05-04-2009, 00:23
|
|
Üye
|
|
|
|
Aslında piramitlerde de var...en azından bu linke göre..
http://www.vtunnel.com/index.php/101...54907aa3916581
ayrıca en son şaşıracağım piramitlerde olması zaten...keopsun dört köşesinin 4ana yönü belirtmesi,(yani merkezinden kuzeye dik çizgi çekildiğinde kutba uzaklığının 4mil kadar az olacak kadar hassas)
çevresinin tam 365.24 olarak dünyanın güneş etrafında döndüğünü belirtmesi,piramitin bilmem nesini başka bişeye bölünce pi yi vermesi,pisagordan çok çok önce yapılmış olmasına rağmen 3-4-5 oranının biçok yerde geçmesi vs.vs.vs.vs
şaşırılacak şeyler bunlar tabi...hepside
|

05-04-2009, 02:08
|
|
Üye
|
|
|
|
Hem google earthdeki siyasi ve askeri engellemelerden ötürü, hem dünyanın küre oluşundan, hem basık oluşundan, hemde yer yer bombeli oluşu ( araştırısanız dünya tap basık bir küre değil, yer yer hafif çıkıntılar var makro ölçekli ama göz çok net algılayamıyor ), hem teknik araçların yetersizliği gibi nedenlerle yapılan hesapların boş olduunu, boşa çırpıdığınızı belirtmek isterim. Ayrıca yaptığıınz en büyük hata da km meselesnden kaynaklanıyor; mesela dna da altın oran olduğunu bilrisiniz. Birde mil, cm, km, vs gibi rakamları değiştirecek türden farklı ölçü birinleri ile ölçmekte sonucu çok azda olsa etkiler. Birde yüzey şekillerinin etkisi var. Ayrıca enlemlerin arasındaki mesafe eşit değil. Dönenceye çok yakın bir yerde olan Mekke şehrinde bu orana göre hesaplama yapılması lazım. G_Earth düz bir küre ölçer gibi ölçüyor. Mekke ekvatordaki şişlikten güneye doğru olan ölçümlerde daha çok etkilenecek tahminden daha uzun çıkacaktır azda olsa. Kuzeye olan uzaklıkta tahminden biraz az çıkabilir. Bunu ok ciddi bilimsel araştırmalar yapmadan, dünyanın çevresi ölçülse bile , bir şehrin uzaklığı çok çok hassas şekilde şu anda ölçülemiyor. Bunu istediğiniz haritacıya, jeolog vs sorun. Kendiniz ahkam kesmeyin. O nedenle kimsenin Kabede tam çıkmıor biraz köşesinde, Tanrı yerini bilmiyormuydu? kaydırdımı demeye hakkı yok. Kuran da bir şehirden bahsediliyorken ve kutsal yerlerden bölgelerden.. kimsenin bir nokta aramaya hakkıda yok, birisi size Kabe mi dedi? Ben belgeseldede ifadelere çok dikkat ettim. Kesinlikle Mekke ve oradaki kutsal bölgelerden arafat dağından vs bahsediyorlar.. Siz her zaman ki Tanrı nın demediği şeyi onun adına diyorsunuz, Kabe olması lazımmış .. pöh... kim dedi? ben duymadım Kuranda ?
Naparsanız yapın, hem Kuran da yola çıkarak hemde teknik zorluklardan, mutlaka ve mutlaka bir alan daire çizmek zorundasınız..Adamlarda öyle yapmış zaten, arapça versiyonda bir prof konuşuyor dekan olan... Ve anlatıyor durumu...
Birde altın oran estetik bir sayı. klodya şiffıırrrr ın yüz hatları  altın orana tam uyuyormuş , bbc nin belgeselinde steven markout un araştırmaısnı uzun uzun anlatıyor, altın orana uymayan yüzleri dünyada tek bir insan bile beğenmemiş.. Ben demiyorum bbc diyor. Altın oran atam uygun isanlarıda cilt sorunu yoksa herkes beğenmiş. Hem de kültürel farklara rağmen.. Şİmdi klodya ablanın yüzünde, 0,617 çıksa herşey bozulacak mı  artık çirkin mi olacak ? HAyır bir tasarım harikası ve bir mucize olmaya devam edecek..
Dizlerimizi titreten aşık olduğumuz o kız... hayran olduğumuz tüm güzellikler.. bir tesadüf gelişigüzel bir yığın olabilir mi? Hayret ki ne hayret, düzeni görmekte perdelenmiş gözlere... asıl büyük bir mucizede bu.. Muteşem ve şiirsel bir düzene karşı duyarsız ve kör olmak.
Kaldı ki, Kabe sadece kıble yönü ve daha önceden mescid i aksa idi ve sonradan değiştirildi. Allah Kabeye kutsallık atfedilmesini istemiyor. HAfif kenarına koymuşsa bile altın oran noktasını ben bunda böyle ince bir düşünce görürüm. Çünkü yüzlerce dinsel öğeyi ( Kuran ın tamamı, Mekke ayetini ve sınırları ) altın orana göre dizayn eden Allah'ın her işinde bir incelik vardır. Göremeyen gözler üzülsün.
Ama hem dünyanın enlem boylam haritasına göre , hem kutuplara göre, hem ülke sınırlarıan göre, hem şehir sınırlarına göre, hem kuran ayetinde, hem de Kuran'ın tamamında ( yakında göreceksiniz belgeselde ) Altın oranın bu kadar hassas değerlerle çıkıyor olması tesadüf diyenin aklından şüphe ederim.
Son olarak; tam Kabede çıksaydı, uzaylıları aklıma getiririm ve Kuran ıda uzaylılar yazdı dicek adam, aslında melekleri yada bilmediğimiz formdaki canlıları bir nevi kabul etmiş oluyor. Ama gururundan din diyemiyor. Çünkü dinin imajı çok kötü günümüzde, çünkü dindar insanlar çok kötü . Ne bilim var ne ahlak. sözde müslüman çoğu.
Belgesel de inanıyrum ki, simetri mucizesinden de anlaşıldığı gibçok daha güçlüleri geliyor, ve bunlar sadece ayak sesleri bir zemin yoklama, çok yüksek bütçeler, çok iyi sanatılar ve büyük bir ekip çalışıyor olduğuna gör eki belgeselden bunu anlamak lazım; bu durumda dünyada bilimle dinin buluşacağı yeni bir anlayışın oluşacağını bir kaç yıl içinde zor olmasa gerek. BU sefer çok zorlu, sıkı geliyorlar...
Sitenizde, çoğu yanlış meallere, uydurma hadislere, çarpıtılmış ifadelere, eksik arap kültürü ve edebi bilgisine bağlı cehilce bir çok tartışma gördüm, bir çok arkadaşın olduğu gibi, aklınıza soru işareti olarak takılan yerlerin izah edildiğinde, ... pardon yanlış anlamışız diceğinize eminim hemen hepinizin... Çünkü sitede gerçekten yeterince bilgili biri gelip de cevp verememiş yada sildiniz mi aptınız bilmiyorum?
Konu biryolcu tarafından (05-04-2009 Saat 02:23 ) değiştirilmiştir.
|

05-04-2009, 02:15
|
|
Üye
|
|
|
|
birde www.simetrikkitap.com a bakmanızı tavsiye ederim. Bu 4 ciltlik bir kitabın 1. cildinin bir bölümü. Belgeselde bunuda işlicekler, sitelerinde seslendirlmemiş videosu var, bunu da tartışıma açın, ben açamadım yeni başlık. yasaklımıyım neyim?
Yaklaşık 40 mucize gösterilecekmiş pek çoğu yeni olan. Sadece birisi sizi bu kadar telaşlandırdı ise, hepsini izlediğinizde ne olacak merak ediyorum. Allah dan içinizde bir kaç sağduyu sahibi insan varda, önyargısızca incelemeye araştırmaya anlamaya çalışıyor, kısmende olsa.. İNşallah nasihat alan, düşünen bir kaç insan için faydalı olur en azından bu siteden...
|

05-04-2009, 02:22
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
birde www.simetrikkitap.com a bakmanızı tavsiye ederim. Bu 4 ciltlik bir kitabın 1. cildinin bir bölümü. Belgeselde bunuda işlicekler, sitelerinde seslendirlmemiş videosu var, bunu da tartışıma açın, ben açamadım yeni başlık. yasaklımıyım neyim?
|
O kitap tutmaz.
Kur'an 6666 ayettir diye bilir bütün millet.
Besmeleleri ayetten saymadan yapılan hesaplar izah edilemez.
Ayrıca miras paylaşımında basit bir oran hesabında hatalı olan Kur'an'ın, bu tür yollarla ilahiliği, kutsallığı kanıtlanamaz.
|

05-04-2009, 03:00
|
|
Üye
|
|
|
|
@Biryolcu
Evet belgeselde kabe demiyor,kabe ve diğer kutsal bölgeleride içine alan daire diyor,ve ortaya attığı tez tam olarak bu şimdilik...
Fakat takdir edersinki milyonlarca mucize diye adlandırılabilecek kombinasyon varken,bu ölçüm noktaya göre yapılsaydı(tam hesaplanabilecek bir teknikle) ve nokta kabede çıksaydı ihtimali 0'a yakın olacakken bunu bir bölge üzerinde denemek binde 2-3lük oranlara getirecektir,ve gayet ihtimaller dahilinde görülebilir...Fakat üzerinde durduğum nokta,teknik imkanlarla bu mesafenin hassas ölçülemez oluşuyla bu nokta kabeye bukadar yakın,üstüne de düşemezmi acaba? tezini desteklemek ya da bu tezi ortadan kaldırmaktır...
biryolcu´isimli üyeden Alıntı
Dizlerimizi titreten aşık olduğumuz o kız... hayran olduğumuz tüm güzellikler.. bir tesadüf gelişigüzel bir yığın olabilir mi? Hayret ki ne hayret, düzeni görmekte perdelenmiş gözlere... asıl büyük bir mucizede bu.. Muteşem ve şiirsel bir düzene karşı duyarsız ve kör olmak.
|
evrim bu tür soruların cevabının biçoğunu karşılıyor şimdilik...Bir düzenden bahsedecek olursak hiç uğraşmadan şu alıntıyı yapmak isterim...
|
Evrende hassas bir denge vardır. Güneşin dünyadan mesafesi, Planck sabitinin değeri ve pek çok başka şey sanki özel olarak tasarlanmış gibidir. Tüm bunlar evrenin ardında bir zeka olduğunu göstermiyor mu?
Evren'in o derece hassas bir dengede olduğu doğru değildir. Daha doğrusu, o dengeler, kendilerinin oluşması için bir ayar yapıldığının göstergesi değildir. Herhangi bir süreç, mevcut doğa yasalarına göre eninde sonunda belli bir denge durumu oluşturur. Kuralları değiştirip, sistemi tekrar kendi haline bıraktığınızda, bu sefer başka bir denge durumu oluşur. Yeni kurallara, yeni duruma göre. Belli bir denge durumuna ve o duruma uygun olarak meydana gelmiş oluşumlara bakarak, bunun altında tasarım aramak, meseleyi tersinden görmektir. Burnumuz gözlük takmak için mi yaratılmıştır, yoksa burnumuzun şekline göre gözlük diye bir şeyi biz mi icat ettik? Atomlar bir arada kalabilsin ve bildiğimiz gerçeklik oluşabilsin diye mi Planck sabiti o değerdedir, yoksa Planck sabiti o değerde olduğu için mi atomlar bildiğimiz gibidir ve gerçeklik böyledir? Dünyada yaşam olsun diye mi dünyanın güneşten uzaklığı bildiğimiz mesafededir, yoksa dünyanın güneşten uzaklığı bildiğimiz mesafede olduğu için mi dünyada yaşamın olması mümkün olmuştur? (Nitekim başka mesafelerde gezegenler var ve onlarda yaşam yok). İnançlıların bu mantığı çok ilginç bir kendini kandırma örneğidir. Meseleyi tepetaklak eder, tersinden görürler. Fok balıklarının derilerinin altında o kadar kalın bir yağ tabakası olmasını, üşümesinler diye öyle yaratılmalarına bağlayan bir açıklamadır bu. Yaşadıkları fiziksel ortama evrimsel adaptasyon yaptıkları için bu yapıya kavuştuklarını (çünkü başka türlü olanların o ortamda barınamayıp öleceğini) görmez bu mantık. Aradaki uyuma bakıp, sonuca göre sebep üretir.
|
|

05-04-2009, 14:28
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Mucize arayan müslümanımı bilirim.
Ağzını açtıkca, ağzından yalan dökülür.
Mesela hem şunu söyler:
|
Hem google earthdeki siyasi ve askeri engellemelerden ötürü, hem dünyanın küre oluşundan, hem basık oluşundan, hemde yer yer bombeli oluşu ( araştırısanız dünya tap basık bir küre değil, yer yer hafif çıkıntılar var makro ölçekli ama göz çok net algılayamıyor ), hem teknik araçların yetersizliği gibi nedenlerle yapılan hesapların boş olduunu, boşa çırpıdığınızı belirtmek isterim. Ayrıca yaptığıınz en büyük hata da km meselesnden kaynaklanıyor; mesela dna da altın oran olduğunu bilrisiniz. Birde mil, cm, km, vs gibi rakamları değiştirecek türden farklı ölçü birinleri ile ölçmekte sonucu çok azda olsa etkiler. Birde yüzey şekillerinin etkisi var. Ayrıca enlemlerin arasındaki mesafe eşit değil. Dönenceye çok yakın bir yerde olan Mekke şehrinde bu orana göre hesaplama yapılması lazım. G_Earth düz bir küre ölçer gibi ölçüyor. Mekke ekvatordaki şişlikten güneye doğru olan ölçümlerde daha çok etkilenecek tahminden daha uzun çıkacaktır azda olsa. Kuzeye olan uzaklıkta tahminden biraz az çıkabilir.
|
Ölçülemez, hesaplanamaz falan filan der. Ama hemen peşindenMekke/Kabe/Kutsal Bölge Altın Oran noktasındadır diye yalan söyler.
|
mesela dna da altın oran olduğunu bilrisiniz.
|
diye topu bize atıp bilgiçlik yaparak yalan söyler.
|
Birde mil, cm, km, vs gibi rakamları değiştirecek türden farklı ölçü birinleri ile ölçmekte sonucu çok azda olsa etkiler.
|
diye gözümüzün içine baka baka yalan söyler.
|
G_Earth düz bir küre ölçer gibi ölçüyor.
|
diye bilgiçlik taslayıp yalan söyler.
|
bir şehrin uzaklığı çok çok hassas şekilde şu anda ölçülemiyor.
|
diye ne kadar bilgili olduğunu ispatlarken yalan söyler.
|
Bunu istediğiniz haritacıya, jeolog vs sorun.
|
diye söylediği yalanın sorumluluğunu başkalarına yüklemeye çalışır.
diye ahkam kesmeyi kendi tekeline alır.
|
O nedenle kimsenin Kabede tam çıkmıor biraz köşesinde, Tanrı yerini bilmiyormuydu? kaydırdımı demeye hakkı yok.
|
diyerek itiraz kabul etmez.
Fakat, kendi saydığı bu kadar hatadan ve imkansızlıklardan sonra "Mekke altın oran noktasındadır" deme hakkını kendisinde bulur.
Allahını altın oran delisi rolüne sokma hakkı sadece onun tekelindedir.
|
Kuran da bir şehirden bahsediliyorken ve kutsal yerlerden bölgelerden.. kimsenin bir nokta aramaya hakkıda yok, birisi size Kabe mi dedi?
|
diye yalanlarına kılıf hazırlamış olduğunu hafifden çıtlatır.
|
Ben belgeseldede ifadelere çok dikkat ettim. Kesinlikle Mekke ve oradaki kutsal bölgelerden arafat dağından vs bahsediyorlar.. Siz her zaman ki Tanrı nın demediği şeyi onun adına diyorsunuz, Kabe olması lazımmış .. pöh... kim dedi? ben duymadım Kuranda ?
|
Herkese Tanrının demediği şeyleri onun adına deme yasağı koyarken, kendisi Tanrısının demediği, mevcut olmayan Mekke-Altın Oran bağlantısını tanrısı adına söyleyiverir. Hehalde tanrısına kırmızı telefon ile sürekli bir bağlantısı var.
|
Naparsanız yapın, hem Kuran da yola çıkarak hemde teknik zorluklardan, mutlaka ve mutlaka bir alan daire çizmek zorundasınız..
|
diyerek tanrısı adına konuşuverir. Tanrısından daha zeki olduğunu ispatlayıverir.
|
Adamlarda öyle yapmış zaten, arapça versiyonda bir prof konuşuyor dekan olan... Ve anlatıyor durumu...
|
Eyvah. Müslümanların durumu düşündüğümden çok daha vahim. Demek bir arabın isminin önünde prof yazıyorsa, akan sular duracak.
Başkasının ünvanınını arkasına sığınmak, mücize avcılarının sık kullandığı bir taktikdir ve Asalak yaşamın bir gereğidir.
Birde altın oran estetik bir sayı. klodya şiffıırrrr ın yüz hatları  altın orana tam uyuyormuş , bbc nin belgeselinde steven markout un araştırmaısnı uzun uzun anlatıyor, altın orana uymayan yüzleri dünyada tek bir insan bile beğenmemiş..
|
Atma recep din gardaşı değiliz.
Başkasının ünvanınını arkasına sığınma taktiği. Yalanlarına şahit lazım olmuş anlaşılan.
Makyaj uzmanlarının marifetleri hemen unutulmuş.
Bazılarıda Claudia ablamızın güzelliğini; sezeryan ile doğmuş olmasına bağlar. ve bundan emindirler.
Ha altın oran, ha sezeryan. Her ikisinde de bir kesme/kesit eylemi var.
Bu kesme işinde ne kerametler varmış be! Bazı insanlar oğullarının/kızlarının cinsel organlarını kesmeden rahat edemez.
|
|
Aha başladı cami köşesinde pinekleyen birisinin ipe sapa gelmez vaizi.
|
Kaldı ki, Kabe sadece kıble yönü ve daha önceden mescid i aksa idi ve sonradan değiştirildi. Allah Kabeye kutsallık atfedilmesini istemiyor. HAfif kenarına koymuşsa bile altın oran noktasını ben bunda böyle ince bir düşünce görürüm. Çünkü yüzlerce dinsel öğeyi ( Kuran ın tamamı, Mekke ayetini ve sınırları ) altın orana göre dizayn eden Allah'ın her işinde bir incelik vardır. Göremeyen gözler üzülsün.
|
İçeriği incir çekirdeğini doldurmaz laf kalabalıkları.
|
Ama hem dünyanın enlem boylam haritasına göre , hem kutuplara göre, hem ülke sınırlarıan göre, hem şehir sınırlarına göre, hem kuran ayetinde, hem de Kuran'ın tamamında ( yakında göreceksiniz belgeselde ) Altın oranın bu kadar hassas değerlerle çıkıyor olması tesadüf diyenin aklından şüphe ederim.
|
Yine yalan-dolanlarla dolu, içeriksiz hezeyanlar.
...
...
...
Zavallı ülkemin, zavallı saf inanırları. Bu sahtekarların elinden daha çok çekeceğiniz var.
Sevgiler
Bir müslüman yalan söylemezse, rahat edemez. Bu bir doğa kanunudur, hiç şaşmaz.
Bak: İslam'ın birinci şartı olan Kelime-i Şehadet = Yalancı şahitlik.
|

05-04-2009, 20:00
|
 |
Üye
|
|
|
|
Arkadaşlar olayın şişirme olduğunu şimdi yine sayılarla çok açık gösteriyorum daha da üstüne bişey söylemeye gerek yok.
Genel olarak burada kutuplara göre altın oran meselesini tartıştık.(Onun da tam tutmadığı aşikar) Peki ya gündönümü çizgisine ve çapraza göre yapılan ölçümlerve ayet meselesi. Şimdi o diğerlerinin de ne kadar şişirme olduğunu göstermek istiyorum:
1.GÜNDÖNÜMÜNE GÖRE: Adamların kendi verisine ve google earth'e göre mekkenin bulunduğu meridyen:39.82 doğu.
Gündönümü çizgisi: 180batı ya da 180doğu ->ikisi de aynı meridyen ve gündönümü çizgisi
Hesaplayalım bakalım altın oran mı çıkıyor gümüş mü?
batıdan uzaklık=180+39.82=219.82
doğudan uzaklık=180-39.82=140.48
a/b=219.82/140.48=1,5647...
hadi bi de c/a'ya bakalım belki o tutar: 360/219.82=1,6377 (Hesabıma göre boylama göre altın oranda olması için 42,49D boylamında olması gerekir ki Ardahan bile daha altın oranda demektir bu)
2.ÇAPRAZA GÖRE=Burda tam bir aldatmaca var çünkü enlem ve boylama göre AO çıkması(ki onlar yanlış hesaplanmış) bunun doğru çıkmasının otomatik nedenidir zaten Ayrıca Kullanılan phi matrix programının çizgilerinin ne kadar kalın olduğuna dikkat edin nerdeyse bir meridyen kalınlığında (111km) ki bununla istediğin bir noktanın ucunu köşesini tutturma olsılığın zaten çoook fazla.. Dahası çapraz göre hesap yapmak sadece komik dünyanın şeklinden dolayı o haritadaki kuzey ve güney kenarların tümü aslında tek bir nokta yani kutuplar yani aslında bir kürede böyle birşey sözkonusu bile olamaz. Dünyayı yuvarlak haliyle düşünüp o doğruyu çizmeye çalışın ne demek istediğimi anlayacaksınız.
3.AYETE GÖRE: Birkere bunun kabenin mucizesinden bahseden tek ayet olduğunu söylüyor ama ben pek bir mucize söylemi göremedim. Ayrıca içinde kabe geçen birçok ayeti deneyip bulamayıp en yaklaşık buldukları buna yöneldiklerine eminim. Ayet uzunluğunda zaten tam bir beceriksizlik var. 47/29=1,620... çıkıyor zaten yüzden tersini yaparak aldatılmaya çalışılıyor. Çeşitli mantıklarla 47/30, 47/29,5 hiçbiri yaklaşık sonuç bile vermiyor dolayısıyla safsatadan ibaret.
4.YÜZ-GÖZ-KOL-BACAK ORANLARI= Fragmanın başlarında sürekli bu oranlar dönüyor ve 1,618 olduğu ima ediliyor. Böyle bir şey yok insandan insana değişir. (Öyledir demiyor belki ama öyle olduğuna inandırmaya çalışır, etkiler bi hali var)Tek söylenmesi gereken bu oranda oranların göze hoş göründüğüdür. Bunun da kutsal bir mucizeyle alakası yok tamamen bilimsel ve genetik.
5.Daha önce de söylemiştim a/b c/a bu ikisini ayrı bir mucize olarak sunması zaten yanıltıcı olmasının bir göstergesi. Bunlar zaten altın oranın doğal sonucu ayrı ayrı rastlantılar değildir.
TÜM BUNLAR IŞIĞINDA; Hepsini gözden geçirdiğimizde aslında topu topu elle tutulabilir tek bir iddaa kalıyor ki o da kabe "çevresinin" kuzeye uzaklığı/güneye uzaklığının 1,618 sayısına sadece bir miktar yakındır. Ama zaten bunu sağlayan yeryüzünde yüzlerce kara yerleşim yeri var ve zaten hesaplamalara göre kabeye sadece 10larca kilometre uzakları işaret ediyor.(Bunu daha önce arkadaşlar hesapladılar tekrar değinmiyorum)
ee ELDE NE KALDI==Hemen hemen HİÇ!!!!
|

05-04-2009, 20:50
|
|
Üye
|
|
|
|
@wolvox
Hertürlü propaganda filmindeki gibi taraflı olmayacağını zaten en başta kabullenmek gerekli..Ayrıca benimde "kalan 3ü denize düşüyor" resminde gösterdiğim kalın çizgi paint te dikkatimi çekmişti..Haklısın,Doğu-batı haritasına görede verilen değer tutmuyor..
47/29 niye yapmadığını da belirtmiştim bu başlık altında..
wolvox´isimli üyeden Alıntı
Tek söylenmesi gereken bu oranda oranların göze hoş göründüğüdür. Bunun da kutsal bir mucizeyle alakası yok tamamen bilimsel ve genetik.
|
Bunu bende bir mucize diye sunmadım kesinlikle..sabit oranlar alakasız yerlerde olabilir...Bu sadece altın oranın öyle boş bir oran olmadığını gösterir
|

05-04-2009, 21:16
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Allah özendi, bezendi, kullarına Kabe'yi altın oran oluşturacak şekilde konumlandırıp inşa ettirdiiiii, sonraaa...
- içine putların konulmasına izin verdi,
- yakılıp yıkılmasına seyirci kaldı,
- sel sularını oraya yönlendirip, birçok kez sulara gömdü, hasara uğrattı,
- batan bir gavur gemisinden yağmalanan malzemeyle onarılmasını sineye çekti,
- orayı kıble yaptı,
- sonra caydı,
- Kudüs'ü kıble yaptı,
- sonra yine fikir değiştirdi, yeniden Kabe'yi kıble yaptı,
- putperestlerin kutsal taşı "Hacer-ül esved"i yerinde bıraktı,
Biraz daha düşünsem daha neler çıkar kimbilir.
"Altın oran mucizesi"ymiş. Hadi be!
Bütün bu tartışmaların sonunda görüldü ki, bu mucize arayışı da fos çıktı.
Sıradaki?
|

06-04-2009, 21:03
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Altın oran denen şey, her şeyden önce sanatla ve sanat kaygısıyla oluşturmaya çalışılan ve çok uzun bir deneme yanılma süresinden sonra ortaya konmuş bir estetik ölçüsüdür. Dolayısıyla Kur'an'la veya onunla ilgili bir kavramla açıklamaya çalışmak, gereksiz ve yanlış bir çabadır.
Dünya nüfusu nedir ve kaç insanın yüzü altın oran ölçülerindedir? Yani sanatsal ölçüde estetiktir?
En acımasız zalimler, kafası kesilmedik mazlumlar arasından çıkar.
|