|
Bu tip olaylari degerlendiris, bir bakis acisidir.Bana gore sen olaylara turk milliyetciligi temelinde bakiyorsun.
|
Evet, olayları değerlendirme şekli bakış açısını gösterir:
Örneğin senin bakış açını anlamak için şu cümlen yeterli:
ve Ismet Inonu'ye "hic bir zaman kurt kokenli oldugunu ortaya cikarmamasi gerektigini"soylemis, hatta bu konuda ultimatom vermistir.
Benim bakış açımda böyle uydurmalar ve ön yargılar yer almaz. Eleştirimi ve iddialarımı belge ve kanıtlarıyla sunmaya özen gösteririm.
Bakış açınız, böyle bir sözü bir yerden okuduğunuzda hemen inanmaya müsaittir. Kaynağına gerek dahi duymadan.
|
Kusura bakma ama"ne mutlu turkum diyene"" nin turklestirme politikasi disinda baska bir anlami yoktur. Neden yani, birileri cikip ben turk degilim mi diyecekti de, bu soyleve basvurdu?
|
Birileri çıkıp "ben Türk değilim" diyeceği için "Ne mutlu Türküm diyene" sözü doğmadı. Asırlar boyunca aşağılanan, horlanan, ezilen, katledilen "Türküm" demekten çekinen, batı karşısında ezik topluma başını eğmemesi, dik durması için motive sözler oluşturuldu. Dünyada emperyalizme karşı örnek bir mücadele veren bu toplumun kendini küçük görmek yerine övünmesinin, onur duymasının hakkı olduğunu ifade ediyor bu söz. Türkleştirme niyeti taşımıyor.
Bakış açıları, nasıl baktığınla birlikte, nereden baktığına da bağlıdır.
Arada bir açıları değiştirerek, empati yapıp objektif olmaya çalışmanı öneririm.
Hayatımın hiçbir döneminde Türkçülük ve Türk milliyetçiliği yapmadım.
Enternasyonalist yapımla tanınırım.
Haksız eleştiri ve asılsız iddialar karşısında doğru gördüğümü savunuyorum sadece. O zaman da senin gibi düşünenler çıkıyor ve Milliyetçi vs. diyor.
Şimdi benim felsefemi, dinler konusundaki düşüncelerimi çoğu arkadaşımız biliyor. Yeri geliyor, Muhammed'e pedofili diyenlere, şizofren diyenlere, sapık diyenlere karşı çıkıyorum. Muhammed'i döneminin bir devrimcisi olarak niteliyorum. Ya da İslam'ı eleştirmek için yalan-yanlış bilgi sunanlara itiraz ediyorum. Bu durumda da beni dinci müslüman olarak mı tanımlayacaksınız?
Demokrat olabilmek için T.C.'yi her konuda eleştirmek, Atatürk'ü ve yaptıklarını savunmamak hatta küçümsemek, Ermeni-Kürt-Türk konuları geçtiğinde daima Türk'e karşı Ermeni ve Kürt'ü tutmak, yurtseverliği ve bağımsızlığı savunanları milliyetçilikle, faşistlikle suçlamak, teokrasiyi hedefleyenlerin takiyyelerine aldanarak iktidarı desteklemek ama tam sol değil diye sosyal demokrat muhalefeti ve laikliği savunanları her fırsatta eleştirmek mi gerekiyor?
Öylelerine demokrat denmiyor, yeni itilafçı mandacı liberaller deniyor.
Tabi ki Ali Kemal zihniyetinde olanları değil, Mustafa Kemal çizgisinde olanları savunacağım. Fidel ve Che'de aynı şekilde savunuyordu.
Onlar da mı Türk milliyetçisi?
r.