Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-04-2009, 17:03
kaancan
Üye Değil

arkada birilerini bırakmak gerek; eş,dost,tanıdık şart....
mezar yeri en önemli konu;ölmeden önce alınması gerekir,istanbulda mezar yeri fiyatları çok pahalı ve nerdeyse merkeze yakın mezarlıklarda yer kalmamış durumda...
cenaze masraflarıda ölüm şeklinize göre hiçte azımsanacak miktarlarda değil hani...
hastanede ölsen ardından hastane masraflarının ödenmesi gerekiyor,evinde ölsen seni bulup gerekli işlemleri yapacak insanın olması şart....
kısacası ölümden sonra ülkemizde şartlar oldukça zor...
altarnatifler var tabi;cesedinizi (tabi adam gibi ölürseniz-tek parça)herhangi bir araştırma hastanesine kadavra olarakta bağışlayabilirsiniz...kemikleriniz uzun yıllar eğitim öğretim amaclı kullanılabilir....fakat orda da bir sorun var;mezar yeri istermisiniz yada mezar yerinizin olmasının sizin için bir önemi varmı???
özetle ölümden sonrası biraz karışık ve bazı önlemlerin alınması gerekiyor...cesediniz bir atık durumunda,çevreyi kirleten kokan ve rahatsızlık veren bir çöp haline gelmeden cesedinizin ortadan kaldırılması şart...
Alt 12-04-2009, 23:12
AzinliginFeryadi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AzinliginFeryadi AzinliginFeryadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İnancına göre yakılabilirsin de ancak beden genellikle yakınların veya belediye tarafından toprağa gömülüyor.Sonra ayrıştırıcı bakteriler yardımıyla ve sıcaklığa bağlı olarak en hassas dokulardan başlanmak suretiyle parçalanıyor.En fazla dayanabilen organ iskelet ancak o da zaman içerisinde fazla tutunamıyor ve toprağa karışıyor.Eğer benliğimize(psikoloji psikoloji olmadan önce buna ruh diyordu) ne oluyor, nereye gidiyor diye soruyorsan onu ben kesin bir bilimsel dille açıklayamam.Çünkü hiç ölmedim.Fakat tahmin yürütebilirim.Belki ''ruhumuz'' yani elektrobiyokimyasal sistem bir şekilde toprak içinde zamanla nötüralize oluyor olabilir.Ne de olsa insanı insan yapan düşünsel sistemde bir hareketlilik bir eylemlilik söz konusudur.O nedenle bir enerjisi vardır ve olmalıdır.Bence kısaca ve anladığım kadarıyla Abdozt, ölümden öte köy yok.

1)A, A'dır. 2)A, B değildir. 3)A, aynı zamanda hem A, hem de B olamaz.
Alt 12-04-2009, 23:29
kaancan
Üye Değil

yok ben bir doktor olarak o aşamaları çok iyi biliyorum benim ilgilendiğim ölüm sonrası ekonomik boyut ve ölüm sonrasıyla paranın direkt ilişkisi
bu arada yakılmak isteyebilmen içinde iyi bir birikimin olması gerek....
Alt 13-04-2009, 00:00
yiğit yiğit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

;27702 Diyor ki
Sevgili Abdozt,
Bu ölümü niye böyle abarttığınızı anlamış değilim.Kardeşim.Bu ölüm bir tabiat
kanunu.İnsan doğar,büyür ve ölür.Bir kere bunu kabulleneceksin.Kabullenmediğin
zaman bir ömür boyu kafanı kurcalar durur bu ölüm olayı.Ben bir ateistim.
Samimiyetimle söylüyorum ki ölüm aklımın ucundan geçmiyor.Tek düşündüğüm bu
dünyada vatanıma milletime ve insanlığa nasıl bir yararım olur diye düşünmek.
Zamanı gelince de öleceğim.Bu zaman biraz da benim elimde.Bilim biliyorsun
insan ömrünü epey uzattı.Çok yaşamak istiyorsan tedbirli hareket edeceksin.
Öldükten sonra da elbette toprak olacağım.Olay bu kadar basit bana göre.
Sana da tavsiyem hiç ölmeyecekmiş gibi hareket et.Sen yaşadığın zamanı en iyi
şekilde değerlendirmeye çalış.İnancın varsa inancının gereğini yerine getir.
Ama her kes benim gibi düşünsün diye de kimseyi zorlama.Attığın her adımda
insan olduğunu ve karşındakilerinin de(ateist olsa bile)insan olduklarını
hiç bir zaman unutma...Sevgilerimle...
Ateist değilim ama güzel yazmışın kardeş,
sevgi saygı anlayış çerçevesinde hareket eden insanları çok severim.
tabi toprak olacağız.Sonrada hiç ölmicem ve Cennetten dünyayı seyredeceğimİnşlhh.
BEn Allaha sonsuz inanırım çünkü Allah sonsuz,Bunu en iyi ne zaman anladım biliyormusun güzel insan.Uzaydaki sonsuzluğu düşününce...
ne dibi var ne sonu???
çıııık çııııık
innnnn innnn
vauuuuuvvvvv işte bu yaaaaa! bu sonsuzluk beni sonsuz olana götürdüüüüü
belki cennetteee bu sonsuzluğun içinde
Alt 13-04-2009, 02:39
mockba mockba isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Aslinda olumden sonra degilde.Dogumdan once ne oluyor? u anlayabilirsek bu daha yarali olur bizim icin sanirim.

Anne babamiz biz vitaminken karar aldiklarinda.Ruh nereden nasil hangi sartlarda hangi suzgeclerden gecerek geliyor.

Bir Ruh havuzundan secmece karpuz misali hadi sira sende sekliyle bilincsiz sekilde mi geliyor? Yoksa bilincli ve isteyerek mi olumlu yasami tatmak istiyoruz.

Hani hep atifta bulunuyosunuz ya? Bana mi sordular bu dunyaya gelirken diye.Madem herseyi biliyor bu Tanri neden beni yaratti diye?

Peki bunun(dunyaya gelmenin) sizlerin secimleri olmadigini nereden biliyorsunuz?

Gerci burada Ruh`u kabul eden arkadaslar icin soyleyebilirim bunlari.

Anne ve Babaniz Ozgur Secimlerini yaparlar.Sonra belki ruhlar aleminden gel bakalim denir `bak sen dunyaya gittiginde 92 yasinda oleceksin` Bu surecte bu kadar gunah bu kadar sevap isleyeceksin` Sonrasinda ise Cennet ve Cehennem seni bekliyor olacak.Ama bir kuralimiz var.

Butun bu boyutta yasadiklarin hatiralarin silinecek ve o bedenle bir insan olup insan sartlarina gore yargilanacaksin. demistir birileri bize.Belki.Sonrada atmistir ruh bilince restart`i gondermistir buraya.

Arada hepimiz yasariz `bu ani gormustum` diye.Bu belki Matrix`te olusan bir dalganma degilde.Benim bu cumleleri kurmam, bu dunyaya gelmemin, sebebimin, su anki ruhumun tercihiyle ve tum hayatimda yapacaklarimi bilerek geldigimi ispatlamak, dusundurtmek icindir. O yuzden ruh yargilancaktir da beden curuyecektir belki. Ya da diger bir tabirle `Allah madem herseyi biliyor neden gonderdi neden siniyor` un sebebi de olabilir.

Cunku Allah herseyi bilir gorur ama `senin hafizasi silinmis ruhunla yapacagin hicbir seye karismaz.Bunlari yasa gor sifirdan basla beni bir kez daha bul der.

ve O ruh Tanri`nin yarattigi en yuce varligin hissini, insan olmanin ne demek oldugunu anlayabilmek onu yasayabilmek icin vazgecerek gelmistir oradaki hayatindan.

Hep oldukten sonraya gore butun yorumlar.Bugune kadar da boyle gelmis boyle gidiyor hep.Bence dogumdan once ne olmusturu dusunmek insani daha fazla yakinlastiriyor Allah`a.

Oldukten sonra olacagimizsa bize dogumumuzdan once soyledikleri gibidir eminim.Artik ne soylemislerse.Ben insan olmaya Tanri`min bana soylediklerini yapmaya cabaliyorum.

Saygilar.
Alt 13-04-2009, 11:09
Ki-Adi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ki-Adi Ki-Adi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

mockba´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Anne ve Babaniz Ozgur Secimlerini yaparlar.Sonra belki ruhlar aleminden gel bakalim denir `bak sen dunyaya gittiginde 92 yasinda oleceksin` Bu surecte bu kadar gunah bu kadar sevap isleyeceksin` Sonrasinda ise Cennet ve Cehennem seni bekliyor olacak.Ama bir kuralimiz var.

Butun bu boyutta yasadiklarin hatiralarin silinecek ve o bedenle bir insan olup insan sartlarina gore yargilanacaksin. demistir birileri bize.Belki.Sonrada atmistir ruh bilince restart`i gondermistir buraya.

Madem daha doğmadan işleyeceğimiz sevaplar, günahlar, gideceğimiz yer biliniyorsa dünyaya gelip sınava girmek ne alaka?

Öldükten sonra en önemli konu bence sonsuz hayat. Cennete yada cehenneme gitmiş ol sonunda sonsuza kadar yaşayacaksın deniyor. Bu nekadar mantıklıdır?
Ölümden sonrası nereye kadar? nekadar sürecek. Bir sonu var mı yokmu?

...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...
Alt 14-04-2009, 07:29
paslıçivi paslıçivi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

varoluş, insanlık, yaşam, ölüm ne büyük bir bilmece değil mi..

bitmeyen ve bitmeyecek olan sonsuz bir puzzle..

yaşamı güzel ve kutsal kılan bu sonsuz puzzle'ı varolduğunuz sürece çözmeye çalışmak..

ölüm sonrası da bu devasa bulmacanın çok önemli bir parçası..

zihnin bir ürünü olan egoda yaşadığınız sürece ölüm sonrası için bilmiyorum demek çok zordur..

gerçeklik budur, ölüm sonrası bilinmez, çünkü sınanabilinen bir kavram değildir..

zihinsizlik durumunda bilinciniz, duygularınızdan arınır ve özgür kalır.. en üst seviyeye çıkar.. hiçbir öğretinin, hiçbir inancın, hiçbir duygunun kölesi değildir artık.. safbilinç durumuna gelirsiniz ve gerçek imparator sahneye çıkmıştır..

zihnin bir ürünü egoda yaşadığınız sürece ölüm sonrası için bir sabitlenmiş bir fikriniz (inancınız) olması kaçınılmazdır.. çünkü duygularınız bilincin özgürleşmesine izin vermez.. aksi halde huzursuzluk mutsuzluk sıkıntı hali ile karşı karşıya kalırsınız..

zihinden arınıp özünüze, safbilincinize ulaşabilirseniz yaşam denilen bulmacayı çözmeye çalışmak büyük bir coşkuya keyfe dönüşür..

sonsuz bir okyanusun üstündeki devasa dalgalarda sörf yapmak gibi birşeydir..

anlatılmaz.. yaşamak lazımdır..

Alt 20-04-2009, 21:35
AzinliginFeryadi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AzinliginFeryadi AzinliginFeryadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ölüm sonrası bilinemez ama hayatî faaliyetleri 1-2 dakikalığına duran ve tekrar hayata dönen çok sayıda insan var.Onlara sormak lazım ne gördüklerini?
Birşey göreceklerini sanmıyorum ama eğer; o 1-2 dakikaya dair hiçbirşey hatırlayamıyorum derlerse veya kapkaranlıktı gibi bir açıklamada bulunurlarsa, diğer tarafa inanan arkadaşlar, allah 1-2 dakikalığına ölmüş bir kuluna bu taraf hakkında tüyo vermez diyeceklerdir.Şayet mahşer yerini gördüm gibi bir açıklama gelirse, zaten dünden hazır olan inançlı insanlar muhtemelen, açıklamayı havada kapacaklardır.Hem de o kişinin yalan söyleyip söylemediğini hiç sorgulamadan.Zaten din bir bakıma bunun için vardır.Açıklanamayan, bilinemeyen konuları kendi hanesine puan olarak yazdırmak ve bu sayede varlığını sürdürmek için yani.Açıklamalar geldikçe de saptırmalar, örtmeler, yalanlar ile yoluna devam edegelmiştir dinler.

Öbür tarafta ister cennet olsun ister cehennem.
Bu dünyada insan olmayan,
Su sidyene su vermeyen,
Taş taşıyan işçiye kolay gelsin demeyen,
Tuğla üstüne bir tuğla koymayan,
Bahçe bezeyenden günaydını,
Hasat yapan çiftçiden soğuk bir ayranı esirgeyen insanlık, diğer tarafta peygamberler katında ağırlansa, hatta allahın makamında açık büfe tatil imkanı yakalasa ne olur?Dünya'da dikili bir ağacı olmayanlar, allaha kölelik yapacağım diye insanlığını bir kenara koymuş olanlar, herşeyin farkında olup düşüncesini söylemeye korkanlar ya da inanır gibi gözüküp indragandi yapanlar(sözüm ona tamah günahtır) cennet ile ödüllendirilecek ise kimse kusura bakmasın ben o insanlar ile aynı cennete giremem.Cehennemin en dibine atsınlar beni de onlardan uzak olsun yeterki.

Ne gemiciğimiz oldu bu dünyada ne de burmalı kulelerimiz.
İstemedik te zaten.
Yeterki insan eşit ve onurlu olsun...
Mutluluklar bizimle, elem yok olsun dedik her zaman.

Kendimiz için istediğimiz iyi herşeyi,
Başkası için de istedik,
Düşman mıdır, dost mudur sorgulamadan hem de.

Boğazımızdan bir yudum su bile zor geçti,
Acaba suya hasret bedevi nasıl söndürüyor içindeki volkanı diye düşünürken.

''Komşumuz aç mıdır, tok mudur?'' derdimiz hep bu oldu.

Yalandan korktuk yılandan korkmadığımız kadar ve
Yılan bile kıskandı yalandan korkumuzu.

Tek ''hatamız'', sıfatı ne olursa olsun, kimseye kulluk etmemek oldu.
Bu yüzden itilip kakıldık.Küfür yedik.Hapse atıldık, işkence gördük, öldürüldük.

İnsanız dedikçe insanlığımızdan utandırdılar.
Kardeşiz dedikçe öz kardeşimizden soğuttular.
Yine de bir çorba bir hırka, bir dost bir post yeter bize dedik.
Ve sonunda kötü olan yine biz olduk.

Yolun yarısına merdiven dayandı.
Gayrı bu vapurun rotası değişmez.

Dost olan tutsun matemimizi.

1)A, A'dır. 2)A, B değildir. 3)A, aynı zamanda hem A, hem de B olamaz.
Alt 20-04-2009, 21:37
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger Azinligin Feryadi;

Genelde verilen cevap; yasamlarinin bir film seridi gibi gozlerinde canlandigi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 21-04-2009, 06:24
Ryuk Ryuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger Azinligin Feryadi;

Genelde verilen cevap; yasamlarinin bir film seridi gibi gozlerinde canlandigi.

Saygilarimla;
evrensel-insan
"Bir ışık gördüm." değil miydi?

Önerilen Siteler