29-06-2008, 02:51
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
vgm, milliyetçi-solcular ne olacak peki
|

29-06-2008, 03:12
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger arkadaslar;
Ne Osmanli Tarihinde ne de TC tarihinde herhangi bir irkcilik veya irki bir dusunce ve davranistan bahsetmek, hem mantik disi hem de abestir.
Osmanli gibi bagrinda herturlu milli-dini kokensel yapidaki toplumu barindiran ve bu mirasi TC' ne devreden bir yapida, irkcilik; hem toplumun bir arada yasamasina hemde, ulke sinirlarini bir butun altinda korumayi basarmaya terstir.
Ama sunu soyleyebiliriz; Osmanlida islam dini ve muslumanlik, diger dini kokenlere karsi herzaman korunmus, kollanmis, hatta devsirme yoluyla, muslumanlastirma uygulanmistir.
Osmanlinin son zamanlarinda, tarih sannesine cikan ve yukselise gecen milliyetcilik ile de, TC dahil; bir turklestirme politikasi gudulmustur.
Tarihe bakacak olursak, herzaman cesitli milli-dini kokensel yapiyi bagrinda tasiyan ve onunla yogrulup birikim ve tecrube kazanan topluma, herhangibir dini veya milli tekligi kabul ettirme cabalari beyhudedir.
Bu toplumu, toplum olabilmek ve bir arada beraberce yasayabilmekten alikoyan, bu iki tarihsel hatadir. Yani muslumanlastirma ve turklestirme.
Bilinmelidirki, bu iki dayatma ve antidemokratik girisimin ve zorlamanin zarardan baska, topluma hicbir yarari yoktur ve olamaz.
Bu tip teklestirme dayatmasinin tek getirdigi, kutuplasma ve biz oteki ayrimciligidir. Hem tarihsel, hem yasamsal, hem geleneksel, hem ahlaki, hem dusuncesel ve hemde davranissal v.s. kisaca hicbir temelde bu tip dayatmanin kabullenilmesi mumkun olmamistir ve olamiyacaktir.
Biribirinin dini ve milli kokeni temelinde hicbir yasam surmemis olan topluma, boyle bir siringa tutmayacaktir. Bu cok renklilik ayni zamanda, insan olabilmenin ve insanlik sunabilmenin hem bireysel hemde evrensel bir temelidir.
Bati toplumlarinda tamamen kalin cizgilerle ve bireysel hak ve ozgurluklerin hukuk guvencesindeki bu renkliligi ayakta tutan, ANTIAYRIMCILIKTIR.
Bizde ise, olmayan bir ayrimi yaratmak ve ayirmayi basarmak cabasi hukum surmektedir.
Ama bu renkler bir farktir ve her fark kendini nasil ortaya koyuyorsa, baska farklarinda farkina varip, o farklarin ortaya konmasina, toplumun birligi, butunlugu ve uniter yapisi temelinde saygi gostermelidir.
Iste bizim toplumun yasam kaynagi; FARKLARIN BIRLIGI VE BUTUNLUGUDUR.
Hatta her fark, diger farkin varligini surdurmesi cabasina destek olmalidir.
AYRIM YOKTUR, FARKLAR VARDIR. Eger bunun bilincine varirsak, farklarimizin butunlugunde, her turlu ayrimci girisime karsi ayakta durabiliriz.
Aksi husrandir, ayrismadir, bolunmedir ve parcalanmadir.Tehlike de hem yakin hemde cok buyuktur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

29-06-2008, 03:22
|
 |
Üye
|
|
|
|
Hakkaten onları atladık, imhotep.
Onu da sen bul. En doğrusunu Allah bilir.
Selamlar.
|

29-06-2008, 03:34
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sevgili Lestat
Gerçekler bazan acıdır ama gerçektir. Şimd i soru şudur, kanı durdurmak istiyor muyuz istemiyor muyuz. Vicdani ret başlıgında da tartışmaya çalıştık bunu. Ve kandan haaz etmiyenlerin durumunu anlayamadık.
Şİmdi zannediyormusunuz ki Öcalan ile devlet görüşmüyor, ya da görüşmedi. Bence onun açılımlarını da okuyun, hatta pkk nın kileri de. Olaylara gene kendi kutsalınızdan bakın ama her görüşü inceleyin.
Sargonun yukarıdaki tespiti çok önemli bir düşünün.
Ama kanı durdurmak kolay diyorum ve iddia ediyorum, Öcalan da talip zaten. Akii adamlar komitesi talep etmişti bir ara.
Savaş politkanın şiddet yoluyla devamıdır demişti Clausweitz ve aklı başındaki her düşünür de bunu kabul etti ve bu bir yasa oldu. Şimdi 24 senedir bir politika hala şiddet yoluyla da olsa çözülmedii ise burada bir yanlışlık vardır. Bu hem Pkk için hem Tc için böyledir. O halde gözden geçirmek gerekit çünkü aşikar iflas etmiştir.
Bir 24 sene sonra ölen 30 bin kişinin hesabını kimden soracagız ya da yeni 30 binler olmalı mı. Süreç bu şekilde devam ediyor çünkü. Bu 30 bini kurtarabilmek için ya da bir insan hayatı için yapılacak bir şey var mıdır. Bunu düşünmek zorundayız. Orada ölen insanlar bunu düşünmek zorunda. Orada ölen yakını olan bunu düşünmek zorunda. İnsan olan bunu düşünmek zorunda.
Ama orada ölmeyen, ölme ihtimali olmayan ve oradaki şiddetten nemalananlar elbette böyle bir düşünce geliştiremezler. Önce oraya gidecekler, savaşacaklar, yaşayacaklar sonra ölüm diye haykıracaklar.
saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|

29-06-2008, 03:36
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Ne Osmanli Tarihinde ne de TC tarihinde herhangi bir irkcilik veya irki bir dusunce ve davranistan bahsetmek, hem mantik disi hem de abestir.
|
Sayın evrensel-insan;
Bu söylevin kendi yazında vermiş oldugun ayrılıkcı uygulamlarla var edılen osmanlı ve de tc mıllıyetcılıgını curutmuyormu zaten??
Bunun dısında yazının tüm hatlarına katıldıgımı belirtmek istiyorum. Doğru tespitlerle ışık tuttun...
|

29-06-2008, 03:40
|
|
|
Başlıkta yazılan yorumların tamamını okudum . Saatlerimi aldı yorumları okumak .
( Bundan sonraki yazacaklarımdan kimse üzerine alınmasın . İlle de alınmak isteyen varsa , alınsın . )
Birşeyi anladım ki , adına ister terör sorunu deyin , isterse Kürt sorunu , konu karmakarışık bir hale gelmiş ; bir tarafta artniyetliler , diğer tarafta ise iyiniyetliler sadece nefeslerini tüketmişler .
Beni gerçekler ilgilendirir ; bu mesele çözülemeyecektir .
Yorumlarda 'Türk' kelimesini sarfetmek , evet evet sadece bu kelimeyi sarfetmek bile birilerinde nedense şartlı refleks yaratmakta , aksi düşüncedekiler derhal ve o saat 12 Eylül 1980 öncesinin klasik komünist yaftalamalarından olan 'faşist' veya 'ırkçı' damgası yeme durumundan kurtulamamaktadırlar .
Adam çıkıyor , çırrık çırrık saatlerce Kürtçüleri savunup Kürtçü propağandası yapıyor , aksi görüştekilerini ise ya demagoji ile ya da başka yöntemlerle susturma yoluna gidiyor .
Bu da tutmazsa , ya uyarıyor ya da banlamakla tehdit ediyor .
Bu şartlarda kim artık düşüncesini özgürce ortaya koyabilir ki ?
Ne garip ; bazı kelimelere karşı böylesine tepki verenler , sıra başka halklara gelince , ki kendi mantıklarından hareket edersek ırkçılığın da , faşistliğin de dik alasını pekala da kendileri yapabilmektedirler .
Ve bunu da kendilerine verilmiş özel bir hak gibi görüyorlar .
Bu nasıl çelişkidir diye sormayacağım elbette .
Sanal alem buradan ibaret değil ; kafanızı kaldırın da gidin biraz da diğer sitelere bakın .
Türk bayrağını kendine avatar olarak seçenler , kalpaklı Mustafa Kemal resmini kendine avatar olarak seçenler , birtakım milliyetçi sözleri kendine imza olarak seçenler ve buna benzer daha neler neler ...
İşte ektiğiniz budur Kürtçü kardeşler .
Haliyle biçeceğiniz de bu olacaktı .
Hadi şimdi çözün !
Canınız ille de kavga mı istiyor ?
Zaten veriliyor .
Dağda , bayırda , ovada ; heryerde ...
Not : Belki ulusalcı oldum ama , bu zamana kadar asla ve kata ne komünist düşmanı oldum ne de Kürt düşmanı .
Ama bu sitedeki bazıları sadece bunlara hizmet ediyor sanki .
Hem de hiç mi hiç farkında olmaksızın .
|

29-06-2008, 03:47
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sayın Aydınus
Benim banlama tehdidim uslubu bozanlara idi ve de arkasındayım. Sizin bu yazınızla meseleye hangi düşünsel pratilk açılımı getirdiginizi de anlamış degilim.
Var mı bir fikriniz, tarihsel bir açılımınız buyrun koyun ortaya tartışalım, yararlanalım.
Ama bu başlıgın hamasi nutuklar yeri olmasına taraf degilim.
Bu başlık bir seneden eski bir başlıktır, ben DDKO yu yazınca güncellendi. Neden yazdım onu gerçekler bilinsin diye. Buyrun DDKO nun ABD emperyalizmi ile baglantısını kurun , örnek verin tartışalım.
Ben bildiklerimi paylaşmak amacındayım. Yanlış olanı eleştirin ama lütfen hiç bir arkadaşım hamasi nutuklarla burada olmasın. Buna ihtiyacımız yok, vatanı da bu şekilde kurtaramayız.
saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|

29-06-2008, 03:49
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger meaculpa;
Benim curutmem bir ise yaramiyor.Toplum bunu curutebilseydi, ne kutuplastirilabilir, ne de bolunmeye dogru bir ilerleme kaydedebilir, ne dis kaynakli basimiza musallat edilen PKK sorun olabilir,v.s. di.
Butun mesele farklarin farkliligini algilayabilmek ve bir arada tutabilmekte.
Bunun icinde teklestirme cabalarina kayitsiz sartsiz karsi durmak gerekir.
Ustelik bu farklar, ne bir istegin urunu ne de sonradan eklenti. Toplumun tarihsel bir mirasi ve bu mirasin getirdigi birikim ve tecrube.
Bence her milli koken, kendi bunyesinde-istesin istemesin-baska bir milli kokeni zaten barindirmaktadir.
FARKLAR BIRIBIRINDEN AYRILAMAYACAK KADAR IC ICE GECMISTIR.
Hani bir atasozu vardir "et, tirnaktan ayrilmaz" diye, iste durum aynen budur. Bu icicelik oyle giriftir ki, aile yapisini bile olusturmustur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

29-06-2008, 03:53
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Onu demek istemedim evrensel-insan de neyse artık, nasılsa ortak zemınde degerlendirilebilecek iyileştirici mesajlar konusunda hemfikiriz. Olması gerekende bu.
|

29-06-2008, 04:03
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger meaculpa;
Kiz sen ne demek istedin, bakayim. Algilayamazsam, rahat uyuyamam.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|