Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-03-2008, 19:37
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Re: Allahın Yokluğunun İspat Edilmesi üzerine

Adem için neden toprak kullanıldı?
*Camurla oynamasini cok sevdigini duymustum.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 26-03-2008, 20:06
gozeneli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gozeneli gozeneli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Allahın Yokluğunun İspat Edilmesi üzerine

sayın Vartor görüyorum ki yaratıcıyla aranız iyi.
Neyi sevip sevmedigini biliyorsunuz

Bir zahmet at yarışlarını hangi at kazanacak bir sorsanız
Alt 31-10-2008, 05:14
XxSiyaHxX XxSiyaHxX isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

vartor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Adem için neden toprak kullanıldı?
*Camurla oynamasini cok sevdigini duymustum.
Selamın Aleyküm...

uzun bir aradan sonra merhabalar.

Hz. Adem için Toprak kullanıldı, bir rivayete göre Şeytan kor ateşten yaratıldı ve aynı ateşten yaratılan Şeytan için Cehenem de nasıl bir azap çektirileceği merak edilecekti.
Topraktan yaratılan insanoğluna bir taş parçası zarar verdiğine göre ateşten yaratılan bir varlığa da ateş pek tabii olarak zarar verebilirdi.

Tıpkı "hepiniz aynı ana babadan geldiniz" diyebilmek için bir defaya mahsus kardeş evlilikleri yapıldığı gibi.

Allah(cc)'ın varlığını ispata gelince dinimiz bu konuda tartışmamayı emrediyor.
Din benim ben koruyacağım diyor yüce yaratıcı.
Çünkü islam dini hassastır... Tek söz sizi günahkar yapabilir.

Tabi siz sevgili arkadaşlar(!) Hala maymundan geldiğimizi savunuyorsunuz
Peki kabul ediyorum.
Siz kendi soyunuzu savunun biz kendi soyumuzu...

Bir diğer arkadaş evrensellikten bahsetmiş...Söylemeden geçemeyeceğim.
Süslü kelimeler ama bayat sosyalizm kokuyorsun "evrensel-insan"

dedi ki:
Alt 31-10-2008, 11:32
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

XxSiyaHxX´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hz. Adem için Toprak kullanıldı, bir rivayete göre Şeytan kor ateşten yaratıldı
Kur'an ayetlerinin RİVAYET olduğunu kabul etmeniz sevindirici.

Tıpkı "hepiniz aynı ana babadan geldiniz" diyebilmek için bir defaya mahsus kardeş evlilikleri yapıldığı gibi.
Hepiniz aynı ana babadan geldiniz demenin üstün bir anlamı, üstün bir amacı mı var? Ancak müslümanların müslümanların kardeşleri olduğunu söylerken islam olmayan insanları dışlayan bir din için böyle bir söylemin nasıl bir üstünlüğü olabilir ki? Bu üst amaç ensest yollu aşağılık bir çoğalmayı unutturacak denli bir ulviyete sahip olmalı herhalde. Ama biz o denli ulvi bir hissiyata sahip değiliz anlaşılan ki anlayamıyoruz.

Allah(cc)'ın varlığını ispata gelince dinimiz bu konuda tartışmamayı emrediyor.
Evet, çünkü o da farkında ki tartışılsa temelleri 10 richter'a maruz kalmış gibi sallanacak.

Çünkü islam dini hassastır... Tek söz sizi günahkar yapabilir.
Bu korku da sizinle birlikte mezara kadar gider. Boş bir korku olduğunu anlayacak fırsatınız bile olmayacak.

Tabi siz sevgili arkadaşlar(!) Hala maymundan geldiğimizi savunuyorsunuz
biraz evrim okuyup öyle gelin. En cahil evrim karşıtının kullandığı bu sözcüklerle ancak komik oluyorsunuz. Buyurunuz dersiniz şurada==> http://www.evrimteorisi.org/

Peki kabul ediyorum.
Siz kendi soyunuzu savunun biz kendi soyumuzu...
Çamurdan yaratılmış olmak daha üst düzey kılıyor galiba.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 03-12-2008, 14:31
slmkull - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
slmkull slmkull isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hareket halindeki herşey belli bir zamanda ve mekanda başlayan hareketle bu eylemine başlamıştır. Bütün elektron ve kütleler dairevi bir hareket halindedirler. Her elektron ve kütlenin de bu hareketinin belirli bir zamanda ve mekanda başlaması gerekmektedir. O halde bu başlangıç noktası bize varlıkların başlangıç anını yani yaratılma zamanını verecektir. Bu düşünceden hareketle kainatın bir yaratıcı tarafından belli bir zamanda yaratılmış olduğu sonucuna ulaşırız. Bu ise yoktan yaratmadır. Yoksa hiçbir şey kendiliğinden yoktan var olmaz.

Alemin hem başi hiç, hem sonu hiç, iki hiç arasinda varlik olurmu ki hiç?ateist arkadaşlara kissadan hisse.....

Hiç birşey olmasaydi yerine,her şeyin nasil olduğunu sorgulamamiz gerekirken, sadece akla, evet sadece gözümüze inen aklimiza dayanarak göremediğimiz yaradana yok diyebiliyorsak gerçekten bizde yokuzdur...görmeyi istemenin en büyük cehalet olduğunun farkina varamamakta ayri bir cehalet.

E hadiiii akilli arkadaşlar cevaplarinizi bekliyorum!....

Esyada sebep ve sonuç ilişkisi vardır..
Sebepler akılsız şuursuz maddelerdir. Sonuçlar ise mükemmeldir.
Mükemmel sonuçları akılsız şuursuz sebeplere vermek, aklın kabul edeceği bişey değildir.
Zira insan akıllı olduğu halde, irade ve kudreti olmadığından icattan eli bağlanmıştır....Mesela insan kendi labaratuarında süt yapamaz, yumurta yapamaz elma yapamaz....Akıllı insan bunları yapmaktan aciz ise, akılsız şuursuz sebepler yapıyor demek bilimsel bişey olmasa gerektir......
Ayrıca yeryüzünü Allahtan başka sahiplenen çıkmadı ve çıkamayacaktır...Bu konunun aksi ispat edilemeyecğinden(nasılki şu ana kadar edilemedi), bütün Mülk Allahındır yaratıcısı odur...Kabul etmek istemeyenler, birşeyler yaratmadığı müddetçe bu hükmü fiilen kabul etmiş sayılırlar

Evrenin bir başlangici varsa bir sebebi vardir bir sebebi varsa bir müsebbibi vardir.

Konu aydoe tarafından (03-12-2008 Saat 17:50 ) değiştirilmiştir.
Alt 03-12-2008, 15:39
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

slmkull sitemize hoşgeldin..Öncelikle verilen cevapları incelemeni isterdim..

Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı...
-----------------------------------------------------

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..
Alt 03-12-2008, 16:05
emrekalkavan emrekalkavan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Allah ın varlığını en güzel kanıtlayan kişilik hz.ali dir .

insan,cennete de cehenneme de kendi emeğiyle gider.
Alt 03-12-2008, 17:49
Güçistenci Güçistenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Allah ın varlığını en güzel kanıtlayan kişilik hz.ali dir .
benim forumda yazmam tanrının yokluğunun kanıtıdır. amin el-fatiha

not: modlara duyurulur. konuyla alakasız iletileri silin. benim iletimi de...
Alt 03-12-2008, 17:56
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

E hadiiii akilli arkadaşlar cevaplarinizi bekliyorum!....
Dakka bir gol bir! Saygılı ol ki karşında muhatap bulasın. Buraya seni silah zoruyla mı üye yaptılar? Eğer bize böyle msjlar atarak gerilim yaratacaksan hiç gelme akıllı arkadaşım!
Alt 13-04-2009, 00:20
AzinliginFeryadi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AzinliginFeryadi AzinliginFeryadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sn exclusive,
Din karşıtı felsefeler bölümünde Ateizm ile ilgili yazının giriş kısmında bu konuya ilişkin bir tartışma yer alıyor.Peri diyaloğunu kastediyorum.Burada anladığım kadarıyla ilahi bir gücün(ne demekse?) varlığı hakkında ''Var olduğunu söyleyebilmek için var olduğu kanıtlanmalıdır.'' ya da ''Var olduğunu söyleyebilmek için yokluğu kanıtlanamamalıdır.'' şeklinde iki durumun hangisinin esas kriter olarak alınacağı üzerinde tartışıyoruz.Bilimi esas kabul edeceksek eğer, sizin de malumunuz bilimsel metodlara göre hipotezi ortaya atan hipotezi ispatlamalıdır.Yani peri vardır diyen öncelikle perinin varlığını kanıtlayan ispatlarını ortaya koymalıdır.Sen periye inanmıyorsan yokluğunu ispatla diyemez.Eğer bu mantıkla bakacak olursak ateizm bir antitezdir.İlahi bir gücün var olduğu düşüncesi ise hipotezimsi bir hezeyandır(bana kalırsa işleme dahi alınmaması gereken bir hipotezdir).Öncelikle hipotez sahipleri hipotezlerini hangi mantıkla ispatladıklarını açıklamak zorundadır.Henüz tatmin edici hiçbir ispatları yoktur.Zaten olamaz da.Ortaya atılan hipotezimsi durum cronos vardır ve zaman onun kontrolündedir gibi bir öne çıkıştır.cronosun var olduğunu söyleyebilmek için varlığı ispat edilemez ve yine var olduğunu söyleyebilmek için yokluğu da kanıtlanamaz.Çünkü yoktur.Her iki şartta da yok olduğu sonucuna ulaşılır.Hipotezi ortaya atan eğer hipotezini ispatlamaz ise kaale alınmamalıdır.Sonra bir deli kuyuya bir taş atar 40 akıllı çıkaramaz.O zaman ben de varlık felsefesinden bir hipotez atayım.Atom karınca vardır.Çok güçlüdür.Hepimizden güçlüdür.Çok küçüktür ama çok büyük işler yapabilir.Ona inanmayanlara kızar, onları döver.Eğer ona inanırsak öldükten sonra atomik cennete gideceğiz.İnanmazsak atom reaktöründe bizi yakacaktır.vs. vs.Eğer kör inanca riayet eden bir insanlık ile muhattapsam ben bu zırvaları hipotez olarak ortaya attıktan sonra elime çekirdek alır geçer tartışmanın karşısına nasıl ilerliyor diye keyifle izlerim.Agnostikler bu iki durum arasında kalmış ve bilinememezlik diyerek kestirip atmışlardır.Varlığı kanıtlanamıyor.Yokluğu da kanıtlanamıyor.O halde yorum yok deyip çekilmişlerdir köşelerine.Bu nedenle de Ateizmden ayrılmışlardır.
Yazınızda çok mantıklı bir noktaya temas etmişsiniz.İkinci durum kabul edilirse belirttiğiniz gibi ''yok'' diye bir kavram yok olmuş olur ki bu da bir paradokstur.Sıfır kavramının tekrar reddedilmesi gibi birşeydir bu.Yani herşey vardır sonucuna ulaşılır.Bir şeyin var olduğunu söyleyebilmek için öncelikle var olduğu kanıtlanmalıdır.Yok olduğunu kanıtlayamamak onun var olduğu anlamına gelmez.Zaten var olduğu kanıtlanabilirse yok olmadığı sonucuna ulaşılmış olur.Kaldıki ilahi herhangi bir gücün var olmadığı ispatlanmıştır, sabittir, gerçektir.Yani ispat yükümlülüklerini yerine getiremeyen ''vardır'' savunucularının yükümlülüğünü de yine Ateistler yerine getirmiştir.Saygılar.

1)A, A'dır. 2)A, B değildir. 3)A, aynı zamanda hem A, hem de B olamaz.

Konu AzinliginFeryadi tarafından (13-04-2009 Saat 00:26 ) değiştirilmiştir. Sebep: İmla Hatası

Önerilen Siteler