Aslinda olumden sonra degilde.Dogumdan once ne oluyor? u anlayabilirsek bu daha yarali olur bizim icin sanirim.
Anne babamiz biz vitaminken karar aldiklarinda.Ruh nereden nasil hangi sartlarda hangi suzgeclerden gecerek geliyor.
Bir Ruh havuzundan secmece karpuz misali hadi sira sende sekliyle bilincsiz sekilde mi geliyor? Yoksa bilincli ve isteyerek mi olumlu yasami tatmak istiyoruz.
Hani hep atifta bulunuyosunuz ya? Bana mi sordular bu dunyaya gelirken diye.Madem herseyi biliyor bu Tanri neden beni yaratti diye?
Peki bunun(dunyaya gelmenin) sizlerin secimleri olmadigini nereden biliyorsunuz?
Gerci burada Ruh`u kabul eden arkadaslar icin soyleyebilirim bunlari.
Anne ve Babaniz Ozgur Secimlerini yaparlar.Sonra belki ruhlar aleminden gel bakalim denir `bak sen dunyaya gittiginde 92 yasinda oleceksin` Bu surecte bu kadar gunah bu kadar sevap isleyeceksin` Sonrasinda ise Cennet ve Cehennem seni bekliyor olacak.Ama bir kuralimiz var.
Butun bu boyutta yasadiklarin hatiralarin silinecek ve o bedenle bir insan olup insan sartlarina gore yargilanacaksin. demistir birileri bize.Belki.Sonrada atmistir ruh bilince restart`i gondermistir buraya.
Arada hepimiz yasariz `bu ani gormustum` diye.Bu belki Matrix`te olusan bir dalganma degilde.

Benim bu cumleleri kurmam, bu dunyaya gelmemin, sebebimin, su anki ruhumun tercihiyle ve tum hayatimda yapacaklarimi bilerek geldigimi ispatlamak, dusundurtmek icindir. O yuzden ruh yargilancaktir da beden curuyecektir belki. Ya da diger bir tabirle `Allah madem herseyi biliyor neden gonderdi neden siniyor` un sebebi de olabilir.
Cunku Allah herseyi bilir gorur ama `senin hafizasi silinmis ruhunla yapacagin hicbir seye karismaz.Bunlari yasa gor sifirdan basla beni bir kez daha bul der.
ve O ruh Tanri`nin yarattigi en yuce varligin hissini, insan olmanin ne demek oldugunu anlayabilmek onu yasayabilmek icin vazgecerek gelmistir oradaki hayatindan.
Hep oldukten sonraya gore butun yorumlar.Bugune kadar da boyle gelmis boyle gidiyor hep.Bence dogumdan once ne olmusturu dusunmek insani daha fazla yakinlastiriyor Allah`a.
Oldukten sonra olacagimizsa bize dogumumuzdan once soyledikleri gibidir eminim.Artik ne soylemislerse.Ben insan olmaya Tanri`min bana soylediklerini yapmaya cabaliyorum.
Saygilar.