abdulKADİR´isimli üyeden Alıntı
2 gündür kimi cevapsız bıraktım da seni bırakayım dimi?
|
Alıntı:
paslıçivi´isimli üyeden Alıntı
dünya dinler meclisinin aldığı kararla sahte ve gerçek dinler adlı bildirgenin bir örneğini buraya yapıştırırmısınız..
biz de biraz aydınlanmış olalım..
Tam da sizin istediğiniz gibi bir bildirge var elimde. Ama bu bildirge dediğiniz gibi
dünya dinler meclisinin aldığı bir karar değil.
Bana göre, tek doğru din olan İSLAM'ın hristiyanlık aşamasının bir bildirgesi. Bu bildirgede bir sorun çıkmazsa, islamın Musevilik ve Muhammedilik aşamasına ait bildirgelerini de sunarım size.
http://watchtower.org/tk/kn37/article_01.htm
paslıçivi; kolay gelsin kardeşim..
bu dünyada kimsenin dini kendine göre yanlış din değildir zaten..
abdulKADİR kardeşim..
sen cevap vermiyorsun ki.. sadece tepki veriyorsun..
yaşamdaki gizemi çözdüğünü, bildiğini zanneden bir inanır olarak şartlanmış tepkini veriyorsun..
cevap vermek çok farklı bir kavramdır.. bana öyle şeyler söylemelisin ki ben "hah tamam işte bu" demeliyim.. uyanıklık gerektirir..
sen sadece binlerce yıldır insanları bölen, birbirine düşüren, derin bir uykuya sokan inançlının tekrarlarını yapıyorsun..
dünya dinler meclisi benim şeyimden

uydurduğum bir kavram, meclis.. böyle bir şey yok.. olması da imkansız zaten..
dinlerin hangisinin sahte, hangisinin gerçek olduğuna kim karar veriyor ve nasıl.. kriterleri ne..
bana göre deme.. sen kimsin ki.. sen perdenin arkasını görebilen kişimisin..
bahsettiğin semavi dinler dışındaki insanların binlerce yıldır inandıkları dinler sahte mi yani.. bu inançlılarda aklı başında bir adam çıkıp da "hop beyler bizim dinimiz sahteymiş bak haybeye binlerce yıldır inanmışız" dememiş mi..
mesela çoğunluğu budist olan japonlar.. 2500 yıldır büyük bir aldanma içinde mi yani...
ben şimdi buraya semavi din dışındaki inançtan birini getirsem o da kendi dininin gerçek, semavi dinleri de sahte olarak yorumlayacaktır..
hanginiz doğru söylüyor.. daha doğrusu birinizin doğru söyleme ihtimali var mı sence..
inanç dediğimiz şey deneyimlenebilen bir şey değildir ki.. doğrulansın ya da sahtelensin.. binlerce yıldır insanlar niçin "benim dinim hakikat diğerleri aldanma" diyor sanıyorsun ki..
hadi kolay gelsin bakalım..