kandahar´isimli üyeden Alıntı
Güvenlik güçlerinin daha iyi çalıştığını ifade eder.
|
Kandahar sizin doğanız her türlü güce teslim olmak onları hiç eleştirmemek üzere kurulu. Dinde bu böyle, devlet de bu böyle.
Etki tepkiyi doğururdan hareketle.
12 Eylül 1980 darbesi tüm solu ve solcuları yok etmeye gelmişti, eğer solcuların kırsalda yeterince örgütlenmesi olsaydı onlarda dağa çıkardı, yoksa evlerinden faşistler tarafından birer birer alınıp; tecavüze, işkenceye, öldürülmeye götürülmeyi beklemezlerdi.
Sen şimdi her soruya kaçamak cevap veriyorsun, bir kere tartışmaya devam edeceksek bundan kurtul;
PKK'nın ortaya çıkışıyla birlikte devlet MHP, türkçü tandanslı güvenlik güçlerini özellikle oraya sevketti, onlarda PKK'ya karşı mücadele yürütmek yerine kolay hedeflere yöneldiler, kafası çalışan barış yanlısı kürt aydınları faili meçhullere kurban gitti, köylüleri PKK ya yardım ve yataklıkdan dolayı köylerinden ettiler, köyler yakıldı. Bu milliyetçilerin yaptığı eylem tarzı, zaten var olan karşı milliyetçiğin de artmasına neden oldu, sonrasında kısır döngüye girdi kürt milliyetçiliğine karşı türk milliyetçiliği arttı, vs. vs.;
Bu mudur terörizmle mücadele, bu mudur yardım ve yataklığı engellemenin yolu kaldı ki köylünün PKK'nın silahlı güçlerine yardım etmekten başka şansı varmıydı, devlet güçleri bunları bal gibi biliyordu.
Şimdi PKK'nın bu günlere kadar varlığını korumasının üç tane yanıtı vardır. Ve bu üç yanıtda aynı anda doğru olabilir.
Bir sanıldığı gibi 3, 5 eşkiya değildir. Ve yoğun biçimde halk desteği vardır.
İki devletin gücü yetmiyordur.
Üç devlet sürmesini istiyordur.
Ben kimseden yana değilim, kendimden yanayım, yarın oğlumun bu anlamsız savaşta yer almasını istemiyorum, kimsenin çocuğunun da ölmesini istemiyorum. Bunun için bu işten yani kandan rant sağlayanların her kim ve neredeyse hallinden yanayım.
Bir soru daha 28 yıldır 3, 5 eşkiyayı her bahar bitiriyoruz diyen ve halkı kandıran, bitiremeyen devletin sözcülerine ne demeli yapamıyorsan çek git ne işin var hala orda diyebiliyormusun. Elinde olanak mı yok tüm bütçe oraya akmıyormu. Askerimiz mi az, polisimiz mi az. Hiç biri değil, demekki çözüm yöntemi yanlış, artık bunu anlamamız şart odun kafalı olmamak gerek. İşte sorun burada ülkemizde kendinden başkasını düşünmeyen sersemler iş başında. Hala bu sersemlerin peşinden gidenler de onlardan daha fazla sersem.
Selamlar.