Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-09-2008, 12:57
Ride Ride isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Black_TIGER´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ya bu gunesin atesi neden sonmuyor ya ben kislari sobaa yakmaktan usandim o yanmaktan bikmadi kac asir veya milyon veya milyar senedir bu gunes ne zaman sonucek dersin
Balçıkta beklediği içindir. Güneşin de bir ömrü var, bilimadamları güneşin patlayıp yokolacağı zamanı tespit ettiler, bir milyon yıl galiba. (Ayrıca güneşi evindeki sobayla bir tutman da entresan geldi) Güneşin de yıldızların da kendi özgün yapıları var elbet.
Alt 14-09-2008, 13:06
Black_TIGER Black_TIGER isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ride´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Balçıkta beklediği içindir. Güneşin de bir ömrü var, bilimadamları güneşin patlayıp yokolacağı zamanı tespit ettiler, bir milyon yıl galiba. (Ayrıca güneşi evindeki sobayla bir tutman da entresan geldi) Güneşin de yıldızların da kendi özgün yapıları var elbet.

gunese de tesadufen uzaya gelmistir dimi ))absurt bir cvp verip uzaylilar yapti dersin simdi))ayrica son aciklaman da cok ilmi olmus ))
Alt 14-09-2008, 13:12
Serdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Serdar Serdar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Allahın varlığına dair milyonlarca çelişkiyi aşamadınız, e doğal olarak gicişme duygusunun etkisiyle bu soruya sarıldınız. Eğer allah varsa kendisine şu soruyu sorardım:

"Sen insanları mı deniyorsun? Ama herşeyin de sonucunu biliyorsun(kader). Bu nasıl iş sayın allahım. Eğer sen bunu aşsaydın, ben de sana belki inanırdım. Bu aklı bana sen verdin, senin verdiğin akılla anca bu kadar düşünülebiliyor allahhım. Eğer buysa adaletin, o zaman durma yak beni."

derdim. Nasıl, iyi dermişim değil mi?

Bu aklı bana o verdi, e, inanamıyorsam ben ne yapiyim? Bunun için beni yakacak mı şimdi?

Böyle aptalca şeyleri tartışmaya devam edin. Doğruca cenneti boylayacaksınız. Ulen insanlık nelerle uğraşıyor ya? Eğer allah varsa ne yapacak mışız?

Konu Serdar tarafından (14-09-2008 Saat 13:19 ) değiştirilmiştir.
Alt 14-09-2008, 13:12
Ride Ride isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Black_TIGER´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
gunese de tesadufen uzaya gelmistir dimi ))absurt bir cvp verip uzaylilar yapti dersin simdi))ayrica son aciklaman da cok ilmi olmus ))
Tanrı fikrini mi tartışıyoruz burda, din fikrini mi?
Alt 14-09-2008, 13:22
Black_TIGER Black_TIGER isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart ondan once

sen hangi fikri savunuyorsun onu bilelim
Alt 14-09-2008, 23:54
umutbitmez umutbitmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

intizar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Seviyesiz cümlelerle Allahı inkar ettiğini söylemek, söyleyen kişinin cehaletini ve kalitesini ortaya koyar. Her insan Allaha inanacak ve kabul edecek diye birşey yoktur. böyle bir çaba boşuna bir çabadır zaten. İnanan inanır inanmayan inanmaz. Ama inanmadığını söyleyenlerden bazıları çok kalitesiz cümlelerle kendilerini ifade ediyor, buda hoş olmuyor. Ben şahsen bir müslüman olarak bazı cümleleri okuduğum zaman çok üzülüyorum.
insanları kırmak "insan" olarak pek hoş değil tabii.. AMA.. insan tanrı kitabı diye okuyup inanmayanalara korku küfür hakaret işitince, ister istemez "tanrı buysa, demekki benimde argo konuşmak laf sokuşturmak onla alay etme hakkım doğuyor" diye düşünmeden edemiyor..
HİÇ KUSURA BAKMA..
Alt 15-09-2008, 00:39
emil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
emil emil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

intizar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Seviyesiz cümlelerle Allahı inkar ettiğini söylemek, söyleyen kişinin cehaletini ve kalitesini ortaya koyar. Her insan Allaha inanacak ve kabul edecek diye birşey yoktur. böyle bir çaba boşuna bir çabadır zaten. İnanan inanır inanmayan inanmaz. Ama inanmadığını söyleyenlerden bazıları çok kalitesiz cümlelerle kendilerini ifade ediyor, buda hoş olmuyor. Ben şahsen bir müslüman olarak bazı cümleleri okuduğum zaman çok üzülüyorum.
Böyle birşey konu edilmişken müslüman arkadaşlardan şöyle bir şey yapmalarını isterim.
Biliyorsunuz haber siteleri var ve haberlerin altına yorumlar yazılıyor.İşte böyle haberlerden birinde kıyamet ile ilgili haber vardı.Yorumlar buram buram islam kokuyordu doğal olarak.Ve kimisi de bu kıyametin cuma günü kopacağına takılıp kalmışlardı.Ben de bu işin mantıksız olduğunu yazdım.Yani Türkiye'deyken kıyamet cuma günü koparsa örneğin büyük okyanustaki bir adada ya da zaman farkı çok olan bir yerde cuma günü olmayacağını anlatmaya çalıştım.Hayatımda hiç bu kadar hakarete uğramamıştım.Kimileri hatta psikolojik tedavi görmem gerektiğini bile yazmışlar.

İşte siz de başka bir bakış açısıyla bakan bir insanın nasıl hakaretlere uğradığını görmek istiyorsanız bu haber sitelerindeki haberlerden uygun olanlara ateist ya da agnostik gibi dine inanmayan biri gibi yorum yazmayı deneyin.Diyeceksiniz ki müslüman mahallesinde salyangoz satılır mı?İyi de bu ülkede herkes müslümanlar gibi düşünmek zorunda mı?Müslümanlar, birisi çıkıp allah yok dediği zaman bile dinlerine küfür edilmiş psikolojisinden kurtulamayacak malesef.Çünkü inandığınız din buna müsade etmiyor.
Alt 15-09-2008, 01:12
rahatsiz rahatsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Ya Allah Varsa Ne Yapacaksınız "

Peki Allah var ama bir peygamber gondermemisse, ama sen buna israrla inanarak kadini ikinci sinifa soktugun icin, peygamberin yalanlarina inandigin icin, koyunu kuzuyu sirf birilerini zengin etmek ugruna icin kestigin icin , O'na ulasma ugruna cikartilan dinler(!!!) icin hala insanlarin birbirlerini katlettiklerini gormemezlikten geldigin icin sen ne yapacaksin?
Alt 15-09-2008, 01:15
Karlı Kayın Karlı Kayın isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Talking

Allah varsa; yanımıza muhammet peygamber ve isa peygamberi de alıp dörtlüyü tamamlar, süper OKEY oynarız.

Bak söyliyeyim; ben bunların üçünü de üterim.
Alt 15-09-2008, 01:29
LaTeX
Üye Değil

İslamda Allah inancı varsa yoksa zar atma türevi kelimelerle ifade edilemez.
Müslüman olmak için hem aklen hemde ağzından söylemelisin.
Kısaca ben müslümanım desemde aklım bunu kabul etmezken ?

Peki...
Farzedelim müslümanım dedim ve beynen inanmıyorum ama ağzımla müslümanım diyorum bu durumda bir münafık olacağım ?

Ya varsa iddiaları insanı münafık yapar islam zerre şüphe istemeyen bir dindir.

"Farzedelim müslümanım dedim ve beynen inanmıyorum ama ağzımla müslümanım diyorum bu durumda bir münafık olacağım ?"
Bu cümleye cevabı tahmin edebiliyorum aslında ki çokca bu cevap verildi bana.
Ağzınla kabul edersen islamı allah sana kalbende verir
Olmuyor ama olmuyor yıllarım bu şekilde geçtiği için bu cevabın nokta kadar değeri bulunmamakta.

Kısaca varsa yoksa zar atmaya devam keşke unutulmuş ama konuda

Konu LaTeX tarafından (15-09-2008 Saat 01:43 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler