannedenler, kisaca kendinden baska birinin varligini ve bu varligin; kendi varliginin da bir geregi oldugunu ne dusunce de ne de davranista, onemsemiyenler v.s. icin degil.

Not:Yazilanlari, kimse ustune alarak, lutfen bana kisisel bir cevap verme zahmetine girmesin.
Cunku benim amacim, kisisel degil, ve hicbir zamanda olmamistir.

Zaten BOYLE BIR AMAC GUDULMESI INSAN VE ONUN INSANLIGINA TERSTIR.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 21-06-2008, 18:07
deizmine deizmine isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

nasıl bi insanlık bu yaa
Alt 21-06-2008, 22:44
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Oooo, ısınmış burası Sayın BenDeniz'i ben hiç hakaret ederken okumsmıştım, içeriği bir tarafa kendini iyi ifade ediyordu.

Bu sitede yazılanlar gerçekten güçlü donelerle desteklenmiş güzel tartışmalar ve aradaki insanları zaman zaman derinden sarsacak nitelikte. Yapılan Gündüz Vassaf Hoca'nın geceyi gündüze karşı desteklemesi gibi, çarpıcı. Okuduğu, yazdığı zaman içinde insanlar değişebilir, buna parelel olarak, bence Sayın BenDeniz reddetme/kızma/kabullenme sürecinde kızma evresindeyken yakaladınız onu. Olan biteni anlayan, ama kabullenmek istemeyen ve ne pahasına olursa olsun bir karşı tez önerme çabasında görünüyordu. En başta tanrıtanımaz olduğunu söylemesini bende çelişkili buluyorum.
Alt 22-06-2008, 02:40
BenDeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BenDeniz BenDeniz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yazılanları okudum vede bahtiyar oldum.Çünkü yanılmadım.
Aksi halde,gönlümde bir ukte kalabilirdi yazdıklarımın haksızlık hürüc ettiğine dair.

Fakar bu yazılanlarla,ukte kalmasına sebebiyyet verecek bir isabetsizlikte bulunmadığıma kanaat getirdim.

Esen kalın

Not: Beni muhatap alıcı sözler vede eleştiriler yazılmamasını istirham ederim.Çünkü şu saatten sonra cevap vereceğim vede yorumlarını değerlendireceğim kişileri seçeceğim.Bendenizi muhatap almayınızki,almış olduğum kararı uygulayabileyim.

''Bir Topluluğa Olan Düşmanlığınız,Sizi Onlar Hakkında Adaletten Ayırmasın''
Alt 22-06-2008, 05:32
kalkandelen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kalkandelen kalkandelen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tum yazilanlari okudum sadece ilk videoyu seyrettim..

Inanmasi guc gelebilir seyrettiklerimiz ama islamin gercekleri bunlar..hepsi kuranda var..

Kafir oldur cennete git..yahudiden hristiyandan arkadas edinme..cihat yap bomba bagla kendini havaya ucur cennetin ust katlarina yerles...

karinizi kizinizi annenizi dovun dovemezseniz yardim cagirin ..hepsi kurandan ..

Tum dinlere karsiyim ama islamdan nefret etmemek elde degil..

Bu ne huzur bozucu ne katliamci ne irz dusmani bir dindir..

neymis islam aslinda baris demekmiste islam huzur demekmiste..islam cok guzelmiste..bu videolardaki muslumanlar degilmi?

Bendeniz islamin neresini kime begendirmeye calisiyorsan calis..islam siddettir..olumdur..kandir..

bu kan kurbanlik koyunda olabilir,bir cocukta,bir kadinda...

i s l a m s i d d e t v e o l u m d u r..

bkz kurani kerim

Dinler afyondur, allah zayif insanlarin kafasinda yarattigi varolmayan birseydir..
Alt 22-06-2008, 11:31
Aydınus
Üye Değil

''Not: Beni muhatap alıcı sözler vede eleştiriler yazılmamasını istirham ederim.Çünkü şu saatten sonra cevap vereceğim vede yorumlarını değerlendireceğim kişileri seçeceğim.Bendenizi muhatap almayınızki,almış olduğum kararı uygulayabileyim.''

Her tarafı yiril yiril 'kibir' kokuyor bunun .

Kendisi gibi düşünmeyenlere 'dümbük' diyecek kadar da ayarsız bir dili var .

Hata bizlerde ; böylesi ayarsız dilli ve kibrinden dübrünü gör(e)meyenlerle muhatap olmakla hatayı en başta biz yaptık .

E , ne de olsa alışmış bu Fetullahçı cemaat , ocaklarına düşürdükleri zavallı gençleri ağızlarına bakıtıp sorgusuz sualsiz kuzu kuzu dinlettirmeye .

Ama burası Turan Dursun sitesi , sökmez bu yöntem .

Birileri de çıkar , ''kendine gel , haddini bil'' diye uyarır .
Alt 22-06-2008, 12:34
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın bendeniz;

Perşembe pazarında istediğinizi seçebilirsiniz. Burada fiziki olarak mümkün değil, kimseyi size yanıt verdiği veya eleştirdiği için engellemeyiz, tüzüğümüz böyle.

Selamlar.

Önerilen Siteler