aydoe´isimli üyeden Alıntı
''Bu durumda bakarsak ortada bir başarısızlık var ve Allah'ın yeni peygamber göndermesi gerekmez mi?'' Emil
Peygamber başarılı olmuştur ,başarısızlık varsa Allah'ın başarısızlığıdır.
Peygamber çobanlıkla başlamış, kral hayatı yaşamış istediğini öpmüş istediğini dürtmüş daha ne olsun.
|
Aydoe arkadaşım akşam akşam beni güldürdünüz
Bende Muhammed'e inanmam; ama ağır olmuş yine tabiriniz
emil´isimli üyeden Alıntı
Allah tarih boyunca peygamberler göndermiş durmuş.Bunu daha küçük yaşlarda düşününce acaba Allah neden bu kadar peygamber göndermiş diye kendime sorardım.Örneğin İsa'dan sonra Muhammedi gönderdiğine göre İsa başarısız olmuş o yüzden göndermiş herhalde derdim.
Ama biraz düşününce bunun da saçma olduğunu düşünürdüm.Yani tanrı İsanın başarısız olacağını bilmiyor muydu?Bunu bile bile neden yapsın?Sonuçta anladığımız kadarıyla Allah insanlara kendini inandırmak ve bazı kurallarının insanlara uygulatmak istiyor.
O halde baktığımız zaman bunu en iyi hangi peygamber başarmış gözüküyor şu an?Bence İsa daha başarılı olmuş.
Buna rağmen ondan sonra Muhammedi göndermiş.Peki muhammed başarılı mı?Hayır çünkü bugün 1400 yıl geçmesine rağmen hala dünyanın büyük çoğunluğu ona inanmıyor.Peki muhammed onun sevgili kulu değil mi?Bu evreni onun yüzü suyu hürmetine yaratmadı mı?Niye 5 milyardan fazla insan onun yalancı olduğunu düşünüyor.Allah neden böyle birşeye göz yumuyor.Biraz daha yardım etseydi de bütün dünya müslüman olsaydı.
Bu durumda bakarsak ortada bir başarısızlık var ve Allah'ın yeni peygamber göndermesi gerekmez mi?
Belki de gönderdi.Ama onlar öncekiler gibi şanslı değil belki de.Çünkü artık dünyada ruh ve sinir hastalıkları hastaneleri var.Allah'tan vahiy geldiğini söyleyen adama pek inanılmıyor artık.
|
Yalnız yazdıklarınızda mantık hatası yapıyorsunuz.Açıklayayım...
Bu soruya iki taraflı cevap verilebilir. Birincisi bir Müsülüman olarak cevap verirsiniz. İkincisi ise Hristiyan olarak cevap verebilirsiniz. Ben Müslüman olmadığımdan dolayı birinci şıkkı hemen eliyorum ve bunun cevabını Müslüman arkadaşlara bırakıyorum. Her ne kadar Hristiyan olmasam da Hristiyanlığın öğretilerini seven bir kişiyimdir ve bu yüzden de olaya Hristiyan bakış açısıyla yaklaşacam...
Sizinde bahsetmiş olduğunuz gibi İsa'nın Mesihliğine kadar bir çok peygamber gelmiştir dünyaya. Yalnız, bir peygamberden sonra başka bir peygamberin gönderilmesinin amacı arda kalan peygamberin başarısız oluşu değildir. Baktığınız zaman gelen her peygamber kendinden önceki kutsal metinleri ve peygamberi onaylar. Eğer bahsetmiş olduğunuz gibi orta da bir hata olsaydı sizce geçmişte kalan peygamberler ve kutsal metinler de onaylanırmıydı?
Peki Rab neden herşeyi bir peygamberle bitirmedi de art arda bir çok peygamber gönderdi. İşte bunun cevabı ta Adamle Havva'nın doğumuna kadar gidiyor. Baktığınız zaman ilk dönemlerde sadece Adem ve Havva vardı ve geçen süreçler de ise İsrailoğulları türedi. Dolayısıyla gelen ilk kutsal metinler sadece israiloğluna gelmişti ve evrensel metinler değildi. Mesih İsa ile birlikte ilk ve son kez evrensel din gelmişti.
Bir diğer ayrıntı ise şu, sizin de bahsetmiş olduğunuz gibi Mesih İsa'ya gelene kadar bütün peygamberler insandı ve her insan günahlı olduğu için de hata yapabilirdi.
Ama Mesih İsa kusursuzdu; çünkü Mesih İsa insan değil Tanrı'nın ta kendisiydi. Tanrı'nın da hata yapmasını bekleyemezsiniz
Şimdi Hristiyan öğretilerinde verilen bilgiler bunlardır. Ama bu bilgiler ve yaşanmış hayatlar arasında da oldukça büyük çelişkiler vardır.
Örneğin Adem ve Havva'nın İsrail doğumlu olduğu ve orada türediği söylenir ve dolayısıyla ilk gelen 2 kitap (Tevrat ve Zebur) evrensel olmadığı, sadece İsrailoğulları için geldiği söylenir ki bana göre bu çok büyük çelişkidir. Belki Adem ve Havva İsrail doğumluydu; ama örneğin Tevrat zamanında İsrail dışında yaşayan ırklar da vardı... Peki bu ırkları düşünen yok muydu?
Ayrısca Mesih'in insan olmadığı, Tanrı olduğu; dolayısıyla hatasız ve günahsız olduğu ileri sürülür; ama benim düşünceme göre de Mesih İsa'nın yapmış olduğu bir çok hata vardır.
Örneğin
Matta 5:22 de şöyle der :
"Ama ben size diyorum ki, kardeşine karşı öfkelenen her kişi yargılanmayı hak edecek. Kim kardeşine aşağılayıcı bir söz söylerse, Yüksek Kurul'un yargısını hak edecek. Kim kardeşine ahmak derse, cehennem ateşini hak edecek."
Baktığınız zaman bu ayeti ilk çiğneyenlerden biri de Mesih İsa'ydı.
Matta 23:16 :"Vay halinize kör klavuzlar!"
Matta 23:17 :"Budalalar, körler!"
Matta 23:19 :"Ey körler"
Matta 23:33 :"Sizi yılanlar, engerekler soyu!
Luka 11:40 :"Ey akılsızlar"
Yukarıdaki ayetlerde İsa çevresindeki insanlara hakaretler yağdırarak Matta 5:22 yi de çiğnemiş oluyor. Yani İsa da hata yapabiliyor ve dolayısıyla günahlı bir insan oluyor. Dolayısıyla Tanrı İsa'yı dahi hatalı olarak adlandırabiliriz.
Kısacası bu konuda benim kafam çok karışık. Hem çok haklısınız hem de hiç haklı değilsiniz
Ben birşeyleri çözebilmiş değilim daha kafamda...