Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Multimedya

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-04-2009, 04:39
abdulKADİR abdulKADİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

abdulKADİR - MSN üzeri Mesaj gönder

placebo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Alıntı;abdulKADİR

Mezheplere bölünme sebebi,ne dediğinden emin olunmayan ayetler(müteşabih),bazı hadisler,ibadetleri uygulama farklılıkları,yorumlanması gereken içinden çıkılamayan ayetlerdir.

Neyi sorguluyorsunuz ki??..Bu ayetlerin akla uygun olmadığını söyleyen birisi çıksa zaten onun adı inanır olmaz..Herşeyi Kurandan bulup buluşturursunuz..Domuz yemek yasaktır.Yiyebilirsin diyen bir mezhep var mıdır?Yoktur..Demek Allah'ın mübin diye adlandırdığı ama hiç te mübin olmayan statik bir Din-Allah-Kuran'ın çevresinde dönüp dolaşmaktan başka yapılan bişey yok..Sorgulama zaten müslümanlık inancı gibi saplantılı, (obsessiflik) buna mukabil çoğunlukla kompulsiflik içeren beyinlerce yapılamaz,altyapısı oluşamaz..Yoksa müslümanlardan da bilim adamı çıkabilirdi..
Bir soru soruyorsunuz, beklediğiniz cevabın dışında bir cevap alınca, hop başka konuya... Evrim teorisi tam da konuya ışık tutan bir örnekti oysa.

Yukarda dinin statik ve dinamik yünü olduğunu yazmıştım. Kitabın muhkem ayetleri olmasaydı adı din olmazdı zaten. Kitabın mucizevi olması da burdan kaynaklanıyor işte. Onun içinde çağa göre değişik yorumlanacak ayetler bulunurken çağlar boyu değişmesine gerek olmayan Muhkem/sabit hükümler vardır. Domuz hiçbir zaman yiyeceğimiz olmayacaktır, şarap içmemize de gerek yoktur. Domuz kan ve leş dışında ne dilersek yiyebiliriz. Bu mudur donukluk? Siz bunları yeyince özgür mü oluyorsunuz yani?

Müslümanlardan bilim adamı elebette çıkıyor ama sizin kastınız ''Einstein'' gibi biridir sanırım. Bir gün o da olursa, siz başka bahaneler bulursunuz inkar ve karalama için. Şeytanın arşivi geniş nasıl olsa.
Alt 13-04-2009, 04:47
placebo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
placebo placebo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili abdulKADİR;
Demek statikmiş ve mezheplerde anlaşılmaz çelişkiler içeren ayetler ve hadislerden dolayı ortaya çıkmış..Şimdi bu din mübin mi? ve statik değil mi??

Sevgiler
Alt 13-04-2009, 07:51
paslıçivi paslıçivi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

abdulKADİR´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
2 gündür kimi cevapsız bıraktım da seni bırakayım dimi?
Alıntı:
paslıçivi´isimli üyeden Alıntı
dünya dinler meclisinin aldığı kararla sahte ve gerçek dinler adlı bildirgenin bir örneğini buraya yapıştırırmısınız..
biz de biraz aydınlanmış olalım..

Tam da sizin istediğiniz gibi bir bildirge var elimde. Ama bu bildirge dediğiniz gibi dünya dinler meclisinin aldığı bir karar değil. Bana göre, tek doğru din olan İSLAM'ın hristiyanlık aşamasının bir bildirgesi. Bu bildirgede bir sorun çıkmazsa, islamın Musevilik ve Muhammedilik aşamasına ait bildirgelerini de sunarım size.

http://watchtower.org/tk/kn37/article_01.htm

paslıçivi; kolay gelsin kardeşim..

bu dünyada kimsenin dini kendine göre yanlış din değildir zaten..

abdulKADİR kardeşim..

sen cevap vermiyorsun ki.. sadece tepki veriyorsun..

yaşamdaki gizemi çözdüğünü, bildiğini zanneden bir inanır olarak şartlanmış tepkini veriyorsun..

cevap vermek çok farklı bir kavramdır.. bana öyle şeyler söylemelisin ki ben "hah tamam işte bu" demeliyim.. uyanıklık gerektirir..

sen sadece binlerce yıldır insanları bölen, birbirine düşüren, derin bir uykuya sokan inançlının tekrarlarını yapıyorsun..

dünya dinler meclisi benim şeyimden uydurduğum bir kavram, meclis.. böyle bir şey yok.. olması da imkansız zaten..

dinlerin hangisinin sahte, hangisinin gerçek olduğuna kim karar veriyor ve nasıl.. kriterleri ne..

bana göre deme.. sen kimsin ki.. sen perdenin arkasını görebilen kişimisin..

bahsettiğin semavi dinler dışındaki insanların binlerce yıldır inandıkları dinler sahte mi yani.. bu inançlılarda aklı başında bir adam çıkıp da "hop beyler bizim dinimiz sahteymiş bak haybeye binlerce yıldır inanmışız" dememiş mi..

mesela çoğunluğu budist olan japonlar.. 2500 yıldır büyük bir aldanma içinde mi yani...

ben şimdi buraya semavi din dışındaki inançtan birini getirsem o da kendi dininin gerçek, semavi dinleri de sahte olarak yorumlayacaktır..

hanginiz doğru söylüyor.. daha doğrusu birinizin doğru söyleme ihtimali var mı sence..

inanç dediğimiz şey deneyimlenebilen bir şey değildir ki.. doğrulansın ya da sahtelensin.. binlerce yıldır insanlar niçin "benim dinim hakikat diğerleri aldanma" diyor sanıyorsun ki..

hadi kolay gelsin bakalım..

Alt 13-04-2009, 14:04
Üye

placebo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili abdulKADİR;
Demek statikmiş ve mezheplerde anlaşılmaz çelişkiler içeren ayetler ve hadislerden dolayı ortaya çıkmış..Şimdi bu din mübin mi? ve statik değil mi??

Sevgiler
Sayın placebo, ispat yönteminize şaşıyorum. Ben dinin hem statik hem dinamik yönü vardır diyorum, siz ''demekki statikmiş'' diyorsunuz
Yani siz dinsizliğinizde bütün çelişkilerinizi hallettiniz mi? Bütün sorularınıza cevap buldunuz mu? Yapmayın. Her düşüncenin, buna dinler de dahil açık kapıları vardır. Puzzle ancak ölüm sonrası tamamlanacaktır. Ondan önce tamamladım derseniz kendinizi kandırmış olursunuz.

paslıçivi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
abdulKADİR kardeşim..

sen cevap vermiyorsun ki.. sadece tepki veriyorsun..

yaşamdaki gizemi çözdüğünü, bildiğini zanneden bir inanır olarak şartlanmış tepkini veriyorsun..

cevap vermek çok farklı bir kavramdır.. bana öyle şeyler söylemelisin ki ben "hah tamam işte bu" demeliyim.. uyanıklık gerektirir..

sen sadece binlerce yıldır insanları bölen, birbirine düşüren, derin bir uykuya sokan inançlının tekrarlarını yapıyorsun..

dünya dinler meclisi benim şeyimden uydurduğum bir kavram, meclis.. böyle bir şey yok.. olması da imkansız zaten..

dinlerin hangisinin sahte, hangisinin gerçek olduğuna kim karar veriyor ve nasıl.. kriterleri ne..

bana göre deme.. sen kimsin ki.. sen perdenin arkasını görebilen kişimisin..

bahsettiğin semavi dinler dışındaki insanların binlerce yıldır inandıkları dinler sahte mi yani.. bu inançlılarda aklı başında bir adam çıkıp da "hop beyler bizim dinimiz sahteymiş bak haybeye binlerce yıldır inanmışız" dememiş mi..

mesela çoğunluğu budist olan japonlar.. 2500 yıldır büyük bir aldanma içinde mi yani...

ben şimdi buraya semavi din dışındaki inançtan birini getirsem o da kendi dininin gerçek, semavi dinleri de sahte olarak yorumlayacaktır..

hanginiz doğru söylüyor.. daha doğrusu birinizin doğru söyleme ihtimali var mı sence..

inanç dediğimiz şey deneyimlenebilen bir şey değildir ki.. doğrulansın ya da sahtelensin.. binlerce yıldır insanlar niçin "benim dinim hakikat diğerleri aldanma" diyor sanıyorsun ki..

hadi kolay gelsin bakalım..
Cevap verme konusunda söylediklerin senin için de geçerlidir. Sen de inkara şartlanmışlık dolyısıyla tepki veriyor, inkarcıların llandığı argümanları tekrar ediyorsun.
Bizde hidayet kavramı vardır. Tartışılır, konuşulur ama ''hah işte'' dedirtmek bizim elimizde değildir. Herkesin kafasına saksı düşeceği bir vakti vardır. İster bu dünyada ister diğerinde.
Meclis'i senin uydurduğun her şeyiyle ortada. Aynı şeyi tekrar etmem bunu ciddiye aldığımı göstermez
Her din sahibinin kendi dinini savunması, kendi inancını tek gerçek olarak sunması, bütün dinlerin uydurma olduğu sonucuna götürmez. Ateizm homojen bir fikir midir yani? Allah yok, dinler saçam deyince iş bitiyor mu? Bu inkarın dalları budakları yok mu? Size göre de sahte ateistler gerçek ateistler yok mu? Hanginiz doğru söylüyor?

Benim inancım kur'anı esas alır. Ama sana müslümanlığın gerçek olduğuna dair bildirge sunmadım. Bir hristiyan bildirgeyi ilettim. Bununla demek istedimki, gerçek dinin özellikleri ve sıfatları vardır. Bunlar aşağı yukarı hepsinde aynıdır. Bu özelliklere uyan din en gerçekçi dindir.

''Erkek ve kadın kim iyi işler yaparsa imanla, kesinlikle onu yaşatacağız TEMİZ bir yaşamla.'' (16/97)www.temizyasam.net
Alt 13-04-2009, 16:13
one
Üye Değil

abdulkadir takkiye yapıyorsun

bir kere dinin belli değil dökümanter bazında dogaçlama ile konuşmak ve yorumlamak

la ilahi statiklerin mantıksallık karşısındaki çaresizliğini kapatmaya çalışırcasına

bahane bulma mekanizmanı high efficiency modunda çalıştırıyorsun

sanki ilahi statikleri bir şirketmiş sende çalışanmış ve ayın elemanı olmak patronun

gözüne girmek için kendini paralayan bir personelden farklı gözükmüyorsun
Alt 13-04-2009, 16:48
sinner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sinner sinner isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sinner - MSN üzeri Mesaj gönder

abdulKADİR´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kusura bakma ama sinner, ateist olma hikayeleriniz imana erme hikayeleri kadar ilginç ve etkili olamaz. Ancak ''duvar ve duvara rastgele sürülen boya'' misali olur
Ama dinleyin bir hristiyan olma, yahudi olma ya da müslüman olma hikayesini, hepsinde olmasa da çoğunda bir olağanüstülük, bir ilginçilk ve etkileyicilik görürsünüz. Çünkü hepsi de ısrarla aramış ve aradıklarını bulmuşlardır.
Siz se kaybetmek için elinizden gelen gayreti göstermiş ve kaybetmişsiniz. Birşeyi kaybetmenin ne gibi bir ilginçliği olabilir ki?
''Arayın bulacaksınız, kapıyı çalın, açılacak...'' (hz. İsa)
sn Abdülkadir,
Sanki benim yaşadıklarımı yaşamışsınız ve söyledikleriniz kesin doğruymuş gibi ahkam kesmeniz ilginç doğrusu...

Oysa ben, sizin durumunuz hakkında kolayca ahkam kesebilirim. Çünkü daha önce müslümandım, incili ve tevratı da okumuşluğum var.
Peki sizin ateist olmakla ilgili hiç tecrübeniz var mı ?

Arama, sorgulama bahsine gelince bazı insanlar var ömürleri boyunca bir düşünce sistemi içine kendilerini hapsedip onun kölesi olmuşlar. Bazı insanlar da var ki evrimin canlı tanığıdırlar: şüphe ederler, sorar, sorgularlar. Sürekli bir değişim ve yenilenme içindedirler.

Kitaptaki muhkem ve müteşabih ayetler ile
dinin statik ve dinamik oluşu hakkında nasıl bir bağlantı kurdunuz merak ettim örnekleriyle açabilir misiniz ?

Hadi islamda çok eşlilik, cariyelik, kadınların mirastan yarı pay alması, hırsızlık yapanın elinin kesilmesi, zina edenin taşlanarak öldürülmesi gibi muhkem ayetler var bunlar çağlar boyu değişmez anladık

Peki üzerinde net bir fikire varılamayan kapalı ve pek çok anlam içerdiği söylenen ayetlerden nasıl hüküm çıkaracaksınız ?
Alt 13-04-2009, 19:10
Üye

one´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
abdulkadir takkiye yapıyorsun

bir kere dinin belli değil dökümanter bazında dogaçlama ile konuşmak ve yorumlamak
İzin ver ben de güleyim...
Yani daha ne diyeyim? Müslüman olduğumu bas bas haykırırken, nasıl hala takıyye yapmış olabilirim ki???

sinner´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sn Abdülkadir,
Sanki benim yaşadıklarımı yaşamışsınız ve söyledikleriniz kesin doğruymuş gibi ahkam kesmeniz ilginç doğrusu...

Oysa ben, sizin durumunuz hakkında kolayca ahkam kesebilirim. Çünkü daha önce müslümandım, incili ve tevratı da okumuşluğum var.
Peki sizin ateist olmakla ilgili hiç tecrübeniz var mı ?

Arama, sorgulama bahsine gelince bazı insanlar var ömürleri boyunca bir düşünce sistemi içine kendilerini hapsedip onun kölesi olmuşlar. Bazı insanlar da var ki evrimin canlı tanığıdırlar: şüphe ederler, sorar, sorgularlar. Sürekli bir değişim ve yenilenme içindedirler.

Kitaptaki muhkem ve müteşabih ayetler ile
dinin statik ve dinamik oluşu hakkında nasıl bir bağlantı kurdunuz merak ettim örnekleriyle açabilir misiniz ?

Hadi islamda çok eşlilik, cariyelik, kadınların mirastan yarı pay alması, hırsızlık yapanın elinin kesilmesi, zina edenin taşlanarak öldürülmesi gibi muhkem ayetler var bunlar çağlar boyu değişmez anladık

Peki üzerinde net bir fikire varılamayan kapalı ve pek çok anlam içerdiği söylenen ayetlerden nasıl hüküm çıkaracaksınız ?
Benim söylediklerimi lütfen ''biz de ateist olmamızla ilgili bir video hazırlayalım'' gibi bir laf eden bir arkadaşın sözleriyle beraber okuyun. Ateist olmayı ne kolaya indirgiyorum ne de basite.
O söze atfen diyorum ki, sizin başınızdan da en az bu Avustralyalı gencin başına gelen gibi basit bir olay, ya da hristiyan olan birinin rüyasında İsa Mesih'i görmesi gibi bir bir rüya geçti mi? Beyazlar içinde rüyanıza giren Marks sizi bütün dinlerden azad ettiğini söylüyor mu mesela? Bunların olamayacağını söyledim ben. Yoksa herkesin kendince sebebi var elbette ateist olmak için.

Kötü şeylerin tecrübesi felaket getirir. Kötü olduğunu nerden biliyorsun derseniz gözümüzn önünde bunu tecrübe eden binlerce insan var ya işte

''...zina edenin taşlanarak öldürülmesi gibi muhkem ayetler var bunlar çağlar boyu değişmez anladık...''
Tevrat ve incili okumaktan kur'ana sıra gelmemiş sanırım Taşlanarak öldürme hangi ayettedir?
Muhkem ayetler bile tam anlamıyla statik sayılmaz. Mesela hırsızın cezası... Ayette hırsızlık ve el kesme olarak iki kesin kavram var gibi görünüyor ama aslında üzerinde fikir üretmeye ve farklı sonuçlar çıkarmaya müsait iki kavramdır bunlar. Hangi mallar, hangi insanlar tarafından, nerelerden çalınırsa hırsızlık olur soruları birbir cevap bulması gerekiyor. Sonra el denilen organdan kastedilen nedir? Hakiki midir mecazi midir? Hakikiyse, dirsekten mi başlar, bilekten, yoksa parmak köklerinden mi? Yok öyle ''baklava çaldı 15 yıl içeri''.
Muhkem dediğimiz ayetlerin çoğunluğunda bu durum vardır. En net olanlardan biri domuz etidir mesela, onun da yağı yenilir mi, ya da yaban domuzu yenilir mi gibi soruları var?
Müteşabihlere gelince... onlar zaten hüküm ayeti değildir. Genellikle gaybi haberlerle ilgilidir.
Cehennemin en altında biten bir ağaçtan bahsedilir mesela... Siz hemen itirazları basarsınız, geçmiştekilerin bastığı gibi: ''Ateşin içinde ağaç nasıl yetişir, yetişirse cinsi nedir, boyu nedir ... gibi. Bunlar üzerinde herkes bir teori atabilir ve savunabilir ama hiçbiri de gerçeğin kendi olmaz.
Ama diğer hüküm ayetlerinde bir karara varmak ve birini uygulamak durumunda kalırız. Yerel mahkemelerin farklı kararlar vermesi gibi bir amelin farklı uygulanışları olmaktadır. İşte bütün bunlar İslam otobanının ne kadar geniş ve ne kadar çok şeritli olduğunu gösterir.

''Erkek ve kadın kim iyi işler yaparsa imanla, kesinlikle onu yaşatacağız TEMİZ bir yaşamla.'' (16/97)www.temizyasam.net
Alt 13-04-2009, 21:54
paslıçivi paslıçivi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

[quote=abdulKADİR;166503]

Cevap verme konusunda söylediklerin senin için de geçerlidir. Sen de inkara şartlanmışlık dolyısıyla tepki veriyor, inkarcıların llandığı argümanları tekrar ediyorsun.

neyi inkar etmişim ben...

Her din sahibinin kendi dinini savunması, kendi inancını tek gerçek olarak sunması, bütün dinlerin uydurma olduğu sonucuna götürmez.

nereye götürür peki.. bunca inanç bolluğunda bir tanesinin doğru olduğuna mı götürür.. hangisinin doğru olduğuna nasıl karar vericez.. siz bunları akıl süzgecinden geçirince size giydirilen inanca mı ulaştınız her inançlı gibi

Ateizm homojen bir fikir midir yani? Allah yok, dinler saçam deyince iş bitiyor mu? Bu inkarın dalları budakları yok mu? Size göre de sahte ateistler gerçek ateistler yok mu? Hanginiz doğru söylüyor?

ateist olduğumu nerden çıkardınız.. ben öyle birşey söylemedim

gerçek dinin özellikleri ve sıfatları vardır. Bunlar aşağı yukarı hepsinde aynıdır. Bu özelliklere uyan din en gerçekçi dindir.

alalım bu özellik ve sıfatları.. ve bunları hangi konsey, meclis belirlemiş.

Alt 13-04-2009, 22:10
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger abdulKADIR;

Eger ben bugun, ruyama giren herseye bir dogruluk payesi bicsem ve bu dogruluk temelinde bir inanc dusuncesi olustursam; bugun benim bir degil, birden fazla inancim olurdu.

Onemli; olan yasam ve iliskilerde yasananlarin sizleri etkilemesi degil; soyut kavramlara nasil bir bakis acisiyla yanastiginiz. Soyut kavramlar var oldugundan dolayi; eger siz o soyut kavrami sahiplenirseniz, iki turlu sahiplenirsiniz. Ya var'a tasiyarak, ya da yok'a tasiyarak. Her ikiside biribirine zit oldugu halde bir sahiplenmedir. Sonucta da bu sahiplendiginiz soyutu; inanca tasiyabilmek icin dogrulamaniz gerekir. Bu dogrulama, olumlu da olabilir-var-; olumsuzda olabilir-yok-

Eger inanctan tamamen arinmak gibi bir dusunceye sahipseniz; o zaman inancin ne olumlusuna ne de olumsuzuna ihtiyac duymazsiniz. Sadece, sizi inanca tasiyacak olan soyutu; kavram olarak algilarsiniz ve inanca tasimazsiniz.

Inanca tasimadiginiz icin de; o soyut kavram; yasam ve iliskinizde herhangibir sekilde yer almaz. Sizin kendi adiniza vereceginiz kararlarda; kendiniz icin cizeceginiz yolda ve yoneleceginiz dusunce de katkisi olmaz. Sizde inancdan bagimsiz olarak ve inancdisi; yasam ve iliskinizi surdurursunuz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 14-04-2009, 05:01
belki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
belki belki isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Esprili bir adam videodaki tarzı çok hoş.

Placebo,
Müslümanların asırlarca bilimde batıyı solladığını nasıl unutursun? Ayrıca batını bizimkiler buldu diye sahte patentlerini bastığı pek çok buluşun onlardan asırlar önce müslüman bilim adamlarınca keşfedildiğini nasıl inkar edersin?

Halimiz ortada olsa da hiç mi övünecek şey yok ecdatta?

Geri kalmamız dinden değil hükümet politikalarındaki yanlışlardan eğitimin kalitesizliğindendir!

Yoksa islamı kenara koyarsak tüm biliminsanları ateist midir?

Tutarsız bir yaklaşım bu!

Şunu unutmamak lazım, her ne kadar adı islam ise de her insanın kendi beyninde yaşadığı din diğer insanlarınkinden farklıdır. Herkes kitaba vs. kendi açısından yaklaşır. Yoksa bu kadar farklı mezhep, tarikat vs. çıkabilir miydi?

İslamı uygulayan her ülke aynı dini kurallarla mı yönetiliyor?

Tekrar yazmalıyım, bilimde ilerleyememek eğitim politikalarının ve uygulayıcılarının suçudur! Lütfen mantık, biraz tutarlılık!

Önerilen Siteler