12-10-2008, 19:11
|
 |
Üye
|
|
|
|
http://haber.gazetevatan.com/haberde...&Newsid=203205
Şimdi es kaza aşiret mensubu olmayan çocuklardan birinin başına gelse bu iş top yekün linç edecekler. Sade vatandaş diyebileceğimiz Kürt'ler pek yok.
Kandahar'ın mahalle baskısına verdiği örnekleri Adana'da yaşananlar çok iyi anlatıyor. Böylesi örnekler çok.
İki çocuğun kavgası, bin kişinin birbirine girmesine yol açmış. Bu Türk'lerde yokmu, var ama bu boyutlarda değil.
İster istemez bu olay kendi halinde yaşayan insanları korkutmaktadır ve onlarda aşiretlere karşı örgütlenmektedir. Bunun adresi de genellikle MHP olmaktadır.
Aynı şeyler bir çok şehrimizde yaşanmaktadır, adi kavgalarda bile Kürt'ler bir araya gelerek ciddi olaylara neden olmaktadırlar.
Selamlar.
|

12-10-2008, 20:21
|
|
Üye
|
|
|
|
Artık karşılıklı alıntılarla işi sidik yarışına çevirmekten sıkıldığım için alıntısız cevap vereceğim...
Öncelikle etnisite ile millet arasında ki farkı çok iyi biliyorum, öyle ki etnik kökenin ait olmadığı milliyete dahil edilme çabalarının ve ülkenin etnisiteleri redderek tek bir millete aitmiş gibi gösterilmek istenmesinin faşizm olduğunu bilecek kadar...
Kürtlere hakaret veya nefret ettiğin konusunda ise artık bir şey yazmayacağım, yazdıkların benden daha iyi anlatıyor Kürt halkına olan duygularını, merak eden beni değil onları okusun yeter...
Türkiye de Türklerden başka bir millet yaratma çabası sizi niye bu kadar rahatsız ediyor anlamıyorum...Bu kendinden başkasının egemenliği paylaşma paranoyası olabilirmi ? Nedir sizi böyle korkutan ? Sakın bu yazdıklarımdan Kürt milliyetçiliğine bir gönderme çıkarma, çünkü açıkça beyan ediyorum, Türk milliyetçiliği kadar Kürt milliyetçiliğine de karşıyım ve onlarla da gereken ortamlarda mücadelemi sürdürüyorum... Burada Kürt milletini veya milliyetini değil, halkların birbiriyle kardeşliğini savunuyorum... Son olarak bebek katili PKK sempatizanı da değilim, onları da sizin kadar faşist ve artı olarak ta katil olarak görüyorum...
Kürtlerin ayrı ırk, aynı millet olması paradoksuna gelince...Bu söylediğinden İnsanların kökenine değil, aidiyetlerine göre milliyet oluşturduklarını düşündüğünü anlıyorum...Peki kendilerini bu milliyete ait hissetmiyorlarsa ne olacak ? Gırtlaklarına basıp, "sen Türksün" mü diyeceğiz.... Bende kendimi Türk hissetmiyorum, hatta hiç bir millete ait hissetmiyorum, ne yapayım gideyimmi buralardan ? Ya da egonuz tatmin olsun diye size efendi muamelesimi çekeyim ? Çok beklersiniz...
|

13-10-2008, 00:15
|
|
|
Enfeksiyon´isimli üyeden Alıntı
Öncelikle etnisite ile millet arasında ki farkı çok iyi biliyorum, öyle ki etnik kökenin ait olmadığı milliyete dahil edilme çabalarının ve ülkenin etnisiteleri redderek tek bir millete aitmiş gibi gösterilmek istenmesinin faşizm olduğunu bilecek kadar...
|
Fesubhanallah, etnisiteleri reddeden oldu mu? Dünyanın her yerinde vatandaşlık kavramı bizim söylediğimiz gibidir. Amerika'da İtalyan kökenli Amerikalı, İspanyol kökenli Amerikalı vardır bunların tümüne birden Amerikalı denir, Fransa'da çok uzun süre önce buraya yerleşmiş Senegalliler vardır, bunlara da Fransız denir. İskoç kökenli İngiliz, İrlanda kökenli İngiliz... Bunları çoğaltmak mümkündür. Bunların hepsi mümkünse neden Kürt kökenli Türk mümkün olamıyor? Demek ki ya saydığımız bütün diğer ülkeler Faşist, ki bu durumda Faşizm bir doğa ve politik kanun olmalıdır, yahut sizin tavrınız yanlış.
|
Türkiye de Türklerden başka bir millet yaratma çabası sizi niye bu kadar rahatsız ediyor anlamıyorum...Bu kendinden başkasının egemenliği paylaşma paranoyası olabilirmi ?
|
Egemenliği paylaşma paranoyası göstersem ırkçı bir tavır takınmam, Kürtler sürülsün, başbakan olamasın, vekil yapılmasınlar türünden şeyler söylemem gerekirdi çünkü bunlar zaten egemenliğin ve servetin paylaşılması demek oluyor. Fakat ısrarla Kürt ayrı millettir deniyorsa o zaman Kürtler'in de toprağı ve ayrı bir kültürü ve devleti olması icab eder, bu işin doğal sonucu budur ve siz buna rağmen "kendi kaderlerini tayin etme hakları vardır" derseniz o halde Kürtler'e de Türk şehirlerini terk etmelerini, Türkler'den ayrışmalarını, asimile olmamalarını, Türkiye'yi reddetmelerini telkin etmeniz gerekir.
|
Nedir sizi böyle korkutan ?
|
Bunu bile göremeyenler o kadar çok ki. Ben kısaca açıklıyorum; beni korkutan insanların zarar görmesi, emperyalizmin buralara kalıcı olarak yerleşmesi ve Türk milletini yok etmesidir, bu nasıl olur? Türkiye'yi küçülterek, zayıf düşürerek. Yoksa sanıyor musunuz ki benim toprak takıntım var da Hakkari gidecekmiş, Şırnak gidecekmiş bu da ekonomik anlamda kötüymüş diye ödüm patlıyor. Kürtler'in yaşadığı bölgelerin çoğunluğu, hatta Doğulu Türkler'in yaşadığı toprakların ciddi bir bölümü bildiğimiz çölden pek az farklıdır. Şırnak, Hakkari, Diyarbakır vb. birkaç şehri verip alın hadi sizin devletiniz çıkın Türkiye'den desek orada açlıktan ölürler (hayalperestlikle ve kabile milliyetçiliğiyle Kürtçülük yapanlar bu durumu kestirebiliyor mu çok merak ediyorum), Türkiye için ekonomik anlamda da kazanç olur (Hakkari'de bu sene kişi başına devletin geliri 80 lira gideri ise 1400 lira Ağrı, Şırnak, Batman gibi yerlerde de durum hep böyle, şu halde Kürtler'in sömürüldüğü iddiası da külliyen yalandır çünkü daha baştan sömürecek bir şey yoktur) çünkü hem terör belasından kurtulmuş oluruz hem de verimsiz bölgeleri terketmiş. Fakat sorun siyasidir ekonomiyi de siyasete kurban ediyoruz çünkü toprağının bir kısmını kaybeden devlet geri kalan kısımlarda da otoritesini ve vatandaşların güvenini kaybeder, parçalanır.
|
Kürtlerin ayrı ırk, aynı millet olması paradoksuna gelince...
|
Milleti iyi biliyorum diyorsun sonra ırkla milleti yine aynı kefeye koyuyorsun. Ortada bir paradoks falan yok.
|
Peki kendilerini bu milliyete ait hissetmiyorlarsa ne olacak ? Gırtlaklarına basıp, "sen Türksün" mü diyeceğiz..
|
Kendilerini Türk milletinden görmeyenler doğal olarak kendilerine başka bir millet ve başka bir ülke bulmak zorundadırlar. Zaten teröristlerin büyük kısmının da yaptığı budur, hatta teröristleri şu açıdan takdir de ediyorum, onlar en azından hem "ben Türk değilim, Türkiye'yi sevmiyorum" deyip hem de işine gelince bu ülkenin her türlü imkanından faydalanma iki yüzlülüğünü göstermiyorlar. Gerçekten bu açıdan teröristleri bazı sivil bozgunculara kıyasla çok daha samimi buluyorum.
|
Bende kendimi Türk hissetmiyorum, hatta hiç bir millete ait hissetmiyorum, ne yapayım gideyimmi buralardan ?
|
Eğer bu duygunda samimiysen ona göre yaşaman gerekir. Bu da buralardan gitmek ve bu milletle ilişiğini kesmek de dahil çeşitli tavırları gerektirebilir. Hiç değilse kendini mensubu bile görmediğin millete akıl vermekten vazgeçebilirsin. Yahut devlet hizmetlerinden yararlanmazsın, çünkü bu devlet Türk milletinindir, görevi de Türk milletine hizmet etmektir. Kendini bu milletten saymadığına göre en azından kendini bu milletten sayıp da senin sahip olduğun imkanlara sahip olmayanların hakkını yememiş olursun.
|

13-10-2008, 01:04
|
 |
Üye
|
|
|
|
Arkadaşlar Türklerin sahip olup da Kürtlerin sahip olmadığı hakları alt alta yazarmısınız. Elbette ki bu gün itibariyle.
Varsa bu haklar için silahlı mücadele gereklimidir, kısa ve net olsun lütfen.
Selamlar.
|

13-10-2008, 02:29
|
 |
Üye
|
|
|
|
Ülkenin önemli siyasetcileri, isadamlari, sanatcilari kürt. Televizyona actigimda icinde bir kürdün olmadigi kare yok. Hangi sokaga arabami koysam mutlaka beni cok seven bir kürt cikip geliyor, arabami hirsizlara karsi "korumak" istiyor. Ekmek batidan, su gölden yasam sürüyorlar cünkü devlete hemen hemen hic bir vergi katkilari yok. Inanmayan hazineye katki istatistiklerini bir incelesinler. Alim gücleri bazi bölgelere göre yüksek olmasina karsi bir kurus katkilari yok. Böyle oldugu halde niye bukadar yakiniyorlar anlamadim gitti.
Yaşar ya yaşar ya yaşamaz ama Yaşar yaşadığına sansa da yaşamanın yaşamak olmadığına Yaşar yasasada yaşının sonuna kadar anlamaz.
Konu aydoe tarafından (13-10-2008 Saat 02:53 ) değiştirilmiştir.
|

13-10-2008, 04:01
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|

13-10-2008, 04:53
|
 |
Üye
|
|
|
|
Gösterdigin linkdeki verilen güzel bilgiler icin sagol dilaver. Nihayet Kemalistlerin pkkci oldugunuda ögrendim. Artik bundan sonra biri George Bush hükümetini gizliden yönetenlerin kemalistler oldugunu söylerse hic sasirmam.
Yaşar ya yaşar ya yaşamaz ama Yaşar yaşadığına sansa da yaşamanın yaşamak olmadığına Yaşar yasasada yaşının sonuna kadar anlamaz.
|

13-10-2008, 06:50
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
9 Aralık Öcalan'ın yakalandıgı tarih ve bu tarih her sene Pkk tarafından anılıyor ve son polis servisi eyleminin de amacı bu olsa gerek. Hpg nin resmi sitesinde ilginç buldugum bazı tespitler var. Bunlardan dikkatimi çekenler şöyle :
Önderliğimizin ve halkımızın özgürleştirilmesi en temel amacımızdır. Bunu gerçekleştirmeyene kadar düşmanı rahat uyutmayacağımız bilinmelidir
Daha öncesinde Gabar, Oramar ve Zap’ta görüldüğü gibi en son da Bezelê de gerilla güçlerimizin komplo karşısındaki tavrı net bir biçimde açığa çıkmıştır. Komplocu güçler eğer Önderliğimiz ve hareketimiz üzerindeki inkâr ve imha politikalarında ısrar ederlerse gerilla güçlerimiz bunun hesabını mutlaka soracaktır.
Özgürlük hareketimize karşı geliştirilen komployu gerçekleştiren, planlayan, komploculara ortak olan ve komploda payı olan herkesi lanetliyor ve özgürlük değerlerimiz uğruna dağlarda bir tek kişi kalsak bile mücadeleye devam edeceğimizi ve mutlaka intikamımızı alacağımızı belirtiyor
Şimdiye kadar siyasi talepler öne çıkardı, ama gelinen aşamada artık ne için savaşıldıgını taraflar da unuttu. Öne çıkarılan temel nokta Öcalan'ın serbest bırakılması oldugu görülüyor. Şiddete karşı devlet her me kadar da şiddetle cevap vermiş olsa da Dtp nin varlıgı farklı olarak algılanabilirdi. Dtp çözüm için bir şans olabilirdi. Ama anlaşıldıgı kadarıyla pkk da artık bir Kürt Türk çatışmasını hedef almış durumda.
Öcalan'ın bu ortamda serbest kalması düşünülebilecek bir şey degildir ki herhalde böyle bir olasılıgı saglıgında görmesi çok zordur. Hiç bir hükümet bu kadar kandan sonra buna cesaret edemez. Ayrıca da şimdiye kadarki tüm propoganda bebek katilligi üzerine kurulmuştu. Tüm bunlara karşı Pkk tüm milliyetçi örgütlerin yaptıgını yapıyor ve olayı bir intikam olayına dönüştürüyor. Verdigi mesajlardan kanlı eylemlerine devam ettirecegi anlaşılıyor, üstelik de şiddeti daha üst boyutlara tırmandırararak.
Peki Pkk bu gücü nereden alıyor. Kürt halkı arasında artık eski gücü yok. Kürtler de onlarca yoksunluk içerisinde artık bu savaştan bıkmış durumdalar. Her gün onlara yeni acı olarak geri dönüyor. Ama buna ragmen mutlak bir ölüm pahasına daga katılımlar artıyor. Dag umut degil umutsuzluk haline geliyor. Bir umut olsa serhildanlar olurdu, nitekim 90 lı yıllarda bunlar yaşandı. O zamanki görevlilerin deyimi ile biz neredeyse doguyu kaybetmiştik. Fakat 90 lı yılların sonuna dogru halk üzerindeki şiddet politikası yavaş yavaş terk edilmeye ve bazı demokratik açılımlara gidilmeye başlandı. Bu da etkisini gösterdi ve bir süreligine de olsa ölümler neredeyse durdu.
Ancak Irak savaşı ile görünmez bir el yeniden fünyeyi çekti ve kan oluk oluk akmaya başladı. Şİmdi yapılacak intihar saldırılarının amacı iki halkı birbirine düşürecek bir iç savaştır. Görüldügü kadarıyla da Pkk rolünü oynamaya ve bu süreci hızlandırmaya kararlıdır. Öyle anlaşılıyor. Bu aşamada devlet görevlilerinden sagduyu beklemiyorum. Şimdiye kadar ne yaptılar da şimdiden sonra daha iyisini yapsınlar. Onların çözümü de çözümsüzlüktür.
Ana dilde egitim hakkı pek çok sorunun çözülmesine vesile olabilirdi. En azından artık savuacakları bir tez kalmazdı. Akıllıca bir politika ile dagdan inmeler saglanabilirdi. Fakat olmayacagı görülüyor. Bu iş gene analara ve barış yanlılarına, emekçilere kalmış gibi duruyor. Bu tezgaha gelmemek lazım. Bu eylemler sonucu zaman zaman da provaları görülen bir etnitisite çatışması Türkiye'nin gerçek anlamda bölünmesini getirebilir.
saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|

13-10-2008, 13:00
|
|
Üye
|
|
|
|
kandahar´isimli üyeden Alıntı
Fesubhanallah, etnisiteleri reddeden oldu mu? Dünyanın her yerinde vatandaşlık kavramı bizim söylediğimiz gibidir. Amerika'da İtalyan kökenli Amerikalı, İspanyol kökenli Amerikalı vardır bunların tümüne birden Amerikalı denir, Fransa'da çok uzun süre önce buraya yerleşmiş Senegalliler vardır, bunlara da Fransız denir. İskoç kökenli İngiliz, İrlanda kökenli İngiliz... Bunları çoğaltmak mümkündür. Bunların hepsi mümkünse neden Kürt kökenli Türk mümkün olamıyor? Demek ki ya saydığımız bütün diğer ülkeler Faşist, ki bu durumda Faşizm bir doğa ve politik kanun olmalıdır, yahut sizin tavrınız yanlış.
Egemenliği paylaşma paranoyası göstersem ırkçı bir tavır takınmam, Kürtler sürülsün, başbakan olamasın, vekil yapılmasınlar türünden şeyler söylemem gerekirdi çünkü bunlar zaten egemenliğin ve servetin paylaşılması demek oluyor. Fakat ısrarla Kürt ayrı millettir deniyorsa o zaman Kürtler'in de toprağı ve ayrı bir kültürü ve devleti olması icab eder, bu işin doğal sonucu budur ve siz buna rağmen "kendi kaderlerini tayin etme hakları vardır" derseniz o halde Kürtler'e de Türk şehirlerini terk etmelerini, Türkler'den ayrışmalarını, asimile olmamalarını, Türkiye'yi reddetmelerini telkin etmeniz gerekir.
Bunu bile göremeyenler o kadar çok ki. Ben kısaca açıklıyorum; beni korkutan insanların zarar görmesi, emperyalizmin buralara kalıcı olarak yerleşmesi ve Türk milletini yok etmesidir, bu nasıl olur? Türkiye'yi küçülterek, zayıf düşürerek. Yoksa sanıyor musunuz ki benim toprak takıntım var da Hakkari gidecekmiş, Şırnak gidecekmiş bu da ekonomik anlamda kötüymüş diye ödüm patlıyor. Kürtler'in yaşadığı bölgelerin çoğunluğu, hatta Doğulu Türkler'in yaşadığı toprakların ciddi bir bölümü bildiğimiz çölden pek az farklıdır. Şırnak, Hakkari, Diyarbakır vb. birkaç şehri verip alın hadi sizin devletiniz çıkın Türkiye'den desek orada açlıktan ölürler (hayalperestlikle ve kabile milliyetçiliğiyle Kürtçülük yapanlar bu durumu kestirebiliyor mu çok merak ediyorum), Türkiye için ekonomik anlamda da kazanç olur (Hakkari'de bu sene kişi başına devletin geliri 80 lira gideri ise 1400 lira Ağrı, Şırnak, Batman gibi yerlerde de durum hep böyle, şu halde Kürtler'in sömürüldüğü iddiası da külliyen yalandır çünkü daha baştan sömürecek bir şey yoktur) çünkü hem terör belasından kurtulmuş oluruz hem de verimsiz bölgeleri terketmiş. Fakat sorun siyasidir ekonomiyi de siyasete kurban ediyoruz çünkü toprağının bir kısmını kaybeden devlet geri kalan kısımlarda da otoritesini ve vatandaşların güvenini kaybeder, parçalanır.
Milleti iyi biliyorum diyorsun sonra ırkla milleti yine aynı kefeye koyuyorsun. Ortada bir paradoks falan yok.
Kendilerini Türk milletinden görmeyenler doğal olarak kendilerine başka bir millet ve başka bir ülke bulmak zorundadırlar. Zaten teröristlerin büyük kısmının da yaptığı budur, hatta teröristleri şu açıdan takdir de ediyorum, onlar en azından hem "ben Türk değilim, Türkiye'yi sevmiyorum" deyip hem de işine gelince bu ülkenin her türlü imkanından faydalanma iki yüzlülüğünü göstermiyorlar. Gerçekten bu açıdan teröristleri bazı sivil bozgunculara kıyasla çok daha samimi buluyorum.
Eğer bu duygunda samimiysen ona göre yaşaman gerekir. Bu da buralardan gitmek ve bu milletle ilişiğini kesmek de dahil çeşitli tavırları gerektirebilir. Hiç değilse kendini mensubu bile görmediğin millete akıl vermekten vazgeçebilirsin. Yahut devlet hizmetlerinden yararlanmazsın, çünkü bu devlet Türk milletinindir, görevi de Türk milletine hizmet etmektir. Kendini bu milletten saymadığına göre en azından kendini bu milletten sayıp da senin sahip olduğun imkanlara sahip olmayanların hakkını yememiş olursun.
|
Türk değilim ve T.C vatandaşıyım, seninle aynı haklara sahibim ve askerlik vergi gibi bütün yükümlülüklerimi de eksiksiz yerine getirdim... Şimdi maçası yiyen varsa gelip alsın benim vatandaşlık haklarımı benden... Sen etnisite ile milliyet ayrımından bahsederken Millet ile vatandaş ayırımını bilmiyorsun daha....
vgm ye gelince... Kendi dilini konuşma hakkı, kendi dilinde eğitim alma hakkı, Her allahın günü evinin basılıp tartaklanmama ve gözaltına alınmama hakkı... Buradan böyle konuşuyorsunuz ama hiç biriniz o insanların yaşadığı koşullarda bir ay bile yaşayamazsınız... O koşullar düzelmedikçe de mahallenizin mafyası da, kabadayısı da onlar olmaya devam eder...Başka tür muamele görmemiş insanlardan da başka şey beklenilmez...
|

13-10-2008, 13:58
|
|
|
İnsanların çıkarları ile düşünceleri çeliştiğinde bu şekilde tutarsızca uzlaştırmalar yapmaya çalışmaları beni her zaman güldürmüştür. "Millete mensup değilim ama devlet ve vatana ortağım böylece milletin sorumluluklarından muafım ama onların siyasal örgütlenmelerinden de yararlanırım".
Atatürk'ün millet üzerine iki sözüyle bu konuyu kapatıyorum;
- Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı, hep aynı cevherin damarlarıdır. Bu damarlar, birbirini tanısın. Türk milletinin toplumsal düzenini bozmaya yönelik çabalar boğulmaya mahkûmdur. Türk milleti kendinin ve memleketinin yüksek menfaatleri aleyhine çalışmak isteyen bozguncu, alçak, vatansız ve milliyetsiz beyinsizlerin saçmalamalarındaki gizli ve kirli emelleri anlamayacak ve onlara hoşgörü gösterecek bir topluluk değildir.
- Bugünkü Türk milleti siyasi ve içtimai camiası içinde kendilerine Kürtlük fikri, Çerkezlik fikri ve hatta Lazlık fikri veya Boşnaklık fikri propaganda edilmek istenmiş vatandaş ve millettaşlarımız vardır. Fakat mazinin istibdat devirleri mahsulü olan bu yanlış adlandırmalar, birkaç düşman aleti mürteci, beyinsizden başka hiçbir millet ferdi üzerinde üzüntüden başka bir tesir yapmamıştır. Çünkü bu millet fertleri de umum Türk camiası gibi aynı müşterek maziye, tarihe, ahlaka, hukuka sahip bulunuyorlar. Bugün içimizde bulunan Hristiyan, Musevi vatandaşlar, mukadderat ve talihlerini Türk milletine vicdani arzularıyla bağladıktan sonra kendilerine yan gözle, yabancı gözüyle bakılmak, medeni Türk milletinin asil ahlakından beklenebilir mi?*
*Alıntılar Wikipedia'dan yapılmıştır. Daha fazlası için bakınız: "Atatürkçülük" M.E.G.S.B - 1981.
|