Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-04-2009, 16:37
Akhenaton
Üye Değil

Ergenekon Kürt-islam faşizminin Kemalist Türklerden intikamıdır.
Alt 20-04-2009, 18:11
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

"Kürt-islam faşizminin Kemalist Türklerden"

Dilin kemiği yok derler.
Alt 21-04-2009, 13:00
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

28 Subat sürecinde Bati Calisma Grubunun belgelerini ortaya cikarip Demirel'e bildirdikten sonra hapse atilan Emniyet Istihbarat Dairesi eski Baskani Bulent Orkaoglu ile Nese Düzel'in röportaji.

Türkan Saylan icin söyledikleri:

Ergenekon operasyonunun yürümesini engelleyen güçler, devletin en üst katlarına girmiş ve Ergenekon örgütü lehine devletin yetkilerini kullanabilen güçlerdir. Çünkü henüz deşifre olmadılar. Ergenekon operasyonunu zayıflatmak amacıyla bunlar savcıları yanlış yönlendirebilirler. Bunu raporlarla da yapabilirler. Savcılar dikkat etmeliler.

Türkan Saylan’a yapılan operasyon, Ergenekon sürecine yönelik bir tuzak olabilir mi diyorsunuz?

Türkan Saylan’ın evinin ve başkanı olduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin aranması için elde çok ciddi bilgi ve belge var mı? Yoksa bu operasyon internet sitelerine düşen misyonerlik iddiaları gibi haberlere ve düz bir istihbarat raporuna mı dayanıyor? Bu sorunun cevabı önemlidir. Mesela Tuncay Güney’in ifadesinin işkenceyle alınmış olduğunun görüntüleri sonradan ortaya çıktı ve bazı gazetelerde Ergenekon bitti diye manşetler atıldı. Oysa iddianamede, Tuncay Güney’in ifadeleri delil olarak kullanılmıyor.

Operasyonun önümüzdeki sürecine dair söyledikleri:

Mesela 28 Şubat’ta adli müşavir olan emekli tümgeneralin evinde bulunan belgeler, bilgiler çok vahim.

Bu emekli general ifade verdikten sonra, “savcının bana gösterdiği belgelerden dehşete düştüm. Böyle olduğunu bilmiyordum” demedi mi?

Onun şimdi gizli tanık olduğuna dair iddialar var. Eğer bir tümgeneral de gizli tanık olmuşsa bu iş bitmiştir zaten! Beyne doğru gidildikçe yabancı istihbarat örgütlerine çalışanlar da ortaya çıkacak.

Ergenekon örgütünden yeni bir eylem bekliyor musunuz?

Her türlü eylem kapasiteleri mevcut ama... Bunlar içeriye alındı ve eylemler durdu intibaı verilmeye çalışılıyor. Çünkü eylem yaparlarsa, esas ucun hâlâ dışarıda olduğu anlaşılacak. Demek ki gövde ya da beyin dediğimiz kısım, bu içeriye alınanları zaten feda etmiş durumda. Bu yüzden de güçleri olduğu halde eylem yapmamayı tercih ederler. Ama çok tahrik edilirlerse eylem yaparlar, onu da söyleyeyim!..

http://www.taraf.com.tr/makale/5135.htm

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 21-04-2009, 13:15
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sargon selam,

Alıntıladığın yazının anafikri "Ergenekon Soruşturması'nı ve davasını bizzat Ergenekon Örgütü düzenlemiş" havası veriyor. Bu tür saçmalıkları inanarak anlatanların aklından şüphe etmek lazım.

Ergenekon savcısının ne olduğu biliniyor, kim tarafından etkilenebileceği ortada.

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alt 21-04-2009, 14:05
Kıdemli Üye

azınlık´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ergenekon savcısının ne olduğu biliniyor, kim tarafından etkilenebileceği ortada.
Kim kimi etkiliyor, kim kimi kolluyor ... istesen olmaz, buyrun taze taze gazetevatan.com'un haberi:

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Ergenekon soruşturmasının gizliliği ihlalden dolayı Ergenekon savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın hakkında yaptıkları suç duyurusunda, Adalet Bakanlığı’nın soruşturma izni vermediğini bildirdi. Kart, “Adalet Bakanlığı’nın görev ve yetkisini en hafif deyimiyle kötüye kullanma anlamına gelen bu işlemlerine karşı Ankara İdare Mahkemelerine tarafımızdan iptal talebiyle dava açılmıştır” dedi.

Haberin tamamı: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11479922.asp?gid=229

A.

Alt 21-04-2009, 14:08
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

selam azinlik, röportajin tamaminda bu hava yok. Ben sadece Türkan Saylan ve operasyonun gelecegi ile ilgili kismi aktardim. Röportajin tamamini okursan farkli iddialari oldugunu göreceksin.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 21-04-2009, 14:58
Kıdemli Üye

Hocam,

Röportajı okudum. Orakoğlu "yalan içi az gerçek" yapmış, aralara gerçekleri sıkıştırıp bir sürü kanıtlanmamış iddiayı gerçekmiş gibi atmış ortaya. Bana sorarsan biraz zorlama bunlar. Söylenti ve dedikoduları gerçek olarak kabul edip fikir inşa edersek sonuç bu olur.

Ben bu soruşturma ve yargılamanın yansızlığından şüphedeyim, şimdiye kadar okuduklarım ise bu şüpheleri giderecek hiçbir şey ortaya koyamadı, üstüne üstlük bu röportaj benzeri zorlama yorumlar şüphelerimi daha da arttırdı.

A.

Alt 23-04-2009, 22:55
FECHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
FECHAN FECHAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

28 Şubat olunca Orakoğlu'nun ilk işi Amerika'ya gitmek oldu.
Amerika'da kendini güvende hissetti.
Fetullah Amerika yolcusu oluyor.
Eymür de öyle..
Orakoğlu da öyle..
Tüncay Güney de...

"Bilgimiz kadar merak ederiz."
Alt 23-04-2009, 23:16
gercekisim gercekisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelikten Ayrılanlar

Son olaylarda bir gariplikle daha karşılaştım ve onu buraya eklemek istiyorum.

http://www.samanyoluhaber.com/haber-146666.html bu haberde Haberal'ı Ecevit'i devre dışı bırakmak için kullanılan,onu daha da hasta eden birisi olarak gösteren bir saçmalık yazıyorlar ama başkalarını sazan olmakla itham edenler esas sazanın kendileri olduğunu görmüyorlar.

Aynı kirli zihniyetlerin görmesi gereken şey kendi yayın organlarında çıkan şu röportaj:

http://arsiv.zaman.com.tr/2003/12/07/roportaj/butun.htm

Aşağıda alıntıladığım bölümde görüleceği gibi yazarları çok çabalıyor Ecevit'e istediği şeyleri söyletmek için ama Ecevit bu numaraları yutmuyor.

Ecevit'in kendi ağzından konuya dair verdiği cevap:

N.A---Uygulanan birtakım tedavilerle, kasıtlı olarak sizde bir güçsüzleşme yaratıldığı yolunda bazı haberler okuduk, doğru muydu?

B.E---Hayır, hiç öyle bir iddiam yok.

N.A---Hiç kuşkulanmadınız mı, size uygulanan tedaviden?

B.E---Hayır. Ben doktorlara inandım.

N.A---Neden Başkent Hastanesi’nden tedaviniz bitmeden ayrıldınız?

B.E---Ben bel ağrısı sıkıntısıyla geldiğimde acele bir hastaneye gitmem gerekti. Genel Merkez’e en yakın hastane de Başkent Hastanesi. Oraya gittim. Daha sonra, tedavinin gereği kalmadığını düşündüm. Ve ayrıldım Başkent’ten.

N.A---Size iş göremez raporu verdireceklerine dair bir kuşkunuz olmadı mı?

B.E---Bu basında işlendi, bazı tıp çevrelerinde öyle kuşkular ileri sürüldü ama ben öyle bir kuşkuya kapılmadım. Çıktıktan sonra, Rahşan’ın sağlık durumu dolayısıyla bir hastaneye gitmemiz gerekti. GATA’ya gittik ve kısa sürede, ikimizin sağlık durumuna çok olumlu katkılarda bulundular.

N.A---Başkent’e devam etseydiniz, tam tersi mi olacaktı?

B.E---Ne bileyim, bunu söyleyemem. Uzunca bir tedaviden sonra, artık hastaneden ayrılabileceğim umudunu duydular doktorlar. İşte şu tarihte gelin duruma bakalım dediler. Fakat aylardan beri, öylesine baskıyla karşı karşıyaydık ki, evin önünde karargahlar kurulmuştu. Önce ben haber verseydim, yine birtakım söylentiler çıkacaktı. Onun için böyle ansızın bıraktım. Çünkü artık iyileştiğime inanıyordum.

N.A---Hangi ilaçları alıyorsunuz şimdi?

B.E---İsim vermek istemiyorum. Şimdi iyiyim.

Şimdi tutup bunların üzerine birilerini hala suçlamak nasıl bir şeydir,anlayan var mı?
Alt 25-04-2009, 12:14
tanset
Üye Değil

geçmişimden bilgisizim yarınıma tutkusuzum

Önerilen Siteler