Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-04-2009, 09:03
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

annesi babasi olen bir yavruyu nasil rahatlatabiliriz,dunyada zalimin zulmune karsilik verilemediginden cildiran , boslukta intikam duygulariyla gezinen gencligin hezeyanlarini nasil dindirebilirsiniz,zalim zulmu ile zulme ugramis ugradigi zulumle gocuyor, bunu nasil izah edersiniz.olumden sonra yasamin olmadigi insana nasil mantikli geliyor,bizi yaradan yoksa veya yaradan sadece dunya icin yaratmissa nicin ahlakli olmaya calisiyoruz,kasmayin istediginiz gibi yasayin sonra 60 yasina geldiginizde olum korkusundan intihar etmemek icin istediginiz seyi deneyin etrafinizda gordugunuz genclerin yerinde olamamanin gecen yillara dur diyememenin acisi icinde gece uyku uyuyamayin,kastirilan hayatin karsisinda bir guzel eve bile sahip olmamanin verdigi aciyi millete duyulan kiskanclikla dizginlemeye calisin. cildirma noktalarindan nasil donmeye calisirsaniz calisin,eninde sonunda asil yere varma duygusundan baska hicbir seyin, yapilan haksizliklarin hesabinin sorulacagi bir dunyanin varligindan baska hicbirsey bizi rahatlatmayacaktir!!! buda öteki dünyadır , savaslarda tecavuze ugrayan yavrular anneler, bacilar ugradiklari zulumle kalacaklar ve bunlarin hesabinin sorulacagi bir yer olmayacak, o zaman yasayin bakalim bu dusunce ile ne kadar gidebilir ve zamanin cildirticiligina karsi ne kadar yol alabilirsiniz?? yoksulu yoksulluktan geberteceksiniz ama size bişey dememeleri için ne yapacaksınız?? tabiki ölümden sonra hayat!! bazıları yaşamayı çok sever öyle severki öleceğine kendisi bile inanmaz ama o gün gelecektir, gelmektedir onu nasıl mutlu edersiniz?? tabiki öteki dünya... öteki beriki derken de sıradan bir dünyadan bahsedemezsiniz onca yarım kalacak hesabı onca suçu onca kasıntıyı ne için çekeceksiniz?? altından sular geçecek üstünden güneş fışkıracak her yer yeşil olacak herbi yiyecek olacak mis ki mis kadın düşkünü erkeklere bi sürü huri verilecek asanırım kadınlara hiç nuri verilmıyecek... ama sonuç olarak bir bebeğin gazını alırcasına düşleri süsleyecek bu öteki dünya süsleyecek hatta öyle süsleyecek ki bazıları ordan haber bile alacak "geçen gün annemi gördüm rüyamda yeri güzelmiş, rahatmış. Öyle dedi bana allah rahmet eylesin" bazıları kendini öyle kaptıracak ki ölümde kurtulayım diyecek bu dünyayı istemeyecek ötekini daha çok sevecek hiç görmesede..
burda 100 yıl sınava gireceksin orda sonsuza kadar yaşıyacaksın burda gecekonduda yaşa orda sana en güzelinden kocaman yeşil bir ağaç düşecek...
son olarak engelsin sözleriyle bitirmek isterim "ne mutluki o yoksullara öteki dünya onların, ama er yada geç bu dünyada onların olacak"

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 21-04-2009, 19:37
AzinliginFeryadi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AzinliginFeryadi AzinliginFeryadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Çirkin Ördek Yavrusu Engels Abimiz döktürmüş yine.

1)A, A'dır. 2)A, B değildir. 3)A, aynı zamanda hem A, hem de B olamaz.
Alt 21-04-2009, 19:51
Üye

Saygideger evrensel-insan;

Evet, haklısınız.Onu ben de duymuştum.Yalan olduğunu da pek sanmıyorum.Çünkü çok kişi bu cevabı vermiş.Saniyenin bilmem kaçta biri hızında, film şeridi gibi, kişi üzerinde derin etki bırakmış tüm olaylar göz ününden hızla geçiyormuş.Bilinçaltının hızlı boşalması gibi bişey galiba.Her neyse!Elbet bunun da mantıklı bir açıklaması vardır.Araştırılması gereken bir konu.

Dindar insanlar bu konuda derler ki;
Kişiye ölüm anında, allah tarafından, gideceği yer gösterilir.Yani cennet veya cehennem.Ölüm anında kısaca hayatımız gözlerimizin önünden geçiyorsa gideceğimiz yer gösterilmiyor demekki.

Ben cehenneme gideceğim için bi ara 1-2 dakikalığına ölmek isterim.Mekanımız hakkında bir ön bilgimiz olsun Belki anlatıldığı kadar kötü değildir PppP
Saygı benden...

Alt 21-04-2009, 19:54
Üye

Ryuk: "Bir ışık gördüm." değil miydi?

Evet, o da var. :P

Alt 29-05-2009, 22:02
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sodomo--´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kabrime çiçek getirenlere gülerim;
Gafil kişilermiş şu insanlar vesselam;
Bilmezler ki bu kabirle yoktur alakam;
Ben o çiçeklerdeyim, ben o çiçeklerim.

Cahit Sıtkı Tarancı

pante bu harikaydı. Teşekkürler.
Çok güzelmiş...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 16-06-2009, 11:43
hak-dostu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hak-dostu hak-dostu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

şu başlığa ve yazılanlara güldüm...bir arkadaş ölüm bir tabiat kanunudur demişya ben ona diyorum ki madem bir kanun var onun da yazarı olmalı değil mi? ölümü basite indirgeyenlere acımaktan başka birşey yapılmaz sorulur sadece madem basit bir olay neden korkuyorsun?
ölümden sonraki hayata inanmayan adama da acınır:desene sana kötülük yapanların yanına kar kalacak hiç düşünmüyor musun?
ölümü belirleyen bir güç var zamanını ve mekanını belirleyen bir güç...inanmazsanız bakın aynı kazadan aynı arabadan biri ölü biri sağ çıkıyor sağ çıkanı kim belirliyor?
ve son sözüm ölümü ilahi bir olay görmeyenlere bir soru:dünyaya kendi isteğinle mi geldin ki kendi isteğinle gideceksin?
Alt 18-06-2009, 16:36
hak-dostu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hak-dostu hak-dostu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ölüm sonrasına inanmayanlar cevaplasın peki ölümden sonra ne oluyor???
Alt 19-06-2009, 15:32
perseus perseus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

çok basit yok oluyorsun daha doğrusu bilinci oluşturan beyin işlevini yitiriyor çoğunluğun ruh sandığı şey yok oluyor yani vucudununun işlevsel parçalarını bağışladığıysan kalbin böbreğin karaciğerin gözlerin vs. başka bedenlerde yaşamaya devam ediyor kasların sertleşiyor ve toprak molekülleri sayesinde toprak oluyorsun yani hepsi bu
Alt 19-06-2009, 15:36
Kızıl Derili Kızıl Derili isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Karbon döngüsüne karışıyorsun

Alt 19-06-2009, 19:15
skyyoung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
skyyoung skyyoung isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

dünya hayatı yalan ölünce insan rüyadan uyanır gibi uyanacak

maddeye tapanlar için güzel bi video aslında taptığınız şeyler meğerse sadece beyninizde oluşan elektrik sinyalleriymiş video yu izledikten sonra hala maddeye tapacakmısınız bakalım

LA İLAHE İLLALLAH

Konu skyyoung tarafından (19-06-2009 Saat 19:22 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler