Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-11-2008, 19:09
point_13_ point_13_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

karadenizli,sanırım bahsettiğin insan gazeteci hasan tahsindir..onu bu yaptığı davranış için yargılayamayız..şerefi için yaşayan her insanın yapacağı hareket budur..orada işgal kuvvetleri türlü taşkınlıklar yaparken halka zulmederken bekleselerdi işte o zaman yanlışa düşmüş olacaklardı..yani verdiğin örneğe katılmıyorum..konuya dönecek olursak bence de vahdettin vatan haininden başka birşey değildir..el altından milli mücadeleye de zerre kadar destek verdiğine inanmıyorum..düşmanla işbirliği içinde olduğu son derece açık..insanlığından, halkından utanmadıysa en azından konumundan utansaydı.. neyse ölmüş gitmiş kendini savunamayacak adamın arkasından atıp tutmayı sevmem ama görünen köy kılavuz istemez..

alemin küfre göre hem başı hem sonu hiç iki hiç arasında varlık olur mu ki hiç?..
Alt 16-11-2008, 19:48
karadenizli karadenizli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Sevgili point ben ne diyorum belki bende aynı şeyi yapardım ama doğru hareketleri söylüyorum.

Destek olsa bir sıkıntı yok.Arkadan destek yok bir şey yok kurşun sıkıyorsun. kime zarar yaşlılara çocuklara sinirlerini onlardan çıkaracaklar ve böyle olmuştur.

Atatürk milli mücadeleden önce düşman askerlerine fiziksel müdahale etmemiştir. protesto ve probaganda yapmayı emretmiştir. şartlar oluştuğu zaman da milli mücadele başlamıştır.

Ama şunu unutmayın öyle bir olay olsa şu karadenizli sıkar kurşunları.

''imamın dediğini yap yaptığını yapma'' misali anlatabiliyormuyum
Alt 16-11-2008, 20:36
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bak 13. mesajda Nedenbuhler ne demiş:"korkusuzca kemali destekliyorum deseydi belki canindan olurdu ama anadoluda destek aninda hat safhaya ulasirdi." Çok doğru bir tespit.Ama Vahdettin ne yaptı milli mücadeleyi yürütenlerin kanının kafirin kanı gibi helal olduğu fetvasını verdirtti. İnsanları işgalcilere karşı değil direnişçilere karşı savaşmaya çağırdı. Artık bunun da mazereti olamaz iyi düşünün derim. Yararı olmasından geçtik bari zarar vermeseydi.
Alt 19-11-2008, 04:45
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Vahdettinin kurtuluş savaşındaki kronolojisi:

30 Ekim 1918.
Mondros Ateşkesi imzalandı..

24 Kasım 1918
Vahdettin'in, ingiliz The Daily Mail gazetesi muhabiri G. Ward Price'a yaptığı açıklama, 24 Kasım 1918 tarihli gazetelerde yer aldı:
"ingiliz milletine karşı beslediğim sevgi ve hayranlığı babam Abdülmecit'ten miras aldım."

6 Aralık 1918.
Dr. Sami, Padişah Vahdettin ve Hariciye Vekili adına, ingiliz Karadeniz Orduları Komutanı Milne'yi ziyaret etti.
General Milne, hükümetine gönderdiği raporda, "Padişah, ingilizlerin Türkiye'nin idaresini mümkün olduğu kadar çabuk ellerine alması için istirhamda bulundu... iç kısımlara (Anadolu'ya) ingiliz subaylarının gönderilmesini ve idareye yardımcı olmalarını rica etti. Buna karşılık Kafkasya'daki Türk askerini, ingilizlerin buyruğuna vermeye, istenmeyen subayları görevlerinden almaya ve birlikleri ingiliz subaylarının komutası altına vermeye hazır," diye yazıyordu.

10 Ocak 1919.
ingiliz Yüksek Komiseri, Calthorpe, Londra'ya gönderdiği gizli mesajında söylüyordu: "Padişah, bütün umudunu ingiltere'ye bağladı. Her istediğimiz kimsenin tutuklanıp cezalandırılmasına razı. ingiliz hükümetinin, halifelik makamında kalması için kendisine yardım edip etmeyeceğini soruyor."

19 Ocak 1919.
ingiliz Yüksek Komiser Vekili Amiral Webb, Londra'da Ronald Graham'a gönderdiği mesajda: "Vali atamalarının, basının, demiryollarının sıkıca ellerinde bulunduğunu, hapishanelerden istedikleri Rum ve Ermenileri serbest bıraktıklarını" bildiriyor ve "istediğimiz her şeye el koyuyoruz. Politikamız süngünün keskin ucuna dayanıyor. Padişah bizi buraya yerleştirmek istiyor," diyordu...

13 Mayıs 1920.
Vahdettin, Anzavur isyanına katılanları ödüllendirdi.

10 Nisan 1920. şeyhülislam Dürrizade'nin Mustafa Kemal ve arkadaşlarının
öldürülmelerini isteyen fetvası yayınlandı.

24 Mayıs 1920.
Vahdettin, istanbul Divanı Harbi'nin Mustafa Kemal, Ali Fuat Cebesoy, Halide Edip ve arkadaşları hakkında verdiği idam kararını onayladı.

27 Mayıs 1920.
Vahdettin, Fevzi Çakmak için verilen idam kararını onayladı.

15 Haziran 1920.
Vahdettin, ismet inönü, Fehmi Gerçeker, Refet Bele, Ankara Müftüsü Rıfat Börekçi, Dışişleri Bakanı Bekir Sami, Celalettin Arif, Yusuf Kemal Tengirşenk, Hamdullah Suphi Tanrıöver, Fahrettin Altay hakkında verilen idam kararlarını onayladı.

14 Temmuz 1920.
Vahdettin, Kuvayı Milliye'ye katılan subayların ölüme mahkûm edilmesini onayladı.

10 Ağustos 1920.
Sevr Antlaşması imzalandı, Vahdettin bu antlaşmanın hükümet tarafından imzalanmasını onayladı.

Vahdettin hainmi karar sizin...
Alt 30-11-2008, 09:04
robin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
robin robin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hain dahi olamayacak kadar kişiliksiz, uyuz biriydi sanırım.
Alt 14-04-2009, 10:47
elcihanaferin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
elcihanaferin elcihanaferin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Vahdettin'in hainliği, Sn. pante'nin de belirttiği gibi, Turgut Özakman'ın "Vahdettin, M. Kemal ve Milli Mücadele "adlı kitabında belgelerle incelenmiştir. Kitap bayağı geniştir; 789 sayfa içinde, Osmanlı ve gericilik özlemi içinde olanların Vahdettin'in bütün hainliğini gizlemek, yumuşatmak amaçlı iddia ve yazıları da tek tek ele alınıp, çürütülmüştür.

Vahdettin elbette işgal donanması İstanbul'a gelince üzülmüştür. Bu hususta bir beyanı olup olmadığını bilmiyorum ama, üzülmüş olması normaldir. Hatta Yunanlıların İzmir'e çıkışı belki de onu öfkelendirmiştir. Vahdettin'in kendisinin başında olduğu, olabilecek en fazla toprağa sahip bir devlet istemiş olacağı da çok büyük ihtimaldir. Yani, bunun anlamı, Hilafet politikası gütmüş olacağıdır. Sadece Anadolu değil, Arap vilayetleri ve dünya Müslümanlarının da halifesi olarak kalmayı istemesi, ümit etmesi çok normaldir. Böylelikle müttefiklere karşı da nüfuzlu olduğunu gösterir, itibarı da artardı. (Zaten halifeliğin kaldırılması üzerine başta Şerif Hüseyin olmak üzere 10 kral, emir vs kendini halife ilan etmiştir.)

Ancak, Anadolu'daki mücadelenin milli bir devlet politikası yolunda gelişmesi üzerine Kuvay-ı milliye'yi hain ilan etmiş, fetva verdirtmiştir. Başka şeyleri aktarmaya gerek bile yok, sadece bu bile, yani hanedan çıkarlarına bağlı kalarak milli devlete, milli irade karşı çıkması, apaçık hain olduğunu gösterir.

.

Açıklık gerçeğin vazgeçilmez koşuludur.
Alt 17-04-2009, 01:11
AzinliginFeryadi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AzinliginFeryadi AzinliginFeryadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

vahdettin elbette haindi.
Hain olmasaydı eğer, işgalci düşman kuvvetlerine karşı Orta Karadeniz'de oluşan Kuva-yi Milliye güçlerini bastırması için Mustafa Kemal Paşa'yı görevlendirmezdi.
Gizli bir gündemi filan da yoktu vahdettinin.''Atatürk'ü direniş hareketini başlatsın diye gönderdi'' gibisinden söylemlerle tatlı su kurnazlığı yapmaya çalışanların ne kadar saçmaladıkları bugün tüm belgeleriyle sabittir.
Siz bir lider düşünün ki; kendi vatan toprakları işgal edilirken, kendi milleti açıkça tecavüze uğrarken o kalkıp düşmana sırf makamını kaybetmemek adına, yani kendi poposunu kurtarmak için boyun eğsin, göz yumsun desteğini esirgemesin.Sefalet içinde, harap ve bitap düşmüş, silahtan yoksun ancak direnmek için son nefesiyle ayağa kalkabilmiş fakir milletini bastırmak, sindirmek, düşmana mukavemet gösteremeyecek hale getirmek için tüm yetkisini kullansın.
Burada vahdettinden bahsederken, kendi onurunu da ayaklar altına alan emperyalist kuvvetlere karşı onurlu birmücadele başlatmış emrindeki bir paşayı, idamla cezalandırma fermanı vermekte hiçbir sakınca görmemiş bir padişahtan bahsediyoruz.vahdettini anarken keşke hainden çok daha ağır bir kelime olsaydı da onu kullanabilseydik.vahdettin hakkında karar verirken bir de Atatürk'ün kendi ağızından nasıl bir padişah olduğunu okuyun derim.Atatürkümüz büyüklüğünün bir göstergesi olarak, yine de onu rencide etmemek için olan biteni oldukça hafif bir dille anlatmıştır.Ve Savaş kazanıldıktan sonra hayatlarını bağışlamıştır.
Malta'ya ve Avrupa'ya kaçan hanedan, Atatürk öldükten sonra O'nun ne kadar büyük bir lider olduğunu trajik bir dille kendileri dile getirmiştir.
O dönem yaşananları iyi araştırdıktan sonra, bugün ile ne kadar büyük benzerlikler olduğunu görmek hayret vericidir.Galiba sahnede bir tek Atatürk eksik.
Atatürk için yüzyılda bir gelen önder deniliyor.Bence O'nun gibisi O'ndan önce olmadı ve ondan sonra da olacak gibi görünmüyor.Ancak vahdettinler maalesef yüzyılda, yüzlerce defa geliyorlar.

1)A, A'dır. 2)A, B değildir. 3)A, aynı zamanda hem A, hem de B olamaz.
Alt 20-12-2009, 15:33
SULTAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SULTAN SULTAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart vahidettin hain mi?

vahidettinin hain olup olmadığı çok tartışmalı bir konudur.benim sözlerime pek gerek bırakmayan bir kişinin sözlerini iletmek isterim...

"ben isterim ki neslimiz tarihimiz bizden gurur duysun"

VATAN HAİNİ MİYDİ?
"....Facialara kalkan olamadım ise desiper-i saika(paratoner) vazifesi gördüm.Bütün musibetleri üzerime çektim.Kendimi feda ederek vatanı kurtarmaya çalıştım.Dininedevletinevatanına ve milletine hıyanet edenlerin aziz Allah'ın kahreden kudretli gücüne hedef olması için yakarıyorum..."

MEMLEKETİNİ NİÇİN TERKETTİ?
"...Her tarafı istila eden inkılab ve ihtiras içinde karşı koyma yahut başeğme imkanını bulamadım.Kamuoyunda sükun ve durumda açıklık belirinceye kadar Istanbul'dan ayrılmaya karar verdim..."

GİDİŞİ 'KAÇIŞ' MIYDI?
"...Vekili olduğum şanı yüce peygamberin yaptığını yaptımHicret ettim..."

VEGERÇEKLER:
"...Elbet birgün hak kuvvete üstün gelecek ve necib milletimiz hakikatleri öğrenecektir..."

söz sizin.........

Delikanlım ,işaret eldığın gün atandan ;yürüyeceksin ,millet yürüyecek arkandan...

Konu matillda tarafından (20-12-2009 Saat 16:12 ) değiştirilmiştir.
Alt 20-12-2009, 15:39
müşkülpesent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
müşkülpesent müşkülpesent isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ne o Sultan, geçmiş spekülasyonları buraya taşıyıp yeni bir "Osmanlı Ruhu" yaratma peşinde misin?

İçin rahat olsun, objektif tarih okuyan herkes neyin ne olduğunu çok iyi biliyor..
Alt 20-12-2009, 15:45
SULTAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SULTAN SULTAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ne demek istediğini açık açık söylede ben de.....

Delikanlım ,işaret eldığın gün atandan ;yürüyeceksin ,millet yürüyecek arkandan...

Önerilen Siteler