11-07-2008, 00:19
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Demokrasi denen illet karşısında daima Askeri yönetimleri desteklerim
ilginç bunu biraz açmanızı rica edecegim. Bunun anlamı demokrasi ile işim olmaz olabilir mi. Bu demokrasiye tepkinin sizin düşüncelerinizle alakası ve ilişkisi nedir acaba. Darbeci oldugunuzu da iddia etmişsiniz. Bir yanda da Türkçülükten bahsediyorsunuz. Peki sizi baz alarak Türkçülük darbeciliktir denilebilir mi, diger Türkçüler buna ne der.
saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|

11-07-2008, 01:51
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger AKHENATON;
Ha bu söylemleri neden mi yapıyorum, Kastronun dediği gibi her dönem emperyalizmin maşası kürtlerden bi,r an önce kurtulup Türkleri özgür kılmak için.
-AKHENATON.
Yukaridaki cumleniz zaten dusuncenizi ve buna paralel olarak istemlerinizi cok acik ortaya koyuyor.
Size diyecegim tek sey, bir atasozunde gizli " pireye kizip yorgan yakmak" Umarim bu yakmak istediginiz yorgan, TC ve onun tum milli-dini kokensel yapisiyla icice gecmis ama yine de herseye ragmen birlik, beraberlik ve butunlugun uniter bir yapisinda yasama savasi verme dusunce ve davranisi olmaz ve degildir.
Ayrica amerikan idealizminin de zaten cabasi bu, Ortadoguda, israil ve ABD destekli bir "Kurdistan" yaratmak. Ustelik TC'nin butunlugunu ve uniter yapisini parcalayarak.
Umarim, sizin gibi dusunenler Turkiye de idareyi ele almazlar. Mazallah, bu gerceklesirse, belki sizin ruyalariniz gerceklesir ama; buda anadolu tarihi kulturunun, birikiminin ve tecrubesinin sonu olur. Insaallah bunun bilincindesinizdir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

11-07-2008, 02:49
|
 |
Üye
|
|
|
|
demokrasi?
kime demokrasi terörü kullanıp birşeyler elde etmeye çalışanamı demkorasi?
bu demokrasi lafını nedense silahı elinden düşürmeyen dinciler ve ayrılıkçı kürtler ağızına pelesenk etmişler demokraside demokrasi var işte demokrasi yokmu senin istediğin demokrasi nedir ben çok merak ediyorum doğrusu dilaver
hatasız cool olmaz !!!
|

11-07-2008, 03:56
|
|
Üye
|
|
|
|
"bi BÖLME Lafıdır aLmışsınız ağzınıza sakız gibi..kimse böLünmeyi istemiyor..onu böLünmek isteyen kanı bozukLara söyLe! böLünmeden kavgasız bir şekiLde yaşamayı isteyenLere de hain diyorsan o senin düşüncendir saygı duyarım arkadaşım...siz göre Türk oLmayan haindir!"
ben ağzıma "bölme" lafını sakız etmişim,sense "halkların kardeşliği"...
peki"türk olmayan hain midir?"...ermenistandaki ermeni hain değil mesela,soysuzdur...
hainler içeridekiler...türkçülüğe savaş açmak türkün çıkarına,dolayısıyla türke savaş açmaktır..(türküm demişsin)bu yüzden hainmisin,kalın kafalımı anlamış değilim...
sürekli uyardığım konu,ümmetçi itçilerle,türkçülüğü karıştırmaman...çapulcu ülkücüleri savunma gereği hissetmiyorum
"Umarim, sizin gibi dusunenler Turkiye de idareyi ele almazlar. Mazallah, bu gerceklesirse, belki sizin ruyalariniz gerceklesir ama; buda anadolu tarihi kulturunun, birikiminin ve tecrubesinin sonu olur. Insaallah bunun bilincindesinizdir."
şahsım adına rüyam değil,kaçınılmaz bir gerçek...bu endişe bu korku neden?
|

11-07-2008, 05:28
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger zeitgeist;
"Umarim, sizin gibi dusunenler Turkiye de idareyi ele almazlar. Mazallah, bu gerceklesirse, belki sizin ruyalariniz gerceklesir ama; buda anadolu tarihi kulturunun, birikiminin ve tecrubesinin sonu olur. Insaallah bunun bilincindesinizdir."-e.i.
Yukaridaki yazim, Turkiye'nin uniter yapisini bolmek isteyenlereydi. Korkum da anadolunun parcalanma tehlikesi. Sence boyle bir tehlike yokmu? Yani sevr'e donus cabasi.Ya da bu endise kacinilmazmi? ve neden? Aciklarsan sevinirim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

11-07-2008, 19:18
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|
|
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarını Türk-Kürt diye ayırmak hiç hoş değil ama işi buraya getiren Kürtler. Dünyanın en güclü devleti Amerika diyoruz ama aslında Amerika Birleşik Devletleri, yani içinde BİRLEŞİK kelimesi var. Kanada derken hangi Irkı kasdediyoruz, Yüzlerce ırk, ağırlıklı ingiliz fransız alman ve diğer avrupalılar, herkesin gıpta ile baktığı ülke Avustralya, hangi ırktan, yüzlerce ırktan insan. Önemli olan ayrılmak değil, bir arada bir bütün olarak yaşayabilmek, birlik GÜÇ verir. Ama gelde anlat Kürtçülere. Boşuna milliyetçiyiz yerine, biz ULUSALCIYIZ demiyoruz. Ayrılmak istiyorlarsa bizde üzerimize düşen görevi kanımızın son damlasına kadar yerine getiririz. Ama Kürt-Türk ayrımı kulağa hiç hoş gelmiyor.
Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|

11-07-2008, 21:35
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
zeitgeist´isimli üyeden Alıntı
"bi BÖLME Lafıdır aLmışsınız ağzınıza sakız gibi..kimse böLünmeyi istemiyor..onu böLünmek isteyen kanı bozukLara söyLe! böLünmeden kavgasız bir şekiLde yaşamayı isteyenLere de hain diyorsan o senin düşüncendir saygı duyarım arkadaşım...siz göre Türk oLmayan haindir!"
ben ağzıma "bölme" lafını sakız etmişim,sense "halkların kardeşliği"...
peki"türk olmayan hain midir?"...ermenistandaki ermeni hain değil mesela,soysuzdur...
hainler içeridekiler...türkçülüğe savaş açmak türkün çıkarına,dolayısıyla türke savaş açmaktır..(türküm demişsin)bu yüzden hainmisin,kalın kafalımı anlamış değilim...
sürekli uyardığım konu,ümmetçi itçilerle,türkçülüğü karıştırmaman...çapulcu ülkücüleri savunma gereği hissetmiyorum
"Umarim, sizin gibi dusunenler Turkiye de idareyi ele almazlar. Mazallah, bu gerceklesirse, belki sizin ruyalariniz gerceklesir ama; buda anadolu tarihi kulturunun, birikiminin ve tecrubesinin sonu olur. Insaallah bunun bilincindesinizdir."
şahsım adına rüyam değil,kaçınılmaz bir gerçek...bu endişe bu korku neden?
|
sen önce idoLün oLan mehmet güL gibi davranmayı,hakaret etmeyi bi kenara bırak önce..Adam gibi tartışıyoruz şurda ! :@ sana göre türk oLmayan=hainse benim içinde türkçü=kafatasçı,ırkçıdır..bu da benim görüşüm..anadoLu haLkı kabuLLenmesede direnişçidir,devrimcidir (KurtuLuş savaşından bahsediyorum,şimdiki haLk 100 tane anti-depresan hapı aLmış gibi uyuyor zaten ! ) gerçi kime Laf anLatıyorum ki..sana Nazım usta'nın dizeLEriyLe cevap verecegim artık
!Dört nala gelip uzak Asya'dan
Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan
Bu memleket BİZİM!!!!!!!!!!!!!...
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
Ve bir orman gibi kardeşçesine...
tekrar tekrar söyLüyorum bende ben ve benim gibi düşünen niceLeri BÖLÜNMEK istemiyoruz..insanLarın kimLigine bakıLarak davranıLmasını istemiyoruz...ırkçıLıkta istemiyoruz ayrıca ! ABD yi istememek,üLkemi peşkeş çekenLere karşı oLmak hainLikse bende en az Nazım kadar HAİNİM evet...
saygıLarımLa
...İki gözüm kadar eminim sen yoksun..
Konu iceman tarafından (11-07-2008 Saat 21:48 ) değiştirilmiştir.
|

12-07-2008, 02:47
|
 |
Üye
|
|
|
|
Hiç mi kürt arkadaşınız, komşunuz yok.
II. Dünya Savaşını da kürtler çıkardı.
Ortada yanlış giden birşeyler varsa bundan kimse tek başına sorumlu değildir.
Benim anlamadığım uygar insanların dakka başı kürtleri düelloya davet etmesi, aslında iyi de oluyor böyle yazmanız beni mumla arıyorlar.
Kürt milliyetçiliğide rezildir, türk milliyetçiliğide rezildir dediğim zaman kürtler kültürel haklar peşinde deniyordu, türkler türkiye milliyetçiliği yapıyor deniyordu.
Milliyetçiliğe, şiddete, teröre karşı olduğunuzun, barış istediğinizin, kalınca altı çizilmezse böyle tartışmalar karşılıklı suçlamalardan ileriye bir santim gitmez.
Selamlar.
|

12-07-2008, 03:12
|
|
Üye
|
|
|
|
evrensel-insan:
güzel bir noktaya değinmişsin...elbette Türkiye hakkında endişelenecek yığınla sorun var...akbabalar ve çakallar ayakta durmakta güçlük çeken canlı etrafında toplanmakta ve pastadan paylarına düşeni almak için beklemektedirler...kimdir bu akbabalar?
"ayrılıkçı etnik milliyetçiler, anayasadaki vatandaşlık bağı ile bağlanan herkesin türk kabul edilmesi maddesine karşı olup etnik kimlik ile temsil hakkı istemekte.
dine dayalı devlet isteyenler ise ulus veya millet yerine ümmet olmayı istemekte ve özellikle laiklik kavramını kendilerince yorumlamaya çalışmakta"
en büyük sorun ise kurucu unsur olan büyük Türk milletinin bu kavgalara kayıtsız kalması,yönetimi eline alan Türkü hiçe sayan,satıcı siyasilere sesini çıkarmamasıdır..
bu çakallar,artık sokaklarda ve üniversitelerde rahatca propaganda yapabilmekte ve Türkiye için açık bir tehdit olduklarını göstermektedirler...TÜM BUNLARA
çözüm için,demokrasi hikayeleriyle vakit kaybedilmemeli,
,Türk milleti "halkların kardeşliği" masallarından uzaklaşmalıdır..
VE ARTIK
zaman,pastanın tamamını sahiplenme zamanı...
zaman,başımıza dert,belimize kambur olan çakalları defetme zamanı...
zaman,artık bir olma zamanı...
Konu zeitgeist tarafından (12-07-2008 Saat 03:14 ) değiştirilmiştir.
|

12-07-2008, 03:31
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger zeitgeist;
zaman,artık bir olma zamanı... zeistgeist.
Iste kilit nokta da bu cumle. Bunun yerine gelebilmesi icin de anadolonun cok sesli milli-dini kokensel yapisinin birikimi tecrubesi ve bilinci gerekiyor.
Ne tutrk milliyetciligi, ne de kurt milliyetciligi veya herhangibir baska milliyetcilik; tek basina bunu basaramaz. Ustelik kendi farkini one cikarir ve digerlerinden ustun kilarsa da basaramaz.
O zaman, her farkin, diger farki kucakladigi, bir birlik ve beraberligin, uniter bir yapi altinda kurulmasi zamani. Herkesin ortak ve butun bir Anadolu icin birlesmesinin zamani.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|