Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-11-2008, 20:54
Davudi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Davudi Davudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Gelecekte türkiye

ilerki yıllarda ateizm türkiyede daha fazla tanınıp tutulurmu? ve ateist örgütlenmler olabilirmi? hatta bu soruları daha geniş bir cercevede ele alırsak türkiyede dahil tüm islam ülkelerinde bunlar gerceklebilirmi?

not: bu soruları sorma nedenlerimden biride ,millet devamlı yeni bir islam mezhebi (sadece kuran veyahut onun gibi bişey) bekliyor ,hiç kimsenin aklına ateizmin (bilimin) egemen olması gelmiyor hatta ateist arkadaslarımızın bile
Alt 29-11-2008, 21:52
Ayejj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ayejj Ayejj isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ateizm her zaman elit kitleler arasında yayılmış halklar ise hep dinlere inandırılmış.Böylece yönetimler istedikleri gibi at koşturma fırsatı yakalamış.

Bu coğrafyada sorgulayan insanı anne babası bile istememiş.

bu kadar mış mış'tan sonra bir düşün bakalım.Bu coğrafyada ateizmin geleceği konusunda senin tahminin nedir?
Alt 29-11-2008, 23:26
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

sevgili Kapecuk
ateizmin geleceği pek parlak olmasa da zaten düzgün ve düşünebilen insanlar arasında olsun.Az ve öz olalım derim ben...........

"Varsan,çarp!!!"
Alt 30-11-2008, 00:03
placebo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
placebo placebo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Haylaz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ilerki yıllarda ateizm türkiyede daha fazla tanınıp tutulurmu? ve ateist örgütlenmler olabilirmi? hatta bu soruları daha geniş bir cercevede ele alırsak türkiyede dahil tüm islam ülkelerinde bunlar gerceklebilirmi?

not: bu soruları sorma nedenlerimden biride ,millet devamlı yeni bir islam mezhebi (sadece kuran veyahut onun gibi bişey) bekliyor ,hiç kimsenin aklına ateizmin (bilimin) egemen olması gelmiyor hatta ateist arkadaslarımızın bile
Dünyayı bilmem ama Türkiye için 10.000 sene lazım
Alt 30-11-2008, 00:47
Titan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Titan Titan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Belki ateist değil, ancak bilinçli ya da bilinçsiz deistlerin çoğalması hiçte uzak bir ihtimal değil. Bilinçli ya da bilinçsizi açıklarsak, bilerek deist olanlar ve deistliğin ne olduğunu bilmeden olanlar.

"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"

Ernesto Che Guevera
Alt 30-11-2008, 02:25
Serdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Serdar Serdar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bir kere insanlığın dinden, karanlıktan, cahillikten, yobazlıktan, gizemcilikten ve her türlü ruhsal sapkınlıktan kurtulması için, toplumun hayat standardı, refahı ve geçim araçlarını elde etme gücü yüksek olmalıdır. Bu olanaklar sağlandığında ne bu sitenin dinlerden özgürlük diye çığlık atmasına ne Richard Dawkins diye birisinin "Tanrı Yanılgısı" diye kitap yazmasına gerek kalacak, ne Turan Dursunlar öldürülecek, ne sınıf mücadeleleri olacak ne de sömürü ve savaşlar olacaktır. İşte o zaman uzaya çıkacaz

Bugün ve geçmişte olduğu gibi mücadele şekli yanlıştır kanımca. Asıl mücadele etmesi gerekenler ekonomistler, mühendisler ve iktisatçılar olmalıdır. Aslına bakarsanız, herkes ekonomist, mühendis ve iktisatçı olmalıdır. Gözünü açık tutmalıdır, olayların akışını başkalarına bırakmamalıdır. Bir: ataerkil düzenin türemesiyle gaddarlık ve karanlık iyiceden kabardı. İkinci kabarış ise makineleşen dünya ile başladı. Ama nerden bakılırsa da, başı çekenler gene bu üç grup ile olacak gibi görünmektedir bana.

Sevgiler, saygılar,
Serdar.

Konu Serdar tarafından (30-11-2008 Saat 02:46 ) değiştirilmiştir.
Alt 30-11-2008, 03:01
Serdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Serdar Serdar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Nasıl ki doktorlar insanları tedavi ediyorsa, ziraat ile uğraşanlar da bitkileri tedavi ediyorlardı. Onlar da bitkilerin doktoruydular. Herkes birşeyin doktoruydu. Ama mühendisler neyin doktoru olduklarını anlayamadılar. Onlar da aslında toplumun doktoruydular. Fakat, makinelerin ihtişamına fena kaptırdılar kendilerini. Ver yansın ettiler, makineleşen dünyaya. Medeniyet sandılar robot kollarını. Herşeyin büyük ölçekte üretimini araştırdılar, tasarladılar. Bu şekilde büyük yanlış yaptılar. Üretimin kontrolünü başkasına devrettiler. Ve tabi ki gücü ve parayı da.

Demiş ki birileri:

"Demek ki, insanların, içinde üretimde bulundukları toplumsal ilişkileri, maddi üretim araçlarındaki, üretken güçlerdeki değişme ve gelişme ile birlikte dönüşerek değişir. Üretim ilişkileri, bir bütün halinde toplumsal ilişkiler denilen şeyi, toplumu ve özellikle, belirli bir tarihsel gelişme aşamasındaki bir toplumu, özgün, ayırt edici nitelikte bir toplumu oluşturur. Antik toplum, feodal toplum, burjuva toplum, her biri aynı zamanda, insanlık tarihinde özel bir gelişme aşamsını belirten, bu türden üretim ilişkileri bütününü oluştururlar."

Karl Marx, Ücretli Emek ve Sermaye

"Bir zamanlar insanlar kendilerini özgür kılacağı umuduyla, düşüncelerini makineler üzerine çevirmişlerdi, ama bu yalnızca makineleri olan başka insanların onları köleleştirmesine fırsat verdi."

Frank Herbert, Dune
Alt 02-12-2008, 16:07
Davudi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Davudi Davudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kapecukun tespitlerine katılıyorum ancak gerçekleri tanıtmak bildirmek için inanıyorumki bu ülkede mutlka birileri cıkıp gerekli organizasyonu yapıp mücadelesini verecektir
Alt 02-12-2008, 16:53
Güçistenci Güçistenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

arkadaşlar bu kadar karamsar olmayın bea.

100 yıl önce ben dinsizim diyebiliyor muydu bizim dedelerimiz? ya da sokaktaki biri ben ateistim diyebiliyor muydu? hatta onu geçin. fes takmadan dolaşabiliyor muydu? ama şimdi fikirlerimizi yazabileceğimiz sitelerimiz bile var. engellemelere rağmen kavgamıza devam ediyoruz. dinlerin gerçekleri gün ışığına çıktıkça insanlar dinlerini bırakmaya devam edecekler. zaman her zaman dinlerin alehine işliyor bu devirde. ayrıca türkiyenin çoğu da gerçek müslüman değil. yumuşak müslüman... dinin her türlü aşırılıklarını reddiyor bizim halkımız. bu iyiye işaret.

http://en.wikipedia.org/wiki/Irreligion

30-40 seneye kadar fransa kadar dinsiz bi ülke oluruz. 70-80 seneye kadar da rusya kadar dinsiz. ben buna inanıyorum!
Alt 02-12-2008, 23:16
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger Gucistenci;

70-80 seneye kadar da rusya kadar dinsiz.-Gucistenci

Rusya "dinsiz mi?"

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Önerilen Siteler