berae´isimli üyeden Alıntı
bi zahmet kendi okuduğun meallerden yola çıkmayıp birazda tefsir okusaydın. o zaman boş boş konuşmazdın. yorumların son derece gülünç. hakkında binlerce cilt tefsir yazılıp araştırma yapılan bir kitap hakkında bu kadar cahilane söylemlerin beni o kadar üzdü ki bilemezsin. kuranı anlayabilmek için sadece onun zahiri manalarına değil hangi olay üzerine niçin indiğinden tut da o zamanki yaşamış insanların örf ve adetlerini de dikkate alman lazım. yoksa sadece meal okuyarak kuran anlaşılmaz. meal okuduğunda akıl ile çelişik bir çok şey varmış gibi gelir insana. bizde senin geçtiğin bu yollardan geçtik.adost tavsiyesi gıpta damarını tahrip etmek için yazmadım.
|
Sayın berae,
Kaç yaşındasınız bilmiyorum ben 30 yaşındayım.Bu yollardan geçtiğinizi söylemişsiniz doğrudur.Ünlü bir söz vardır bakmakla görmek farklı şeylerdir.Bence artık bakmayın görmeye çalışın.Bunu yapmak zordur, sebebi de kuranın açık tehditleridir. Hayatım bu islami kesim içerisinde geçmedi.Yani beynim tefsirdi, şuydu, buydu bombardımanına tutulmadı.Ben kuranı okuduğum zaman şurada şunu demek istemiştir, burada mecaz yapmıştır demem, zaten herşey açık.
Kardeşim bu kuran kime indi?Buna bir cevap ver.Yani kuranı ben yıllarca inceledim ve bir sürü çelişkili şeyler gördüm.Yani bu kuranı ilk defa eline alan biri bunu anlayamayacaksa, içinde yazan bu güneşin suya batması gibi ayetleri okuduğunda aklına gelen "bu ne kadar saçma" sözü onu cehenneme mi götürecek?
Tabi ki hayır.Kuranda 7. yüzyılda arabistan çöllerinde yaşayan bir insanın düşünceleri vardır.Bu kesin.O dönemde orada yaşamış bir insanın bilemeyeceği ve sizin mucize diye baktığınız tek bir söz yoktur.Kuran açık bir şekilde Muhammed adındaki şahsın kendi sözleridir.Zaten bir kaç yerde yaptığı hata da vardır.Bu sitenin ana sayfasında var bu ayetler.
Sonuç olarak kuran'daki allah yoktur.Ama bir yaratıcı tabiki olabilir de olmayabilir de.Ama bu yaratıcı varsa, İsa, ya da Muhammed gibi elçiler göndermedi, çünkü onun kendisini inandırmak gibi, melekler gibi, elçiler evliyalar gibi saçmalıklara ihtiyacı yoktur.Adem ve ailesini ensest ilişkilere mecbur etmesi de düşünülemez.