Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-07-2008, 00:43
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

''Kaynaklar olursa tartışmanın bir ciddiyeti olur. Evet son 3-5 sene içerisinde Pkk, Ernk, kadek, hpg, Fırat ajans vs kaynaklı yazılarda çizilerde söyleşilerde ayrılıkçılıgı, ayrı devlet kurmayı savunan yazılardan alıntı yapabilmek mümkün mü.'' Dilaver

Sevgili Dilaver,
Sende 77 lerde akademik demokratik taleplerle,grevli toplu sözleşmeli sendika hakkıyla,eşit işe eşit ücret sloganları ile yürüyordun.
Gerçekte ise Komünisttin.
Ne desin Kürtler,güçleri yok ki,aleni savaşacak ve bağımsız Büyük Kürdistan'ı kuracak ve bunu dillendirecek.

PKK için ”Bağımsız Kürdistan” , artık, örgütsel gücünü korumanın biricik ”rasyonalitesi” olan savaşın “irrasyonel” bir aracıdır. Çoğu PKK’liye ”Bağımsız Kürdistanın, nasıl Üniter devletli ’Demokratik Cumhuriyeti’in ’Kültürel Çoğulculuğu’na sığdırılabileceğini” sorduğunuzda; size, Kemalizm karşısında yıllarca takkiye yapan tarikatçıların ”Söylediklerimize değil, gözlerimize bakın ne dediğimizi anlarsınız!” deyişiyle aynı anlamdaki şu cümleyi tekrarlayacaktır : ”Söylenenler önemli değil, niyet Bağımsız Kürdistan’dır.

http://www.rizgari.org/modules.php?n...d=read&id=1265

Yani nasıl Tayyip milli görüş gömleğini çıkarmış ise,Kürt milliyetçisi kardeşlerimizde Bağımsız Büyük Kürdistan'dan vazgeçmiştir ve yalnızca demokratik talepleri için mücadele eden mağdurları oynamaktadırlar.

Pjak nedir? Kaç yılında kurulmuştur?
Niye 10 sene önce Pjak'ın adı duyulmamaktaydı?
4 parçada da( İran,Türkiye,Suriye ve Kuzey Irak) şu an Kuzey Irakta'ki Federe Kürt Devleti kurulması için çalışılmakta ve sonuçta bunların bir çatı altında toplanarak Büyük Kürdistan'ı kurmaktır hedef.

Tabi ki bu hedefi bilen ve gören ve bu hedefin Abd ve İsrail'in projesi olduğunu anlayabilenler ve de anlayamadan ezilen ulus edebiyatı yapanlar,ve de bu proje kapsamında piyon olarak kullanılan Kürt kardeşlerim ,ve de şoven Türk kardeşlerim bu konu üzerinde çözümsüzlük üzerinde tartışıp duracaklardır.

Aidiyetleri bırakın neler oluyor ,gerçeği görmeye çalışın.
Konu ile ilgili uzun ve çözüm içerikli bir yazı yazabilirim.
Saygılar

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 03-07-2008, 01:15
kandahar
Üye Değil

iceman´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
peki şanLıurfa'da kim savaştı? oranın haLkının büyük çoğunLuğu nedir sevgiLi AKHENATON ? devLetin en üstündeki (vahdettin) PADİŞAH ! kaçmış..daha ne diyeyim ben ?
Şanlıurfa merkez geçmişte ağırlıklı olarak Türk idi. Bugün dahi az farkla Türkler çoğunluktur Şanlıurfa'da. Kürt ve Arap nüfusu da toplam nüfusun %60-65'i arasındadır. Bilmiyorsunuz sallamayın.
Alt 03-07-2008, 03:51
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger pante;

Bu tip olaylari degerlendiris, bir bakis acisidir.Bana gore sen olaylara turk milliyetciligi temelinde bakiyorsun.

Turklestirme politikasi, 1915 yilinda, anadoluda baslatilmistir.Ataturk'un, Sivas kongresinde "Turkiye Cumhuriyeti, Turk ve kurt halki olmak uzere iki milletten meydana gelmistir" dedigi ve Ismet Inonu'ye "hic bir zaman kurt kokenli oldugunu ortaya cikarmamasi gerektigini"soylemis, hatta bu konuda ultimatom vermistir.

Kusura bakma ama"ne mutlu turkum diyene"" nin turklestirme politikasi disinda baska bir anlami yoktur. Neden yani, birileri cikip ben turk degilim mi diyecekti de, bu soyleve basvurdu?

Ama dedigim gibi; olay bakis acisidir. Sen benim gordugum gibi gormeyebilirsin. Gorememenin temelinde de bana gore Ataturk milliyetciligi yatar.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 03-07-2008, 03:54
Kıdemli Üye

Saygideger pervane;

Ecevit doneminde, bilindigi gibi; K.Maras olaylari vardir.Bununla bir ilgisi olabilir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 03-07-2008, 04:01
kandahar
Üye Değil

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ismet Inonu'ye "hic bir zaman kurt kokenli oldugunu ortaya cikarmamasi gerektigini"soylemis, hatta bu konuda ultimatom vermistir.
İyi de evrensel amca İnönü zaten Kürt değil ki; annesi Deliorman Türk'ü babası ise Türkleşmiş Arap.
Alt 03-07-2008, 04:03
Kıdemli Üye

Saygideger kandahar;

Sen oyle sanmaya devam et

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 03-07-2008, 04:19
kandahar
Üye Değil

İkinci Adam'a bakın. Babası Kürümoğulları'ndan, bunlar karma bir aşiret, Türkçe ve Arapça konuşuyorlar. Annesi ise Deliorman Türk'ü.
Alt 03-07-2008, 19:36
AKHENATON
Üye Değil

iceman´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
peki şanLıurfa'da kim savaştı? oranın haLkının büyük çoğunLuğu nedir sevgiLi AKHENATON ? devLetin en üstündeki (vahdettin) PADİŞAH ! kaçmış..daha ne diyeyim ben ?
doğuda kimin ne yaptığıyla ilgili genel kurmay kayırları nettir.

Vahdettin Türk değildir , haliyle kaçmasıda doğaldır.

Alt 03-07-2008, 19:43
AKHENATON
Üye Değil

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger kandahar;

Sen oyle sanmaya devam et

Saygilarimla;
evrensel-insan
hadi farzedelim urfanın nufusu yüzde 99,9 kürt , neyi değiştirir...

bağısızlık isteminimi, yoksa fedarel çözümümü , yoksa idam fermanının altına imza atmayımı.

Hala bir kişi Çıkıp Kürt sorununun çözümüyle ilgili istekleri madde halinde sıralayamadı.Biz biliyoruzda birde takiye yapılmadan görelim.
Alt 03-07-2008, 21:50
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu tip olaylari degerlendiris, bir bakis acisidir.Bana gore sen olaylara turk milliyetciligi temelinde bakiyorsun.
Evet, olayları değerlendirme şekli bakış açısını gösterir:
Örneğin senin bakış açını anlamak için şu cümlen yeterli:

ve Ismet Inonu'ye "hic bir zaman kurt kokenli oldugunu ortaya cikarmamasi gerektigini"soylemis, hatta bu konuda ultimatom vermistir.

Benim bakış açımda böyle uydurmalar ve ön yargılar yer almaz. Eleştirimi ve iddialarımı belge ve kanıtlarıyla sunmaya özen gösteririm.

Bakış açınız, böyle bir sözü bir yerden okuduğunuzda hemen inanmaya müsaittir. Kaynağına gerek dahi duymadan.

Kusura bakma ama"ne mutlu turkum diyene"" nin turklestirme politikasi disinda baska bir anlami yoktur. Neden yani, birileri cikip ben turk degilim mi diyecekti de, bu soyleve basvurdu?
Birileri çıkıp "ben Türk değilim" diyeceği için "Ne mutlu Türküm diyene" sözü doğmadı. Asırlar boyunca aşağılanan, horlanan, ezilen, katledilen "Türküm" demekten çekinen, batı karşısında ezik topluma başını eğmemesi, dik durması için motive sözler oluşturuldu. Dünyada emperyalizme karşı örnek bir mücadele veren bu toplumun kendini küçük görmek yerine övünmesinin, onur duymasının hakkı olduğunu ifade ediyor bu söz. Türkleştirme niyeti taşımıyor.

Bakış açıları, nasıl baktığınla birlikte, nereden baktığına da bağlıdır.
Arada bir açıları değiştirerek, empati yapıp objektif olmaya çalışmanı öneririm.

Hayatımın hiçbir döneminde Türkçülük ve Türk milliyetçiliği yapmadım.
Enternasyonalist yapımla tanınırım.
Haksız eleştiri ve asılsız iddialar karşısında doğru gördüğümü savunuyorum sadece. O zaman da senin gibi düşünenler çıkıyor ve Milliyetçi vs. diyor.
Şimdi benim felsefemi, dinler konusundaki düşüncelerimi çoğu arkadaşımız biliyor. Yeri geliyor, Muhammed'e pedofili diyenlere, şizofren diyenlere, sapık diyenlere karşı çıkıyorum. Muhammed'i döneminin bir devrimcisi olarak niteliyorum. Ya da İslam'ı eleştirmek için yalan-yanlış bilgi sunanlara itiraz ediyorum. Bu durumda da beni dinci müslüman olarak mı tanımlayacaksınız?

Demokrat olabilmek için T.C.'yi her konuda eleştirmek, Atatürk'ü ve yaptıklarını savunmamak hatta küçümsemek, Ermeni-Kürt-Türk konuları geçtiğinde daima Türk'e karşı Ermeni ve Kürt'ü tutmak, yurtseverliği ve bağımsızlığı savunanları milliyetçilikle, faşistlikle suçlamak, teokrasiyi hedefleyenlerin takiyyelerine aldanarak iktidarı desteklemek ama tam sol değil diye sosyal demokrat muhalefeti ve laikliği savunanları her fırsatta eleştirmek mi gerekiyor?
Öylelerine demokrat denmiyor, yeni itilafçı mandacı liberaller deniyor.

Tabi ki Ali Kemal zihniyetinde olanları değil, Mustafa Kemal çizgisinde olanları savunacağım. Fidel ve Che'de aynı şekilde savunuyordu.
Onlar da mı Türk milliyetçisi?

r.

Önerilen Siteler