Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-08-2008, 01:04
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Kimin eli kimin cebinde belli değilki baksanıza eğer ergenekon iddanamesindekiler doğruysa bizi yönetenler pkk ya yardım etmiş abd etse ne olur etmese ne olur ortadoğu hakları amerika yüznden birbirine girdi hiç kimsede kalkıp amerikaya bişey demiyor varsa yoksa bir birimizi öldürüyoruz onlarada kendi çeplerini dolduruyorlar

Osiris,

Seni kutluyorum. Evet gerçek de bu zaten, yok için bu ülkenin gençleri ölüyor ve düşmanlık tohumları körükleniyor. Bu savaşın hiç bir biçimde bir anlamı yok. Oldugunu iddia eden kişi bu gün için Kürt meselesi konusunda ideolojik anlamda Tsk ile Pkk söylemlerinde ne fark var onu araştırmak zorunda.

Savaşı gerektirecek bir söylem var mı. O halde bu ölümler neden.

Son günlerde bir bomba furyasından geçilmiyor. Ona da anlam veremiyorum. 23 senedir savaşan bir örgüt, mayınları patlatan ve o kadar mayın taramaya ragmen askerleri öldürebilen bir örgüt bu derece mi bu işin acemisi olabilir.

Kürt meselesi olmasaydı, bu savaş olmasaydı bu insanların tepkileri nereye yönelebilirdi onı bir düşünün. Bunca yoksulluk ve azgın sömürüye karşı tepkiler ne ile ve ne bahane edilerek engelleniyor. Buna dikkat edin.

Bu işin diger bir ucu da laik/ anti laik çatışmasıdır. Bu ülke insanlarının da din diye bir derdi yok. Ama bölünmeleri düzen için faydalı.

70 li yıllarda oturdugum semtte, ki bogazdaydı, caminin yanında akşamları balık ile rakı muhabbeti yapardık, bazan imam ya da müezzin de aramıza gelirdi. İçmese bile normal karşılanırdı. Ama ne rakının camidekilere zararı vardı, ne de camide olanların rakı meclisine. Ama hepimiz de düzenden ve yoksulluktan, sömürüden biçar idik. Ana konu buydu ve herkes de bunda hemfikirdi, kaldı ki o yıllarda bu kadar azgın bir sömürü, bu kadar açık sınıf farkı da yoktu.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 25-08-2008, 01:17
Kıdemli Üye

Sevgili dilaver, yukarıda kurduğun mantıkla o halde PKK'nın da karşısında olmamız gerektiğini söyleyebilir miyiz? Ve onun uzantısı olan DTP'ye de aynı mantıkla oy vermemeli miyiz?

Her iki güce de taraf olmak gibi bir zorunlulugumuz yoktur. Üçüncü bir yol, savaşsız bir yol açılabilir. Bunun yolu da bu haksız savaşa dur demekten geçiyor. Abd ye karşı çıkam ise başta Nato ya ve Abd uzantısı olan Tsk ya karşı çıkmaktan geçiyor. Abd başkanları ile, dışışleri bakanları ile , generalleri ile ben toplantı yapmıyorum.

Kim Abd ile kapalı kapılar arkasında halktan gizli toplantı yapıyorsa o işbirligi içerisindedir. Bunun başka bir mantıkı izahı yoktur. Bu ise tam tekmil TC devletidir.

Dtp ye ister oy verirsin, ister vermezsin. Gördügüm kadarıyla yasal bir partidir. Aksi bir yaptırım var ise ben bilmiyorum.

saygılarımla

Nazım Hikmet

Alt 25-08-2008, 01:27
imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imhotep imhotep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kim Abd ile kapalı kapılar arkasında halktan gizli toplantı yapıyorsa o işbirligi içerisindedir. Bunun başka bir mantıkı izahı yoktur. Bu ise tam tekmil TC devletidir.

Hani üçüncü bir yol olacaktı? Hani haksız bir savaştı bu? Tam tekmil TC suçlu (Sanki TC'nin sabit bir devlet politikası var da hükümetler yerine devlet suçlanıyor) diyeceksin sonra da haksız bir savaş diyeceksin, DTP'yi de oy verilebilir bir parti olarak göreceksin.

Üçüncü yola ne gerek sevgili dilaver sen faturayı kesmişsin bile.

Saygılar
Alt 25-08-2008, 01:36
Kıdemli Üye

Bir önce Tc nin Abd işbirlikçisi oldugunda hemfikir olup emperyalizmi dagda bayırda aramayacagız. Elbette bileti kesim, hem de yıllar önce.

Ne diyorum ben komünistim diyorum, ben devrimciyim diyorum. Benim egemen sınıfların iktidar aygıtı olan devlet ile çelişkim var diyorum. Burada ben devlete karşıyım, peki sen taraf mısın.

Pkk beni ilgilendirmiyor. Bu başlıkta defalarca yazdım. Pkk milliyetçi bir örgüt ve Kürt meselesinin çöüzümü de Türk emekçilerine baglı. Tüm Türkşye emekçileri tavır almadıktan sonra bu işin nihai çözümü olamaz. Ama derdimiz kanın durması.

Dtp ise yasal bir parti, aksini iddia ediyorsan buna mahkeme kararı gerekiyor. yOKSA SEN VE SENİN GİBİ DÜŞÜNENLER MAHKEME KARARLARINDAN DAHA MI ÜSTÜN İMHOTEP. ( pardon caps )

Caps açıldı ama denk düştü ve bir daha ugraşmadım.

Hiç bir hukuk normundaki insan yasal bir partiyi suçlayamaz ve ona oy verenleri itham edemez. Bence siz demokrasi anlayışınızı degiştirin.Üçüncü yok emek cephesidir. Emegin örgütlenmesidir. Ve Abd işbirlikçisi Tc ya karşı sınıf mücadelesinin yükseltilmesidir.

Biz buna devrim mücadelesi diyoruz.

saygılarımla

Nazım Hikmet

Alt 25-08-2008, 01:45
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

''Ne diyorum ben komünistim diyorum, ben devrimciyim diyorum. Benim egemen sınıfların iktidar aygıtı olan devlet ile çelişkim var diyorum. Burada ben devlete karşıyım, peki sen taraf mısın.
Dtp ise yasal bir parti, aksini iddia ediyorsan buna mahkeme kararı gerekiyor. yOKSA SEN VE SENİN GİBİ DÜŞÜNENLER MAHKEME KARARLARINDAN DAHA MI ÜSTÜN İMHOTEP.'' Dilaver

Mahkeme kimin mahkemesi?
Yasalar kimin yasaları,var olan siyasi partiler kimin partileri?
Devrimcisin ,komünistsin ama devlet deyince yalnızca Tsk yımı anlıyorsun?
Mahkemeler devletin değilmi ,siyasi partiler devletin değilmi?
Halk mahkemelerimi var?
Halkı temsil eden partilermi var?

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''

Konu aydoe tarafından (25-08-2008 Saat 02:14 ) değiştirilmiştir.
Alt 25-08-2008, 02:09
Kıdemli Üye

aydoe

yazım çelişkili gibi görünüyor haklısın, ama ben bu yazıyı var olan çelişkileri göstermek için yazdım. İmhotep yasalar var oldugu halde yasal bir partiyi suçlamakta.

Benim gibi düşünenler için elbette bunlar bir kısıtlama olamaz. Çünkü devrimin kendi hukuku vardır, o var olan hukuku ciddiye almaz.

Devletin ne oldugunu ise muhtelif yerlerde muhtelif yazılarda yazdım. Ama bu konuyu sadecesavaş baglamında ele aldım.

saygılarımla

Nazım Hikmet

Alt 25-08-2008, 02:19
zeitgeist zeitgeist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Güneydoğu'daki geriliğin temel sebebi yörede egemen feodal unsurlardır.
Sorun etniktir. Etnik sorunun ortadan kalkması için bölge halkı evvela özgür birey haline getirilmelidir. Ancak bu şekilde Türk ulusu içerisinde aynı Lazlar gibi Çerkezler gibi yerlerini alabilirler. Hem de doğal olarak."

tam sonuç verecek bir çözüm değil ama ben buna bile razıyım...en azından şimdilik...

Konu zeitgeist tarafından (25-08-2008 Saat 02:21 ) değiştirilmiştir.
Alt 25-08-2008, 02:24
Fuzûlî - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Fuzûlî Fuzûlî isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kürt sorunu fiktiftir.
Ale'lumum yabancı milletler tarafından kaşınmıştır.
Kürtler, cumhurbaşkanından, başbakanından, mafyasından iş adamına kadar her alanda kendilerini temsil edebilmişlerdir.
Bugün, belli bir coğrafyada yoğun bir biçimde yaşıyorlar diye doğallığında devlet kurma hakkına sahip oldukları söylenemez.

Hak-hukuktan yana iseler ayrı devlet kurma, emperyalist güç odaklarıyla karanlık ilişkiler geliştirme yolundan vazgeçip Türkiye emekçileri, ezilenleri ile anti-emperyalist mücadele vermeye çalışmalıdırlar.
Lider kültü, tapınma kültürünü bir yana bırakıp içlerindeki toplum-kent yaşamına adapte olamayan unsurların ıslahına yönelik projeler geliştirmelidirler.
Bu adaptasyon eksikliğinin ekonomik müşkülden kaynaklandığını zanneden safdil yoktur herhalde.
Bunların eğitim görmüşlerinin, para sahibi olanlarının pek çoğunun da adaptasyon sorunları var toplumla.

Kabeyse Maksudun Rahman Sendedir!

Konu Fuzûlî tarafından (25-08-2008 Saat 02:29 ) değiştirilmiştir.
Alt 25-08-2008, 02:27
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger zeistgeist;

bölge halkı evvela özgür birey haline getirilmelidir.-zeistgeist

Sadece, bolge halki degil; tum Turkiye' de yasayan her turlu farka sahip toplum birey haline getirilmelidir. Bu da egitim, ogretim ve bu egitimi ve ogretimi verecek kurumlarin bilincli bir sekilde calismasiyla, devlet ve hukumetin de bu bilinci almasiyla mumkundur.

BU BILINCE ERISMIS, BIR DEVLET VE HUKUMET YAPISI OLMADAN, BU MUMKUN DEGILDIR.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 25-08-2008, 03:58
Kıdemli Üye

şimdi bu başlıkta ve bu sitede bir ilk oldu. İlk defa bir arkadaşımız ayrılıgı dile getiridi. Yasal nedenlerden dolayı editledigimiz yerler oldu. Ama şimdiye kadar bizler yani Türkler hep bu konunun surasından ya da burasından tuttuk. Şöyle ya da böyle degerlendirdik.

Arkadaşımız da fazlasıyla heyecanlı girdigi için işin içine onu da mecburen engelledik. Ben derim ki her türden düşünce tartışılabilsin. Bugün sınırlarımız dahilinde anlamsız bir savaş var. Ve gençlerimiz ölüyor. Bunların Türk ya da Kürt, asker yada da gerilla/ terörst olması fark etmiyor. Sonuçta tüm analar aynı dilden aglıyor.

Biri gelmiş, savaşsa mı idi. Ve bizden farklı düşünüyor Bu başlıga açıldıgı günden beri çok tepki geldi biliyorum. Ama ben her türden düşüncenin tartışılmasından yanayım. Siz ne düşünüyorsunuz. Ayrılıkçı görüşler de dile getirilmeli mi bu başlıkta, yoksa engellenmeli mi.

Engelleyerek biz zaten diyalog imkanlarını reddetmiyor muyuz. Daga dogru itmek ve imha mı tek çözüm size göre.

saygılarımla

Nazım Hikmet

Önerilen Siteler